rigasferaios Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα παιδιά. Είμαι τεχνικός υπολογιστών και δικτύων και εργαζομαι στον τομέα αυτόν. Θα ήθελα παράλληλα τώρα να ξεκινήσω να μάθω γλώσσα προγραμματισμού. Από ότι βλέπω η πιο διαδεδομένη γλώσσα είναι C#. Θα ήταν καλό να ξεκινήσω να μαθαίνω αυτή τη γλώσσα? Μήπως γνωρίζετε κάποιο καλό μάθημα (βιντεάκι) για να μάθω από το Α ως το Ω? Θα προτιμούσα στα αγγλικά. Αν θέλετε μπορείτε να μου πείτε και την γνώμη σας, σχετικά με πια γλώσσα θα ήταν προτιμότερο να ξεκινήσω να μαθαίνω. Σας ευχαριστώ πολύ!
becoming_I Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Το youtube είναι γεμάτο από μαθήματα για τις περισσότερες γλώσσες προγραμματισμού. Ειδικά για την C# βρήκα αυτό που είναι τα βασικά για να μπεις στο πνεύμα της γλώσσας. Τώρα για το πια γλώσσα είναι προτιμότερο να ξεκινήσεις να μάθεις, προσωπικά προτείνω python. Αν και για μένα το πιο σωστό είναι να προσδιορίσεις τι θες να κάνεις με τη γλώσσα που θες να μάθεις. Δηλαδή αν πχ θες να φτιάξεις game engine, φυσικά και δε θα σου πρότεινα python αλλά κάτι σε C/C++ . Όμως πιστεύω ότι η python είναι μια γενικού σκοπού γλώσσα που σε βάζει στο πνεύμα του προγραμματισμού και μπορείς πολύ γρήγορα να κάνεις κάποια πράγματα.
rigasferaios Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Προσωπικά θα με ενδιέφερε να μάθω να προγραμματίζω πρόγραμμα για επιχειρήσεις πχ. φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, λογιστικά γραφεία κ.α. Για πρακτική παράλληλα με την θεωρεία που θα διαβάζω ή τα βιντεάκια που θα βλέπω, θέλω να ξεκινήσω να προγραμματίζω κάτι τέτοιο. Οπότε για αυτήν την περίπτωση είναι καλύτερα να μάθω C# ή Python?
becoming_I Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δηλαδή θες να διαχειρίζεσαι βάσεις δεδομένων; Δηλαδή τιμές ποσότητες κλπ;
rigasferaios Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Και αυτό. Νομίζω μια μίξη γλώσσα προγραμματισμού και SQL. Θέλω να μπορώ να δημιουργήσω ένα Software από το Α ως το Ω.
becoming_I Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Νομίζω ότι στην python θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Αν θες να πάρεις μια γεύση δες το πάρα πολύ καλό δωρεάν course του mathesis.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα