margaritagr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ λαθος να παιρνουν πνιχτη ανθρωποι ασχετοι, χωρις επιβλεψη εκπαιδευτη κι απλα να πιστευουν οτι ο σκυλος θα πνιγει και θα σταματησει. Οι περισσοτεροι σκυλοι που βγαινουν βολτα με ασχετο αφεντικο και φορανε πνιχτη, μετα απο λιγο τον συνηθιζουν και τραβανε το ιδιο. Βεβαιως μακροπροθεσμα το τραβηγμα-πνιξιμο στο λαιμο του ζωου επιδρα αρνητικα. Αλιμονο αν εχουμε ενα σκυλι που δε μπορουμε να συγκρατησουμε με αποτελεσμα να κινδυνευει να μας φυγει με ο,τι αυτο συνεπαγεται!! Η μονη λυση ειναι να απευθυνθειτε σ εναν σοβαρο εκπαιδευτη. Κατηγορηματικα ΟΧΙ και σε λουρι τυπου φλεξι. 3
Green Dragon Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μαργαρίτα συμφωνώ με όσα λες για εκπαίδευση του σκύλου και του φροντιστή του. Γιατί δεν συμφωνείς σε λουρί τύπου flexi; Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2018 από Green Dragon
margaritagr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 31 λεπτά πριν, Green Dragon είπε Μαργαρίτα συμφωνώ με όσα λες για εκπαίδευση του σκύλου και του φροντιστή του. Γιατί δεν συμφωνείς σε λουρί τύπου flexi; Δε συνισταται σε σκυλους που δεν εχουν μαθει να μην τραβανε. Εγω εχω στο λαμπ μου ενα δερματινο -στο προτεινω ανεπιφυλαχτα- για τις "απλες" βολτες, ενα φλεξι για οταν θελω να χει μεγαλυτερη ελευθερια κι εναν ιμαντα 15μ περιπου για οταν την παω θαλασσα. Ομως εγω το δικο μου το κουμανταρω. Αν η κορη σου το εχει λιγο yolo κι ειναι το σκυλι στα 5m αποσταση, αν δει κατι και τραβηξει δε παιζει να το κρατησει. Επισης τα flexi δε βολευουν στο κρατημα οταν ο σκυλος τραβαει. Το "απλο" λουρι μπορεις να το διπλωσεις, να το κρατησεις με τα 2 χερια, το flexi σε δυσκολευει. Δε στα λεω με "υφος" τα παραπανω, απλα θεωρω τραγικο ο πνιχτης να πωλειται αερα πατερα και να θεωρειται πανακεια. Βαρεθηκα να βλεπω σκυλους με πνιχτες να τραβανε, να πνιγονται,να βηχουν. Ο πνιχτης θελει εκπαιδευση ,θελει σωστη δουλεια. Χρησιμοποιειται ως στιγμιαια διορθωση και μονο. 2
Getta Robo Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 53 minutes ago, Vassilis_24 said: Ο πνίχτης είναι αλυσίδα, το αν θα τον χρησιμοποιείς ή όχι ως πνίχτη είναι δική σου επιλογή. Αν χρησιμοποιησεις τον πνιχτη ως αλυσιδα, χανει κατα πολυ σε σχεση με ενα σοβαρο περιλαίμιο, αφου δεν μπορεις να το ρυθμισεις καταλληλα. Του δικου μου του εχω ενα της rogs που το ρυθμιζω ακριβως εκει που θελω διχως να τον ενοχλω. 35 minutes ago, Green Dragon said: Γιατί δεν συμφωνείς σε λουρί τύπου flexi; Θα σου πω τα προβληματα που ειχα. Ο μηχανισμος οπου μαζευει το λουρι, μετα απο ΧΧ διαστημα και χρησεις, φθειρεται, και ειναι παρα πολυ εφικτο να φρακαρει η και να δυσλειτουργησει. Πχ να χαλασει το στοπ σε στιγμη που δεν πρεπει. Το δευτερο σημαντικο προβλημα, ειναι οτι ξεχνιεσαι ευκολα με το μεγαλο μηκος, και σε περιπτωση που χρειαστει να τον μαζεψεις γρηγορα για οποιοδηποτε λογο, πρεπει να πας κοντα για να αρχισει να τυλιγει, αντι να το πιασεις εσυ με τα χερια. Γιαυτο και προτεινουν πολλοι ενα καλο λουρι εναντι αυτων. 1
Vassilis_24 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Kαλύτερη επιλογή για απόλυτο έλεγχο, για να μάθεις το σκυλί, είναι αυτό https://www.ebay.co.uk/itm/Leashboss-Original-Heavy-Duty-Two-Handle-Dog-Leash-for-Large-Dogs-No-Pull/272707927898?epid=1170855732&hash=item3f7ea8bf5a:g:0QAAAOSw6ShZOTaM ή αυτό για να μπορείς να έχεις και το ένα χέρι ελεύθερο https://www.ebay.co.uk/itm/Leashboss-Lite-Two-Handle-Training-Leash-for-Large-Dogs-Heavy-Duty-Double/272792410956?hash=item3f83b1db4c:g:2XUAAOSwutFZhhSI 1
Green Dragon Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ όλους πραγματικά για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο άγχος το έχω. Αφού τις έχω προτείνει να μου δώσει το λάμπ και να της δώσω ένα Westy θηλυκό που έχουμε στο σπίτι εγώ και η γυναίκα μου - σοβαρά το λέω! . Αλλά δεν δέχεται κουβέντα γιατί είναι πολύ δεμένη μαζί του. Και το αγαπάω το ζώο και μου ταιριάζει πολύ αφού είμαι μεγαλόσωμος και 1.92 2 ώρες πριν, margaritagr είπε .........Εγω εχω στο λαμπ μου ενα δερματινο -στο προτεινω ανεπιφυλαχτα- για τις "απλες" βολτες, ενα φλεξι για οταν θελω να χει μεγαλυτερη ελευθερια κι εναν ιμαντα 15μ περιπου για οταν την παω θαλασσα........ Δερμάτινο λουρί εννοείς;;; Και περιλαίμιο τι του έχεις;;; 2 ώρες πριν, Getta Robo είπε Αν χρησιμοποιησεις τον πνιχτη ως αλυσιδα, χανει κατα πολυ σε σχεση με ενα σοβαρο περιλαίμιο, αφου δεν μπορεις να το ρυθμισεις καταλληλα. Του δικου μου του εχω ενα της rogs που το ρυθμιζω ακριβως εκει που θελω διχως να τον ενοχλω. Αυτό της rog που λες είναι περιλαίμιο;;; 1 ώρα πριν, Vassilis_24 είπε Kαλύτερη επιλογή για απόλυτο έλεγχο, για να μάθεις το σκυλί, είναι αυτό https://www.ebay.co.uk/itm/Leashboss-Original-Heavy-Duty-Two-Handle-Dog-Leash-for-Large-Dogs-No-Pull/272707927898?epid=1170855732&hash=item3f7ea8bf5a:g:0QAAAOSw6ShZOTaM ή αυτό για να μπορείς να έχεις και το ένα χέρι ελεύθερο https://www.ebay.co.uk/itm/Leashboss-Lite-Two-Handle-Training-Leash-for-Large-Dogs-Heavy-Duty-Double/272792410956?hash=item3f83b1db4c:g:2XUAAOSwutFZhhSI Μου αρέσουν Βασίλη...έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο από αυτά;;; Υπάρχουν άραγε Ελλάδα;; Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2018 από Green Dragon
Getta Robo Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 55 minutes ago, Green Dragon said: Αυτό της rog που λες είναι περιλαίμιο;;; Μου αρέσουν Βασίλη...έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο από αυτά;;; Υπάρχουν άραγε Ελλάδα;; Ναι η Rogz βγαζει διαφορα περιλαιμια και λοιπα για σκυλους, ειναι πολυ καλη εταιρεια και για τα χρηματα της αξιζουν παρα πολυ. Βγαζει και προτασεις σαν αυτες του ebay που παρεθεσε ο Vassilis_24 1
margaritagr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μη παρεις λουρι noname απο το ebay... ουτε απο τα noname / camelot του pet city ή των σουπερ μαρκετ, σπανε για πλακα. Rogz, trixie, ferplast ειναι καποιες απο τις εταιρειες με χρονια στο χωρο. Εγω της φοραω καθημερινα τετοιο https://goo.gl/images/uvSwtY , Εχω και ασορτι λουρι (το στοπ που βλεπεις οτι εχει, εννοειται ρυθμισμενο ωστε να μη πνιγει). Δερματινο γερμανικο χειροποιητο λουρί πηρα απο το Pet Spot στον Αγιο Στεφανο. Ειχα δωσει ουτε 20€ πριν καμια 5ετια και ειναι σαν καινουριο. Σουπερ μαλακο και ανθεκτικο. Καλα δερματινα λουρια μπορεις να δεις και εδω https://www.gappay.gr Τι θα προτεινα εγω δεδομενης της καταστασης; ενα περιλαιμιο αλυσιδα https://www.gappay.gr/ell/product/Sprenger-Dipli-Alysida-3mm-60cm το οποιο σου δινει τη δυνατοτητα να τραβηξεις αποτομα για διορθωση αλλα εχει "στοπ" + ενα δερματινο λουρι. Η αλυσιδα ειναι ακριβη ναι αλλα η εταιρεια ειναι no1 , ειναι ανοξειδωτη και ειναι προιον που το παιρνεις και το χεις χρονια. Εχω 3 αλυσιδες sprenger , δεν υπαρχει καλυτερο. Κι ολοι μου οι γνωστοι εκπαιδευτες-εκτροφεις-ιδιοκτητες, αυτες χρησιμοποιουν. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2018 από margaritagr 1
kyanokranos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Τον δικό μου (λαμπραντόρ και αυτός), τον έμαθα από μικρό με σαμαράκι και ακόμα και τώρα (5 χρόνων) τον κυκλοφορώ μόνο με αυτό και ας είναι και 35-36 kg. Όπως αναφέρθηκε, το βασικό είναι να μάθει πρώτα να μη τραβάει, χωρίς βέβαια με πνίχτες και συναφή αξεσουάρ. Μετά οι επιλογές και τα μεγέθη ποικίλουν (προτιμώ το σαμαράκι, γιατί προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο του κορμού, σε σχέση με τον κοινό συνδυασμό λουρί - περιλαίμιο). Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2018 από kyanokranos 1
webparts Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 20 ώρες πριν, Green Dragon είπε Σας ευχαριστώ όλους πραγματικά για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο άγχος το έχω. Αφού τις έχω προτείνει να μου δώσει το λάμπ και να της δώσω ένα Westy θηλυκό που έχουμε στο σπίτι εγώ και η γυναίκα μου - σοβαρά το λέω! . Αλλά δεν δέχεται κουβέντα γιατί είναι πολύ δεμένη μαζί του. Και το αγαπάω το ζώο και μου ταιριάζει πολύ αφού είμαι μεγαλόσωμος και 1.92 Το καλυτερο που εχεις να κανεις,εαν δε μπορεις να τον στειλεις για εκπαιδευση. Ο Οζζυ μου ηταν ιδιος μαλακας με το Marley απο τη γνωστη ταινια. Τον πηγαμε μερικους μηνες για εκπαιδευση,δωσαμε και 600 ευρω για να επιστρεψει πισω σχεδον ο ιδιος. Ο εκπαιδευτης μας ειπε οτι δεν ειχε συναντησει πιο ατιθασο,ενεργητικο και ανυπακουο σκυλι. Παρ'ολες τις ασκησεις που μας ειπε ο εκπαιδευτης οτι πρεπει να κανουμε ο τυπος δεν εβαλε μυαλο ποτε. Εμαθε να περιμενει και να καθεται,αλλα τις υπολοιπες ωρες απλα δεν παλευοταν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα