Heatspreader Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Βάζουμε ρε παιδιά λίγο στο κέντρο όπως έκανε ο φίλος και τοποθετούμε την ψύκτρα. Μην τρελαθούμε τελείως τώρα. Μετά από λίγες ώρες λειτουργίας η πάστα θα απλωθεί. 2 1
mourgolukos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 6 ώρες πριν, webparts είπε Κανε και μια παραθεση ομως,βοηθαει Αυτο το Χ δεν το εχω δει σε κανενα βιντεο,η το εσβησα απο τη μνημη μου. Δεν ξερουμε ομως πως θα αντιδρουσε καποια αλλη παστα.Δεν ειμαι ειδικος στα συστατικα,οποτε απλα αναρωτιεμαι. Επισης οι τυποι δε μας ειπαν ποση ωρα αφησαν πραγματικα να απλωθει η παστα. Δεν ειμαι σιγουρος ποση ωρα κανει να απλωθει,αλλα δε νομιζω οτι προλαβε να κατσει σε 45 λεπτα. Εχω ακουσει για πολλες ωρες,χωρις ομως να το εχω δοκιμασει. Παρ'ολα αυτα θα επιμεινω στο οτι το μπιζελι με εχει βγαλει ασπροπροσωπο. Μονη περιπτωση η εφαρμογη παστας σε ψυκτρα ps3 μετα απο 2-3 λυσιματα,εκει ειδα οτι δεν ειχε απλωθει καλα στις γωνιες γιατι δεν εβαζα πολλη επιτηδες. Στα πρωτα χρονια μου ειχα παρατηρησει να "χυνεται" η παστα. Καλά πολλές λεπτομέρειες δεν αναφέρουν όπως ιξώδες πάστας ,θερμική συμπεριφορά, πίεση ψυκτρας κλπ. Όπως κ να έχει κ εγώ στην αρχή με μπιζέλι έβαζα. Μέχρι που σε ένα στραβό ακουμπιμα ψυκτρας μου την πέταξε όλη εξω και άλλη μια φορά που δούλευα μια πάστα σαν γύψο παχιά η οποία δεν άπλωσε πότε 😂😂 μετά από αυτό είπα σπατουλακι από κάρτα κ απλώνω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Και δουλεύω τόση πάστα που έχω σκεφτεί να πάρω επαγγελματικό Κούβα κιλού μπας κι σταματήσω να μπαίνω μέσα 😂😂 2
mourgolukos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Σκέψου επίσης ότι καλά η ψύντρα να είναι από κάτω τελέιως επίπεδη - καθρευτης που λέμε - εκεί έχεις πολλές πιθανότητες με σωστό πάτημα να κάτσει σωστά η πάστα όταν είναι μπιζέλι. Αν όμως τα heatpipes της ψύκτρας περνάνε σε απευθείας επαφή με τον επεξεργαστή και έχει κενά, τότε η πάστα θα κοιταξει να διαρευσει από τα κενά που αφήνουν τα heatpipes αντί να απλωθεί σωστά, εκτός και αν βάλεις αρκετή ποσότητα όπου θα σου φύγει αρκετή γύρω απο την επεξεργαστή. Γιαυτό τον λόγο, ψιλό φιλμ πάνω στον επεξεργαστή και ότι πάστα και να βάλεις ότι ψύκτρα και να κουμπώσεις, όπως και να την ακουμπήσεις πάνω ακόμα και με τρίποντο του σπανούλη, ξέρεις ότι θα κάτσει καλά πάνω 1
BringMe2Life Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 2/2/2018 στις 12:24 ΜΜ, mourgolukos είπε Σκέψου επίσης ότι καλά η ψύντρα να είναι από κάτω τελέιως επίπεδη - καθρευτης που λέμε - εκεί έχεις πολλές πιθανότητες με σωστό πάτημα να κάτσει σωστά η πάστα όταν είναι μπιζέλι. Αν όμως τα heatpipes της ψύκτρας περνάνε σε απευθείας επαφή με τον επεξεργαστή και έχει κενά, τότε η πάστα θα κοιταξει να διαρευσει από τα κενά που αφήνουν τα heatpipes αντί να απλωθεί σωστά, εκτός και αν βάλεις αρκετή ποσότητα όπου θα σου φύγει αρκετή γύρω απο την επεξεργαστή. Γιαυτό τον λόγο, ψιλό φιλμ πάνω στον επεξεργαστή και ότι πάστα και να βάλεις ότι ψύκτρα και να κουμπώσεις, όπως και να την ακουμπήσεις πάνω ακόμα και με τρίποντο του σπανούλη, ξέρεις ότι θα κάτσει καλά πάνω Συμφωνώ με αυτόν τον τρόπο είναι ο καλύτερος, αν όμως δεν έχεις εμπειρία και δεν είσαι σχετικός με το άθλημα καλύτερα να δοκιμάσει τον μπιζέλι τρόπο ή να κοιτάξει κάποιον οδηγό για το πως και τι. Π.χ. βλέπε εδώ παρακάτω. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2018 από BringMe2Life 1 2
Manjaro Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1) λέει θέρμαλ grease και είναι 16 2) πίεσε την ψύκτρα με τα χέρια του που δεν ειναι το ίδιο με το να την βιδώσει. 3) δεν έχει νόημα να πάει σε κάθε γωνία του επεξεργαστή η πάστα έτσι και αλλιώς (αν και αν βίδωνε την ψύκτρα θα πήγαινε) γιατί ο επεξεργαστής ειναι στο κέντρο του chip και όχι στις άκρες... το τετράγωνο ειναι απλά heat spreader και λειτουργεί σαν buffer απορροφώντας θερμότητα... Οι μαύρες γραμμές ειναι τα όρια που θα έφτανε το μεταλλικό καπάκι, ο επεξεργαστής ειναι το μικρούλι καθρεφτάκι στο κέντρο. 4) τόσο λίγο που έβαλε ειναι χειρότερο γιατι παγιδεύεται αέρας αυτό που θέλει να αποφύγει δηλαδή (και το μόνο σωστό που είπε στο βίντεο ) πέρα ότι ανακατεύονται μικρές κάψουλες αέρα με το σπατουλάρισμα με την κάρτα, ειναι τόσο λεπτό που φαίνεται ο χαλκός της ψύκτρας = περνάει ακτίνα φωτός και αντανακλάται στα μάτια μας = ειναι αποτέλεσμα πολλών μικροσκοπικών κενών = εκει θα παγιδευτεί ο αέρας. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2018 από Manjaro 3 1
BlueBlood7 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 2/3/2018 στις 1:17 ΜΜ, BringMe2Life είπε Συμφωνώ με αυτόν τον τρόπο είναι ο καλύτερος, αν όμως δεν έχεις εμπειρία και δεν είσαι σχετικός με το άθλημα καλύτερα να δοκιμάσει τον μπιζέλι τρόπο ή να κοιτάξει κάποιον οδηγό για το πως και τι. Π.χ. βλέπε εδώ παρακάτω. Τι να σου πω καταπληκτικό το βίντεο. Αγνώστου προελεύσεως πάστα, σπρώχνει με το χέρι που ουδεμία σχέση έχει με το βίδωμα χώρια που το βίντεο δεν έχει συνεχή ροή για να δούμε ότι όντως έτσι τα πράγματα. Ένα παιδάκι που κάνει τον χαβαλέ του. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2018 από BlueBlood7
Panos_G2 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Γεια σας, δεν ηθελα να ανοιξω νεο θεμα μιας και υπαρχει κατι. Θα ηθελα παστα για cpu και gpu. Ποια να επιλεξω; Την MX-4 ή την ARCTIC SILVER 5; Απλα δεν ξερω αν κανουν και οι δυο και για Gpu.
BringMe2Life Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 18 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Τι να σου πω καταπληκτικό το βίντεο. Αγνώστου προελεύσεως πάστα, σπρώχνει με το χέρι που ουδεμία σχέση έχει με το βίδωμα χώρια που το βίντεο δεν έχει συνεχή ροή για να δούμε ότι όντως έτσι τα πράγματα. Ένα παιδάκι που κάνει τον χαβαλέ του. Το βίντεο ήταν τυχαίο και δεν αναφέρθηκα σε οτιδήποτε άλλο παρά μόνο στο άπλωμα της πάστας, για να έχει μια ιδέα το παλικάρι τι γίνεται. 8 ώρες πριν, Panos_G2 είπε Γεια σας, δεν ηθελα να ανοιξω νεο θεμα μιας και υπαρχει κατι. Θα ηθελα παστα για cpu και gpu. Ποια να επιλεξω; Την MX-4 ή την ARCTIC SILVER 5; Απλα δεν ξερω αν κανουν και οι δυο και για Gpu. Artic Silver 5 από εμένα.
BlueBlood7 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 29 λεπτά πριν, BringMe2Life είπε Το βίντεο ήταν τυχαίο και δεν αναφέρθηκα σε οτιδήποτε άλλο παρά μόνο στο άπλωμα της πάστας, για να έχει μια ιδέα το παλικάρι τι γίνεται. Artic Silver 5 από εμένα. Το βίντεο ήταν ατυχές για τους παραπάνω λόγους. Η silver 5 είναι ξεπερεσμένη πια. Την χρησιμοποιούσα για πολλά χρόνια. Έχουν βγει πολύ καλύτερες. 2
BringMe2Life Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Στις 5/2/2018 στις 3:10 ΜΜ, BlueBlood7 είπε Το βίντεο ήταν ατυχές για τους παραπάνω λόγους. Η silver 5 είναι ξεπερεσμένη πια. Την χρησιμοποιούσα για πολλά χρόνια. Έχουν βγει πολύ καλύτερες. Ε πες μας τότε και τις πάστες που βάζεις να τις προτιμήσουμε. Ή τις κρατάς μυστικό;
webparts Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Στις 5/2/2018 στις 6:28 ΠΜ, Panos_G2 είπε Γεια σας, δεν ηθελα να ανοιξω νεο θεμα μιας και υπαρχει κατι. Θα ηθελα παστα για cpu και gpu. Ποια να επιλεξω; Την MX-4 ή την ARCTIC SILVER 5; Απλα δεν ξερω αν κανουν και οι δυο και για Gpu. mx-4 χωρις συζητηση. Στις 5/2/2018 στις 2:39 ΜΜ, BringMe2Life είπε Το βίντεο ήταν τυχαίο και δεν αναφέρθηκα σε οτιδήποτε άλλο παρά μόνο στο άπλωμα της πάστας, για να έχει μια ιδέα το παλικάρι τι γίνεται. Στις 5/2/2018 στις 6:28 ΠΜ, Panos_G2 είπε Δεν απλωνουμε την παστα. Bubbles,δε λεω τποτ αλλο. 1
Sheogorath Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Στις 2/5/2018 στις 2:39 ΜΜ, BringMe2Life είπε Το βίντεο ήταν τυχαίο και δεν αναφέρθηκα σε οτιδήποτε άλλο παρά μόνο στο άπλωμα της πάστας, για να έχει μια ιδέα το παλικάρι τι γίνεται. Artic Silver 5 από εμένα. Η Silver 5 σε GPU που 99% δεν έχει heatspreader αλλά γυμνό die, θα την κάψει αν ακουμπήσει τα SMDs τριγύρω.
orck Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 12 ώρες πριν, Sheogorath είπε Η Silver 5 σε GPU που 99% δεν έχει heatspreader αλλά γυμνό die, θα την κάψει αν ακουμπήσει τα SMDs τριγύρω. Η εταιρία λέει όχι. Δεν είναι αγώγιμη. Αλλά εχει μια μικρή χωρητικότητα οπότε όντως μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την σταθερότητα του συστήματος (η ότι άλλο επηρεάσει η διαφορετική χωρητικότητα στα εξαρτήματα που ακουμπήσει) Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε πόσο θέλει.
gtajunkie Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Επίσης τα αποτελέσματα της πάστας δε φαίνονται αμέσως. Πρέπει να δουλευτεί το μηχάνημα κανα μήνα και τότε είναι που θα φανεί κανονικά η θερμοκρασία της CPU.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα