keravnos21 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Θελω να αλλαξω μια παλια ξυλινη μπαλκονοπορτα με το κλασσικο μονο τζαμι και σκεφτομαι να βαλω προφιλ αλουμινιου με διπλο η τριπλο ηχομονωτικο τζαμι. Απο μια μικρη ερευνα που εκανα αυτου του τυπου τα τζαμια εχουν αναμεσα στα φυλλα του τζαμιου καποιου ειδους διαφανη μεμβανη που βοηθαει στην ηχομονωση και ηθελα να ρωτησω αν τα εχει βαλει κανεις και αν οντως κανουν δουλεια. Ευχαριστω
papoys1 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Ηχομονωτική μεμβράνη ;;;;;;;;;;;;; Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.Ο ήχος δεν περνάει κυρίως από το τζάμι αλλά από τυχόν χαραμάδες πάνω,κάτω , δεξιά αριστερά των κουφωμάτων των οποίων βλέπουμε τις προδιαγραφές πριν την τοποθέτηση και διαλέγουμε τι μας ταιριάζει καλίτερα στο μπάτζετ που διαθέτουμε.Όσο μεγαλίτερο μπάτζετ τόσο καλίτερα.Το διπλό τζάμι το βάζουμε περισσότερο για θερμομόνωση. Για καλίτερη θερμομόνωση - ηχομόνωση πηγαίνεις σε ανοιγόμενα και όχι συρόμενα τα οποία δεν έχουν τέλειες εφαρμογές. Με ένα διπλό τζάμι 4 mm και ενδιάμεσο κενό αέρος 10 mm τουλάχιστον είσαι καλά.Όσο μεγαλίτερο κενό αέρος τόσο καλίτερη θερμομόνωση άρα και ηχομόνωση. 2 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 4 hours ago, papoys1 said: Ηχομονωτική μεμβράνη ;;;;;;;;;;;;; Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Αν googlάρεις λογικά θα βρεις ουκ ολίγα αποτελέσματα... 1
bill999r Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Φίλε μου κ μόνο που θα αλλάξεις την παλιά ξύλινη μπαλκονοπορτα η διαφορά θα είναι χαοτική. Δεν υπάρχει σύγκριση. Τώρα αν μένεις πάνω από δρόμο με μεγάλη κυκλοφορία ή γενικά σε περιοχή με πολύ φασαρία επέλεξε τριπλο τζάμι για να έχεις τα καλύτερα αποτέλεσμα. Αλλά σε νορμάλ συνθήκες και με το διπλό τζάμι καλυπτεσαι κ με το παραπάνω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 1 minute ago, bill999r said: Φίλε μου κ μόνο που θα αλλάξεις την παλιά ξύλινη μπαλκονοπορτα η διαφορά θα είναι χαοτική. Δεν υπάρχει σύγκριση. Τώρα αν μένεις πάνω από δρόμο με μεγάλη κυκλοφορία ή γενικά σε περιοχή με πολύ φασαρία επέλεξε τριπλο τζάμι για να έχεις τα καλύτερα αποτέλεσμα. Αλλά σε νορμάλ συνθήκες και με το διπλό τζάμι καλυπτεσαι κ με το παραπάνω. Κι ανοιγόμενο κούφωμα/προφίλ, όχι συρόμενο...
bill999r Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Εννοείται... Αλλά κ ένα σύγχρονο συρόμενο να βάλει η διαφορά θα είναι τεράστια. Επειδή όμως ο φίλος αναφερει ξύλινη μπαλκονοπορτα υποθέτω πως αναφέρεται σε ανοιγομενο κουφωμα. Από τη δική μου εμπειρία, στο σπίτι μου οι μπαλκόνοπορτες ήταν αλουμινίου χωνευτες (από τις πρώτες σειρές με μονο τζάμι). Τις αντικατεστησα με συρομενα ενεργεικα κουφώματα με διπλό ενεργειακό τζάμι κ η διαφορά είναι μέρα με τη νύχτα. Αν βέβαια πήγαινα σε ανοιγόμενα εκεί το κέρδος θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο και σε ηχομονωση και σε θερμομονωση. 1
stathisp Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Στο δικό μου σπίτι (κατασκευής το 2002) έχουμε συρόμενα με διπλό τζάμι (δεν υπάρχει ο όρος ενεργειακό τζάμι ). Κατόπιν συμβουλής του αλουμινά που μας τα πέρασε βάλαμε πιο χοντρά τζάμια και μάλιστα διαφορετικού πάχους (εσωτερικά 5 χιλ. και εξωτερικά 6 χιλ.). Είναι λίγο πιο βαριά στο άνοιξε-κλείσε αλλά η διαφορά, ειδικά στην ηχομόνωση, σε σχέση με σπίτια γνωστών μας, είναι τεράστια. Περνάει παπί με χαλασμένη εξάτμιση και ακούγεται ελάχιστα. Τώρα, σε ότι αφορά τη θερμομόνωση, αυτή επιτυγχάνεται κυρίως από τον αέρα που υπάρχει ανάμεσα στα δύο τζάμια και ο οποίος δεν είναι καλός αγωγός της θερμότητας (γι' αυτό βέβαια υπάρχουν πιο ειδικοί - δεν παίρνω όρκο, έτσι μου έχουν πει). Ελπίζω να βοήθησα!!! 2
heavyrain Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγω που ειχα ξυλινα εβαλα ενεργειακα ανοιγομενα κουφωματα ζητησα 4mm και 5mm τζαμι και 16mm κενο ( μου παν οτι μπλοκαρει διαφορετικες συχνοτητες ηχου το καθε διαφορετικο παχος ) συνολο 2.5 εκατ παχος δεν ακουγεται κιχ. Η μονες (ελαχιστες) ηχο- απωλειες που εχω ειναι απ το κουτι πανω απ το τζαμι γιατι εχω ρολα. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2018 από heavyrain 2 1
papoys1 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, stathisp είπε Στο δικό μου σπίτι (κατασκευής το 2002) έχουμε συρόμενα με διπλό τζάμι (δεν υπάρχει ο όρος ενεργειακό τζάμι ). Κατόπιν συμβουλής του αλουμινά που μας τα πέρασε βάλαμε πιο χοντρά τζάμια και μάλιστα διαφορετικού πάχους (εσωτερικά 5 χιλ. και εξωτερικά 6 χιλ.). Είναι λίγο πιο βαριά στο άνοιξε-κλείσε αλλά η διαφορά, ειδικά στην ηχομόνωση, σε σχέση με σπίτια γνωστών μας, είναι τεράστια. Περνάει παπί με χαλασμένη εξάτμιση και ακούγεται ελάχιστα. Τώρα, σε ότι αφορά τη θερμομόνωση, αυτή επιτυγχάνεται κυρίως από τον αέρα που υπάρχει ανάμεσα στα δύο τζάμια και ο οποίος δεν είναι καλός αγωγός της θερμότητας (γι' αυτό βέβαια υπάρχουν πιο ειδικοί - δεν παίρνω όρκο, έτσι μου έχουν πει). Ελπίζω να βοήθησα!!! Τώρα υπάρχουν και ενεργειακά τζάμια λίγο πιο ακριβά από τα κανονικά.Τα συγκεκριμένα είναι καλά για μπαλκονόπορτες που είναι εκτεθιμένες πολλές ώρες στον ήλιο και περιορίζουν την εισερχόμενη ζέστη όταν τα χτυπάει ο ήλιος το καλοκαίρι σε μεγάλο βαθμό.Νομίζω βγαίνουν και σε διαφορετική κλίμακα. Στο ψύχος νομίζω δεν έχουν καμία διαφορά από τα κοινά αλλά είναι μειονέκτημα για το χειμώνα που θες όση ζέστη γίνεται παραπάνω στο εσωτερικό.. 1
keravnos21 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 13 ώρες πριν, heavyrain είπε Εγω που ειχα ξυλινα εβαλα ενεργειακα ανοιγομενα κουφωματα ζητησα 4mm και 5mm τζαμι και 16mm κενο ( μου παν οτι μπλοκαρει διαφορετικες συχνοτητες ηχου το καθε διαφορετικο παχος ) συνολο 2.5 εκατ παχος δεν ακουγεται κιχ. Η μονες (ελαχιστες) ηχο- απωλειες που εχω ειναι απ το κουτι πανω απ το τζαμι γιατι εχω ρολα. Αν σου ειναι ευκολο μπορεις να μου στειλεις με pm την εταιρια το λεω για να μην θεωρηθει οτι γινεται διαφημηση.
stathisp Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Προσοχή μόνο αν, βάλει κάποιος συρόμενα, στα ράουλα που θα χρησιμοποιήσει, ειδικά αν το μπαλκόνι βρέχεται συνέχεια, είτα λογω καιρικών συνθηκών είτε λόγω υπερβολικής νοικοκυροσύνης της κυρίας του σπιτιού. Τα δικά μας χάλασαν (τα περισσότερα - όχι όλα) περίπου στα οχτώ με δέκα χρόνια. Βρίσκεις εύκολα καινούρια για παλιές σειρές κουφωμάτων αλουμινίου αλλά είναι λίγο μπέρδεμα η τοποθέτησή τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα