Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα φιλοι μου

Μεχρι πριν απο 2 μερες ο υπολογιστης μου δουλευε μια χαρα. Τον εχω 4 χρονια και δεν μου εχει βγαλει ξανα βλαβη.

Τις προαλλες λοιπον ενω επαιζα παιχνιδια παθαινει σαν να "γκλιτσαρει" η οθονη και σβηνει. Εκτοτε κλεινω και αναβω τον υπολογιστη και οταν φτανει να bootαρει τα windows μαυριζει η οθονη και δεν κανει τιποτα. Δεν περναει δηλαδη το μπουτ ενω μπαινει στα bios κανονικα. Δοκιμασα σε safe mode, μπαινει εκει μια χαρα στο desktop.

Εκανα φορματ και περασα απο τα 8.1 που ειχε τα 10. Αρχικα μπηκε μια χαρα στο desktop και ξεκινησα να κατεβαζω εφαρμογες (skype viber chrome κτλ) αλλα μετα πηγα για λιγο εξω και γυρισα μετα απο καμια ωρα και δεν ξανανοιξε ποτε. Παλι μεχρι το boot παλι μπαινει σε safe mode.

Ρωταω λοιπον, μιας και που απ οτι φαινεται ειναι θεμα hardware (κατ εμενα), ειναι θεμα σκληρου δισκου ή μητρικης? ή κατι αλλο?

καμια ιδεα?

Δημοσ.

Aπο την περιγραφη που κανεις, θα προτεινα να εξετασεις τα παρακατω κατα σειρα:

- καθαριοτητα του κουτιου. Εαν δεν εχεις καθαρισει ποτε ή εχεις καιρο να το κανεις ξεκινας απο εδω.

- ελεγχος θερμοκρασιων. Πρωτα της cpu oπου και θα ηταν καλη ιδεα αν διαπιστωνες θεμα να αλλαζες την παστα της ψυκτρας και να σιγουρευοσουν οτι παταει καλα αλλα και οτι το ανεμιστηρακι της δουλευει, μετα της καρτας γραφικων εαν εχεις, των δισκων κι ιδιαιτερα αυτου που κρατα το λειτουργικο συστημα και τελος του ολου κουτιου

- ενα αλλο τροφοδοτικο καινουργιο ή σιγουρα καλης καταστασης παλαιο.

Εαν ολα αυτα δεν "πιασουν", εχεις και συνεχεια.

Δημοσ.

@29gk καλησπερα, κατ αρχην ευχαριστω για την απαντηση

-καθαριοτητα γενικα κανω, σιγουρα εχει σκονη αλλα οσο μπορω το κραταω καθαρο. Και τωρα το καθαρισα και με "φτερο"και με ηλεκτρικη σκουπα

-θερμοκρασιες ακριβη νουμερα θα τα ελενξω μολις παω σπιτι να σου πω. Απ οσο γνωριζω τα ατομικα ανεμιστηρακια δουλευουν, αλλα οχι και το κεντρικο. Αν ομως πηραζε αυτο, και τωρα που πχ ειναι κρυο το pc δεν θα επρεπε να αναβει και οταν ζεστενοταν να εκλεινε? τωρα δεν περναει καν τα boot των windows. 

-Δυστυχως παστα δεν ξερω ουτε πως να ελεγχω ουτε πως να βαζω/αντικαθηστω. Δεν εχω τοσες γνωσεις :/

-Το τροφοδοτικο ειναι 4-5 χρονων 65watt. Πως μπορω να ελενξω αν λειτουργει σωστα?

και παλι ευχαριστω

Δημοσ.

Την ηλεκτρικη σκουπα οσο γινεται να την αποφευγεις γιατι δημιουργει στατικο ηλεκτρισμο. Καλυτερα ειναι να φυσας αλλωστε παρα να ρουφας την σκονη. Επισης οταν γραφεις "φτερο" ελπιζω να εννοεις καποιο πινελακι παρα κυριολεκτικα ενα φτερο που μπορει να αφηνει υπολειμματα του επανω στα ηλεκτρονικα.

Διευκρινησε αν θες τι εννοεις με τα "ατομικα" και το "κεντρικο" ανεμιστηρακια. Εαν μαλιστα γραφοντας "κεντρικο" εννοεις αυτο που φυσα στην ψυκτρα του επεξεργαστη και το οποιο και δεν λειτουργει, μαλλον αυτο ειναι το προβλημα σου.

Με την παστα προς το παρον αφου δυσκολευεσαι, μην ασχοληθεις.

Τελος σε οτι αφορα το τροφοδοτικο μαλλον εννοεις 650W. Βεβαια τα 4-5 χρονια λειτουργιας το καθιστουν μαζι με τα συμπτωματα που γραφεις ως υποπτο, καθως στατιστικα μετα τα 2-3 χρονια και με την ποιοτητα του ρευματος στην Ελλαδα και ειδικα αν δεν εχεις καποιο ups ή σταθεροποιητη τασης, τα τροφοδοτικα τεινουν να γινονται πιο αναξιοπιστα.

Δημοσ.

Κάρτα γραφικών είναι 100%. Μπες σε safe mode και πήγαινε στην διαχείριση συσκευών και βρες την κάρτα γραφικών στον προσαρμογέα οθόνης και κάνε δεξί κλικ πάνω της και απενεργοποίηση. Μετά κάνε επανεκκίνηση και αν μπει κανονικά αυτό είναι. Αν πάλι δεν πιστείς και έτσι, πήγαινε πάλι στην διαχείριση συσκευών και δοκίμασε να την ενεργοποιήσεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@CsIns φιλε μου ειχες δικαιο. Οντως εκανα οτι μου ειπες απο safe mode και μπηκα κανονικα. Η καρτα γραφικων εφτεγε.

Εχω μια Radeon AMD R9 270Χ, μητρικη ASROCK 970 EXTREME4 και επεξεργαστη AMD FX-8350 τι πρεπει να κοιταξω για συμβατοτητα? 

εχετε καποια να προτεινετε? ας πουμε γυρω στα 200ε?

EDIT: μεσα στο χρονο σκοπευω σιγα σιγα να αναβαθμισω τον υπολογιστη μου ετσι και αλλιως. Μου ειχαν προτεινει καποτε αυτη την καρτα Gigabyte GeForce GTX1060 3GB και σε πιο φτηνη λυση αυτη Palit GeForce GTX1050 Ti 4GB Dual OC

Επεξ/σία από Dominic
Δημοσ.

Οι προτασεις (στις αντιστοιχες τιμες) αυτη τη στιγμη ισχυουν, αλλιως ανοιξε θεμα οταν ερθει η ωρα

Δημοσ.

Οι κάρτες είναι οκ. Δες μόνο σε 1050Ti για κάποια άλλη μάρκα που θα έχει 3 χρόνια εγγύηση και όχι 2 όπως η Palit. Κάποια στιγμή προς τα μισά του χρόνου μάλλον θα βγάλει νέα γενιά η NVidia, οπότε ίσως αξίζει να περιμένεις. Βρες κανά θερμοπίστολο αν έχεις μια βασική ιδέα από "κατσαβιδιάσματα" για να ζεστάνεις την κάρτα στην χαμηλή σκάλα για 1:30-2 λεπτά για να πάρει μια παράταση ζωής (αν είναι ψάξε reflow στο youtube-ΟΧΙ ΜΕ ΦΟΥΡΝΟ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...