Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Θέλω να αγοράσω ένα λουρί για τη βόλτα ενός σκύλου Labrador. Ο σκύλος είναι μεγαλόσωμος >30kgr, δυνατός και λίγο νευρικός στην αρχή κυρίως της βόλτας. Μετά ηρεμεί και δεν τραβάει πολύ. Το άγχος μου (γιαυτό άνοιξα το θέμα) είναι ότι τον φροντίζει η κόρη μου, η οποία είναι λεπτεπίλεπτη και πάντα φοβάμαι μήπως την τραβήξει και την ρίξει.

Κοιτώντας τα λουριά που υπάρχουν στην αγορά δεν μπορώ να καταλήξω τι θα ήταν προτιμότερο να πάρω και θέλω να πάρω την γνώμη από μέλη που έχουν τέτοιους σκύλους και παρόμοια εμεπειρία. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Προτείνω κάποιον "πνίχτη" που όσο τραβάει τον πνίγει. Θα βάζει δύναμη, αλλά θα σταματάει μόνος του απο τον πόνο. Με τον καιρό θα συνηθίσει και δεν θα τραβάει και με κανονικό λουρί. Δεν λέω να βασανίζεται το ζωντάνο, αλλά θα πονάει λίγο όταν τραβάει σαν μουλάρι, και θα μάθει.

Και εγώ ένα τέτοιο γουρουν... λαμπραντόρ έχω. Κοντά 40 κιλά η μοσχάρα. :P

Η άλλη λύση, να ταίσεις την κόρη σου σκάγια και βίδες με παξιμάδια. Δεν ξέρω κάτι άλλο :P 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Καλησπέρα,

Προτείνω κάποιον "πνίχτη" που όσο τραβάει τον πνίγει. Θα βάζει δύναμη, αλλά θα σταματάει μόνος του απο τον πόνο. Με τον καιρό θα συνηθίσει και δεν θα τραβάει και με κανονικό λουρί. Δεν λέω να βασανίζεται το ζωντάνο, αλλά θα πονάει λίγο όταν τραβάει σαν μουλάρι, και θα μάθει.

Και εγώ ένα τέτοιο γουρουν... λαμπραντόρ έχω. Κοντά 40 κιλά η μοσχάρα. :P

Η άλλη λύση, να ταίσεις την κόρη σου σκάγια και βίδες με παξιμάδια. Δεν ξέρω κάτι άλλο :P 

Όταν λες πνίχτη, εννοείς την αλυσίδα που έχει στο λαιμό με τον κρίκο;  Το έχει αυτό

Kolaro1.jpg

Επεξ/σία από Green Dragon
Δημοσ.

Κι εγώ που είχα λαμπραντόρ πνίχτη του είχα, αλλά του είχα και λουρί με ιμάντα, ώστε να μπορεί να προχωρήσει και κάποια απόσταση, ορίζεις εσύ την απόσταση που μπορεί να κινηθεί ο σκύλος.
Όταν τον ήθελα δίπλα μου όμως, τον είχα εκπαιδεύσει να μην τραβάει, είναι απαραίτητο στο ξεκίνημα να μάθει ο σκύλος να κινείται με το δικό σου ρυθμό κι όχι το αντίθετο...

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Green Dragon είπε

Όταν λες πνίχτη, εννοείς την αλυσίδα που έχει στο λαιμό με τον κρίκο

Kolaro1.jpg

Ακριβώς, ναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε

Κι εγώ που είχα λαμπραντόρ πνίχτη του είχα, αλλά του είχα και λουρί με ιμάντα, ώστε να μπορεί να προχωρήσει και κάποια απόσταση, ορίζεις εσύ την απόσταση που μπορεί να κινηθεί ο σκύλος.
Όταν τον ήθελα δίπλα μου όμως, τον είχα εκπαιδεύσει να μην τραβάει, είναι απαραίτητο στο ξεκίνημα να μάθει ο σκύλος να κινείται με το δικό σου ρυθμό κι όχι το αντίθετο...

Λουρί με ιμάντα;  Υπάρχει κάποια φωτογραφία να πάρω μια ιδέα. Όσα λες για εκπαίδευση είναι πολύ σωστά.

Έχω παρατηρήσει ότι άλλη συμπεριφορά έχει ο σκύλος όταν τον βγάζω εγώ βόλτα και άλλη όταν τον βγάζει η κόρη μου. Σε μένα είναι πιο υπάκουος και τα πάμε μια χαρά. Δεν μένουμε όμως μαζί με την κόρη και εγώ τον φροντίζω κάποιες φορές όταν τον έχω φιλοξενούμενο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Λουρί με ιμάντα;  Υπάρχει κάποια φωτογραφία να πάρω μια ιδέα. Όσα λες για εκπαίδευση είναι πολύ σωστά.

Έχω παρατηρήσει ότι άλλη συμπεριφορά έχει ο σκύλος όταν τον βγάζω εγώ βόλτα και άλλη όταν τον βγάζει η κόρη μου.

https://www.petshop88.gr/index.php?route=product/product&product_id=4604

Λογικό αυτό, είναι έξυπνα σκυλιά τα λαμπραντόρ, αν δουν ότι τους παίρνει, θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν αυτό που θέλουν, μπορείτε να τον βγάζετε μαζί τον πρώτο καιρό, εσύ απλά για παρέα και να τη συμβουλεύεις και σιγά σιγά να τον βγάζει και τελείως μόνη της.
Ο σκύλος εκπαιδεύεται μαζί με το αφεντικό του.
Και μαθημένος να είναι από σένα, αν πάει να τον βγάλει άλλος, δε σημαίνει ότι θα τον ακούει όπως εσένα, θα πρέπει να εκπαιδευτεί και με την κόρη σου...

Επεξ/σία από Vassilis_24
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει πάρει εκπαίδευση όταν ήταν μικρός. Πρέπει όμως ο συνοδός να είναι σταθερός και επίμονος στην τήρηση των εντολών και των κανόνων.

Προτιμάτε γενικά ιμάντα σταθερού μήκους ή ιμάντα με μηχανισμό μεταβαλλόμενου μήκους;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Green Dragon είπε

Καλησπέρα παιδιά!

Θέλω να αγοράσω ένα λουρί για τη βόλτα ενός σκύλου Labrador. Ο σκύλος είναι μεγαλόσωμος >30kgr, δυνατός και λίγο νευρικός στην αρχή κυρίως της βόλτας. Μετά ηρεμεί και δεν τραβάει πολύ. Το άγχος μου (γιαυτό άνοιξα το θέμα) είναι ότι τον φροντίζει η κόρη μου, η οποία είναι λεπτεπίλεπτη και πάντα φοβάμαι μήπως την τραβήξει και την ρίξει.

Κοιτώντας τα λουριά που υπάρχουν στην αγορά δεν μπορώ να καταλήξω τι θα ήταν προτιμότερο να πάρω και θέλω να πάρω την γνώμη από μέλη που έχουν τέτοιους σκύλους και παρόμοια εμεπειρία. Ευχαριστώ!

Η πτωση και οι αναποφευκτες συνεπειες της ειναι δεδομενα. Τα σκυλια αυτα ειναι πολυ ζωηρα και αργουν να ωριμασουν και να ηρεμησουν.

Εαν αυτος ο σκυλος αποφασισει να κυνηγησει κατι τοτε θα παθουν κακο και το ζωο και ο ανθρωπος.

Για μενα στειλτε τον πρωτα σε εκπαιδευτη,γιατι αν δεν ηρεμησει το ζωο θα εχετε θεμα καποια στιγμη.

Ειδα την κοπελα μου,η οποια ειναι αρκετα γυμνασμενη,σε σημειο που οταν παλευουμε με ζοριζει με τα ποδια,να την ριχνει κατω ο Μπαμπης ( 24 κιλα ) και να τη σερνει επειδη κατι ειδε και αποφασισε να τρεξει.

• Like 1
Δημοσ.

Κατηγορηματικά  οχι σε οποιασδηποτε μορφης πνιχτη. Ειναι επικυνδινο για το σκυλο, αποδεδειγμενα δεν μαθαινει να ελεγχει τις ορμες του, και θα του δημιουργησεις και ψυχολογικα.

Καποιος επικίνδυνος, και καλα "γνωστος" εγχωριος εκπαιδευτης που βγαινει στη τηλεοραση,  και καλα προωθει την χρηση του πνιχτη. Αυτοι οι ανθρωποι δημιουργουν προβλημα σε παρα πολυ κοσμο.

Αυτο που χρειαζεται, ειναι υπομονη, και ενα καλο οδηγο-σαμαρακι. Θα σου ελεγα να κοιταξεις για προκαθορισμενο μηκος, αυτα τα ελευθερα-ρυθμιζομενα, δεν ειναι εμπιστοσυνης, ενδεχεται να κολλήσει ο μηχανισμος και να σου δημιουργησει σοβαρα προβλημα κατα την βολτα.

Οδηγιες τωρα για εκπαιδευση και κοινωνικοποίηση μπορεις να βρεις αφθονες στο youtube.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

........

Αυτο που χρειαζεται, ειναι υπομονη, και ενα καλο οδηγο-σαμαρακι. Θα σου ελεγα να κοιταξεις για προκαθορισμενο μηκος, αυτα τα ελευθερα-ρυθμιζομενα, δεν ειναι εμπιστοσυνης, ενδεχεται να κολλήσει ο μηχανισμος και να σου δημιουργησει σοβαρα προβλημα κατα την βολτα.

Οδηγιες τωρα για εκπαιδευση και κοινωνικοποίηση μπορεις να βρεις αφθονες στο youtube.

Έχω την εντύπωση - χωρίς να είμαι σίγουρος - ότι οι οδηγοί σαμαρακια είναι για τους μικρόσωμους σκύλους.  Δεν έχω δει κάτι ανάλογο για μεγαλόσωμα ζώα. 

Δημοσ.
3 minutes ago, Green Dragon said:

Έχω την εντύπωση - χωρίς να είμαι σίγουρος - ότι οι οδηγοί σαμαρακια είναι για τους μικρόσωμους σκύλους.  Δεν έχω δει κάτι ανάλογο για μεγαλόσωμα ζώα. 

Βεβαιως και υπαρχουν και για πολυ μεγαλυτερα σκυλια, μεχρι και για καυκασιο εχω δει. Ισως χρειαστει παραγγελια απο το καταστημα η απο καποια σελιδα, αλλα θα βρεις σιγουρα.

Τονιζω ξανα πως οι πνιχτες ειναι παρα πολυ λαθος, και μακαρι να απαγορευτουν και επισημως και στην Ελλαδα. Οπως γινεται σε χωρες ηδη του εξωτερικου.

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Κατηγορηματικά  οχι σε οποιασδηποτε μορφης πνιχτη. Ειναι επικυνδινο για το σκυλο, αποδεδειγμενα δεν μαθαινει να ελεγχει τις ορμες του, και θα του δημιουργησεις και ψυχολογικα.

Καποιος επικίνδυνος, και καλα "γνωστος" εγχωριος εκπαιδευτης που βγαινει στη τηλεοραση,  και καλα προωθει την χρηση του πνιχτη. Αυτοι οι ανθρωποι δημιουργουν προβλημα σε παρα πολυ κοσμο.

Ο πνίχτης είναι αλυσίδα, το αν θα τον χρησιμοποιείς ή όχι ως πνίχτη είναι δική σου επιλογή.

• Like 2
Δημοσ.

Θα πάρεις ένα τέτοιο.

http://www.zooplus.gr/shop/skyloi/odigos_perilaimio_gia_skylous/leitourgikos_odigos/moxon_odigos/487545

Αν δεν κανείς αυτά που πρέπει όμως ο σκύλος θα τραβάει ότι λουρί και να βάλεις.

4 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Υπάρχουν και για μεγαλόσωμα σκυλιά αλλά αυτά τα σαμάρια δεν κάνουν για να μάθεις στον σκύλο να περπατάει,συνήθως έχουν άλλες χρήσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...