Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά!

Έχω αυτό το μόνιτορ  ( Dell UltraSharp U2515H ) και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. 

Μερικές φορές εκεί που βλέπω βίντεο στο YouTube η στο Twitch γίνεται μαύρη όλη η οθόνη για 1-2 δευτερόλεπτα και μετά επανέρχεται χωρίς να διακοπή ο ήχος.

Επίσης μερικές φορές μαυρίζει  για 10 δευτερόλεπτα ενώ ο ήχος συνεχίζει κανονικά,Μέχρι που σταματάει και ο ήχος και μετά από 2-3 δευτερόλεπτα επανέρχεται και η εικόνα και ο ήχος.

Επειδή Αυτή η την περίοδο δεν έχω κάρτα γραφικών την έχω συνδεδεμένη με HDMI απευθείας πάνω στην μητρική. Η οθόνη δούλεψε συνδεδεμένη με κάρτα 1 βδομάδα και δεν αντιμετώπιζα πρόβλημα αλλά τώρα 2 μήνες είναι χωρίς κάρτα. 

Φταίει το καλώδιο,ειναι πρόβλημα της οθόνης ή είναι κάτι άλλο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημοσ.

Λοιπόν φίλε έχω ακριβώς μαλλον το ίδιο πρόβλημα μαλλον , σε άκυρα σημεία μπορεί να παίζω παιχνίδι να κουνάω τον κέρσορα οτιδήποτε μαυρίζει η οθόνη με 4 6 δεύτερα και ξανα επανέρχεται και πάλι το ίδιο μπορεί να αναβοσβήνει συνέχεια και την έχω και εχώ με hdmi , μπορεί να το κάνει μια ημέρα συνέχεια μπορεί και ανα 2 3 ημέρες δεν έχει σημασία.

Έχω αλλάξει και και καλώδιο αλλα διαπίστωσα το ίδιο πράγμα και λέω εγώ για το μοντέλο της υπογραφής μου  Dell SE2717H , αν συνεχίσει να το κάνει θα μιλήσω με dell να πάει για επισκευή ( αν και δεν ξέρω τι πολιτική εχουν στις οθόνες επισκευή ή επιστροφή ) , κρίμα πάντως γιατι ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τις dell

Δημοσ.

είναι πρόβλημα της οθόνης,υπάρχουν αρκετές αναφορές στα forums
κάποιοι λένε οτι διορθώνεται με displayport καλώδιο,ενεργοποιώντας από το μενού της οθόνης  το DP 1.2

έχω την P2414H και κάνει ακριβώς τα ίδια αν συνδέσω το displayport,δεν έχει hdmi επομένως χρησιμοποιώ dvi που ευτυχώς δεν το έχει παρουσιάσει ποτέ
το δε vga της είναι για τα πανηγύρια,αφού δίνει ψιλοχάλια εικόνα με ελαφρό τρεμόπαιγμα

Δημοσ.

Ναι αλλα εγω θελω να εχω το hdmi.Να σημειωσω οτι μου ειχε παρουσιαστει το φενομενο του trembling μια φορα το οποιο μετα απο πολλα ρεσταρτ ειχε λυθει και δεν ξαναπαρουσιαστηκε.Να μιλησω με το καταστημα που εγινε η αγορα η απευθειας με την dell?γιατι να τυην κρατησω ετσι δεν υπαρχει περιπτωση απο την στιγμη π ειναι προβλημα της οθονης. 

Δημοσ.

Το κακό ειναι οτι το δικό μου μοντέλο εχει μονο hdmi και vga :( , οσο για τον φίλο αν με το dvi λύνεται το πρόβλημα οκ αν και προσωπικά θα συνιστούσα να την πάει για επισκευή ή αλλαγή.

6 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Ναι αλλα εγω θελω να εχω το hdmi.Να σημειωσω οτι μου ειχε παρουσιαστει το φενομενο του trembling μια φορα το οποιο μετα απο πολλα ρεσταρτ ειχε λυθει και δεν ξαναπαρουσιαστηκε.Να μιλησω με το καταστημα που εγινε η αγορα η απευθειας με την dell?γιατι να τυην κρατησω ετσι δεν υπαρχει περιπτωση απο την στιγμη π ειναι προβλημα της οθονης. 

Καλύτερα να μιλήσεις απευθείας με την dell γιατι αν εχει πρόβλημα και πάλι απο το κατάστημα στην dell θα την στείλουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εντός εγγύησης δεν έχει νόημα να ασχοληθείτε με κανένα "γιατροσόφι"

εγώ δυστυχώς το πήρα χαμπάρι εκτός εγγύησης,αποφάσισα κάποια στιγμή να συνδέσω και το laptop επάνω στην οθόνη και επειδή το vga της οθόνης είναι χάλια,δοκίμασα το displayport και μου έβγαλε το πρόβλημα με τις μαύρες οθόνες

αν ήταν εντός εγγύησης θα το πήγαινα στην dell,είχε περάσει η εγγύηση και αναζήτησα λύση στα forums όπου διαπίστωσα οτι το έχουν αρκετά μοντέλα και οι λύσεις που προτείνουν,για το δικό μου μοντέλο τουλάχιστον,δεν βοήθησαν,επομένως κράτησα το dvi για το desktop και για το laptop όποτε θέλω συμβιβάζομαι με το vga

Επεξ/σία από musiccc444
Δημοσ.

Δεν νομίζω να είναι θέμα της οθόνης παιδιά. Εμένα μου έτυχε σε  HP το ίδιο. Μάυριζε για ελάχιστα δεύτερα και μετά επανερχόταν. Το θέμα είχε λυθεί με απενεργοποίηση του gpu accelaration (χρήση της επιτάχυσνησς υλικού.)

Δημοσ.

Εμένα πάντως πρώτο φορά μου συμβαίνει αυτο και πριν πάρω την 27αρα την dell ειχα πάλι μια 24αρα dell στο ίδιο σύστημα για 2 χρόνια δεν ειχα ποτέ αυτο το θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, radiohead είπε

Δεν νομίζω να είναι θέμα της οθόνης παιδιά. Εμένα μου έτυχε σε  HP το ίδιο. Μάυριζε για ελάχιστα δεύτερα και μετά επανερχόταν. Το θέμα είχε λυθεί με απενεργοποίηση του gpu accelaration (χρήση της επιτάχυσνησς υλικού.)

Μα εγώ δεν έχω καν gpu πάνω :/

Δημοσ.
Μόλις τώρα, LabrakisG1992 είπε

Α τι αναβοσβήνει και μόνη της χωρίς να την συνδέσεις στο pc ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι εννοεί με τα onboard.

4 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Δεν έχεις να χάσεις κάτι.

Στον browser που ανοίγεις youtube απενεργοποίησέ το και τσέκαρε.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, SPANK είπε

Α τι αναβοσβήνει και μόνη της χωρίς να την συνδέσεις στο pc ?

Με τα ενσωματωμένα του cpu.

7 λεπτά πριν, radiohead είπε

Θα το δω μολις παω σπίτι. Ευχαριστώ

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Με τα ενσωματωμένα του cpu.

Το ίδιο πράγμα ειναι gpu ειναι και αυτή απλα ενσωματωμένη , εγώ πάντως θα πάρω αύριο την dell να δω τι θα μου πούν

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, radiohead είπε

Όχι εννοεί με τα onboard.

Συμφωνο λιγο δυσκολακι να ειναι η οθονη ,μου το εκανε και εμενα πιο παλια με την nvidia ,το απενεργοποιησα και εστρωσε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έβαλα το displayport πάλι,για να δοκιμάσω αυτό που πρότειναν τα παιδιά παραπάνω με το hardware acceleration

όταν μου είχε παρουσιάσει το πρόβλημα το είχα ψάξει πολύ και είχα δοκιμάσει τα πάντα,καταλήγοντας οτι είναι πρόβλημα της οθόνης,αφού το έκανε μόνο με το displayport και υπήρχαν πάρα πολλές αντίστοιχες αναφορές στο forum της dell,για αρκετά μοντέλα της

κάποιες λύσεις που θυμάμαι οτι πρότειναν ήταν το dp στο 1.2,άλλο καλώδιο,μη χρησιμοποίηση των usb θυρών της οθόνης,επανεγκατάσταση των drivers της κάρτας γραφικών,rma και αντικατάσταση με το ίδιο μόνιτορ αλλά νεότερο Rev.,ρύθμιση της παροχής ενέργειας στην pci express από τα windows αλλά σε εμένα δεν δούλεψε τίποτα(όπως και σε αρκετούς) και ήμουν εκτός εγγύησης

μακάρι να διορθώνεται με αυτό,θα το αφήσω έτσι μέχρι να έχω ξεκάθαρη εικόνα και θα ενημερώσω,γιατί δεν μου το έκανε αμέσως ή υπό συγκεκριμένες συνθήκες για να το τσεκάρω άμεσα

update1:

δοκίμασα αρκετές ώρες με το hardware acceleration ενεργοποιημένο και απενεργοποιημένο και δεν πέταξε μαύρη οθόνη:wacko:

σήμερα θα βάλω πάλι το laptop με dvi to hdmi,όπως το είχα όταν έβγαζε πρόβλημα στη displayport και βλέπουμε,άλλωστε και τότε στην αρχή δούλευε μια χαρά και μετά άρχισε να αναβοσβήνει η οθόνη

δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο,αλλά από τότε έχουν μεσολαβήσει αρκετές αναβαθμίσεις των windows και format

update2: τελικά μου ξαναπετάει μαύρη οθόνη ακόμη και με την επιτάχυνση υλικού απενεργοποιημένη

Επεξ/σία από musiccc444

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...