Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Που θα σε βελτιωσει αν κανεις απονευρωση χωρις στελεχιαια αναισθησια? Πραγματικα δε βλεπω κατι θετικο σ αυτο.

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, xgol είπε

Που θα σε βελτιωσει αν κανεις απονευρωση χωρις στελεχιαια αναισθησια? Πραγματικα δε βλεπω κατι θετικο σ αυτο.

Κατ αρχάς θα αποφύγεις τη χρήση ενός φαρμάκου.

Κατα δεύτερον θα μπορείς να είσαι υπερήφανος οτι αντέχεις στον πόνο και θα γελάς με αυτούς που δεν αντέχουν.

Αλλά έστω οτι δε σου προσφέρει τίποτα..

Η λήψη της αναισθησίας σε τι σε βελτιώνει;

Δημοσ.

Αδυνατώ να απαντησω σοβαρα στα παραπανω.. κατσε πονα για να γελας μετα με οσους δεν αντέχουν. 

Επισης μπορεις να απαρνηθείς το ρευμα, το καθαρο νερό, το σπιτι σου, και ολες τις ανεσεις του συγχρονου τροπου ζωης, ωστε μετα να γελας ακομα περισσότερο με οσους δεν αντεχουν χωρις αυτες..

• Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, geogoku είπε

Καλησπέρα στην παρεα

Μετά από ένα σοβαρό πρόβλημα που τράβηξα με αποστημα σε σπασμένο δόντι πήρα την απόφαση να φτιάξω όλα μου τα δόντια μονομιάς σε οδοντίατρο που κάνει ολική νάρκωση Κ σε 2 με 3 ωριτσες είσαι έτοιμος.δυστυχως από μικρός είχα παρατήσει τα δόντια μου Κ τώρα τρέχω Κ δε φτάνω. 

Βρήκα 4-5 μέσω google αλλά θα ήθελα αν έχεις κάποιος ανάλογη εμπειρία να μου πει πως του φάνηκε από θέμα κόστους/χρόνου/δουλειάς κλπ.

Αύριο θα πάρω κάποιον που έχω στο μυαλό μου ώστε να κλείσω ραντεβού για διάγνωση.

Γιατι δεν το κανουν ολοι και το κανουν μονο 4-5; Αυτο θα με προβληματιζε..

• Like 1
Δημοσ.

Γιατι η αναισθησια απαγορευεται δια νομου να γινεται σε ιδιωτικα ιατρεία. Ολοι αυτοι που το κανουν συνεργαζονται με κλινικες.

• Like 2
Δημοσ.

Πρωτη φορα ακουω ολικη ναρκωση σε οδοντιατρο

Για να γινει αυτο πρεπει να πας σε νοσοκομειο με ανισθησιολογο κλπ 

Υπαρχει και η γνωστη οπου δε θα θες ναρκωση

Spoiler

odontiatros.jpg

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnbond είπε

Αν ο πόνος πρόκειται να μου προσφέρει κάτι φυσικά και θα επιλέξω την επώδυνη οδό. 

Είναι δυνατόν να γεννήσεις χωρίς να ζήσεις τον πόνο της γέννας; Μπορεί να συγκριθούν τα συναισθήματα μια φυσικής γέννας με μια που έγινε με καισαρική;

Είναι δυνατόν να θρηνήσεις για κάποιον που πέθανε χωρίς να ζήσεις τον πόνο του θανάτου;

Και αν τα καταφέρεις να υπομείνεις στον πόνο γίνεσαι πιο δυνατός. Αποκτάς τα γαλόνια της ζωής οτι τα κατάφερες.

Οι πεζοναύτες γιατί υποβάλλονται σε συνεχείς δοκιμασίες,πίεση και πόνο;

Είναι στην ανθρώπινη φύση να επιζητά την εύκολη οδό. Αλλά η ευκολία δε σε βελτιώνει.

Πως μπορείς να ζήσεις τον πόνο του θανάτου και να θρηνήσεις  χωρίς να πεθάνεις ο ίδιος; :P 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, xgol είπε

Αδυνατώ να απαντησω σοβαρα στα παραπανω.. κατσε πονα για να γελας μετα με οσους δεν αντέχουν. 

Επισης μπορεις να απαρνηθείς το ρευμα, το καθαρο νερό, το σπιτι σου, και ολες τις ανεσεις του συγχρονου τροπου ζωης, ωστε μετα να γελας ακομα περισσότερο με οσους δεν αντεχουν χωρις αυτες..

Εντάξει βρήκες ευκαιρία με την υπερβολή που έγραψα να ξεφύγεις απο την ερώτηση μου. :D

Ορίστε και ένα βίντεο που ένας ψυχολόγος εξηγεί για τη συσχέτιση πόνου και απόλαυσης και αντοχής στις δυσκολίες.

Δεν είναι θεωρίες που έβγαλα απο το μυαλό μου.

Όσον αφορά τον op η συμβουλή μου είναι να αφήσει τις ναρκώσεις και να πάει όπως όλοι οι άνθρωποι να κάνει κανονικά ότι χρειάζεται.

Επεξ/σία από johnbond
Δημοσ.

Ολική=αναισθησιολογος= κλινική η νοσοκομείο. Σε δημόσιο δεν παίζει, εκτός αν πρόκειται για γναθοΧ. Ιδιωτικά, όλα γίνονται με το ανάλογο κόστος υποθέτω (αναισθησιολογος, χειρουργική αίθουσα κλπ)

Δημοσ.
5 ώρες πριν, AtiX είπε

Πονάνε τα παλικάρια βρε??? 

:devil:

Μου θυμισες ανεκδοτο...

Ηταν δυο γκέι κ κανανε σεξ..Αυτος που "εσπρωχνε"λοιπον απ τον πολυ ερεθισμο του την ωρα του σεξ του παιζει μια δυνατη κ λιγο αποτομη ντανιά κ ακουγετε απ τον αλλο άαααουυτςς! Λεει ωχχ σε πονεσα αγαπη μου;;;κ απανταει..Πονανε μωρε οι αντρες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, johnbond said:

Εντάξει βρήκες ευκαιρία με την υπερβολή που έγραψα να ξεφύγεις απο την ερώτηση μου. :D

Ορίστε και ένα βίντεο που ένας ψυχολόγος εξηγεί για τη συσχέτιση πόνου και απόλαυσης και αντοχής στις δυσκολίες.

Δεν είναι θεωρίες που έβγαλα απο το μυαλό μου.

Ορίστε και ένας διάσημος sci fi συγγραφέας που την εξήγησε το 1965. :P

Πέρα από την πλάκα,

1. To Paingod είναι από τις πλέον.... ξεχωριστές ιστορίες που έχω διαβάσει (και δεν είναι λίγες)
  2. Διαβάστε πολύ sci fi και θα βαρεθείτε στην υπόλοιπη ζωή σας να λέτε αυτό το έχω ξανακούσει

Ontopic, τώρα επειδή αναφέρθηκε ότι μπορεί να υπάρχει λόγος να μη κάνεις αναισθησία:

Γενικά τα δόντια μου είναι γερά, αλλά ένα χοντρό σφράγισμα που είχα κάνει κάποτε σε δόντι το οποίο δε με άφησε να κλείσω μάτι όλη νύχτα από τον πόνο, ο οδοντίατρος -- που είχε τη φήμη πολύ καλού αλλά "κανίβαλου" -- μου είπε λέω να σε ξεκινήσω χωρίς αναισθησία για να μου δίνεις καλύτερο feedback γιατί τα περιθώρια είναι πολύ σφιχτά, να δούμε αν μπορώ να σου κάνω σφράγισμα ή θα χρειαστεί απονεύρωση.

Με ξεκίνησε και με τελείωσε χωρίς αναισθησία. Δε μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα. Αλλά αφού το είπε σοβαρά, λέω ε, αυτός είναι ο γιατρός, πονάν τα παλικάρια; Και μάλλον κάτι ήξερε γιατί αργότερα άλλοι οδοντίατροι που το είδαν μου είπαν όποιος ήταν έκανε πολύ καλή δουλειά.

Επεξ/σία από defacer
Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους πιο πάνω. Πρώτη φορά ακούω για ολική αναισθησία σε ιατρείο. Για να κάνεις ολική αναισθησία εκτός από αναισθησιολόγο χρειάζεται και μια σειρά εξετάσεων και κατάλληλη προετοιμασία ειδικά αν είσαι και καπνιστής. Σίγουρα δεν είναι "παίξε γέλασε" και θα σου πρότεινα να το αποφύγεις δια ροπάλου. Μπορείς να ρωτήσεις οποιοδήποτε γιατρό και θα σου το επιβεβαιώσει. Για το ότι θα σου φτιάξει όλα τα δόντια σε 2 ώρες πάλι είναι απίθανο, εξαρτάται πάντα από το τι θέλεις να κάνεις. 

• Moderators
Δημοσ.

Tι εννοεις σε 2-3 ωρες εισαι ετοιμος φτιαχνοντας ολα τα δοντια? Δυσκολο, για ενα σφραγισμα σε περιεργο μερος δοντιου χρειαστηκε προχθες κανα 45λεπτο και ηταν και βιαστικος γιατι με εχωσε αναμεσα σε ραντεβου ο αδερφος μου, δεν παιζει σε 2-3 ωρες να εισαι ετοιμος οπως λες. 
Επειτα ολικη αναισθησια μου φαινεται overkill, αφου μπορεις να κανεις τοπικη και να εισαι οκ (προφανως δεν φτιαχνεις ολα τα δοντια ταυτοχρονα ομως). Βρες εναν καλο γιατρο και μαθε παραπανω info :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να έχεις μία εικόνα πως είναι ένας ασθενής υπό γενική αναισθησία, δες από κάτω:

----00MOEU.jpg.a1e1054c8bb878907a242f14f802b149.jpg

φαντάζεσαι τον εαυτό σου έτσι σε ένα οδοντιατρείο?  Και έναν οδοντίατρο να σου κάνει σφραγίσματα και απονευρώσεις, παραμερίζοντας δεξιά και αριστερά τον τραχειοσωλήνα?

Πλάκα θα έχει! Εγώ πάντως θα ήθελα να το δω:P

Επεξ/σία από Green Dragon
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...