vaggelis7172 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Γεια σας παιδια και καλη χρονια!!Τωρα τελευταια ξαφνικα στο "Ο Υπολογιστης μου" δεν φαινεται το cd drive.Ξαφνικα εφτιαξε απο μονο του, ενω σημερα ξαναχαθηκε.Το εψαξα με καποιες μεθοδους που προτεινονται οπως με καποιες ρυθμισεις στην registry για τα κλειδια UpperFilters και LowerFilters αλλα αυτα τα δυο κλειδια δεν υπαρχουν στην διαδρομη της registry που λενε σε καποιο site.Δοκιμασα και με το αυτοματο Microsoft Fix it για devices αλλα παλι τιποτα.Εν τω μεταξυ στο bios στο boot options φαινεται μονο ο ενας ssd o C:\,οι αλλοι δυο δισκοι(ενας ακομα ssd και ενας HDD)δεν φαινονται,ουτε ασφαλως και το cd-dvd drive.Εχω windows 7 και η μητρικη μου ειναι μια Gigabyte ga-f2a88xm-hd3.Καμια βοηθεια?Ευχαριστω. Ερωτήσεις σχετικές με αγορές υπολογιστών και περιφερειακών
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Κοιτα αν ειναι enabled ο controller στο bios πρωτα
vaggelis7172 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 3 ώρες πριν, #mtsalla11 είπε Κοιτα αν ειναι enabled ο controller στο bios πρωτα Ειναι μια επιλογη που λεγεται OnChip Sata channel και ειναι enabled.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Στo Device Manager των Windows φαινεται?
micos000 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Μήπως εμφανίζεται μόνο όταν έχει μέσα κάποιο cd/dvd; Όταν βάλεις δίσκο που έχει αυτόματη εκτέλεση τι κάνει; (π.χ. μια ταινία dvd)
vaggelis7172 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 16 ώρες πριν, #mtsalla11 είπε Στo Device Manager των Windows φαινεται? Επανηλθε χωρις να πειραξω τιποτα.Οταν υπηρχε το προβλημα στο device manager οχι δεν φαινοταν.Υποπτευομαι ομως οτι θα το ξαναπαθει οπως και πριν τρεις μερες που εφτιαξε μονο του και ξαναχαλασε.(βεβαια εγραψα ενα cd πριν ξαναχαλασει) 11 ώρες πριν, micos000 είπε Μήπως εμφανίζεται μόνο όταν έχει μέσα κάποιο cd/dvd; Όταν βάλεις δίσκο που έχει αυτόματη εκτέλεση τι κάνει; (π.χ. μια ταινία dvd) Δεν κανει τιποτα.Μονο ακουγεται το drive να δουλευει μηχανικα με τον γνωστο θορυβο.Παντως επανηλθε οπως ειπα και στον φιλο παραπανω αλλα φοβαμαι οτι θα το ξαναπαθει.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Σβησε το απο το control panel και ασε τα windows να τον βρουν και να κανουν reinstall τον οδηγο
micos000 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Είχα ένα παρόμοιο θέμα με έναν σκληρό δίσκο εσωτερικό σε desktop και έφταιγε τελικά το καλώδιο σύνδεσης. Το άλλαξα και δεν ξαναέχασε δίσκο από τότε.
vaggelis7172 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 14 ώρες πριν, #mtsalla11 είπε Σβησε το απο το control panel και ασε τα windows να τον βρουν και να κανουν reinstall τον οδηγο Οταν λες control panel εννοεις την διαχειριση συσκευων?Επειδη μεθαυριο πρεπει να εχω οπωσδηποτε τον drive για μια δουλεια ενος συγγενη μου φοβαμαι μηπως μετα την απεγκατασταση δεν θα μπορουν να το βρουν τα windows και μεινω ξεκρεμαστος. 14 ώρες πριν, micos000 είπε Είχα ένα παρόμοιο θέμα με έναν σκληρό δίσκο εσωτερικό σε desktop και έφταιγε τελικά το καλώδιο σύνδεσης. Το άλλαξα και δεν ξαναέχασε δίσκο από τότε. Ποτε χανοταν και ποτε εμφανιζοταν δηλαδη?Ακριβως οπως το δικο μου?
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 1 minute ago, vaggelis7172 said: Οταν λες control panel εννοεις την διαχειριση συσκευων?Επειδη μεθαυριο πρεπει να εχω οπωσδηποτε τον drive για μια δουλεια ενος συγγενη μου φοβαμαι μηπως μετα την απεγκατασταση δεν θα μπορουν να το βρουν τα windows και μεινω ξεκρεμαστος. Ναι. Περιμενε τοτε μεχρι να κανεις την δουλεια σου και επειτα δοκιμαζεις αυτο που σου προτεινα (αν δεν δουλεψει, κανε αυτο που σου ειπε ο micos000)
micos000 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Προσπάθησε να αλλάξεις καλώδιο σύνδεσης sata και βάλτο σε άλλη θύρα. Στο bios το βλέπει το drive όταν το χάνει στα win; Μια άλλη περίπτωση είναι να μην μπορεί το τροφοδοτικό να δώσει αρκετό ρεύμα για όλες τις συσκευές.
BlueBlood7 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 3 ώρες πριν, micos000 είπε Προσπάθησε να αλλάξεις καλώδιο σύνδεσης sata και βάλτο σε άλλη θύρα. Στο bios το βλέπει το drive όταν το χάνει στα win; Μια άλλη περίπτωση είναι να μην μπορεί το τροφοδοτικό να δώσει αρκετό ρεύμα για όλες τις συσκευές. Ποντάρω πιο πολύ σε τροφοδοτικό ή μητρική μιας και όπως γράφει δεν φαίνονται και ssd/hdd. Βαγγέλη ποιο τροφοδοτικό έχεις?
vaggelis7172 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 7 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Ποντάρω πιο πολύ σε τροφοδοτικό ή μητρική μιας και όπως γράφει δεν φαίνονται και ssd/hdd. Βαγγέλη ποιο τροφοδοτικό έχεις? Corsair cx 500 500W
TheDeathCalls Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημερα φιλε. Ειτε προβληματικο καλωδιο/συνδεση (45%) ειτε ψοφολογαει το cd-rom (45%) ειτε τροφοδοτικο (10%). Btw, αποκλειεται να μην βλεπει το bios τους δισκους κ να τους βλεπουν τα windows (μονο το αντιστροφο γινεται). Μαλλον ειναι "κρυμμενοι" σε κανα setting και εσυ κοιτας τα boot options που σου δειχνει μονο τον main δισκο που εχεις διαλεξει. {edit: κοιτα στο "hard disk bbs priorities" ή καπως ετσι για να "βρεις" τους δισκους.} 1) Αλλαξε καλωδιο sata ή/και θυρα που κουμπωνει στην μητρικη 2) Δανεισου ενα cd-rom απο φιλο κ δες αν θα δουλευει σωστα 3) Το τροφοδοτικο να δημιουργει προβληματα στο cd rom και οχι στις φαγανες (gpu,cpu) μου κανει κουλο. Το μονο που θα προτεινα ειναι να του δωσεις αλλο βυσμα ρευματος (αν εχει διαθεσιμο βεβαια το τροφοδοτικο) μπας και τα εχει φτυσει το βυσμα που εχει πανω. Καλη τυχη! Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2018 από TheDeathCalls
BlueBlood7 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 35 λεπτά πριν, TheDeathCalls είπε Καλημερα φιλε. Ειτε προβληματικο καλωδιο/συνδεση (45%) ειτε ψοφολογαει το cd-rom (45%) ειτε τροφοδοτικο (10%). Btw, αποκλειεται να μην βλεπει το bios τους δισκους κ να τους βλεπουν τα windows (μονο το αντιστροφο γινεται). Μαλλον ειναι "κρυμμενοι" σε κανα setting και εσυ κοιτας τα boot options που σου δειχνει μονο τον main δισκο που εχεις διαλεξει. {edit: κοιτα στο "hard disk bbs priorities" ή καπως ετσι για να "βρεις" τους δισκους.} 1) Αλλαξε καλωδιο sata ή/και θυρα που κουμπωνει στην μητρικη 2) Δανεισου ενα cd-rom απο φιλο κ δες αν θα δουλευει σωστα 3) Το τροφοδοτικο να δημιουργει προβληματα στο cd rom και οχι στις φαγανες (gpu,cpu) μου κανει κουλο. Το μονο που θα προτεινα ειναι να του δωσεις αλλο βυσμα ρευματος (αν εχει διαθεσιμο βεβαια το τροφοδοτικο) μπας και τα εχει φτυσει το βυσμα που εχει πανω. Καλη τυχη! Μα δεν αναφέρει ότι τους βλέπουν τα win.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα