Επισκέπτης Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2018 Αυτό έγραψα και γω πιο πάνω. Δεν ζούμε πλέον στο 1980 που πήγαινες στον οδοντίατρο και πονούσες πραγματικά.
Green Dragon Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, palawiaris είπε Είσαι σίγουρα ειδικός; Γιατί το ρωτάς αυτό; Σου φαίνεται περίεργο; Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2018 από Green Dragon
palawiaris Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Ε λιγάκι.... Όταν γράφεις για ολική με σωληνώσεις κτλ.
Green Dragon Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, palawiaris είπε Ε λιγάκι.... Όταν γράφεις για ολική με σωληνώσεις κτλ. Κατ' αρχήν αγαπητέ φίλε, στην ιατρική δεν υπάρχει ο όρος ολική αναισθησία. Το είδος αυτό της αναισθησίας λέγεται γενική αναισθησία ( general anaesthesia https://en.m.wikipedia.org/wiki/General_anaesthesia Όσο για τις σωληνώσεις...ενδοτραχειακή διασωλήνωση λέγεται https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tracheal_intubation Αν ρίξεις μια ματιά θα λυθούν κάποιες από τις απορίες σου Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2018 από Green Dragon
palawiaris Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Νάσαι καλά και σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Με παραξένεψε μόνο ότι και ο doctorkostis για ολική έγραψε, και η φωτογραφία που έβαλες με τις σωληνώσεις. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι γίνονται έτσι σε οδοντιατρείο.... φοβάται ο κόσμος έτσι Τέλος πάντων. Για αυτό σε ρώτησα αν είσαι όντως ειδικός. Μιας και όταν έκανα εξετάσεις κωλονοσκοπησης και γαστροσκόπησης ο γιατρός μία ένεση μου έκανε και κοιμήθηκα χωρίς σωληνώσεις, αναισθησιολόγο κτλ. Μαθαίνω και εγώ.... μιας και εγώ ειμαι ειδικός στις αποστολές για τον Άρη, και σε μελλοντικα ταξίδια θα μας χρειαστούν τέτοιες γνώσεις για τυχόν σφραγίσματα κτλ. Την καλημέρα μου.
poulinos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 On 5/2/2018 at 10:13 AM, palawiaris said: Νάσαι καλά και σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Με παραξένεψε μόνο ότι και ο doctorkostis για ολική έγραψε, και η φωτογραφία που έβαλες με τις σωληνώσεις. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι γίνονται έτσι σε οδοντιατρείο.... φοβάται ο κόσμος έτσι Τέλος πάντων. Για αυτό σε ρώτησα αν είσαι όντως ειδικός. Μιας και όταν έκανα εξετάσεις κωλονοσκοπησης και γαστροσκόπησης ο γιατρός μία ένεση μου έκανε και κοιμήθηκα χωρίς σωληνώσεις, αναισθησιολόγο κτλ. Μαθαίνω και εγώ.... μιας και εγώ ειμαι ειδικός στις αποστολές για τον Άρη, και σε μελλοντικα ταξίδια θα μας χρειαστούν τέτοιες γνώσεις για τυχόν σφραγίσματα κτλ. Την καλημέρα μου. ε ναι αν επρεπε στην καθε γαστροσκοπηση να γινεται γενικη αναισθησια με αυτον τον τροπο θα υπηρχε θεμα.συνηθως γινεται σε καποιες εξετασεις που απλα θες ο ασθενης να μην καταλαβαινει ή να μην καταλαβαινει πολλα.και σε μικρα παιδια που ειναι να φτιαξουν τα δοντια τους μπορει να γινει με σκοπο οχι μονο να μην πονεσει το παιδι αλλα να μπορει να γινει και δουλεια χωρις το παιδι να κανει παραξενες κινησεις. και ενα video που δειχνει μερικα πραγματα.αν καποιος θελει, μπορει να δει και τα προηγουμενα για να παρει μια ιδεα πως ειναι η γενικη αναισθησια και πως σε διασωληνωσουν. ετσι εισαι εκτος αν ειχαν κανει τραχειοστομεια που δεν θα στην κανουν σε γενικη αναισθησια παρα μονο σε συγκεκριμενες περιπτωσεις. 1
Green Dragon Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, palawiaris είπε ......... Τέλος πάντων. Για αυτό σε ρώτησα αν είσαι όντως ειδικός. Μιας και όταν έκανα εξετάσεις κωλονοσκοπησης και γαστροσκόπησης ο γιατρός μία ένεση μου έκανε και κοιμήθηκα χωρίς σωληνώσεις, αναισθησιολόγο κτλ. ............... Η ένεση που σου έκανε ο γιατρός σου και κοιμήθηκες λέγεται μέθη ή καταστολή (sedation). Χρησιμοποιείται σε μικρές απλές επεμβάσεις και στις ενδοσκοπήσεις, όπως η γαστροσκόπηση και η κωλονοσκόπηση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ιατρείο ή οδοντιατρείο, χωρίς παρουσία αναισθησιολόγου, εφόσον ο γιατρός είναι σίγουρος ότι μπορεί να διαχειριστεί πιθανές επιπλοκές. Δεν έχει όμως καμμία σχέση με τη γενική αναισθησία, η οποία πάντα συνοδεύεται από διασωλήνωση της τραχείας και μηχανική αναπνοή. Γίνεται από αναισθησιολόγους ( μόνο), σε κλινική ή νοσοκομείο (μόνο). Απαγορεύεται η χρήση της σε ιατρεία. https://www.news-medical.net/health/What-is-the-Difference-Between-Sedation-and-General-Anesthesia.aspx 1 ώρα πριν, palawiaris είπε ................... Τέλος πάντων. Για αυτό σε ρώτησα αν είσαι όντως ειδικός. .........................Μαθαίνω και εγώ.... μιας και εγώ ειμαι ειδικός στις αποστολές για τον Άρη, και σε μελλοντικα ταξίδια θα μας χρειαστούν τέτοιες γνώσεις για τυχόν σφραγίσματα κτλ. Την καλημέρα μου. Είναι φανερό ότι σαν απάντηση στις πληροφορίες που παραθέτω, χρησιμοποιείς την ειρωνία σαν -και καλά - χιούμορ και εξυπνάδα. Καλό μεσημέρι. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2018 από Green Dragon 1
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Με τοπική αναισθησία σε (λονδρέζικο) νοσοκομείο αφαίρεσα σε μια συνεδρία και τους 4 φρονιμίτες μου.Πήρε κανα 2ωρο φυσικά αλλά έβλεπα να φεύγει το ένα πίσω το άλλο και ήταν τεράστια η ανακούφιση.Είχα χάσει φυσικά αρκετό αίμα αλλά μετα από λίγο στάνιαρα. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2018 από Τοξοβόλος___U__K 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις