Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, doctorized είπε

Ορίστε το χάος που έχω μπροστά μου. Η φωτογραφία με τα λίγα καλώδια είναι από το δεύτερο γραφείο και οι άλλες 2 από το πρώτο. Πριν μου πείτε για το δεύτερο γραφείο να περάσω στο πλάι προς τον τοίχο τα καλώδια, να σας πω ότι αριστερά που είναι και ο τοίχος υπάρχει εκτυπωτής λέιζερ (βοδάκι) στη μεριά του τοίχου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι από κάτω υπάρχουν συρτάρια, τα οποία φαίνονται και στη φωτό, οποτε τα καλώδια του πληκτρολογίου/ποντικιού δεν φτάνουν. Σε αυτό το χάλι τι κάνω; Επειδή στο πρώτο γραφείο στην άκρη του τοίχου έχω κουλουριάσει κάποια καλώδια σκέφτομαι να πάρω κουτί από χαρτί Α4 και να τα τοποθετήσω μέσα με άνοιγμα στο πλάι, όπως είδα και στην εικόνα του Muchacho. Για τα υπόλοιπα;

2.png

3.png

4.png

Το λάθος που κάνουμε όλοι.

Έχει π.χ. το ηχείο καλώδιο 10 μέτρων χρησιμοποιούμε τα 2 τα υπόλοιπα αντί να τα κόψουμε  τα μαζεύουμε κουλούρα αυτή με τον καιρό ξετυλίγεται και γίνεται μπάχαλο. Βάλε 3-4 ηχεία ένα γούφερ επί τόσες κουλουρίδες να δεις τι γίνεται.

Άρχισε κόβοντας και κρατώντας το μήκος των καλωδίων που σου είναι χρήσιμο.Μετά θα δεις που και πόσα πάνε και θα μπορέσεις να τα συγκεντρώσεις με δεματικά.Εγώ έτσι έκανα του γιου μου που ήταν ένα μπάχαλο συμμορφώθηκαν αρκετά άνοιξα και μία μεγάλη τρύπα στο γραφείο από όπου πέρασα όσα ανέβαιναν σε αυτό από διάφορα σημεία και όταν τα είδε κέρασε πιτόγυρα.:P

Edit

Πάρε και ένα πολύμπριζο με 8 τουλάχιστον θέσεις.Εξοικονομείς και από εκεί αρκετά καλώδια και μπάχαλο.

Επεξ/σία από papoys1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, papoys1 είπε

Πάρε και ένα πολύμπριζο με 8 τουλάχιστον θέσεις.Εξοικονομείς και από εκεί αρκετά καλώδια και μπάχαλο.

6-8 θεσεις

Εδω θελει μια μικρη προσοχη.Μην ..πορωθειτε απο τις θεσεις και ξεχασετε , οπως εκανα εγω  * , τα αμπερ που σηκωνει καθε πολυπριζο

*Και εψαχνα να βρω τι προκαλει διακοπη ρευματος.Εβαζα το αεροθερμο σε ενα πολυπριζο (με ασφαλεια..) και αυτο  εκλεινε καποια στιγμη .Και επειδη το ειχα ' κρυμμενο΄'  το πολυπριζο δεν εβλεπα οτι εκλεινε .Τωρα σε ξεχωριστη γραμμη , μονο του.

Επεξ/σία από bluesattack
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι περισσοτεροι ομως βαζουμε αμελητεες καταναλωσεις πανω στα πολυπριζα μας, φορτιστη κινητου, μονιτορ, υπολογιστη (η μεγαλυτερη καταναλωση 1-2Α), φωτιστικο οποτε δεν υπαρχει θεμα.

Το αεροθερμο ειναι το πολυ 2Α αντε 2,5Α, πρεπει να το ειχες ξεσκισει

Επεξ/σία από orck
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστο.Απλα το επισημανα επειδη ειναι χειμωνας τωρα.Kατι αεροθερμα, σεσουαρ και λοιπες φαγανες, θελουν προσοχη

Ποσο μαλλον με κατι πολυπριζα της πλακας

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.
On 26/1/2018 at 12:39 PM, Spect~ said:

Και εξαρτάται και πως είναι το σετ απ του καθενός. Θα βάλω μετα το δικό μου. Αν δεν είχα τα άπειρα καλώδια από τα ηχεία θα ήμουν πιο άνετα. Πάντως έχω καταφέρει να μην φαίνεται τίποτα αν και δεν είναι για μετακινήσεις 

οταν εχεις 5.1 7.1 ηχεια αστα να πανε.αν και καποιες εταιρειες ειχαν βγαλει και ασυρματα ηχεια οσο θυμαμαι.

On 26/1/2018 at 9:43 PM, tarantules said:

Εγώ σαν οργάνωση καλωδίων θεωρώ πρωτίστως να έχω βάλει σε κάθε καλώδιο αυτοκόλλητο που να λέει που πάει (και στα 2 άκρα), και δευτερευόντως το συμμάζεμαι ώστε να φαίνεται και καλαίσθητο στο μάτι αλλά και λειτουργικό.

ειναι αναλογως και τι καλωδια εχεις.αν δεν εχεις πολλα ιδια τοτε τα labels δεν ειναι τοσο αναγκαια.εκτος αν ειναι παρα πολλα τα καλωδια.ακομα και των ηχειων αν τα εχεις φτιαγμενα σωστα το Labelling δεν ειναι Must.δεν μιλαω να εχεις patch panel και 30 καλωδια δικτυου που εκει ειναι Must.επισης πολλες φορες βοηθανε και τα χρωματιστα καλωδια.

On 26/1/2018 at 9:49 PM, bluesattack said:

Εγω δεν βαζω το δικο μου..cable managment με τα 5 πολυπριζα (28 θεσεων συνολο ).Τα δεματικα μοιαζουν σαν σαν εχεις παρεις ενα κουταλακι και να ριχνεις με φινετσα σαλτσα πανω σε ενα καζανι μακαρονια :D

Αλλα ολα κι ολα .Αυτοκολλητακια παντου .Απο και προς 

τα αυτοκολλητα βοηθανε μεν αν εχεις πολλα ιδια αλλα σκοπος ειναι να ειναι και φτιαγμενα ωστε αν θες να βγαλεις καποιο να μην το ξετυλιγεις γυρω απο αλλα 20 καλωδια που μπορει να εχει πιαστει.

On 29/1/2018 at 7:06 PM, doctorized said:

Ορίστε το χάος που έχω μπροστά μου. Η φωτογραφία με τα λίγα καλώδια είναι από το δεύτερο γραφείο και οι άλλες 2 από το πρώτο. Πριν μου πείτε για το δεύτερο γραφείο να περάσω στο πλάι προς τον τοίχο τα καλώδια, να σας πω ότι αριστερά που είναι και ο τοίχος υπάρχει εκτυπωτής λέιζερ (βοδάκι) στη μεριά του τοίχου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι από κάτω υπάρχουν συρτάρια, τα οποία φαίνονται και στη φωτό, οποτε τα καλώδια του πληκτρολογίου/ποντικιού δεν φτάνουν. Σε αυτό το χάλι τι κάνω; Επειδή στο πρώτο γραφείο στην άκρη του τοίχου έχω κουλουριάσει κάποια καλώδια σκέφτομαι να πάρω κουτί από χαρτί Α4 και να τα τοποθετήσω μέσα με άνοιγμα στο πλάι, όπως είδα και στην εικόνα του Muchacho. Για τα υπόλοιπα;

2.png

3.png

4.png

αυτο θελει απο την αρχη φτιαξιμο και να βγαλεις περιττα καλωδια γιατι βλεπω ενα καλωδιο ρευματος γκρι απλα να καθεται κατω.επισης στερεωνεις μικρα πραγματα κατω απο το γραφειο η στην πλατη του γραφειου ωστε να μπορει να καθαριστει και το πατωμα.

On 29/1/2018 at 9:25 PM, orck said:

Γνωμη μου ειναι να καρφωσεις το πολυπριζο στην πλατη του γραφειου και να παρεις ενα τετοιο απο ΙΚΕΑ (η κατι αντιστοιχο απο αλλο καταστημα, δεν χρηματιζομαι)
http://www.ikea.gr/epipla-grafeiou/diaheirisi-kalodion/signum-orizontio-kanali-kalwdiwn-18314/30200253/

Θα εβαζα και δυο ταπες διελευσης απο την επιφανεια του γραφειου, αυτο ομως θελει ποτηροτρυπανο και γνωση πως να κανεις τις τρυπες.

οι τρυπες στο γραφειο ειναι πολυ καλη λυση ειδικα για να φτανουν και τα καλωδια εκει που θες.επισης βοηθανε στο να κρυψεις καλωδια κατω απο το γραφειο αρκει να τα στερεωσεις.

On 29/1/2018 at 9:54 PM, papoys1 said:

Το λάθος που κάνουμε όλοι.

Έχει π.χ. το ηχείο καλώδιο 10 μέτρων χρησιμοποιούμε τα 2 τα υπόλοιπα αντί να τα κόψουμε  τα μαζεύουμε κουλούρα αυτή με τον καιρό ξετυλίγεται και γίνεται μπάχαλο. Βάλε 3-4 ηχεία ένα γούφερ επί τόσες κουλουρίδες να δεις τι γίνεται.

Άρχισε κόβοντας και κρατώντας το μήκος των καλωδίων που σου είναι χρήσιμο.Μετά θα δεις που και πόσα πάνε και θα μπορέσεις να τα συγκεντρώσεις με δεματικά.Εγώ έτσι έκανα του γιου μου που ήταν ένα μπάχαλο συμμορφώθηκαν αρκετά άνοιξα και μία μεγάλη τρύπα στο γραφείο από όπου πέρασα όσα ανέβαιναν σε αυτό από διάφορα σημεία και όταν τα είδε κέρασε πιτόγυρα.:P

Edit

αν την πιασεις καλα δεν θα ξετυλιχτει.αν βεβαια δεν θες να πας τα ηχεια πιο μακρυα ναι μπορειςνα τα κοψεις τα καλωδια.

On 30/1/2018 at 3:14 PM, bluesattack said:

6-8 θεσεις

Εδω θελει μια μικρη προσοχη.Μην ..πορωθειτε απο τις θεσεις και ξεχασετε , οπως εκανα εγω  * , τα αμπερ που σηκωνει καθε πολυπριζο

*Και εψαχνα να βρω τι προκαλει διακοπη ρευματος.Εβαζα το αεροθερμο σε ενα πολυπριζο (με ασφαλεια..) και αυτο  εκλεινε καποια στιγμη .Και επειδη το ειχα ' κρυμμενο΄'  το πολυπριζο δεν εβλεπα οτι εκλεινε .Τωρα σε ξεχωριστη γραμμη , μονο του.

2-3 pc θες για να φτασουν την καταναλωση ενος αεροθερμου.καλο ειναι το αεροθερμο σε δικια του πριζα αν γινεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...