Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά να ρωτήσω γιατι είμαι άσχετος με τα ρεύματα :P έχω ryzen 1700x πάνω σε asus b350 strix χωρίς OC. Bλέπω καμια φορα στο hwinfo το core voltage πηδάει στο 1.4+ V

Είναι φυσιολογικό αυτό? Στα αρχή ηταν στο auto στα bios το ρευμα (1,350V) ;έκανα  και μια αλλαγή σε offset -0,050 αλλα καμία διαφορα.

Σε stress test που εχω δοκιμάσει το 1.3 δεν το ξεπερνάει πάντως, ουτε οταν κανω render

Επεξ/σία από ZahosDoganos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, ZahosDoganos είπε

Καλησπέρα παιδιά να ρωτήσω γιατι είμαι άσχετος με τα ρεύματα :P έχω ryzen 1700x πάνω σε asus b350 strix χωρίς OC. Bλέπω καμια φορα στο hwinfo το core voltage πηδάει στο 1.4+ V

Είναι φυσιολογικό αυτό? Στα αρχή ηταν στο auto στα bios το ρευμα (1,350V) ;έκανα  και μια αλλαγή σε offset -0,050 αλλα καμία διαφορα.

Σε stress test που εχω δοκιμάσει το 1.3 δεν το ξεπερνάει πάντως, ουτε οταν κανω render

κοιτας την μετρηση απο το cpu η απο την μητρικη?

αυτο που σου εχω σημειωσει ειναι το σωστο

5a510bc2c9351_.png.2ecfe44b11cc442c4e7c4b9c76f1952e.png

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

κοιτας την μετρηση απο το cpu η απο την μητρικη?

αυτο που σου εχω σημειωσει ειναι το σωστο

5a510bc2c9351_.png.2ecfe44b11cc442c4e7c4b9c76f1952e.png

αυτή τη μέτρηση κοιτάω και γω, μαξ ας πουμε εχει παει μεχρι 1,45

Screenshot_13.jpg.063b19117f0fce0b79219a61469f9b36.jpg

Δημοσ.

Κοιτα θεμα δεν θα εχεις ,αν ομως θες εχεις δυο επιλογες ,η να βαλεις την ταση manual και να στρεσαρεις να δεις αν εισαι οκ η καντου ενα overclock στα 3,8 - 3,9 αν δεν σε πειραζει η καταναλωση.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Κοιτα θεμα δεν θα εχεις ,αν ομως θες εχεις δυο επιλογες ,η να βαλεις την ταση manual και να στρεσαρεις να δεις αν εισαι οκ η καντου ενα overclock στα 3,8 - 3,9 αν δεν σε πειραζει η καταναλωση.

κατάλαβα.. απ όσο έχω ψάξει στην μητρική μου manual δεν μπορώ να βάλω. Μόνο με αυτο το offset mode που δεν έχω δει διαφορά με το auto

1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

Λόγω turbo το κάνει αυτό. Βάλε το χειροκίνητα 1.35 ή και χαμηλότερα και δες.

αυτο προσπαθώ να βρώ πως μπαινει manual :P μηπως μια φωτο απο τα bios αμα ποστάρω θα βοηθούσε? 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ZahosDoganos είπε

κατάλαβα.. απ όσο έχω ψάξει στην μητρική μου manual δεν μπορώ να βάλω. Μόνο με αυτο το offset mode που δεν έχω δει διαφορά με το auto

Όταν λες δεν εχεις δει διαφορα με το offset τι εννοεις? Ποσο offset εβαλες?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Όταν λες δεν εχεις δει διαφορα με το offset τι εννοεις? Ποσο offset εβαλες?

Εννοούσα οτι περίμενα μετα την αλλαγή απο auto σε offset να μην κανει αυτα τα πηδηματα σε 1.4+ αλλα μετα είδα και το μνμ του sheo που λεει έιναι απο τουρμπο.

Ετσι το έχω τωρα

IMG_20180106_204838.thumb.jpg.90b2336135347e7e8297b705aac99285.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οσο εχεις το performance boost ενεργοποιημενο και κανει boost τον ενα πυρηνα παλι τα ιδια θα βλεπεις πανω κατω ,οταν θα εχει φορτο σε ολους τους πυρηνες τοτε θα παρει το vcore την τιμη που του εδωσες.

Η αστο default η απενεργοποιησε το performance boost και ανεβασε ολους τους πηρυνες στα 3.8 ,λογικα θα παιζουν εκει με  1.3v περιπουκαι ισως και λιγοτερο

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Οσο εχεις το performance boost ενεργοποιημενο και κανει boost τον ενα πυρηνα παλι τα ιδια θα βλεπεις πανω κατω ,οταν θα εχει φορτο σε ολους τους πυρηνες τοτε θα παρει το vcore την τιμη που του εδωσες.

Η αστο default η απενεργοποιησε το performance boost και ανεβασε ολους τους πηρυνες στα 3.8 ,λογικα θα παιζουν εκει με  1.3v περιπουκαι ισως και λιγοτερο

Ok το επιασα, θα δοκιμάσω να κάνω και το 2ο που είπες. Το performance boost από που γίνετε disable? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, ZahosDoganos είπε

Ok το επιασα, θα δοκιμάσω να κάνω και το 2ο που είπες. Το performance boost από που γίνετε disable? 

λογικα θα ειναι στην καρτελα advanced -> amd cbs

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...