Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω στο γραφείο ένα σωρό καλώδια (σε χρήση): υπολογιστή, τηλεφώνων, φαξ, εκτυπωτών, δικτύων κλπ. Γίνεται ένας κακός χαμός, σαν την εικόνα. Είμαι ένα βήμα πριν το χάλι στην εικόνα. Τι μπορώ να κάνω για να τα οργανώσω;

• Confused 1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οτι περιττα καλωδια υπαρχουν φευγουν.οσο μπορεις οργανωση να ειναι καποιες συσκευες κοντα ωστε τα καλωδια να μην κανουν μεγαλη αποσταση.αν σε καποια μπορεις να βαλεις μικροτερα καλωδια το κανεις.μετα πουλανε σαν δεματικα υφασματινα για να μαζευεις τα καλωδια

• Like 2
Δημοσ.

Όλα είναι σε χρήση οπότε δεν φεύγει κάποιο. Έχω πάρει κάποια πλαστικά σπιράλ αλλά δεν βοήθησαν καθώς ελάχιστα καλώδια έχουν την ίδια κατεύθυνση με κάποιο άλλο ώστε να δεθούν μαζί.

Δημοσ.

Αρχικά αποσύνδεσε τα όλα και ξανατοποθέτησε τα οργανωμένα ακολουθώντας την πιο σύντομη διαδρομή και μάζεψε τα καλώδια που έχουν επιπλέον μήκος με  δεματικά.Το ιδανικό θα ήταν ένα κουτί CableBox.jpg

Οπού θα καταλήγουν όλα τα καλώδια και θα γλυτώνεις το μπάχαλο από τα μάτια σου.Δεν απαραίτητο να αγοράσεις ένα κουτί που προορίζεται για τέτοια χρήση αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις  οτιδήποτε βρεις και σε βολεύει.Τέλος με μαρκαδοράκι/ταινία/αυτοκόλλητο σε κάθε καλώδιο/υποδοχή που συνδέεις να γράφεις που καταλήγει/χρήση του,θα σε γλυτώσει από χρόνο μελλοντικά.

• Like 5
  • Moderators
Δημοσ.

Αν εβαζες φωτογραφία το γραφειο θα ηταν πιο ευκολο να βοηθησουμε. Εγω πχ εχω γραφειο με πλατη κολλημενο στον τοιχο και εχω καταφερει τα μονο καλωδια που φαίνονται ειναι απο το πληκτρολογιο/ποντικι και αυτα μεχρι να παω σε ασυαρματο 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Αν εβαζες φωτογραφία το γραφειο θα ηταν πιο ευκολο να βοηθησουμε. Εγω πχ εχω γραφειο με πλατη κολλημενο στον τοιχο και εχω καταφερει τα μονο καλωδια που φαίνονται ειναι απο το πληκτρολογιο/ποντικι και αυτα μεχρι να παω σε ασυαρματο 

Θα στείλω αύριο. Είναι κάτω από περβάζι παραθύρου το οποίο έχει πάχος μισό μέτρο. Εκεί που είναι δεν φαίνονται αλλά αν θελήσω πχ να αλλάξω ένα καλώδιο, πρέπει να γονατίσω και να χωθώ λες και περνάω από επιτάφιο.

Δημοσ.
22 hours ago, doctorized said:

Όλα είναι σε χρήση οπότε δεν φεύγει κάποιο. Έχω πάρει κάποια πλαστικά σπιράλ αλλά δεν βοήθησαν καθώς ελάχιστα καλώδια έχουν την ίδια κατεύθυνση με κάποιο άλλο ώστε να δεθούν μαζί.

εκει πολλες φορες ειτε μπορει να μετακινηθει αν βολευει μια συσκευη ειτε το καθε καλωδιο αν εχει πολυ περισσευμα να το μαζεψεις σαν κυκλακια.τα σπιραλ ειναι πιο πολυ οταν πηγαινουν σε μια ευθεια τα καλωδια αλλα ειναι εκνευριστικο.εκει ειναι καλυτερα σκρατς δεματικα .οχι tie wraps διοτι μετα θελουν κοψιμο εκτος αν παρεις ανοιγομενα.

22 hours ago, stelios18120 said:

Eγω τα έπιασα με δεματικα αυτά π βάζουν οι ηλεκτρολόγοι 

Και έτσι είναι όλα στην εντέλεια

ta skrats δεματικα τα θεωρω πιο καλα αμα θες να κανεις αλλαγη αλλιως tie wraps που ξανανοιγουν.

μετα βεβαια υπαρχουν διαφορες λυσεις οπως το video που βαλε ο spect αν θες να κρυψεις καλωδια κατω απο το γραφειο  και να μπουν σε καναλια κτλ.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, poulinos είπε

εκει πολλες φορες ειτε μπορει να μετακινηθει αν βολευει μια συσκευη ειτε το καθε καλωδιο αν εχει πολυ περισσευμα να το μαζεψεις σαν κυκλακια.τα σπιραλ ειναι πιο πολυ οταν πηγαινουν σε μια ευθεια τα καλωδια αλλα ειναι εκνευριστικο.εκει ειναι καλυτερα σκρατς δεματικα .οχι tie wraps διοτι μετα θελουν κοψιμο εκτος αν παρεις ανοιγομενα.

ta skrats δεματικα τα θεωρω πιο καλα αμα θες να κανεις αλλαγη αλλιως tie wraps που ξανανοιγουν.

Αυτά π λέω του ηλεκτρολόγου δεν ανοίγουν εύκολα αλλά αν θέλεις πατάς την "γλώσσα" και ανοίγουν κ αυτά :)

Βέβαια αυτά π προτείνεις εσύ,με τα σκρατς είναι σαφώς πιο εύκολα αλλά θεωρώ είναι αρκετά ακριβότερα αν δεν κάνω λάθος.

Δημοσ.
13 minutes ago, stelios18120 said:

Αυτά π λέω του ηλεκτρολόγου δεν ανοίγουν εύκολα αλλά αν θέλεις πατάς την "γλώσσα" και ανοίγουν κ αυτά :)

Βέβαια αυτά π προτείνεις εσύ,με τα σκρατς είναι σαφώς πιο εύκολα αλλά θεωρώ είναι αρκετά ακριβότερα αν δεν κάνω λάθος.

ναι τα απλα δεν ανοιγουν παρα μονο με πατεντα.υπαρχουν tie wraps που ανοιγουν πολυ ευκολα και μετα υπαρχουν υφασματινα δεματικα .ειτε θα τα παρεις απο κανα καταστημα πληροφορικης που ειναι ακριβα συνηθως η απλα απο κανα χυμα καταστημα που πουλαει συνηθως σε ρολο και η τιμη ειναι πιο χωμα και τα κοβεις εσυ στο μεγεθος που θες.

• Like 1
Δημοσ.

Μην κανεις τιποτα.Η μακαροναδα με μπολικη σαλτσα δεν σωζεται με καναλια και δεματικα.Βαλε ενα κομματι μελαμινη ...να μην τα βλεπεις καθολου :D

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγω είχα πάρει ένα σετ οργάνωσης καλωδίων απο ΙΚΕΑ. Έβαλα και καναλάκια (με αυτοκόλλητο) και δεματικά αλλά τελικά μου έμειναν μόνο τα δεματικά (όπου έχω πιάσει και τη ταινία rgb led φωτισμού μεταξύ άλλων). Το καλό με τα δεματικά (tie wraps) είναι οτι μπορείς να τα βγάλεις με λίγο κόπο και μια παραμάνα.

Δημοσ.

Υπάρχουν τα δεματικά("τα μαύρα του ηλεκτρολόγου") που είναι επαναχρησιμοποιούμενα σε περίπτωση που δεν θέλετε τα velcro.

• Like 1
Δημοσ.
On 24/1/2018 at 4:22 PM, mad-proffessor said:

Εγω είχα πάρει ένα σετ οργάνωσης καλωδίων απο ΙΚΕΑ. Έβαλα και καναλάκια (με αυτοκόλλητο) και δεματικά αλλά τελικά μου έμειναν μόνο τα δεματικά (όπου έχω πιάσει και τη ταινία rgb led φωτισμού μεταξύ άλλων). Το καλό με τα δεματικά (tie wraps) είναι οτι μπορείς να τα βγάλεις με λίγο κόπο και μια παραμάνα.

οπως ειπαμε και πιο πανω βρισκεις και tie wraps που ξανανοιγουν.κατα τα αλλα το κοστος του απλου tie wrap ειναι τοσο φτηνο που απλα το κοβεις και το πετας.

On 24/1/2018 at 3:31 PM, bluesattack said:

Μην κανεις τιποτα.Η μακαροναδα με μπολικη σαλτσα δεν σωζεται με καναλια και δεματικα.Βαλε ενα κομματι μελαμινη ...να μην τα βλεπεις καθολου :D

τελειο να γινει ειναι δυσκολο αλλα μπορεις να οργανωθει αρκετα εστω και αν απλα μαζεψεις το περισσευμα απο τα καλωδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...