Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας!

Προσπαθώ να αφαιρέσω μία βίδα από το εξωτερικό κάλυμα του υ/η όμως έχει φθαρθεί και το σταυροκατσάβιδο δε κάνει σωστή επαφή ώστε να τη ξεβιδώσω. Δοκίμασα να τη ξεβιδώσω και με άλλες κεφαλές διάφορων μεγεθών , δοκίμασα και να εφαρμόσω μερικά "hacks" (λαστιχάκι ανάμεσα στη βίδα και το κατσαβίδι) αλλά και πάλι τίποτα . Αρχίσω να σκέφτομαι το να κολήσω το κατσαβίδι με τη βίδα για να τη ξεβιδώσω και μετά πέταμα (το μέρος του καλύματος που προσπαθώ να αφαιρέσω κουμπώνει με την υπόλοιπη θήκη και έχει και δύο βίδες εκ των οποίων η μία είναι η χαλασμένη, οπότε και να λείψει η μία βίδα δεν υπάρχει θέμα.)

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ntouris3 είπε

Γειά σας!

Προσπαθώ να αφαιρέσω μία βίδα από το εξωτερικό κάλυμα του υ/η όμως έχει φθαρθεί και το σταυροκατσάβιδο δε κάνει σωστή επαφή ώστε να τη ξεβιδώσω. Δοκίμασα να τη ξεβιδώσω και με άλλες κεφαλές διάφορων μεγεθών , δοκίμασα και να εφαρμόσω μερικά "hacks" (λαστιχάκι ανάμεσα στη βίδα και το κατσαβίδι) αλλά και πάλι τίποτα . Αρχίσω να σκέφτομαι το να κολήσω το κατσαβίδι με τη βίδα για να τη ξεβιδώσω και μετά πέταμα (το μέρος του καλύματος που προσπαθώ να αφαιρέσω κουμπώνει με την υπόλοιπη θήκη και έχει και δύο βίδες εκ των οποίων η μία είναι η χαλασμένη, οπότε και να λείψει η μία βίδα δεν υπάρχει θέμα.)

Δοκιμασε πενσα αν προεξεχει η κεφαλη της βιδας

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, handsomegamer είπε

Δοκιμασε πενσα αν προεξεχει η κεφαλη της βιδας

Η βίδα είναι επίπεδη και ελαφρά χωμένη στο κάλυμα...

Δημοσ.

δοκίμασε να βάλεις ένα πανάκι ανάμεσα στη βίδα και το κατσαβίδι και πίεσε το κατσαβίδι πάνω στο πανάκι για να πάρει το σχήμα της βίδας και ξεκινά να στρίβεις αργά και με πολύ πίεση προς τη βίδα ώστε να δημιουργηθεί αρκετή τριβή 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, zeibei είπε

δοκίμασε να βάλεις ένα πανάκι ανάμεσα στη βίδα και το κατσαβίδι και πίεσε το κατσαβίδι πάνω στο πανάκι για να πάρει το σχήμα της βίδας και ξεκινά να στρίβεις αργά και με πολύ πίεση προς τη βίδα ώστε να δημιουργηθεί αρκετή τριβή 

Το δοκίμασα με λάστιχο . Τι να πω θα ξαναδοκιμάσω αύριο αν και δεν έβαλα πολύ πίεση γιατί φοβήθηκα μη διαλύσω τίποτα...

2 λεπτά πριν, george kesoglu είπε

τριγωνη λιμα κανεις εγκοπη για ισιο κατσαβιδι

Νομίζω πως έχω μία . Επειδή όμως είμαι λίγο άπειρος, υπάρχει κανένα βιντεάκι για βοήθεια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ασ'τα βιντεακια μια ισια εγκοπη στο μεσο της βιδας θα κανεις για να την ξεβιδωσει ενα ισιο κατσαβιδι.

και για τα μαστορια του ινσομνια παρεπιμπτοντος εχω παρει αυτο το σετ και ειναι πολυ καλο ξεβιδωσε σκουριασμενες βιδες  https://www.ebay.com/itm/4-in-1-Screw-Extractor-Drill-Bits-Guide-Set-Broken-Damaged-Bolt-Remover-Easy-Out/371279558037?epid=2133793640&hash=item5671fc7595:g:XPsAAOSwLVZVtfZx

Επεξ/σία από george kesoglu
  • Like 2
Δημοσ.
47 minutes ago, Ntouris3 said:

Το δοκίμασα με λάστιχο . Τι να πω θα ξαναδοκιμάσω αύριο αν και δεν έβαλα πολύ πίεση γιατί φοβήθηκα μη διαλύσω τίποτα...

Νομίζω πως έχω μία . Επειδή όμως είμαι λίγο άπειρος, υπάρχει κανένα βιντεάκι για βοήθεια;

το λάστιχο θα σου φεύγει και είναι πιο ελαστικό από το πανάκι. το πανάκι έχει μεγαλύτερη επιφάνεια και είναι πιο "στερεό" 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, zeibei είπε

το λάστιχο θα σου φεύγει και είναι πιο ελαστικό από το πανάκι. το πανάκι έχει μεγαλύτερη επιφάνεια και είναι πιο "στερεό" 

Οκ φίλε θα τα δοκιμάσω όσα είπατε αύριο και θα σας ενημερώσω, καληνύχτα!

Δημοσ.
11 ώρες πριν, george kesoglu είπε

τριγωνη λιμα κανεις εγκοπη για ισιο κατσαβιδι

Αυτό τελικά μπορώ να το κάνω όμως η βίδα δεν προεξέχει καθόλου και αναγκαστηκά θα τριφτεί και το κάλυμα.

11 ώρες πριν, zeibei είπε

Ξαναδοκίμασα σήμερα χώρις αποτέλεσμα, ούτε χιλιοστό δεν μετακινήθηκε :(

Δημοσ.
5 minutes ago, Ntouris3 said:

Αυτό τελικά μπορώ να το κάνω όμως η βίδα δεν προεξέχει καθόλου και αναγκαστηκά θα τριφτεί και το κάλυμα.

Ξαναδοκίμασα σήμερα χώρις αποτέλεσμα, ούτε χιλιοστό δεν μετακινήθηκε :(

ο φίλος από κάτω σου δίνει μια λύση αλλά έχεις ντρέμελ; βάζει σαφώς πολλή περισσότερη δύναμη. αλλιώς δοκιμάζεις αυτό που είπες να το κολλήσεις. αλλά και πάλι δύσκολο. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, villasg είπε

"παρτη" με το τρυπανι

Αν είχα τρυπάνι θα το έκανα!

6 λεπτά πριν, zeibei είπε

ο φίλος από κάτω σου δίνει μια λύση αλλά έχεις ντρέμελ; βάζει σαφώς πολλή περισσότερη δύναμη. αλλιώς δοκιμάζεις αυτό που είπες να το κολλήσεις. αλλά και πάλι δύσκολο. 

Σκέφτομαι να μη κάνω τίποτα και να περιμένω μέχρι να αγοράσω κατσαβιδάκια ακριβείας , γιατί συνήθως σε τέτοια σετ υπάρχουν ίσια κατσαβιδάκια που χωράνε στις σχισμές της βίδας...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, coolerman είπε

Ανέβασε φωτό,ΑΝ έχει καταστραφεί το σπείρωμα(γυρίζει τρελά)δεν πρόκειτε να βγεί..θέλει άλλη μεθοδο

Tρελά δε γυρίζει , τώρα θα προσπαθίσω να στείλω μία αλλά αμφιβάλω για το αν θα μπορέσετε να διακρίνετε κάτι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...