dpolal Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Καλημέρα. Στήνω ένα πισί για φίλο που έχει πρακτορείο ΠΡΟΠΟ και έχω κάποια «θέματα». Το μηχανάκι θα συνδέεται σε 2 τηλεοράσεις οι οποίες θα δείχνουν διαφορετικό περιεχόμενο από το ίντερνετ. Συγκεκριμένα στην μία θα παίζει μόνιμα ο Firefox όπου θα δείχνει την σελίδα με τις κληρώσεις του KINO https://www.opap.gr/kino-live-draw H άλλη μέσω του Google Chrome θα δείχνει live στατιστικά αγώνων από το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. (δεν έχω το αντίστοιχο link προς το παρόν) Οι οθόνες θα παίζουν μόνιμα και όλη μέρα το περιεχόμενο που περιέγραψα παραπάνω χωρίς να γίνεται τίποτα άλλο στο πισί το οποίο θα είναι χωρίς πληκτρολόγιο/ποντίκι εγκατεστημένο σε μία γωνιά και θα το διαχειρίζονται μόνο μέσω teamviewer αν και εφόσον χρειαστεί. Tα προβλήματα μου είναι τα εξής: 1. Αυτόματο άνοιγμα --> όρισα μέσω BIOS να ανοίγει το πισί κάθε μέρα συγκεκριμένη ώρα. (check ) 2. Αυτόματο κλείσιμο --> θα μπορούσα να φτιάξω ένα batch αρχείο με την εντολή Shutdown και να κλείνει συγκεκριμένη ώρα αλλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει άλλος τρόπος ποιό απλός. 3.Αυτόματο άνοιγμα FF και Chrome --> πως θα μπορούσα να ορίσω να ανοίγουν αυτόματα μόλις ανέβει το λειτουργικό ;;; (windows 10 θα τρέχει το πισί) 4. Το ποιό «περίεργο» --> Στον FF που θα ανοίγει η σελίδα του KINO θέλω να βρώ έναν τρόπο να πατιέται αυτόματα το κουμπί «Toggle FULLSCREEN» προκειμένου να ανοίγει η κλήρωση σε όλη την οθόνη. Γίνεται ;;;; Με το F11 δεν γίνεται δουλειά, το imacro δεν παίζει στην τελευταία έκδοση του FF, δεν κατέω πράμα από προγραμματισμό οπότε αν μπορούσατε να μου υποδείξετε κάποιο script θα σας ευγνωμονούσα Όπως καταλάβατε προσπαθώ να αυτοματοποιήσω εντελώς την λειτουργία του εν λόγο Η/Υ καθώς το προσωπικό του πρακτορείου δεν είναι και το ποιό κατάλληλο να δουλεύει μέσω του Teamviewer. (μπαμπάς και θείος του φίλου ιδιοκτήτη που είναι μιας κάποιας σεβαστής ηλικίας, κλπ ) Κάθε βοήθεια δεκτή.
micos000 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 2. Δες το amp winoff, είναι φοβερό. 3. Αντί να κάνεις shutdown μπορείς να κάνεις αδρανοποίηση (hubernate όπως είπε και ο pcharon). Έτσι όταν επανέρχεται το σύστημα θα είναι όπως το άφησες. 4. Αν δεν βγει κάποιο addon για την τελευταία έκδοση που να το κάνει θα πρέπει να μπλέξεις με το autoit. Για τον chrome βρήκα το παρακάτω αλλά αν αλλάξεις τα paths και τα ονόματα φαντάζομαι θα δουλέψει και για τον firefox. Αναφορά σε κείμενο a dirty way to accomplish this is using an autoit script (compile it as .exe, change to chrome icon and use it as launcher) Local $chrome = 'C:\Users\user\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe' Run($chrome,@DesktopDir) Sleep(500) Send('{F11}') 1
dpolal Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 4 ώρες πριν, PCharon είπε Να έχεις ενεργό το hibernation ίσως; Μου είχε περάσει από το μυαλό αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει και να κλείνει ή θα έχουν διακοπές ρεύματος κλπ.
micos000 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Ε, μια φορά στο τόσο ας τα ανοίγουν χειροκίνητα.
kormos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) On 1/25/2018 at 3:47 PM, dpolal said: Καλημέρα. Στήνω ένα πισί για φίλο που έχει πρακτορείο ΠΡΟΠΟ και έχω κάποια «θέματα». Το μηχανάκι θα συνδέεται σε 2 τηλεοράσεις οι οποίες θα δείχνουν διαφορετικό περιεχόμενο από το ίντερνετ. Συγκεκριμένα στην μία θα παίζει μόνιμα ο Firefox όπου θα δείχνει την σελίδα με τις κληρώσεις του KINO https://www.opap.gr/kino-live-draw H άλλη μέσω του Google Chrome θα δείχνει live στατιστικά αγώνων από το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. (δεν έχω το αντίστοιχο link προς το παρόν) Οι οθόνες θα παίζουν μόνιμα και όλη μέρα το περιεχόμενο που περιέγραψα παραπάνω χωρίς να γίνεται τίποτα άλλο στο πισί το οποίο θα είναι χωρίς πληκτρολόγιο/ποντίκι εγκατεστημένο σε μία γωνιά και θα το διαχειρίζονται μόνο μέσω teamviewer αν και εφόσον χρειαστεί. Tα προβλήματα μου είναι τα εξής: 1. Αυτόματο άνοιγμα --> όρισα μέσω BIOS να ανοίγει το πισί κάθε μέρα συγκεκριμένη ώρα. (check ) 2. Αυτόματο κλείσιμο --> θα μπορούσα να φτιάξω ένα batch αρχείο με την εντολή Shutdown και να κλείνει συγκεκριμένη ώρα αλλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει άλλος τρόπος ποιό απλός. 3.Αυτόματο άνοιγμα FF και Chrome --> πως θα μπορούσα να ορίσω να ανοίγουν αυτόματα μόλις ανέβει το λειτουργικό ;;; (windows 10 θα τρέχει το πισί) 4. Το ποιό «περίεργο» --> Στον FF που θα ανοίγει η σελίδα του KINO θέλω να βρώ έναν τρόπο να πατιέται αυτόματα το κουμπί «Toggle FULLSCREEN» προκειμένου να ανοίγει η κλήρωση σε όλη την οθόνη. Γίνεται ;;;; Με το F11 δεν γίνεται δουλειά, το imacro δεν παίζει στην τελευταία έκδοση του FF, δεν κατέω πράμα από προγραμματισμό οπότε αν μπορούσατε να μου υποδείξετε κάποιο script θα σας ευγνωμονούσα Όπως καταλάβατε προσπαθώ να αυτοματοποιήσω εντελώς την λειτουργία του εν λόγο Η/Υ καθώς το προσωπικό του πρακτορείου δεν είναι και το ποιό κατάλληλο να δουλεύει μέσω του Teamviewer. (μπαμπάς και θείος του φίλου ιδιοκτήτη που είναι μιας κάποιας σεβαστής ηλικίας, κλπ ) Κάθε βοήθεια δεκτή. 3. Βαλ τα στο startup 4. Ρύθμισε τους Browsers εξ αρχής Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2018 από kormos
tarantules Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Αυτό θα σε βοηθούσε.Απλά θέλει να δεις 2-3 tutorial στο youtube.Είναι πανεύκολο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα