Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Γνωστός μου θέλει να πάει να κάνει αίτηση για το κεα, ήταν φιλοξενούμενος μέχρι τον Νοέμβριο του 17. Νοέμβριο του 17 έκανε μισθωτήριο συμβόλαιο μέσω taxis αφού νοίκιασε σπίτι. Τα εισοδηματικά κριτήρια κλπ τα πληρεί. 
Η ερώτηση είναι η εξής, πρέπει να περιμένει 6 μήνες από τον Νοέμβρη για να πάει να κάνει την αίτηση, δηλαδή να πάει τον Μαιο του 18 ή μπορεί να πάει και τώρα;

Ευχαριστώ προκαταβολικά :)

Δημοσ.

Καλησπέρα - μπορει να παει τωρα - και εκει που θα κανει την αιτηση - στον δημο της νεας του περιοχης θα παει με το νέο συμβόλαιο για να του κανουν αλλαγη τωρα από εκει διεύθυνσης για να μπορέσει να το παρει... 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, spyrage είπε

Καλησπέρα - μπορει να παει τωρα - και εκει που θα κανει την αιτηση - στον δημο της νεας του περιοχης θα παει με το νέο συμβόλαιο για να του κανουν αλλαγη τωρα από εκει διεύθυνσης για να μπορέσει να το παρει... 

Ευχαριστώ πολύ. 

Δεν ήταν και τόσο ξεκάθαρο αυτό με το εξάμηνο που γράφουν. Δηλαδή παντού από αναζητήσεις είχαμε βρει για "εισοδηματικά κριτήρια" τελευταίου εξαμήνου , αλλά για κατάσταση διαμονής τελευταίου εξαμήνου δεν είχαμε βρει τίποτα. Οπότε είχε θεωρήσει ότι έπρεπε να περιμένει 6 μήνες από την σύναψη του συμβολαίου 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όχι - θα μπορουσε να ειχε παει από την στιγμη της μετακομισης και μετα - φυσικα τα εισοδηματα του τελευταιου 6μηνου μετρανε - ο αδελφο ςμου να καταλάβεις που τον ειχα περυσι φιλοξενουμενο - αντι για 100 του δινανε 30? νομιζω γιατι (φαινοταν να ειχε) παρει δωρο χριστουγεννων και ηταν εντος 6 μηνου - κανουν οτι μπορουν για να σου φανε κανα φραγκο κοινως..

Επεξ/σία από spyrage
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, spyrage είπε

όχι - θα μπορουσε να ειχε παει από την στιγμη της μετακομισης και μετα - φυσικα τα εισοδηματα του τελευταιου 6μηνου μετρανε - ο αδελφο ςμου να καταλάβεις που τον ειχα περυσι φιλοξενουμενο - αντι για 100 του δινανε 30? νομιζω γιατι (φαινοταν να ειχε) παρει δωρο χριστουγεννων και ηταν εντος 6 μηνου - κανουν οτι μπορουν για να σου φανε κανα φραγκο κοινως..

:) Κλασικά.

Το μόνο πιο κοντινό που είχαμε βρει στο θέμα ήταν το παρακάτω.

Ωστόσο εκεί που λέει "για το επόμενο E1" αυτό και αν είναι μπέρδεμα. Γιατί λογικά στις δηλώσεις που θα γίνουν το 2018 ο γρίφος είναι τι πρέπει να δηλώσει για το 2017.

Φιλοξενία 10 μήνες και ενοίκιο 2 ; Χάος.

Εκτός αν εννοούν απλά για την διεύθυνση που φαίνεται στην αρχή της εκκαθαριστικής δήλωσης

Ιδιοκατοίκηση ή ενοικίαση

Αν προσκομίσει δικαιολογητικό που να τεκμηριώνει την ιδιοκατοίκηση ή ενοικίαση, τότε υπάρχει η δυνατότητα της συγκεκριμένης αλλαγής στην αίτηση. Σημειώνεται ωστόσο, ότι αυτή η αλλαγή θα πρέπει να απεικονίζεται στο επόμενο Ε1, σε διαφορετική περίπτωση ο δικαιούχος υπάγεται στις διατάξεις της ΚΥΑ, περί διακοπής καταβολής της εισοδηματικής ενίσχυσης.

Δημοσ.

Ναι - κανεις την αλλαγη και παιρνεις κεα και μετα πρεπει να είναι φυσικα η κυρια διευθυνση κατοικιας σου στο ε1 - εννοείται....κατι που φυσικα θα γινει και από μονο του υποθετω... γιατι διευθυνση στο ε1 δεν μπορεις να αλλαξεις μονμος σου... εδώ δεν δωσανε το κοινωνικο μερισμα για παράδειγμα - γιατι η αλλαγη ειχε γινει - εντος κεα δηλαδή - αλλα επειδή τραβήξανε τα στοιχεια για το μερισμα από την περσινη δηλωση - οσοι ειχαν αλλαξει σε ιδιοκατοικηση η ενοικιαση και παιρναν κεα αλλα αυτό φυσικα δεν φαινοταν στην περσινη δηλωση σαν κατοικια δεν πηραν μερισμα αλλα τα τετοια τους... βασικα είναι αστα να πανε...όπως είναι γνωστοτατο.....

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, nikamanatidis είπε

Ευχαριστώ πολύ. 

Δεν ήταν και τόσο ξεκάθαρο αυτό με το εξάμηνο που γράφουν. Δηλαδή παντού από αναζητήσεις είχαμε βρει για "εισοδηματικά κριτήρια" τελευταίου εξαμήνου , αλλά για κατάσταση διαμονής τελευταίου εξαμήνου δεν είχαμε βρει τίποτα. Οπότε είχε θεωρήσει ότι έπρεπε να περιμένει 6 μήνες από την σύναψη του συμβολαίου 

το 6 μηνες που λενε ειναι το εισοδημα που εχεις 6 μηνες πριν κανεις την αιτηση, αυτο δεν λεει κατι γιατι αν εισαι ανεργος ειναι μηδεν τωρα ομως μπορει να εχεις εισοδημα 1300 οποτε για ενα ατομο δεν δικαιουσε ομως αυτο μεταβαλεται απο μηνα σε μηνα.

να σου δώσω παραδειγμα απο εμενα εγω ειχα παρει το επιδομα τριμηνης παραμονης του οαεδ που παιρνουν οσοι δεν μπορουν να παρουν κανονικο επιδομα ανεργιας, την τελευταια δοση την πηρα νοεμβριο του 16 τον μαιο του 17 οταν πηγα να κανω αιτηση για κεα φαινοταν οποτε ειχα εισοδημα 220 ευρω δια 6  βγαινει περιπου 37 οποτε μου βγηκε κεα 160 ευρω, τον ιουνιο ομως δεν φαινοταν ποια οποτε εκανα τροποοιητικη και πηρα ολο το 200ρι.

Αν δεν το ηξερα τωρα θα επαιρνα 40 ευρω λιγοτερα δηλαδη 400 τον χρονο, δυστηχως οι υπαλληλοι δεν ενημερωνουν τον κοσμο σωστα

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα μια ερώτηση αν μπορείτε να μου απαντήσετε.  Έχω μηδενικό εισόδημα και θέλω να κάνω από πατέρα μου σε εμένα παραχώρηση κατοικίας σε ένα δεύτερο σπίτι που έχουμε. Τι πρέπει να κάνω γιατί με έχουν μπερδέψει .Στο πατέρα μου είμαι τα σπίτια απλα είμαι φιλοξενούμενος κ μου είπαν ότι έχει 200 ευρο πρόστιμο για την τροποποίηση της δήλωσης.  Τι βήματα πρέπει να κάνω  θα το πάρω  επόμενό μηνα ;;;Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...