Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στο Φόρουμ. 

Έχω ένα pc με FX6300, μητρική M5A97 r2, 8GB Ram kingston και SSD ocz trion. Όλα δουλεύουν στην εντέλεια εκτός από την on-board κάρτα  δικτύου που είναι καμμένη και αναγκαστικά χρησιμοποιώ WLAN usb stick. Δε ξέρω αν παίζει ρόλο απλά το αναφέρω. 

Μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα. Χθες έκανα format σε windows 7 ultimate x64 και μετά τα updates το PC crashάρει. Δεν μπαίνει windows, δεν δουλεύει το repair, ζητάει συνεχώς disk check και δεν κάνει τίποτα άλλο.

Σε παλαιότερες εγκαταστάσεις δεν είχα πρόβλημα. Θεωρώ πως κάποια ενημέρωση από της τελευταίες μέσα στο 2017 και πρώτες μέρες του 2018 δημιουργεί το πρόβλημα. Δεν ξέρω συγκεκριμένα ποια είναι γιατί είναι καμία 20αριά. Τις ενημερώσεις που εμπεριέχονται στο convinience rollup που έβγαλε η Microsoft τις δέχεται κανονικά οπότε λογικά κάποια ενημέρωση μέσα στο 2017 και μετά δεν θέλει να συνεργαστεί.

Έχει αντιμετωπίσει κανείς αντίστοιχο πρόβλημα με το update? Αν όχι τί με συμβουλεύετε? Να βάλω το rollup και να το αφήσω απλά με αυτό? Εργασίες που θα γίνονται είναι MS Office, Browsing και Gaming.

Σε αντίστοιχη δοκιμή σε windows 10 όλα πάνε καλά μέχρι την τελευταία ενημέρωση 1709 fall creators update. Και εκεί κάνει ότι και στα win7 με την διαφορά ότι εκεί δεν μπορώ να κλείσω το update οπότε αναγκαστικά θα λάβει την ενημέρωση και αναπόφευκτα θα πάει για crash. 

Επεξ/σία από akiz90
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Update: Δοκίμασα να το αφήσω με το convinience rollup μόνο και μετά από κανα δυο reboot ο device manager, η προσθαφαίρεση προγραμμάτων και άλλες επιλογές στον πίνακα ελέγχου crashαραν. Έλειπε λέει το αρχείο Msxml. και Msxlm2. Επιπλέον το WLAN stick δεν μπορεί πλέον να συνδεθεί στο WiFi (σε άλλο pc δουλεύει οπότε λογικά κάποιο από τα αρχεία που χάθηκαν το επιρεάζουν). Δοκίμασα όλα τα fix που βρήκα αλλά δεν θέλει να δουλέψει. Όλα αυτά χωρίς να έχω μπει στο internet για να πεις ότι πρόλαβα να κατεβάσω κανέναν ιό.

Αναφορά σε κείμενο

Μήπως σου δημιουργεί πρόβλημα η κάρτα δικτύου; Απενεργοποίησε την από το bios (στο integrated peripherals μάλλον θα είναι)

Λες? Υπάρχει τέτοια περίπτωση ? Ο προσαρμογέας δικτύου της onboard κάρτας δεν εμφανίζεται καν και όταν βάζεις καλώδιο πάνω δεν ανάβουν καν τα λαμπάκια. Αν πας να βάλεις το driver λέει ότι δεν εντοπίζει την κάρτα. Θα το δοκιμάσω πάντως γιατί δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. 

Επεξ/σία από akiz90
Δημοσ.

update 2: Βρήκα χρόνο και έκατσα να λύσω τη MoBο. Είδα πως στο κομμάτι της πλακέτας που λέει LAN controller έχει σπάσει μία στρογγυλή αντίσταση(?) που γράφει πάνω 4R7. 

Ξέρουμε αν διορθώνεται αυτό? Έχω μηχάνημα για κολλήσεις αλλά μου φαίνεται πολύ λεπτοδουλειά και πρέπει να γνωρίζει καλά κάποιος για να το αλλάξει (αν αλλάζει).

Δημοσ.

Κατ'αρχήν να πω ότι απενεργοποίησα την onboard Lan απ' το bios και το μηχάνημα μοιάζει να δουλεύει. Έκανα ακριβώς τα ίδια πράγματα και δεν crashαρε.

Για το κομμάτι που βρήκα σπασμένο όχι δεν είναι αυτό. Είναι ένα στρογγυλό μαύρο με ένα καλωδιάκι τυλιγμένο πάνω του. Το πήγα σε ένα τεχνικό να το δει και μου είπε είναι φίλτρο. Αν είναι κομμένο δεν δουλεύει το Lan. Θα το κολλήσει και θα δούμε αν φτιάξει. Με το Wlan stick θα έκανα δουλειά αλλά αν για κάποιο λόγο κάνει reset το bios τότε το Lan θα ενεργοποιηθεί τα windows θα καταστραφούν. Αν είναι μόνο μία κόλληση και φτιάξει έχει καλώς. Προς το παρόν αναμένουμε. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, micos000 είπε

Δε νομίζω να καταστραφούν τα windows. Ίσως να μην μπαίνει αλλά αν απενεργοποιήσεις πάλι την lan φαντάζομαι μετά θα μπει.

Μου χαλάει τα αρχεία των windows όταν την βλέπει πάνω χωρίς να δουλεύει. Μετά και να την κλείσω τα αρχεία έχουν καταστραφεί. 

Δημοσ.

Δεν είναι τόσο εύκολο να γυρίσει το bios σε default ρυθμίσεις.

Ακόμα και να τελειώσει η μπαταρία και να κοπεί το ρεύμα δε θα γυρίσει στα defaults, απλά θα χάσει την ώρα (αν δεν κάνω λάθος) και θα σου ζητήσει να πατήσεις f1 για reset to defaults. Εσύ τότε θα μπεις στο bios με del ή όποιο άλλο πλήκτρο έχει και θα διορθώσεις την ώρα.

Δημοσ.

Σχετικά με το update που αναφέρεις, πολλοί AMD χρήστες είπαν πως έχουν θέμα με το τελευταίο Meltdown/Spectre update που ήρθε να κλείσει το κενό στους Intel.
Σήμερα νομίζω κυκλοφόρησαν κι άλλα update που εστιάζουν να αποτρέψουν τα θέματα σε AMD συστήματα.

Δημοσ.

Μόλις πάρω το MoBo πίσω σήμερα ή αύριο θα κάνω ένα γενικό update να πάρει όλες τις ενημερώσεις και θα επιστρέψω με νέα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν το πρόβλημα λύθηκε!

Όλα τα δημιουργούσε η on-board κάρτα δικτύου. Είχε σπάσει ένα πάρα πολύ μικρό φιλτράκι πάνω στην πλακέτα σε μέγεθος ενός κόκκου φακής, και κρεμόταν από ένα καλωδιάκι με αποτέλεσμα να μην βλέπει το LAN. Παρ'όλα αυτά, ενώ περίμενα απλά να μην δουλεύει το δίκτυο, δημιουργούσε προβλήματα στα αρχεία των windows με αποτέλεσμα να μπλέκονται drivers, να κολλάει σε bootloop και ο μισός πίνακας ελέγχου να μην δουλεύει. 

Όπως πρότεινε ο micos000 έκλεισα την κάρτα δικτύου από το Bios, έκανα νέο format και τότε όλα έπαιξαν κανονικά. Έστειλα λοιπόν την μητρική να μου κολλήσουν το σπασμένο κομμάτι και χθες την κούμπωσα πάλι πάνω και αναγνώρισε το Ethernet Controller. Πέρασα και τα drivers οπότε όλα δουλεύουν και πάλι!

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Ταλαιπωρήθηκα  μία βδομάδα, ήμουν έτοιμος να πάρω νέα πλακέτα, έκανα γύρω στα 5 format αλλά το πρόβλημα βρέθηκε. Πάνω απ' όλα δεν πέταξα μια κατά τ'άλλα καλή motherboard για ένα πρόβλημα που δεν κόστισε τίποτα και ήθελε μόνο 5 λεπτά χρόνο για να γίνει μία κόλληση. 

Επεξ/σία από akiz90
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...