Προς το περιεχόμενο

[SSD PCIE NVME 256GB] SAMSUNG MZVLW256HEHP PM961 vs ADATA XPG SX8000 M.2 2280 GEN3X4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

SSD SAMSUNG MZVLW256HEHP PM961 256GB M.2 2280 PCIE NVME BULK @ €122,90 από e-shop από προσφορά τελευταίου newsletter

vs

SSD ADATA XPG SX8000 M.2 2280 PCIE GEN3X4 256GB @ €109.90 από e-shop από προσφορά crazy sundays

Αρχικές τιμές eshop 159 & 179.90 αντίστοιχα, skroutz  131 & 117 αντίστοιχα.

Επεξ/σία από macovet
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δώστε 10€ παραπάνω και πάρτε τον 960 evo σφραγισμένο όχι bulk 

Επεξ/σία από ziaba
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
54 minutes ago, ziaba said:

Δώστε 10€ παραπάνω και πάρτε τον 960 evo σφραγισμένο όχι bulk 

τι καλύτερο έχει αυτός; το ίδιο θα πρότεινες και σε σχέση με τον adata;

Δημοσ.

Όλα αρχίζουν από το τι προσφέρει ο δίσκος στη πράξη και κάνοντας τη σκέψη πόσο πραγματικά το χρειάζεσαι . 

Ο δίσκος προσφέρει ταχύτητες ανάγνωσης / εγγραφής άνω των 500MB (όριο των SATA).

Εφαρμογή ;  πέραν του εάν δουλεύεις  video editing , δεν νομίζω να κάνεις άλλη δουλειά που να απαιτεί τόσο throughput του δίσκου. 
Ούτε πρόκειται για τα επόμενα 2 χρόνια. Μη ξεχνάς επίσης ότι για να περάσεις το φράγμα του ήχου (SATA) / 500mb/sec  , χρειάζεσαι και τέτοια πηγή ανάγνωσης.

Άρα τα αρχεία θα τα διαβάζει από τον εαυτό του (που πρακτικά θα ρίχνει τις επιδόσεις ) ή άλλον SSD δίσκο σε RAID mode κτλ. πράγματα λίγο άτοπα από προσέγγιση 

έστω extreme user / home pc για να τελειώνει το whatever task 8 secs faster (εγώ θα κράταγα αυτό το μικρό delay για να δώσω ένα φιλί η μια αγκαλιά στο σκύλο / γκόμενα ή whatever) . 

Meaining δεν είσαι σε σημείο που να έχεις επίπτωση έστω και light , στα πράγματα που κάνεις. 

Σκέψου λίγο τις προτεραιότητες.  Ένας PCIE δίσκος  VS ένας SSD+1 Mechanical 1-2ΤΒ  

κερδίζεις  ασφάλεια, δυνατότητα ανάκαμψης και αποθηκευτικό χώρο .

Ασφάλεια : κρατάς images μέσω π.χ  acronis - differential back up scheduled every 1st week του μήνα 4 A.M .  Έτσι , ιός, ή χτύπα ξύλο αν σου καεί ένας δίσκος, δεν έχεις απώλεια δεδομένων. 
Ανάκαμψη : Αν πάθεις above μπορείς σε λίγα λεπτά να είσαι back on track , με εισαγωγή νέου δίσκου στο σύστημα και restore .
Αποθηκευτικός χώρος : επιπλέον χώρος , που ποτέ δεν είναι αρκετός 

Bottom line στη θέση σου για να κάνω τέτοιες σκέψεις , πάει να πει ότι ναι μεν έχω μια μικρή άνεση χρημάτων αλλά το σκέφτομαι διότι δεν περισσεύουν πολύ. 

Επειδή μπορεί να έχεις στο παρανομαστή - job ok, girlfriend ok - friends ok ,  u know κάποιο μπορεί να αλλάξει γκουχ γκουχ 

Οπότε ρίξε λεφτά στο να φτιάξεις ένα 5.1 / new sound card στο PC σου ή κανα 21:9  29" monitor LG  να βλέπεις movies να γουστάρεις  ! 

και μη σκάσεις για τη γκόμενα, υπάρχουν τόσες άλλες που περνάνε καλά μέσω Tinder  // if i break up, sure gonna use it .  

• Like 2
Δημοσ.

Εγω ηξερα οτι τους 961 951 τους δινεις σαν OEM δηλαδη δεν τους πουλαει σαν δισκους αλλα τους δινει σε κατασκευαστες για να τους βαλουν σε laptop κλπ η Samsung

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Εγω ηξερα οτι τους 961 951 τους δινεις σαν OEM δηλαδη δεν τους πουλαει σαν δισκους αλλα τους δινει σε κατασκευαστες για να τους βαλουν σε laptop κλπ η Samsung

Τα προμηθευτικαν  ως αναλυτικά και τώρα τα πουλάνε 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...