Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα είμαι 20 και πάω πρωτη λυκείου είμαι γραμμένος σε εσπερινό λύκειο. Έχω να πάω  από τον Νοέμβρη και αυτή την στιγμη έχω μείνει κανονικά από απουσίες. Αν τους πάω χαρτιά από νοσοκομείο υπάρχει περίπτωση να περάσω την τάξη;
Υ.Γ: Έχω μιλήσει με τον διευθυντή και με μερικούς καθηγητές για το πρόβλημα που έχω (κατάθλιψη) και δεν πάω.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει ένα όριο δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών που αν το περάσεις μένεις.

Ρώτα τον διευθυντή ποιο είναι το όριο αυτό καθώς και πόσες απουσίες μπορείς να δικαιολογήσεις (εννοείται οτι για να δικαιολογηθούν δίνεις χαρτί από το νοσοκομείο). Με βάση όσες μπορέσεις να δικαιολογήσεις βλέπεις και αν μένεις ή οχι.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, denexwzwh είπε

Καλησπέρα είμαι 20 και πάω πρωτη λυκείου είμαι γραμμένος σε εσπερινό λύκειο. Έχω να πάω  από τον Νοέμβρη και αυτή την στιγμη έχω μείνει κανονικά από απουσίες. Αν τους πάω χαρτιά από νοσοκομείο υπάρχει περίπτωση να περάσω την τάξη;
Υ.Γ: Έχω μιλήσει με τον διευθυντή και με μερικούς καθηγητές για το πρόβλημα που έχω (κατάθλιψη) και δεν πάω.

Οι κανονισμοί απλά λένε ότι μένεις.

Στη θέση σου όμως θα πήγαινα στο Διευθυντή του Σχολείου σου για μία ειλικρινή συζήτηση.Εάν υπάρχει περίπτωση να δοθεί κάποια λύση μόνο αυτός θα σου τη δώσει.Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλό να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα στη ρίζα του,ώστε να φεύγει και από πάνω μας το βάρος του αν είναι ή δεν είναι εφικτό κάτι.Όλοι μας κάνουμε λάθη, ειδικά οι νέοι ,πρέπει όμως κάποια στιγμή να έχουμε το θάρρος να αντιμετωπίσουμε κατάματα και την αλήθεια.

Και κάτι άλλο.Να ξέρεις ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ανθρωπιά και κατανόηση όσο σκληροί και αν νομίζουμε ότι είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Υπαρχουν περιπτωσεις που παιδια εχουν λειψει 2 μηνες και δεν υπηρχε θεμα, ειδικα και αν ειναι σοβαρο.

Δεν πιστευω οτι θα μεινεις αν καταφερεις να βρεις καποιον να σου δωσει το δικαιολογητικο.

Δημοσ.

Το δικαιολογητικό (aka γνωμάτευση γιατρού ή ακόμα καλύτερα θεωρημένη απ' την γραμματεία του νοσοκομείου αν μιλάμε για δημόσιο, αυτό εννοείται οτι θα το έχει στα χέρια του αλλιώς δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα). Κάποτε στο λύκειο θυμάμαι κοπέλα από μεγαλύτερη τάξη που χτύπησε σε τροχαίο ξεπέρασε το όριο δικαιολογημένων και επανέλαβε την χρονιά. Επίσης αν έχεις μέσο όρο πάνω από κάποιο όριο, νομίζω 15 προσαυξάνουν λίγο το όριο των απουσιών. Φρόντισε να έχεις στα χέρια σου γνωμάτευση του γιατρού που σε παρακολουθούσε όταν είχες το πρόβλημα και πήγαινε να μιλήσεις στον διευθυντή.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, denexwzwh είπε

Περαστικα καταρχάς! Κι εγω εσπερινό είχα πάει και εχω περίπτωση που μοιάζει με τη δικη σου. 

Ειχα ηδη ενα μάτσο  απουσίες, οταν κόλλησα λοιμώδη μονοπυρήνωση που με κρατησε 1 μήνα με ακατέβατο πυρετό στο νοσοκομείο. Επέστρεψα σχολείο  και συνέχισα κανονικά. 

Επίσης συμμαθητής είχε κολλήσει τη γριπη Η1Ν1, απουσίασε 2 μήνες και συνέχισε και ο ίδιος κανονικά.

Πρέπει να προσκομισεις απαραιτήτως τα χαρτιά του νοσοκομείου. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, papoys1 είπε

Οι κανονισμοί απλά λένε ότι μένεις.

Στη θέση σου όμως θα πήγαινα στο Διευθυντή του Σχολείου σου για μία ειλικρινή συζήτηση.Εάν υπάρχει περίπτωση να δοθεί κάποια λύση μόνο αυτός θα σου τη δώσει.Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλό να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα στη ρίζα του,ώστε να φεύγει και από πάνω μας το βάρος του αν είναι ή δεν είναι εφικτό κάτι.Όλοι μας κάνουμε λάθη, ειδικά οι νέοι ,πρέπει όμως κάποια στιγμή να έχουμε το θάρρος να αντιμετωπίσουμε κατάματα και την αλήθεια.

Και κάτι άλλο.Να ξέρεις ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ανθρωπιά και κατανόηση όσο σκληροί και αν νομίζουμε ότι είναι.

ευχαριστω παππου γι αυτο που λες, συνηθως εμεις οι καθηγητες εχουμε την φημη του μπαμπουλα αλλα τις περισσοτερες φορες νοιαζομαστε για τους μαθητες μας.

• Like 1
Δημοσ.

Όλα τα παραπάνω,συν το γεγονός οτι θα παρακολουθείς ανελειπώς από εμπρός και πέρα τα μαθήματα.

Ακόμα και να μην σε περάσουν στο τέλος,θα έχεις βγεί κερδισμένος για την επόμενη χρονιά.Κερδισμένος και για τον εαυτό σου,οτι μπορείς να τα καταφέρεις.

Σου εύχομαι καλή προσπάθεια και καλή επιτυχία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...