Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας άλλος φίλος πρόσφατα αγόρασε άδεια με ταξί μαζί γύρω στα 100.000€ και το δουλεύει μισό μισό με τον πατέρα του.. Βγαίνει το πρωί και το μεσημέρι γύρω στις 5-6 το αφήνει δηλαδή κάνα δεκαωρο περίπου και λέει ότι βγάζει 20-30€ μέσο όρο και δουλεύει κυρίως beat..Λέει ότι είναι ικανοποιημένος..  Ένας άλλος φίλος πέρσι νοίκιασε ολόκληρο ταξί με 50€ τη μέρα λίγο πριν τα Χριστούγεννα.. Κονομησε εκείνο το διάστημα, ενθουσιαστηκε, το δούλεψε μέχρι τον Απρίλη, κάθε μήνα μετά άρχισε να μπαίνει μέσα και το παράτησε.. 

Αυτό πάντως που λέτε ότι είναι ρίσκο συμφωνώ γιατί είναι μεγάλη επένδυση.. Επίσης δεν ξέρω αν θα ανοίξει το επάγγελμα το συγκεκριμένο τόσο εύκολα.. 

Πάντως αν θυμάστε μόλις μπήκανε τα capital control οι άδειες πέσανε στην Αθήνα στα 40.000€ και κάποιοι που δεν φοβήθηκαν και είχαν και το χρήμα τσίμπησαν μερικές(κυρίως μαντραδες) .. Αυτή τη στιγμή έχουν απόδοσή 100% αν την πουλήσουν

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, aleilo03 είπε

Ένας άλλος φίλος πρόσφατα αγόρασε άδεια με ταξί μαζί γύρω στα 100.000€ και το δουλεύει μισό μισό με τον πατέρα του.. Βγαίνει το πρωί και το μεσημέρι γύρω στις 5-6 το αφήνει δηλαδή κάνα δεκαωρο περίπου και λέει ότι βγάζει 20-30€ μέσο όρο και δουλεύει κυρίως beat..Λέει ότι είναι ικανοποιημένος..  Ένας άλλος φίλος πέρσι νοίκιασε ολόκληρο ταξί με 50€ τη μέρα λίγο πριν τα Χριστούγεννα.. Κονομησε εκείνο το διάστημα, ενθουσιαστηκε, το δούλεψε μέχρι τον Απρίλη, κάθε μήνα μετά άρχισε να μπαίνει μέσα και το παράτησε.. 

Αυτό πάντως που λέτε ότι είναι ρίσκο συμφωνώ γιατί είναι μεγάλη επένδυση.. Επίσης δεν ξέρω αν θα ανοίξει το επάγγελμα το συγκεκριμένο τόσο εύκολα.. 

Πάντως αν θυμάστε μόλις μπήκανε τα capital control οι άδειες πέσανε στην Αθήνα στα 40.000€ και κάποιοι που δεν φοβήθηκαν και είχαν και το χρήμα τσίμπησαν μερικές(κυρίως μαντραδες) .. Αυτή τη στιγμή έχουν απόδοσή 100% αν την πουλήσουν

Νταξει κορακια υπάρχουν παντου δεν είναι και παράδειγμα προς μίμηση. Πήγαινε σε παζάρι αυτοκινήτων τελευταία μια ώρα να δεις κορακια με το κασερι στο χέρι να σκοτώνουν αμάξια στην μισή τιμή από φουκαραδες που έχουν άμεση ανάγκη για χρήματα. Το ίδιο και σε πλειστηριασμους 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, aleilo03 είπε

Έδωσε 100 χιλιάρικα, βγάζει 20-30€ και είναι ευχαριστημένος;! Δηλαδή 7000€ το χρόνο, άρα πάνω από 15 χρόνια για να πάρει πίσω τα 100 χιλιάρικα...τι να πω, δε μου φαίνεται καλό. Εγώ θα ήμουν απογοητευμένος δηλαδή, όχι ευχαριστημένος!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, fastnq2 είπε

Θα δακρυσω. Τα μόνα βρισιδια και σφαλιάρες που ακουω σήμερα πάντως είναι αυτές των ταξιτζηδων στους οδηγούς uber. Για τα 14ωρα it is what it is.Οσο περισσότερο δουλεύεις τόσο περισσότερα βγάζεις, ισχύει με πολλά επαγγέλματα. Και μην ακούσω ότι αν δεν δουλέψει 14 ώρες θα πεινασει θα μείνει στους δρόμους κτλ, ας το παρατήσει(θα φτιάξει και ένα ωραίο κομποδεμα) και ας γίνει ιδιωτικός υπάλληλος. Ξέρεις σαν αυτούς που λες ότι τους προκάλεσε αμέτρο φθονο που αυτοί έμειναν απλά υπάλληλοι. Θα τα λάβω υπόψιν αυτά που λες για το μεροκάματο για να μεγαλώσουν και να ζήσουν την οικογένεια τους την επόμενη φορά που ταξιτζης θα με πάει μέσω Λαμίας στην οδό που είναι 2 τετράγωνα μακριά από εκεί που ανέβηκα.

Σου εύχομαι να μοιράζεσαι λίγη απο την εξυπνάδα του abatar σου και να μην χρειατεί να δουλέψεις ταξί.....τότε θα ήθελα απόψεις...

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, zio10 είπε

Έδωσε 100 χιλιάρικα, βγάζει 20-30€ και είναι ευχαριστημένος;! Δηλαδή 7000€ το χρόνο, άρα πάνω από 15 χρόνια για να πάρει πίσω τα 100 χιλιάρικα...τι να πω, δε μου φαίνεται καλό. Εγώ θα ήμουν απογοητευμένος δηλαδή, όχι ευχαριστημένος!

Ρε ζιο τι περιμενες να κανει αποσβεση το κεφαλαιο σε 2 χρονια;

Εγω παντως δεν θα το εκανα γιατι η περιπτωση να απελευθερωθει το επαγγελμα τα επομενα χρονια ειναι αρκετα ισχυρη.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kargo130 είπε

Ρε ζιο τι περιμενες να κανει αποσβεση το κεφαλαιο σε 2 χρονια;

Εγω παντως δεν θα το εκανα γιατι η περιπτωση να απελευθερωθει το επαγγελμα τα επομενα χρονια ειναι αρκετα ισχυρη.

Όχι, αλλά το να δώσω τόσα μαζεμένα λεφτά και να δουλεύω μετά για 20-30€ δεν θα το έκανα με τίποτα. Καλύτερα να δούλευα αλλού για τόσα και να είχα και τα 100 στην άκρη!

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ του είπα μα καλά γιατί δουλεύεις για 20-30€ είσαι στο δρόμο τόσες ώρες κτλ και δεν νοικιάζεις απλά την άδεια έστω τη μισή ή το μισό ταξί και η απάντηση του φίλου είναι ότι απλά θέλει να δουλεύει, δεν θέλει να κάθεται..Στην τελική όμως με τον πατέρα του το δουλεύει το ταξί και μοιράζονται έξοδα κτλ.

Σχετικά όμως τώρα με την επένδυση που λέμε..Πιστεύω είναι η μόνη η οποία όταν δεν θα έχεις να φας κάτι θα βγάλεις αν το δουλέψεις..

Τώρα αν κάποιος έχει αυτό το ποσό για επένδυση στους καιρούς που ζούμε ότι και να κάνει είναι ρίσκο.. 

Επεξ/σία από aleilo03
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, aleilo03 είπε

Εγώ του είπα μα καλά γιατί δουλεύεις για 20-30€ είσαι στο δρόμο τόσες ώρες κτλ και δεν νοικιάζεις απλά την άδεια έστω τη μισή ή το μισό ταξί και η απάντηση του φίλου είναι ότι απλά θέλει να δουλεύει, δεν θέλει να κάθεται..Στην τελική όμως με τον πατέρα του το δουλεύει το ταξί και μοιράζονται έξοδα κτλ.

Αν είναι ευχαριστημένοι πάσο, εγώ θα ένιωθα πιο ασφαλής με 100 χιλιάδες στην τράπεζα παρά με 20-30€ τη μέρα και ας αργούσα και λίγο να βρω μια δουλειά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, zio10 είπε

Αν είναι ευχαριστημένοι πάσο, εγώ θα ένιωθα πιο ασφαλής με 100 χιλιάδες στην τράπεζα παρά με 20-30€ τη μέρα και ας αργούσα και λίγο να βρω μια δουλειά.

Μην τα παιρνεις και τοις μετρητοις .Καποιος που εδωσε 100 κ πιθανοτατα εχει αλλα τοσα η ξερω εγω αλλα 50 κ.Να τα δωσει και μετα να μην εχει να παει στο γιατρο η στο κτεο και το φανοποιειο ..δυσκολο (οχι απιθανο)

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.

Αυτός δεν το βλέπει ότι πρέπει να κάνει απόσβεση τα 100,000, βλέπει ότι είναι αφεντικό του εαυτού του, έχει και τη βοήθεια του πατέρα του και απλά βλέπει ότι έχει να ταξί δικό του και βγάζει τη μέρα αυτό το μεροκάματο..Κι εγώ αν είχα πχ μόνο 100,000 εννοείται ότι δεν τα έβαζα σε καμία επένδυση όλο το κεφάλαιο..Τώρα αν είχα 200,000 ναι μπορεί να αγόραζα κι εγώ ένα ταξί για πάρτη μου να το δουλεύω χαλαρά για το μεροκάματο και να έχω και καβάτζα άλλα 100,000 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, bluesattack είπε

Μην τα παιρνεις και τοις μετρητοις .Καποιος που εδωσε 100 κ πιθανοτατα εχει αλλα τοσα η ξερω εγω αλλα 50 κ.Να τα δωσει και μετα να μην εχι να παει στο γιατρο η στο κτεο και το φανοποιειο ..δυσκολο (οχι απιθανο)

Ναι οκ, μπορεί αλλά δεν το πολυπιστεύω. Πιστεύω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έβαλε αυτός τις οικονομίες του, βοήθησε και ο πατέρας του και τον βοηθάει ακόμα δουλεύοντας για λιγότερα...μαντεψιά είναι, μπορεί να πέφτω έξω!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Μην τα παιρνεις και τοις μετρητοις .Καποιος που εδωσε 100 κ πιθανοτατα εχει αλλα τοσα η ξερω εγω αλλα 50 κ.Να τα δωσει και μετα να μην εχει να παει στο γιατρο η στο κτεο και το φανοποιειο ..δυσκολο (οχι απιθανο)

Φιλέ μου αυτός λέει ότι τα έδωσε όλα και απλά αφήνει κάποια λεφτά στην άκρη για ώρα ανάγκης για αυτά που αναφέρεις

Ζιο10 σωστά μάντεψες

Επεξ/σία από aleilo03
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα , ασε τι λενε.Τους 9 να ρωτησεις οι 10 θα σου πουν οτι βγαζουν η εχουν 3 και 60 .Γενικα μιλαω,σιγα μην τα..μαρτυρανε ολα  :D

Επεξ/σία από bluesattack
  • Like 2
  • 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

http://www.kathimerini.gr/958956/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/apoyh-anadianomh-pros-ta-panw-me-sfragida-syriza-sta-ta3i

Με την πρόσφατη άνοδο της τιμής των αδειών, έκανα κι εγώ μια έρευνα (1ο χέρι) και διαπίστωσα ότι το διαφημιζόμενο (δείτε τα site των μαντράδων) 10% στην απόδοση της επένδυσης, στο τέλος βγαίνει (καθαρό τσέπη) γύρω στο 5,6% ως 5,9% σε βάθος 3ετίας έως 10ετίας. Το νούμερο βελτιώνεται λίγο για όσους έχουν ήδη ΤΕΒΕ και εισόδημα και από άλλα ελευθέρια επαγγέλματα. Το ζήτημα (της επένδυσης) είναι εξαιρετικά πολυπαραγοντικό και σίγουρα δε χωράει σε ένα απλό ναι/όχι στο εαν η άδεια ταξί είναι καλή ιδέα.

H καθαρή απόδοση αυτή είναι πολύ συγκρίσιμη αυτό τον καιρό με τις αποδόσεις τραπεζικών προϊόντων μέσου/μεσουψηλού ρίσκου. Οπότε αν κάποιος είνα παρκαρισμένος σε τραπεζικά με 5% και νομίζει ότι αν μετακομίσει στα ταξί πάει στο 8% ή στο 10%, δεν κερδίζει κάτι.

Δημοσ.

Η λυση ειναι απλη, δημοκρατικοποιηση των μετακινήσεων, δηλαδη καταργηση ταξι και ΜΟΝΟ UBER και αλλες τετοιες εταιριες, επιτελους να πεσουν οι τιμες στις μεταφορες με ιχ!!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...