Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλη χρονια :)
Εχω εναν SSD με windows και εναν HDD ο οποιος ειναι θορυβωδης και δεν χρησιμοποιειαι συχνα ,
αυτο ομως δεν τον εμποδζει να παιρνει μπος καθε τοσο και να "μαρσαρει" . Σκεφτηκα να βαλω εναν διπλο διακοπτη να κοβει το ρευμα 
Ειναι ασφαλες να τον θεσεις σε λειτουργια αν χρειαστε με ανοιχτο πισι ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έχω 5-6 τετοιου ς διακόπτες σε πάνελ, δεν είναι ασφαλές αν τον ανοιγοκλεινεις εν λειτουργεία, πρεπει να κλεισεις το μηχάνημα να ενεργοποίησης τον δισκο και να το ξανά ανοίξεις, αυτό κάνω εγώ οποτε χρειάζομαι κάποιον απο τους δίσκους μου

Επεξ/σία από NikosKallithea
  • Like 1
Δημοσ.

Eαν ο δισκος ειναι εσωτερικος ή εστω λειτουργει σαν εσωτερικος, η προσθηκη διακοπτη δεν ειναι λυση. Μοιραια ο δισκος θα καταστραφει. Ειναι προτιμοτερο αφου τον χρησιμοποιειες περιστασιακα, να τον αφαιρεσεις απο το συστημα και να τον βαλεις σε μια εξωτερικη θηκη οπου θα συνδεεται οποτε θελεις ως usb.

• Like 1
Δημοσ.

Όπως ειπαν και τα παιδιά τώρα σε εσωτερικό δίσκο που λειτουργεί να κάνεις πατέντα με διακόπτη πιο πολύ μου φαίνεται οτι θα κάνει ζημιά στον δίσκο παρά οτι θα επωφεληθείς οποτε θα χάσεις κατι πολύ παραπάνω απο τον θόρυβο που κάνει καμια φορά τωρα.

Μπορείς πάντα όμως να αγοράσεις μια εξωτερική θήκη και να τον κάνεις εξωτερικό να τον εχεις σαν backup

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι πατέντα υπάρχουν έτοιμα πανελ και είναι πολύ χρηστικό σε περίπτωση 2-3 λειτουργικών αλλά και δίσκων που δεν χρησιμοποιείς συχνά αλλά ακόμα και για δοκιμές

https://www.google.gr/search?q=panel+switch+hdd&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiymZqqv77YAhXD_KQKHUdjDuAQ_AUIESgB&biw=360&bih=559

• Like 1
Δημοσ.

Πφφφ Αυτη η τεχνολογια απο την μια τρεχει και απο την αλλη σερνετε . Εχω καιρο να σχοληθω με ψιψιψινια και ψοψοψονια
αλλα μερικα πραγματα οπως τα αφησα εχουν μεινει . Ευχαριστω για τις απαντησεις σας . 
Αυτο το  hotplug... που λεει ο τσολιας δε το ειχαμε στο χωριο μας , οποτε ουτε τωρα θα το εχουμε :P

Η λυση του νικουςκαλιθεα καλη αλλα λιγο επικυνδηνη για ξεχασιαρηδες ή βιαστικους ^_^

η λυση εξωτερικο κουτι καλη αλλα σκεφτομαι αυτο αντι για κουτι 
51eq6u4e32L._SL1100_.jpg

Η απορια μου ειναι , γιατι εχει προβλημα ενας δισκος αν εχει διακοπτη και δεν εχει με το Usb ?
Κι αυτο στην ουσια ξαφνικη εισοδο ρευματος προκαλει  
:shifty:  
Δευτερευουσσα εκγυκλοπαιδικη απορια , Εχουν και οι ssd αντοιστοιχο "προβλημα" ?

Δημοσ.

...και με USB εχει πρόβλημα αν τον τραβήξεις απο το καλώδιο χωρίς να κάνεις αποσύνδεση, αλλά ο εσωτερικός δημιουργεί πρόβλημα και στο μηχάνημα (εκτός απο τον ιδιο τον δίσκο) αν τον κλείσει από το power, τον χάνει η μητρική και τρελαίνετε

Για τους ssd δεν ξέρω, άλλωστε δεν εχω κιολας

• Like 1
Δημοσ.

Aυτο δεν σε καλυπτει?
Εαν δεν εχεις καποιο προγραμμα στον HDD ωστε να τον κανει trigger καθε τοσο, δεν θα τον ακουσεις ξανα.
Τουλαχιστον ετσι εχω κανει εγω και σπανια θα παρει μπρος.
To μονο μειονεκτημα ειναι οτι αργει μερικα seconds μεχρι να ανοιξει και να δεις τα αρχεια του. 

• Like 1
Δημοσ.

Ποιά μητρική έχεις;

To hotplug είναι μια τεχνολιγία που υπάρχει απο LGA1155 ίσως και πιο πίσω και επιτρέπει στην μητρική να βλέπει τον δίσκο σαν usb device.Μπορείς να βάζεις και να βγάζεις κατα το δοκούν.Απλά αν πας στο BIOS και ψάξεις ίσως να το δεις.

• Like 1
Δημοσ.

25 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

...και με USB εχει πρόβλημα αν τον τραβήξεις απο το καλώδιο χωρίς να κάνεις αποσύνδεση, αλλά ο εσωτερικός δημιουργεί πρόβλημα και στο μηχάνημα (εκτός απο τον ιδιο τον δίσκο) αν τον κλείσει από το power, τον χάνει η μητρική και τρελαίνετε

Για τους ssd δεν ξέρω, άλλωστε δεν εχω κιολας

Μια ζωη ετσι τα τραβουσα χωρις "ασφαλης αποσυνδεση" ευτηχως δεν ειχα καποιο προβλημα , χωρις αυτο να σημαινει κατι
και παντα απορουσα τι χρειαζεται . Ειναι θεμα μητρικης τελικα , την βοηθας .

Δεν εχεις SSD ααα να σαι καλα βρε αδερφε , με κανεις να νοιθω πολυ χαϊτεκ τωρα . Ουτε εγω ειχε μεχρι περισι και ετρεχα XP :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, sistah είπε

Aυτο δεν σε καλυπτει?
Εαν δεν εχεις καποιο προγραμμα στον HDD ωστε να τον κανει trigger καθε τοσο, δεν θα τον ακουσεις ξανα.
Τουλαχιστον ετσι εχω κανει εγω και σπανια θα παρει μπρος.
To μονο μειονεκτημα ειναι οτι αργει μερικα seconds μεχρι να ανοιξει και να δεις τα αρχεια του. 

Εν πισι αδελφε το ειχα κανει αυτο που λες , απλα ο δισκος επερνε μπρος στο ασχετο ( φαινομενικα) εκει που ακουγες μουσικη πχ 
Ισως κανα αντιβιρους ή κατι τετοιο τον τσιγκλουσε . Μιλαω σε παρελθοντικο χρονο γιατι μου εδωσες σουπερ ιδεα εκανα  αυτο ! ( συννημενη φωτο)
Επισης ανακαλυψα οτι εχω 130 GB καβαντζα τα οποια ειχα ξεχασει ! Δικαιουσε το 10% ως ευρετρα :lol:

Για ενεργοποιηση  πατας απλα δεξι στον δισκο , πατας "Σε συνδεση" και κανει αυτοματη εκτελεση σαν να συνδεσες στικακι usb 

ok.jpg

15 λεπτά πριν, TsoliasGR είπε

Ποιά μητρική έχεις;

To hotplug είναι μια τεχνολιγία που υπάρχει απο LGA1155 ίσως και πιο πίσω και επιτρέπει στην μητρική να βλέπει τον δίσκο σαν usb device.Μπορείς να βάζεις και να βγάζεις κατα το δοκούν.Απλά αν πας στο BIOS και ψάξεις ίσως να το δεις.

Μαλλον το λυσαμε το θεμα ευκολοτερα . Πως ομως μπορεις να κανεις αυτο που λες ? παραπανω λεγαμε οτι ειναι επικυνδυνο
Μηπως δε σε καταλαβα καλα ? :mellow:

Η μητρικη ειναι αυτη 
Motherboard
    Manufacturer    Gigabyte Technology Co. Ltd.
    Model    G41M-Combo (Socket 775)
    Chipset Vendor    Intel
    Chipset Model    G41
    Chipset Revision    A3
    Southbridge Vendor    Intel
    Southbridge Model    82801GB (ICH7/R)
    Southbridge Revision    A1
    System Temperature    44 °C

Επεξ/σία από star100
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση οτι δεν υποστηρίζει Hotplug.

Οι μητρικές που έχω δει με hotplug LGA775 ήταν μόνο οι "ακριβές" me chipset nvdia αν θυμαμαι καλά.Πάντως το Hotplug γενικά μην το φοβάσαι.Ρυθμίζεις ένα sata hotplug και βάζεις εκεί τον αντάπτορα σου να στα πώ πολύ χοντροκομμένα και βαζεις και βγάζεις συσκευές HDD,SSHDD,SSD.Aν δεις και κάποια κουτιά που έχουν πάνω docking για δίσκο...κάπως έτσι στο περίπου.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TsoliasGR είπε

Έχω την εντύπωση οτι δεν υποστηρίζει Hotplug.

Οι μητρικές που έχω δει με hotplug LGA775 ήταν μόνο οι "ακριβές" me chipset nvdia αν θυμαμαι καλά.Πάντως το Hotplug γενικά μην το φοβάσαι.Ρυθμίζεις ένα sata hotplug και βάζεις εκεί τον αντάπτορα σου να στα πώ πολύ χοντροκομμένα και βαζεις και βγάζεις συσκευές HDD,SSHDD,SSD.Aν δεις και κάποια κουτιά που έχουν πάνω docking για δίσκο...κάπως έτσι στο περίπου.

Να ναι καλα το χρυσο μου που δεν υποστηριζει ... Με γλυτωσε απο πειραματα και δοκιμες :lol:
Ευχαριστω για την  πληροφορια .

• Like 1
Δημοσ.
16 minutes ago, star100 said:

Εν πισι αδελφε το ειχα κανει αυτο που λες , απλα ο δισκος επερνε μπρος στο ασχετο ( φαινομενικα) εκει που ακουγες μουσικη πχ 
Ισως κανα αντιβιρους ή κατι τετοιο τον τσιγκλουσε . Μιλαω σε παρελθοντικο χρονο γιατι μου εδωσες σουπερ ιδεα εκανα  αυτο ! ( συννημενη φωτο)
Επισης ανακαλυψα οτι εχω 130 GB καβαντζα τα οποια ειχα ξεχασει ! Δικαιουσε το 10% ως ευρετρα :lol:

Για ενεργοποιηση  πατας απλα δεξι στον δισκο , πατας "Σε συνδεση" και κανει αυτοματη εκτελεση σαν να συνδεσες στικακι usb 

Κρατα τα 13GB, μου φτανει που εφυγες απο XP και πηρες SSD. :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...