Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας και καλή χρονιά θα ήθελα τα φώτα σας για ένα θέμα που με απασχολεί.

Είμαι 18 ετών φοιτήτρια Μαιευτικής. Έχω αποφασίσει να αφήσω τις σπουδές μου και να ταξιδέψω στον Καναδά συγκεκριμένα στο Τορόντο για να σπουδάσω εκεί αλλά και να εργαστώ. Να σημειωθεί ότι έχω εκεί συγγενείς τον αδερφό της μητέρας μου συγκεκριμένα ο οποίος είναι διατεθειμένος να με φιλοξενήσει και να αναλάβει ότι χρειάζομαι. Δεν έχω σκοπό να γυρίσω πίσω οπότε θα ήθελα και την υπηκοότητα αλλά αυτό δεν με ενδιαφέρει ακόμη. Η ερώτηση που είναι η εξής: Τι χαρτιά χρειάζονται για να μπορέσω να φύγω για Καναδά; δεδομένου ότι δεν έχω βρει κάποιο πανεπιστήμιο ακόμη. Επίσης ο θείος μου μπορεί να με απασχολήσει στην δική του εργασία το ίδιο και η ξαδέρφη μου. Η βοήθεια σας θα μου ήταν πολύτιμη ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Εκτός από διαβατήριο και την πρόσκληση από τους δικούς σου δε νομίζω ότι χρειάζεσαι κάτι άλλο.Οπωσδήποτε να έχεις αποδεικτικά σπουδών και ότι άλλο επίσημο έγγραφο σε αφορά.Τα υπόλοιπα μπορείς (αν χρειαστείς κάτι) μέσω προξενείου.

Καλή τύχη.

Δημοσ.

Για να έχουν αξία οι σπουδές σου και γενικά τα πτυχία σου, θα πρέπει να μεταφραστούν και να σφραγιστούν επίσημα από το υπουργείο εξωτερικών. Επίσης θα πρέπει να έχουν την σφραγίδα της Χάγης.

Δεν αρκεί να σου κάνει κάποιος πρόσκληση, μιας και με το που πας στον Καναδά σου εκδίδουν ένα διαβατήριο περιορισμένου χρόνου, κάτι σαν το esta των ηπα. Το αποτέλεσμα της πρόσκλησης συνήθως διαρκεί χρόνια. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε έναν δικηγόρο μετανάστευσης από τον Καναδά. Από την άλλη μπορείς με ένα ταξίδι να δεις εάν σου αρέσει το κλήμα ή όχι. Τα Γαλλικά είναι επίσης πολύ σημαντικό επιπρόσθετο στοιχείο.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να πάει κάποιος είναι οι σπουδές. Εγγράφεσαι σε ένα πανεπιστήμιο πληρώνεις, μαθαίνεις αυτό που επιλέγεις και παίρνεις την visa μαθητείας/ σπουδών για όσα χρόνια διαρκούν οι σπουδές σου. Στο ενδιάμεσο κινείς και τις άλλες διαδικασίες.

Δημοσ.

Το μόνο αποδεικτικό στοιχείο που έχω είναι απολυτήριο Λυκείου...το πρόβλημα είναι τι είδους βίζα χρειάζομαι για να μπορώ και να σπουδάσω και να εργαστώ εκεί; Επίσης για να πάρω βίζα για σπουδές θα πρέπει να έχω ήδη εγγραφεί καπου; έχω ακούσει ότι είναι προτιμότερο να επαναλάβω εκεί την 3η Λυκείου

Δημοσ.

Κάνεις αίτηση στο πανεπιστήμιο που θες, στις σπουδές που θες και εφόσον σε εγκρίνουν, οι ίδιοι βγάζουν την visa για εσένα. Κάποιο πτυχίο αγγλικών δεν έχει? Είναι απαραίτητο, για να σε πάρουν στο πανεπιστήμιο/ σχολή. Μη σε απασχολεί εάν θα σε εγκρίνουν ή όχι, εφόσον πληροίς τις προϋποθέσεις σε παίρνουν. Όπως επίσης πρέπει να περνάς και τα μαθήματα των εξαμήνων.

Για την 3 λυκείου πρώτη φορά το ακούω. Πως ακριβώς γίνεται αφού το ελληνικό σχολείο εκεί δεν είναι αναγνωρισμένο, συν ότι απευθύνετε στους έχοντας καναδική υπηκοότητα?

Δημοσ.

@Hapatingo Από ότι μου είπαν δεν εννοούσαν την 3η Λυκείου σε ελληνικό σχολείο αλλά την τελευταία τάξη του Καναδέζικου εκτός αν δεν κατάλαβα καλά και εννοούσαν κάποια τάξη ώστε να εξασφαλιστεί ότι μπορώ να παρακολουθήσω στα αγγλικά κάποιο πρόγραμμα. Έχω πτυχίο επίσης αλλα από ότι ξέρω μόνο το TOEFEL δέχονται.

Δημοσ.

Το πτυχίο των αγγλικών είναι για δουλειές σε τρίτους. Το toefl είναι το επίσημο που ζητάει το κράτος για τους μετανάστες σπουδαστές και αφορά το score που έχεις πιάσει στις εξετάσεις. Για το αν μπορείς να παρακολουθήσεις την τελευταία τάξη δεν το γνωρίζω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητή Δήμητρα,

Σημασία έχει ο τρόπος με τον οποίο θα ΜΠΕΙΣ στη χώρα του Καναδά.

Αν μπεις ως τουρίστρια , ΔΕΝ έχεις το δικαίωμα να δουλέψεις ή να σπουδάσεις.

Αν θες να μπεις ως φοιτήτρια , θα πρέπει να σε έχει δεχτεί κάποια σχολή , να πας εδώ στην πρεσβεία  , να σου εκδοθεί ειδική φοιτητική βίζα η οποία έχει ΟΡΙΣΜΕΝΟ χρονικό διάστημα που ισχύει και μετά να ταξιδέψεις. Τα κριτήρια αποδοχής και τα δίδακτρα διαφέρουν από σχολή σε σχολή. Δεν γνωρίζω αν μετά το πέρας των σπουδών σου δίνεται η δυνατότητα όπως στις ΗΠΑ να δουλέψεις για ένα μικρό και πάντα ΟΡΙΣΜΕΝΟ χρονικό διάστημα ως πρακτική εξάσκηση.

Το να βγάλεις βίζα για να εργαστείς με απολυτήριο λυκείου είναι ΑΔΥΝΑΤΟ καθώς δεν έχει ΚΑΜΙΑ ειδίκευση για να σου κάνουν πρόσκληση.

Η μόνη περίπτωση να αποκτήσεις ΑΜΕΣΑ εργασιακά δικαιώματα στον Καναδά είναι η περίπτωση που είχες σχέση και παντρευόσουν κάποιον Καναδό υπήκοο ο οποίος είναι ταυτόχρονα και κάτοικος Καναδά.

Στο Τορόντο ΔΕ θα χρειαστείς Γαλλικά , μόνο Αγγλικά μιλάνε.

Καλή τύχη σου εύχομαι.

Επεξ/σία από Looter
  • Like 1
Δημοσ.

@Looter Με την βίζα σπουδών για ποιο λόγο δεν μπορώ να εργαστώ όπως λες αφού στην καναδική πρεσβεία αναφέρει ότι έχουμε δικαίωμα εργασίας 20 ωρών την εβδομάδα και απεριόριστων ωρών κατά τις διακοπές;

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, dimitra207 είπε

@Looter Με την βίζα σπουδών για ποιο λόγο δεν μπορώ να εργαστώ όπως λες αφού στην καναδική πρεσβεία αναφέρει ότι έχουμε δικαίωμα εργασίας 20 ωρών την εβδομάδα και απεριόριστων ωρών κατά τις διακοπές;

Δεν γράφω πουθενά ότι δεν μπορείς να εργαστείς με τη βίζα σπουδών διότι δεν γνωρίζω τι ισχύει στον Καναδά για την εργασία κατά τη διάρκεια των σπουδών. Αυτο που ισχύει σίγουρα είναι ότι η συγκεκριμένη βίζα(φοιτητική) έχει ημερομηνία λήξης και όπως γράφω δεν ξέρω αν μετά το πέρας των σπουδών σου δίνεται η δυνατότητα για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα για εργασία ως πρακτική άσκηση του αντικειμένου των σπουδών σου.

Και πάλι καλή τύχη.

Δημοσ.

@Looter Α μάλλον φταίω εγώ δεν ήμουν πολύ σαφής. Δεν με ενδιαφέρει να εργαστώ σε κάποιο συγκεκριμένο κλάδο στο δημόσιο ή κάτι τετοιο αλλά να διαθέτω μια μικρή εργασία είτε στην δουλειά της ξαδέρφης μου είτε στην δουλειά του θείου μου για να βγάζω ένα μικρό χαρτζιλίκι.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dimitra207 είπε

Το μόνο αποδεικτικό στοιχείο που έχω είναι απολυτήριο Λυκείου...το πρόβλημα είναι τι είδους βίζα χρειάζομαι για να μπορώ και να σπουδάσω και να εργαστώ εκεί; Επίσης για να πάρω βίζα για σπουδές θα πρέπει να έχω ήδη εγγραφεί καπου; έχω ακούσει ότι είναι προτιμότερο να επαναλάβω εκεί την 3η Λυκείου

Επικοινώνησε με την πρεσβεία του Καναδά.... Δεν δαγκώνουν...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, dimitra207 είπε

@Looter Α μάλλον φταίω εγώ δεν ήμουν πολύ σαφής. Δεν με ενδιαφέρει να εργαστώ σε κάποιο συγκεκριμένο κλάδο στο δημόσιο ή κάτι τετοιο αλλά να διαθέτω μια μικρή εργασία είτε στην δουλειά της ξαδέρφης μου είτε στην δουλειά του θείου μου για να βγάζω ένα μικρό χαρτζιλίκι.

Στο πρώτο σου ποστ γράφεις ότι θες να παρατήσεις τις σπουδές σου και να πας να δουλέψεις και να μείνεις ΜΟΝΙΜΑ στον Καναδά όπου θα σε «αναλάβει» ο θείος σου.

1. Ο θείος σου ΔΕΝ είναι συγγενής πρώτου βαθμού και ΔΕΝ μπορεί να σε προσλάβει αν δεν έχεις άδεια εργασιας ούτε να σου κάνει κάποιου είδους πρόσκληση για να εργαστείς νόμιμα. Υπήρχε κάποιο παράθυρο για να πας για κάποιο διάστημα ως νταντά για να μάθουν τα παιδιά του Ελληνικά αλλά πρέπει να συμβουλευτείτε δικηγόρο. Κοινώς πρέπει να έχεις συγγενή Ά βαθμού για να μπορείς να πας να δουλέψεις άμεσα και ΝΟΜΙΜΑ

2. ΔΕΝ έχεις δικαίωμα εργασίας στον Καναδά  και ΔΕ θα έχεις ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ακόμα και αν σπουδάσεις εκεί. Το ότι μια φοιτητική βίζα μπορεί να σου δώσει το δικαίωμα να δουλέψεις για κάποιες ώρες ή για κάποιο διάστημα κατά την διάρκεια των απουδων ή αμέσως μετά ως πρακτική δε σημαίνει ότι θα μπορείς να μείνεις εκεί και να δουλέψεις μόνιμα. Πτυχίο από Καναδέζικο πανεπιστήμιο ΔΕΝ εξασφαλίζει Βίζα εργασίας.

Τα έχεις τελείως μπερδεμένα στο μυαλό σου και θα σε συμβούλευα εφόσον έχεις συγγενείς εκεί να ρωτήσουν στο Τοροντο καθώς υπάρχει μεγάλη ελληνική παροικία. Μου προκαλεί εύλογη απορία επίσης το γεγονός ότι μπαίνεις σε ένα φόρουμ που δεν είναι για expats για να ρωτήσεις πληροφορίες όταν έχεις εκεί το  θείο σου που σε περιμένει... 

Τωρα αν θες να πας ως τουρίστρια και να δουλεύεις μαύρα στον θείο σου μέχρι να λήξει η βίζα σου είναι μια επιλογή που προσωπικά δε θα σου πρότεινα γιατί είσαι νέα κοπέλα με όλο το μέλλον μπροστά σου αν και ξέρω πολλούς που το κάνουν χρόνια..

Αυτα από εμένα και συγνώμη που είμαι λιγο αυστηρός αλλά είσαι σε μια ευαίσθητη ηλικία και δε θέλω να σου πω πράγματα που μπορεί να σε οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα.

Καλη τύχη.

Επεξ/σία από Looter
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...