pontez2 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Όσοι έχουν περάσει σοβαρά απο 3η δέσμη, δεν γινεται να μη θυμούνται ημερομηνίες ή και ασήμαντες λεπτομέριες. Ακομα θυμάμαι οτι η μοναδική γυναίκα που αναφερόταν σε όλη την ιστορία δέσμης, ήταν η Δούκισσα της Πάρμα (συνέδριο Βερόνας, Οκτώβρης 1822...γατακιαααααααααααααααααααα :P)
Muchacho Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Το red bull περιέρχει σπέρμα ταύρου. Δεν έχω ιδέα από που ξεκίνησε αυτό,αλλά υπάρχουν άτομα εκεί έξω που το πιστεύουν. 1
funbreaker Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 30 minutes ago, μπουρτζοβλαχος said: ερωτηση/απορια για ιστορια οσοι διαβαζετε ενα ιστορικο γεγονος αποστηθιζετε για αρκετο μεγαλο χρονικο διαστημα τις χρονολογιες? για μενα ειναι πιο ευκολο να θυμαμαι γεγονοτα παρα ημερομηνιες, θεωρω το πιο δυσκολο κομματι εκμαθησης ιστοριας τις ημερομηνιες, για παραδειγμα δεν θυμαμαι παντα την ακριβη ημερομηνια ποτε πεθανε ο ιουλιος καισαρας, στο περιπου καπου λεω στο 44-45 π.χ. , το γκουγκλαρω 15 μαρτιου 44 π.χ. αλλα και παλι μετα απο καιρο θα το ξεχασω, δεν ειμαι αριθμομνημονας με τις ημερομηνιες, το θεωρω ελλατωμα γιατι ετσι γινονται συγχυσεις και δεν εχεις σφαιρικη εικονα για ιστορικα γεγονοτα ποιο προηγηθηκε πρωτο ενα γεγονος απο ενα αλλο. το χετε και εσεις αυτο? Με αυτό τον τρόπο δεν πρόκειται να θυμάσαι ποτέ τίποτα. Στην μνήμη σου θα σου μείνει μόνο αν το φιλοσοφήσεις το γεγονος. Αν πεις δηλαδή, α ο τάδε πέθανε τότε, α άρα πέθανε τόσο καιρό πριν από αυτό το γεγονός... αρα...
Vangelis_D9 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 27 λεπτά πριν, μπουρτζοβλαχος είπε ερωτηση/απορια για ιστορια οσοι διαβαζετε ενα ιστορικο γεγονος αποστηθιζετε για αρκετο μεγαλο χρονικο διαστημα τις χρονολογιες? για μενα ειναι πιο ευκολο να θυμαμαι γεγονοτα παρα ημερομηνιες, θεωρω το πιο δυσκολο κομματι εκμαθησης ιστοριας τις ημερομηνιες, για παραδειγμα δεν θυμαμαι παντα την ακριβη ημερομηνια ποτε πεθανε ο ιουλιος καισαρας, στο περιπου καπου λεω στο 44-45 π.χ. , το γκουγκλαρω 15 μαρτιου 44 π.χ. αλλα και παλι μετα απο καιρο θα το ξεχασω, δεν ειμαι αριθμομνημονας με τις ημερομηνιες, το θεωρω ελλατωμα γιατι ετσι γινονται συγχυσεις και δεν εχεις σφαιρικη εικονα για ιστορικα γεγονοτα ποιο προηγηθηκε πρωτο ενα γεγονος απο ενα αλλο. το χετε και εσεις αυτο? Κοίτα η Ιστορία δεν είναι αποστήθιση να θυμάσαι όλες τις χρονολογίες και διαφεύγοντας από την ουσία που είναι η ερμηνεία και η κατανόηση των εκάστοτε συνθηκών. Τι να το κάνεις πότε δολοφονήθηκε ο Ιούλιος Καίσαρας αν δεν ξέρεις και δεν κατανοείς το γιατί, τα αίτια και τις συνέπειες. Κι εγώ έχω τρεις βιβλιοθήκες μόνο με ιστορικά βιβλία κυρίως ελληνικού Β'ΠΠ κι εμφύλιου αλλά δεν μπορώ να τα θυμάμαι όλα. Γι αυτό κι έχω τόσα πολλά να τα συμβουλεύομαι! Και θέλω ν' αρχίσω να μαζεύω βιβλία βυζαντινής ιστορίας μια που επανεκδόθηκε πρόσφατα ο Ράνσιμαν και έχουν πέσει πρόσφατα σοβαρές εκδόσεις μακριά από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.
aris1986 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 14 λεπτά πριν, Muchacho είπε Το red bull περιέρχει σπέρμα ταύρου. Δεν έχω ιδέα από που ξεκίνησε αυτό,αλλά υπάρχουν άτομα εκεί έξω που το πιστεύουν. Aπο την ταυρινη την ουσια. Εκατσε η εταιρια ομως και το παρεκρουσε. Βλεπεις ο,τιι μαλακια κυκλοφορει αν προκειται να επηρεασει τις πωλησεις ασχολουνται!
Vangelis_D9 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Κάτι άλλο που θυμήθηκα επίσης. Διάλογος με παλιό οικογενειακό φίλο, μετανάστη στη Γερμανία: «Σου αρέσει η μουσική ε; Βλέπω έχεις πολλούς δίσκους» «Ναι, και μακάρι να έμενα Βερολίνο να ακούω τη Φιλαρμονική σας» «Α, εγώ έχω ακούσει τον Κάραγιαν να παίζει έργα του» «Σαν ποια έργα του άκουσες;» «Την Πέμπτη Συμφωνία!» Φκκρρρρρ…
nvel Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 41 λεπτά πριν, aris1986 είπε Aπο την ταυρινη την ουσια. Εκατσε η εταιρια ομως και το παρεκρουσε. Βλεπεις ο,τιι μαλακια κυκλοφορει αν προκειται να επηρεασει τις πωλησεις ασχολουνται! η ταυρίνη δεν έχει κάποια σχέση με τους ταύρους, υπάρχει σε όλα τα ζώα
vocals_ Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Διάφορες φίλες μου (της θεωρητικής κυρίως, με μεταπτυχιακά κτλ ε), ηλικίας 20-25, πίστευαν ότι ένα δισεκατομμύριο είναι... 2 εκατομμύρια. Σε κάποια φάση το 'κανα και σαν γκάλοπ και πραγματικά ήταν πολλοί που δεν ήξεραν πόσο είναι. -Δηλαδή η Ελλάδα που έχει γύρω στα 300 δις χρέος αυτό είναι 600 εκατομμύρια; -Α δε ξέρω. -Δηλαδή ο πληθυσμός της Γης που είναι γύρω στα 7 δις είναι 14 εκατομμύρια; Αφού η Ελλάδα μόνο έχει 10. Είμαστε όντως το κέντρο του κόσμου τελικά ε. -... Άρα ρε συ βόκαλς πόσο είναι; 20; 200 εκατομμύρια; Και τι κοροϊδεύεις, σιγά που μου χρειάζεται κάπου να ξέρω πόσο είναι. Και άλλες τέτοιες ωραίες ερωτοαπαντήσεις ακολουθούσαν. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2018 από vocals_ 1
McNerd Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 9 λεπτά πριν, vocals_ είπε Διάφορες φίλες μου (της θεωρητικής κυρίως, με μεταπτυχιακά κτλ ε), ηλικίας 20-25, πίστευαν ότι ένα δισεκατομμύριο είναι... 2 εκατομμύρια. Σε κάποια φάση το 'κανα και σαν γκάλοπ και πραγματικά ήταν πολλοί που δεν ήξεραν πόσο είναι. -Δηλαδή η Ελλάδα που έχει γύρω στα 300 δις χρέος αυτό είναι 600 εκατομμύρια; -Α δε ξέρω. -Δηλαδή ο πληθυσμός της Γης που είναι γύρω στα 7 δις είναι 14 εκατομμύρια; Αφού η Ελλάδα μόνο έχει 10. Είμαστε όντως το κέντρο του κόσμου τελικά ε. -... Άρα ρε συ βόκαλς πόσο είναι; 20; 200 εκατομμύρια; Και τι κοροϊδεύεις, σιγά που μου χρειάζεται κάπου να ξέρω πόσο είναι. Και άλλες τέτοιες ωραίες ερωτοαπαντήσεις ακολουθούσαν. ρε παιδιά τι σκατά κάναμε 6 χρόνια στο δημοτικό
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 κατι αντιστοιχο γκαλοπ ειχε γινει και για τα 600 δις του σωρρα ποσα εκατομμυρια ειναι, ετσι εξηγητω γιατι πολλοι τον πιστευαν, δεν ειχαν την αισθηση του πραγματικου μεγεθους νουμερο
Lizarazou Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Μια παρένθεση είναι χρεωστικά ομόλογα Αμερικανικού δημοσίου...με λίγα λόγια θα είχε συλληφθεί από cia για τα 600 ...αλλά δεν παίζει βλέπω να καθαρίζει το θέμα η cia... όποτε σε λίγο θα μάθουμε και πως τρώγονται τα 600
vagos789 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Αναφορά σε κείμενο άτομα με πλήρη άγνοια ιστορίας, γεγονότων κλπ. Σχεδον οτιδηποτε εχει να κανει με θρησκεια κολλαει στο παρόν θεμα
Γιαούρτι Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 μη κολλάτε με το παρελθόν. εδώ πολλοί δεν έχουν ιδέα για πράγματα που ισχύουν αυτή τη στιγμή και τους επηρεάζουν. έχει ανοιχτεί και θέμα εδώ στο insomnia με άλλον που παραπονιέται για το πρόστιμο αν δε παρουσιάσεις αποδείξεις στη φορολογική μέσω κάρτας. δηλαδή τόσο καιρό το συζητάνε και αυτός δε το έχει πάρει χαμπάρι. οπότε για ποια γνώση της ιστορίας μιλάμε αν ο άλλος δε ξέρει τι του γίνεται. θα ξέρει από ιστορία;
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Στις 16/1/2018 στις 5:15 ΜΜ, Vangelis_D9 είπε Κάτι άλλο που θυμήθηκα επίσης. Διάλογος με παλιό οικογενειακό φίλο, μετανάστη στη Γερμανία: «Σου αρέσει η μουσική ε; Βλέπω έχεις πολλούς δίσκους» «Ναι, και μακάρι να έμενα Βερολίνο να ακούω τη Φιλαρμονική σας» «Α, εγώ έχω ακούσει τον Κάραγιαν να παίζει έργα του» «Σαν ποια έργα του άκουσες;» «Την Πέμπτη Συμφωνία!» Φκκρρρρρ… Οι μεγαλύτερης ηλικίας, που θέλουν να το παίξουν σχετικοί με κλασική, ξέρουν μόνο τον Von Karajan και τίποτα άλλο. Τυχερός βέβαια αν πρόλαβε να τον δει να διευθύνει ορχήστρα.
Prof_Chaos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Οταν στα σχολεία δίνουν έμφαση στην παπαγαλία και στην υπέρογκη ύλη ναι οι γνώσεις θα είναι ολο και λιγότερες. Στροφή στην ουσιαστική γνώση και αντικειμενική ιστορία . Να μπεί ενα τέλος στην προπαγανδιστική ιστορία που διδάσκονται τα παιδιά. Δεν ξέρω αν επιτέλους εχουν αλλάξει τα βιβλία ιστορίας (είμαι 30+) Επίσης για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα είναι πολύ επικίνδυνο να μην γνωρίζετε έστω και τα βασικά της νεότερης ιστόρίας. Διαβάστε απο μόνοι σας διαφορετικές πηγές για να έχετε μια εικόνα του τι συμβαίνει γύρω σας. Ιστορία δεν σημαίνει μόνο οτι εχει γίνει στο παρελθόν αλλά δείχνει και το μέλλον. Γνωρίζοντας Ιστορία ο ανθρωπος αποφεύγει τα λάθη του παρελθόντος. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2018 από Prof_Chaos 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις