Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Μάλλον έχω κάνει μια μεγάλη βλακεία, αχρηστεύοντας πολλά σημαντικά αρχεία μου.

Έχω Windows 7 και κάποια στιγμή χτες άλλαξα (από Πίνακας Ελέγχου -> Περιοχή και γλώσσα -> Καρτέλα "Μορφές") τη Μορφή γλώσσας σε αγγλικά και μετά από λίγο ξανά πίσω σε ελληνικά, χωρίς να πειράξω τίποτε άλλο. Σήμερα πήγα να ανοίξω μερικά αρχεία .txt και έχουν μετατραπεί όλοι οι χαρακτήρες σε αυτά τα ακατάληπτα σύμβολα που βλέπετε στην επισυναπτόμενη φωτό.

Δοκίμασα να δημιουργήσω μερικά txt ακόμα και βλέπω ότι όσα αποθηκεύω με κωδικοποίηση Unicode ή UTF-8 ανοίγουν κανονικά, ενώ όσα αποθηκεύω με κωδ/ση ANSI, γίνονται κινέζικα. Το θέμα είναι ότι έχω ένα σωρό αρχεία txt που χρειάζομαι και δεν μπορώ να τα ανοίξω, ανεξάρτητα απ' το πώς τα επαναποθηκεύω τώρα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να τα επαναφέρω; Απ' ό,τι έχω δει, doc ή pdf αρχεία δεν έχουν πειραχτεί, μόνο αυτά.

Να πω επίσης ότι αυτό δεν μου έχει ξανασυμβεί, γι' αυτό και θεώρησα ότι φταίει αυτό που γράφω ότι πείραξα στην αρχή, χωρίς να είμαι σίγουρος. Όλα αυτά τα αρχεία τα αποθήκευα πάντοτε με τη default κωδικοποίηση και δεν υπήρχε πρόβλημα.

Aiuto!

Kinezika.png

Επεξ/σία από Παντάξενος
Δημοσ.

Στην περιοχή και γλώσσα πήγαινε στην καρτέλα Για προχωρημένους και άλλαξε τις τοπικές ρυθμίσεις σε Ελληνικά (Ελλάδος)

• Thanks 1
Δημοσ.

@micos000 αυτό ήταν, και μάλιστα περηφανεύομαι ότι το συνειδητοποίησα κ' το έλυσα πριν δω την απάντησή σου! :P (Όχι ότι θα μπορούσα να μην τα κάνω μαντάρα εξαρχής, αλλά οκέι...)

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την γρήγορη απάντηση, καλή συνέχεια!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...