Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Η μανία με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων έχει στείλει τις τιμές των GPUs στα ύψη


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η αξία κρυπτονομισμάτων όπως των Bitcoin, Ethereum, Ripple και Litecoin έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα το τελευταίο χρόνο, εξαιτίας του ενδιαφέροντος που υπάρχει από ορισμένους επενδυτές.

Καθώς η αξία των συγκεκριμένων κρυπτονομισμάτων ανεβαίνει διαρκώς, οι τιμές των καρτών γραφικών άρχισαν επίσης να φτάνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα εξαιτίας της έλλειψης τους από την αγορά.

Μία σειρά από mid-range και high-end κάρτες γραφικών από τις AMD και Nvidia βρίσκονται σε έλλειψη, κυρίως επειδή οι miners κρυπτονομισμάτων της αγοράζουν μαζικώς για να κατασκευάσουν mining machines για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων όπως το Ethereum ή άλλα παρεμφερή κρυπτονομίσματα.

Το Polygon αναφέρει ότι η κανονική τιμή μίας Nvidia GeForce GTX 1070 θα έπρεπε –ανάλογα το μοντέλο- να βρίσκεται κοντά στα $380, ωστόσο σήμερα ορισμένες κάρτες γραφικών του είδους πωλούνται ακόμα και έναντι $700 εξαιτίας της έλλειψης στοκ. Εκείνοι που ασχολούνται με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιούν πολλές κάρτες γραφικών μαζί για να δημιουργήσουν νέα νομίσματα, και επειδή υπάρχει ένας πεπερασμένος αριθμός τους (π.χ στη περίπτωση του bitcoin), αλλά και εξαιτίας του τρόπου που είναι σχεδιασμένο το δίκτυο, απαιτείται πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για την εξόρυξη ενός bitcoin, με αποτέλεσμα αυτό να έχει οδηγήσει στην αυξημένη ζήτηση για όσο το δυνατόν ισχυρότερες κάρτες γραφικών με στόχο την εξόρυξη πολλαπλών κρυπτονομισμάτων.

Οι υψηλές τιμές των καρτών γραφικών, έχουν καταστήσει την αγορά ενός νέου gaming PC πιο δύσκολη στις μέρες μας, ειδικά από την ώρα που η έλλειψη στην αγορά των mid-range καρτών γραφικών έχουν επίσης οδηγήσει στα ύψη και τις τιμές των ικανότερων καρτών γραφικών. Οι τιμές των καρτών γραφικών όπως των GeForce GTX 1080, 1070, 1060 της Nvidia και οι Radeon RX Vega 64, Vega 56, 580 και 570 έχουν επηρεαστεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες.

Η Nvidia συμβουλεύει τους συνεργάτες της στο retail κομμάτι της αγοράς να δίνουν προτεραιότητα στους gamers σε σχέση με τους miners, όμως από την άλλη κάποιοι retailers φαίνεται πως απολαμβάνουν για την ώρα τα μεγάλα περιθώρια κέρδους και δεν φαίνεται να θέλουν να αλλάξει κάτι. Ορισμένοι πάντως από αυτούς, περιορίζουν τον αριθμό των καρτών γραφικών που μπορεί κάποιος να αγοράσει ώστε να μην μπορούν να αγοραστούν πολλές μαζί από κάποιους με την ιστοσελίδα Polygon να αναφέρει πως η εταιρεία Micro Center κάνει εκπτώσεις σε όσους gamers αγοράζουν κάρτες γραφικών μαζί με άλλα υποσυστήματα.

Οι αυξήσεις στις τιμές των καρτών γραφικών είναι παγκόσμιο φαινόμενο και δεν αφορούν μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σύμφωνα με το The Verge και δεν φαίνεται στον ορίζοντα να πλημμυρίζει σύντομα η αγορά με κάρτες γραφικών από τους κατασκευαστές για να καλυφθεί η ζήτηση οπότε το πιθανότερο είναι ότι τα πράγματα δεν θα αλλάξουν σύντομα. Ίσως μάλιστα ορισμένοι gamers να οδηγηθούν στην αγορά μίας κονσόλας –σαν το PlayStation 4 ή το Xbox One X- για να μην αναγκαστούν να δαπανήσουν μία μικρή περιουσία για τη δημιουργία ενός gaming PC.

The Verge


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

 • Like 1
 • Sad 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
 • Απαντήσεις 256
 • Δημιουργία
 • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Ποια εξόρυξη παιδιά, σιγά μη σκάβουν κιόλας. Μιλάμε για απίστευτη σπατάλη πόρων και ενέργειας για το τίποτα. Ή μάλλον όχι για το τίποτα, για να μεγιστοποιήσουν οι τράπεζες, οι εταιρίες κατασκευής

Πάλι καλά που υπάρχει το PS4 Pro/Xbox One X. Όχι τίποτε άλλο, μας πρήξανε ότι με τα ίδια λεφτά παίρνεις PC. Ούτε την κάρτα γραφικών δεν παίρνεις πια.

Από τη μια μεριά μας ζαλίζουν όλη μέρα με το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις συνέπειες της αλόγιστης κατανάλωσης των ενεργειακών πόρων του πλανήτη , και από την άλλη μεριά εκατομμύρια υπολογιστές κα

Δημοσιευμένες Εικόνες

οπως και οι τιμες των RAM, 6 χρονια τις εχω και ειναι πιο ακριβες σημερα. Καποτε θα τις επαιρνες σχεδον τσαμπα μετα την επομενη γενια..

Υπομονη,θα γυρισει ο τροχος ομως.

 • Like 8
 • Sad 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τους συμφέρει πολύ αυτό, άσχετα που λένε για gpu ανά αγοραστή, ή ανεπάρκεια στην παραγωγή, αυτά είναι για να σπείρουν περισσότερη μανία. Κακό είναι για εμάς που ναι'μεν θέλουμε να παίζουμε μερικά παιχνίδια στον ελεύθερο χρόνο μας, αλλά θέλουμε να κάνουμε και δουλειά, και με τις τιμές στον Θεό είτε σε καινούριες είτε σε μεταχειρισμένες σίγουρα είναι δύσκολοι οι καιροί.

Επεξ/σία από chrisSerres
*μικρή παράλειψη
 • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 λεπτά πριν, vali είπε

Από τη μια μεριά μας ζαλίζουν όλη μέρα με το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις συνέπειες της αλόγιστης κατανάλωσης των ενεργειακών πόρων του πλανήτη , και από την άλλη μεριά εκατομμύρια υπολογιστές καταναλώνουν καθημερινά χιλιάδες γιγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς να μπορώ να καταλάβω πιο το όφελος της ανθρωπότητας από αυτήν την σπατάλη

Μένει ακόμα να ανεβάσουν και την τιμή του ρεύματος να δέσει το γλυκό.

 • Like 3
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 λεπτά πριν, takissportime είπε

...όταν όμως οι τιμές των bitcoins πέσουν, όλοι αυτοί που αγόρασαν κάρτες για mining θα τις πουλάνε -μεταχειρισμένες- κοψοχρονιά...

Τοτε θα πάρουμε μια vega 64 η μια 1080 για να αλλαξουμε την τωρινη μας καρτα. Εγω ημουν τυχερος, αγορασα πριν ξεκινησει η φρενιτιδα, τον Απρίλιο μια 980ti στα 325 μεταχειρισμενη απο αγγελια. 

 • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, για την οποία δαπανούνται και τεράστια ποσά ηλεκτρισμού, πάψει να είναι τόσο κερδοφόρα θα πλημμυρίσει η αγορά με όλες αυτές τις κάρτες και θα πωλούνται για ψίχουλα. Θα πάρουμε όλοι 1080ti. 

Τις τιμές δε βοηθάει καθόλου η έλλειψη ανταγωνισμού από AMD και το γεγονός ότι το καρτέλ κρατάει ψηλά τις RAM οι οποίες μπαίνουν σε κάρτες γραφικών. Γενικά είναι κακή εποχή για να αναβαθμίσεις 

 • Like 3
 • Confused 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γι αυτό onboard κάρτα γραφικών και μόνο  LoL, hearthstone να μάθουν οι εταιρίες να μπουν μπροστά για να πέσουν οι κάρτες γραφικών..! Αφού δεν θα παίζει κανείς τα παιχνίδια τους..!

χαχα εκβιασμός και καλά..!:P

 • Like 5
 • Haha 4
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.