Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα κατά την εκκίνηση


ΕΠΙΔΟΞΟΣ IT SPECIALIST

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε όλους. Όταν ανοίγω το pc πετάει μαύρη οθόνη με το αρχικό test και μου λέει να πατήσω F1. Πατάω F1 και μπαίνει windows κανονικά. Αυτό συμβαίνει 2 χρόνια τώρα. Από χθες ανοίγω το pc, ακούγονται 2 μπιπ, πετάει μαύρη οθόνη, πατάω F1 για να bootάρει, προσπαθεί να μπει windows (εμφανίζεται η αρχική εικόνα) και κάνει επανεκκίνηση. Λέτε να έχω πρόβλημα στο hardware ή θέλει format; Το pc είναι:

Intel core 2 duo E4500 (2,2 GHz) 

2x4=8 Gb ram

Windows 10

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το f1 στο λέει γιατι φορτώνει τα default setting το bios επειδή σε έχει αφήσει η μπαταρία της μητρικής χρόνους, το άλλο θέμα μάλλον είναι μνήμες,(δέν είμαι σίγουρος γιατί δέν λές τί μητρική έχεις) εγώ αρχικά θα άλλαζα μπαταρία και μετά θα δοκίμαζα μία μία τις μνήμες σε διαφορετικά slot.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ερώτηση : Το "πάτα F1" το βγάζει χωρίς κανένα απολύτως επιπλέον μήνυμα;

Πάτα F8 πριν ξεκινήσουν τα windows (με το που ξεκινάει διάβασμα από το δίσκο), απενεργοποίησε την αυτόματη επανεκκίνηση όταν προκύπτει σφάλμα (δε θυμάμαι πώς το λέει ακριβώς) και κοίτα τι κωδικό σφάλματος βγάζει στη μπλε οθόνη που (λογικά) πετάει. Σημείωση: Στα Windows 10 συνήθως το F8 δεν παίζει, αλλά δεδομένου ότι το PC σου είναι παλιό με BIOS αντί UEFI, ενδεχομένως να μην έχεις πρόβλημα.

Πάντως αν η γκρίνια για το F1 οφείλεται σε CMOS settings, άλλαξε μια μπαταρία όπως λέει και ο cpc464. Είναι η CR2032 (μέγεθος Depon αναβράζοντος). Έχουν και τα σούπερ μάρκετ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...