Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, funbreaker είπε

Τί ακριβώς είναι αυτό το εμείς που λες; Κάτι άλλο εκτός απ τον εγκέφαλο μας;

Γιατί αν επιλεξει ο εγκέφαλός μας την βαρύτητα που θα δώσει ακόμη και στην πρώτη σχετική εμπειρία στον χρόνο t,

Όχι, ο εγκέφαλός μας είναι. Το πως επιλέγουμε και μεταβάλλουμε τις λεπτομέριες της απόφασης, είναι κάτι για την ώρα μην μοντελοποίησιμο. Είναι πολύ περίπλοκη μορφή.

Απο την άλλη πως ορίζεις την ελευθερη βούληση; Επιλέγουμε αυτό που θέλουμε, και αυτό που θέλουμε καθορίζεται απο εμάς. Άρα είμαστε ευχαριστημένοι. Ναι, μας το επιβάλλει η δομή του εγκαφάλου μας, αλλά αυτό ακριβώς είμαστε! Η δομή του εγκεφάλου μας!

Και ναι, you can mess with ones brain, τον απαγάγεις, τον κλειδώνεις σε ένα υπόγειο, και τον δέρνεις 3 φορές την μέρα για 20 χρόνια. Έ, αυτός ο άνθρωπος θα ήταν εντελώς διαφορετικός αν είχε φυσιολογική ζωή. Αλλά δεν επιβάλλεις την μορφή του εγκεφάλου, παρά μόνο μπορείς να επέμβεις στα ερεθίσματα, να πληγώσεις τον άλλο, να τον τρομάξεις, να τον κάνεις να χαρεί. Άρα ο εγκέφαλός μας, και συνεπώς η γενική συμπεριφορά μας, καθορίζεται απο το περιβάλλον μας. Αλλά το περιβάλλον δεν έχει άπειρη ελευθερία στην μορφή του εγκεφάλου. Είμαστε ακόμα εμείς, προσαρμοσμένοι σε αυτό το περιβάλλον/ζωή. Αυτό ακριβώς αλλάζει με τον άνθρωπο, το πως θα επηρεαστεί ο καθένας, η μορφή της "learning function".

• Like 2
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 hour ago, isay said:

1

ρε funb εφτιαξες ενα διαγραμμα if/elseif/else και περιμενεις όλοι να μπουν σε αυτό το μοτίβο. Απο τη στιγμή που απο το αρχικό if πέφτεις σε error δεν παω παρακάτω να διαβασω. Δεν υπάρχει λογος. Κατανόησε το.

Αρχικά με βάση το δικό μου διαχωρισμό ανήκω στο Β, επειδή είμαι "κολλημένος" με κάτι (π.χ. γουσταρω πολύ την τεχνολογία) αλλά δεν πιστευω στο χριστιανικό θεό (ή οποιοδήποτε όμοιο του). Πως λοιπον με βάζεις στο Β, ενώ ανήκω στο Α;

2

Καλά, ας πουμε οτι εγω δεν κατανόησα τι εγραψες, εσυ μπορείς να δεις πιο σφαιρικά αυτό που εγραψες και να βρεις πιθανά αδύνατα ή λάθος σημεία;

1.

Όχι αν είχε νόημα αυτό που λες θα αναθεωρούσα. Λες είμαι θρησκευόμενος ανοιχτόμυαλος. οκ

Είσαι θρησκευόμενος; Τότε Β.

Τί έχει στο Β? Λέει πουθενά περι ανοιχτομυαλοσύνης; Όχι. Ρωτάει αν πιστεύεις στην ελεύθερη βούληση. Έχει Ναι, όχι και δεν ξέρω.

Άρα λες Ναι, όχι ή δεν ξέρω.

Μετά εξηγεις και γιατί. Εκεί εξηγείς την ανοιχτομυαλοσύνη σου. Οκ τώρα ή θες να τα ξαναπώ και τρίτη φορά ενώ ήδη στα ξαναείπα άλλη μια;

2.

Ναι γι αυτό σε ρώτησα για να δω πιο σφαιρικά. Όμως δεν μου εξήγησες που είναι τα αδύναμα σημεία μετά την απάντησή μου στο 1.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, funbreaker είπε

Αυτό είναι λάθος γιατί,

πρέπει με βάση αυτό που λες να εξετάσουμε το πρώτο περιστατικό της ζωής κάποιου, ας πούμε 1sec αφότου γενν'ηθηκε. Αυτό του καθόρισε πως θα αντιδράσει στο 2ο κ.ο.κ με τα βάρη που λες.

Το πρώτο περιστατικό δεν ήταν κάτι που επέλεξε να του συμβεί. Οπότε από εκεί και πέρα τίποτα δεν είναι επιλογή αλλά υπακοή σε μια συγκεκριμένη εγκεφαλική δομή που απλά διαμορφώθηκε έτσι από inputs που δεν επιλέχθηκαν.

Nαι, για αυτό μιλάς Ελληνικά και όχι Αραμαικά, γιατί αυτό σου μάθανε. Για αυτό δεν κλέβεις, γιατί αυτό σου μάθανε. Δεν γυρνάς έξω γυμνός, γιατί αυτό σου μάθανε. Ναι, σε μικρή ηλικία, καθορίζεται η εγκεφαλική σου μορφή με βάση "θέλω" άλλων.

Αυτό ακριβώς είναι και η βάση του training με επίβλεψη του νευρωνικού. Προσπαθείς να του δώσεις μια σωστή κατεύθυνση. Απο εκεί και πέρα, πες 15-18 χρονών, μπαίνεις κυρίως σε Unsupervised mode, και μαθαίνεις κυρίως μόνος σου. Αλλά τα πρώτα χρόνια, ναι, είσαι ξεκάθαρα σε Supervised training.

Για να σε προλάβω, η αρχικοποίηση "ώρα 0" όπως είπες, δεν έχει καμία σημασία, αν αποφύγεις τις σπάνιες ιδιόμορφες καταστάσεις. Δεν σε επηρεάζει δηλαδή η μορφή του εγκεφάλου σου, εκτός αν γενήθηκες με "μαθησιακές δυσκολίες", "δυσλεξία", "τριχρωμία 21" κτλ. Και όχι, δεν συγχέω καμία με καμία άλλη πάθηση, απλή λίστα είναι.

Επεξ/σία από Sheogorath
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, funbreaker είπε

1.

Όχι αν είχε νόημα αυτό που λες θα αναθεωρούσα. Λες είμαι θρησκευόμενος ανοιχτόμυαλος. οκ

Είσαι θρησκευόμενος; Τότε Β.

Τί έχει στο Β? Λέει πουθενά περι ανοιχτομυαλοσύνης; Όχι. Ρωτάει αν πιστεύεις στην ελεύθερη βούληση. Έχει Ναι, όχι και δεν ξέρω.

Άρα λες Ναι, όχι ή δεν ξέρω.

Μετά εξηγεις και γιατί. Εκεί εξηγείς την ανοιχτομυαλοσύνη σου. Οκ τώρα ή θες να τα ξαναπώ και τρίτη φορά ενώ ήδη στα ξαναείπα άλλη μια;

2.

Ναι γι αυτό σε ρώτησα για να δω πιο σφαιρικά. Όμως δεν μου εξήγησες που είναι τα αδύναμα σημεία μετά την απάντησή μου στο 1.

Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια αν και απο τις απαντησεις που δίνεις και στον sheogora διαβλέπω περιορισμένους οριζοντες ευελιξίας.

Θελω να σου δώσω δυο ομάδες ανθρώπων και να μου πεις εσύ σε ποια κατηγορία και υποκατηγορία ανήκουν.

1. Φαντάσου Σοβιετική Ενωση δεκαετία του 70 όπου ο κομμουνισμός εχει πιάσει limit up και καθορίζει σχεδόν τα πάντα στον τρόπο σκέψης και ζωής των ανθρώπων. Η θρησκεία ειναι επισημα banned και ο μέσος ρώσσος δεν ξερει την έννοια χριστιανικη θρησκεία και ανθρωπομορφος θεός.
  2. Φαντάσου περιπου 500μχ σε κάποιο απομονωμένο νησί κάπου στον ειρηνικό ωκεανό. Οι γηγενείς ιθαγενείς ζουν απο το ψάρεμα και τα φρουτα, εχουν σαν θρησκεία τον ήλιο και τη θάλασσα και δεν εχουν καμια επαφή με τον υπολοιπο κόσμο.

Δημοσ.
1 hour ago, Sheogorath said:

Όχι, ο εγκέφαλός μας είναι. Το πως επιλέγουμε και μεταβάλλουμε τις λεπτομέριες της απόφασης, είναι κάτι για την ώρα μην μοντελοποίησιμο. Είναι πολύ περίπλοκη μορφή.

Απο την άλλη πως ορίζεις την ελευθερη βούληση; Επιλέγουμε αυτό που θέλουμε, και αυτό που θέλουμε καθορίζεται απο εμάς. Άρα είμαστε ευχαριστημένοι. Ναι, μας το επιβάλλει η δομή του εγκαφάλου μας, αλλά αυτό ακριβώς είμαστε! Η δομή του εγκεφάλου μας!

Και ναι, you can mess with ones brain, τον απαγάγεις, τον κλειδώνεις σε ένα υπόγειο, και τον δέρνεις 3 φορές την μέρα για 20 χρόνια. Έ, αυτός ο άνθρωπος θα ήταν εντελώς διαφορετικός αν είχε φυσιολογική ζωή. Αλλά δεν επιβάλλεις την μορφή του εγκεφάλου, παρά μόνο μπορείς να επέμβεις στα ερεθίσματα, να πληγώσεις τον άλλο, να τον τρομάξεις, να τον κάνεις να χαρεί. Άρα ο εγκέφαλός μας, και συνεπώς η γενική συμπεριφορά μας, καθορίζεται απο το περιβάλλον μας. Αλλά το περιβάλλον δεν έχει άπειρη ελευθερία στην μορφή του εγκεφάλου. Είμαστε ακόμα εμείς, προσαρμοσμένοι σε αυτό το περιβάλλον/ζωή. Αυτό ακριβώς αλλάζει με τον άνθρωπο, το πως θα επηρεαστεί ο καθένας, η μορφή της "learning function".

Ωραία απάντηση.

Το αν είναι μοντελοποιήσιμο για την ώρα, δεν έχει σημασία.

Είμαστε η δομή του εγκεφάλου μας ναι. Ενίσταμαι όμως στην εννοιά επιλογή καθώς αν είναι έτσι όπως τα λέμε,

τότε πρόκειται περί μιας αυτόματης διαδικασίας.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με αυτή την λογική λοιπόν θα σου φτιάξω μια δομή που έχει ελεύθερη βούληση:

Έστω πως έχουμε έναν ρομποτικό βραχίονα που φτιάχνει αυτοκίνητα.

Η ύπαρξή του είναι ο κώδικας που έχει προγραμματιστεί και το hardware του.

Στον κώδικα του βάζω ένα input θερμοκρασίας. Το πρόγραμμα θα λαμβάνει κάθε μέρα την θερμοκρασία της ημέρας και θα παράγει έναν αριθμό από μια συνάρτηση.

Η συνάρτηση θα έχει μορφη f(T, αριθμός της προηγούμενης ημέρας) =  αριθμός σημερινής ημέρας.

Αν ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από μια τιμή τότε θα φτιάχνει σπορ αυτοκίνητα, αλλιώς θα φτιάχνει πολυτελή αυτοκίνητα.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με βάση την λογική σου αυτό το πράμα έχει επιλογή.

Εξήγησέ μου, αν διαφωνείς πως αυτό το πράμα έχει ελεύθερη βούληση, γιατί να έχει ο άνθρωπος.

Αντίστοιχα έχουμε ένα hardware και μη ελεγχόμενα inputs που μπαίνουν σε "συναρτησεις" στο κεφάλι μας και φτιάχνουν την επόμενη κατάστασή μας.

Οι συναρτήσεις αυτές έχουν μνήμη όπως και η συνάρτηση που έφτιαξα για τον βραχίονα.

Η πολυπλοκότητα δεν είναι λόγος να μας δίνει μαγικές ιδιότητες ελεύθερης βούλησης.

Για να σε προλάβω, η αρχικοποίηση "ώρα 0" όπως είπες, δεν έχει καμία σημασία, αν αποφύγεις τις σπάνιες ιδιόμορφες καταστάσεις. Δεν σε επηρεάζει δηλαδή η μορφή του εγκεφάλου σου, εκτός αν γενήθηκες με "μαθησιακές δυσκολίες", "δυσλεξία", "τριχρωμία 21" κτλ. Και όχι, δεν συγχέω καμία με καμία άλλη πάθηση, απλή λίστα είναι.

Φυσικά και σε επηρρεάζει.

Στην ώρα μηδέν, αλλιώς θα δεχτούν ένα συγκεκριμένο ίδιο input 2 διαφορετικοί εγκέφαλοι ως προς την δομή οπότε μετά η εξέλιξη θα είναι τελειώς διαφορετική.

Δεν μας κάνουν διαφορετικούς μόνο τα διαφορετικά και μοναδικά inputs που έχουμε αλλά και το μοναδικό και διαφορετικό αρχικό hardware που έχουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, funbreaker είπε

Ωραία απάντηση.

Το αν είναι μοντελοποιήσιμο για την ώρα, δεν έχει σημασία.

Είμαστε η δομή του εγκεφάλου μας ναι. Ενίσταμαι όμως στην εννοιά επιλογή καθώς αν είναι έτσι όπως τα λέμε,

τότε πρόκειται περί μιας αυτόματης διαδικασίας.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με αυτή την λογική λοιπόν θα σου φτιάξω μια δομή που έχει ελεύθερη βούληση:

Έστω πως έχουμε έναν ρομποτικό βραχίονα που φτιάχνει αυτοκίνητα.

Η ύπαρξή του είναι ο κώδικας που έχει προγραμματιστεί και το hardware του.

Στον κώδικα του βάζω ένα input θερμοκρασίας. Το πρόγραμμα θα λαμβάνει κάθε μέρα την θερμοκρασία της ημέρας και θα παράγει έναν αριθμό από μια συνάρτηση.

Η συνάρτηση θα έχει μορφη f(T, αριθμός της προηγούμενης ημέρας) =  αριθμός σημερινής ημέρας.

Αν ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από μια τιμή τότε θα φτιάχνει σπορ αυτοκίνητα, αλλιώς θα φτιάχνει πολυτελή αυτοκίνητα.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με βάση την λογική σου αυτό το πράμα έχει επιλογή.

Εξήγησέ μου, αν διαφωνείς πως αυτό το πράμα έχει ελεύθερη βούληση, γιατί να έχει ο άνθρωπος.

Αντίστοιχα έχουμε ένα hardware και μη ελεγχόμενα inputs που μπαίνουν σε "συναρτησεις" στο κεφάλι μας και φτιάχνουν την επόμενη κατάστασή μας.

Οι συναρτήσεις αυτές έχουν μνήμη όπως και η συνάρτηση που έφτιαξα για τον βραχίονα.

Η πολυπλοκότητα δεν είναι λόγος να μας δίνει μαγικές ιδιότητες ελεύθερης βούλησης.

Διαφωνώ, δεν μπορεί κανείς να σου απαντήσει αυτό, αφού δεν μπορεί να μοντελοποιηθεί σε αυτόν τον βαθμό. Ήλπιζα το "ευριστικά" να σε καλύψει, αλλά και πάλι, η αντιστοιχία σου είναι παιδαριώδης.

Πάντως σίγουρα δεν είμαστε LUTs (look up tables) με if then else. 

Επεξ/σία από Sheogorath
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Εδω ειναι το ζουμι της υποθεσης.

Το παραδοξο που περιγραφεις στο πρωτο ποστ προκυπτει απο το πως οριζεις (η δεν οριζεις) την ελευθερη βουληση. Προσωπικα τεινω προς το compatibilism

https://en.wikipedia.org/wiki/Compatibilism

Ενα σχετικο βιβλιο που διαβασα πριν πολλα χρονια ειναι το Freedom Evolves του Daniel Dennet και θιγει σε μεγαλο βαθμο τα θεματα που αναφερεις.

Τυπικα αν παμε με τους ορισμους σου, ανηκω στο Α2, αλλα για εναν compatibilist οπως εγω, δεν αποτελει προβλημα ;)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ποστ θα είχε νόημα αν πραγματικά υπήρχε μόνο το άσπρο και το μαύρο, το δεξιά και το αριστερά, το ένα και το δύο... Πραγματικά γιατί θα πρέπει να υπάρχουν μόνο άκρα? Γιατί η θρησκεία αποτρέπει την λογική και το αντίθετο?

Γιατί θα πρέπει να επιλέξω ανάμεσα σε αυτά τα δυο?

ΥΓ: μπας και καταλάβεις τι παίζει με την ζωή... Όλη η ζωή μας είναι καταστάσεις που δεν μπορούμε να ελέγξουμε ή στην καλύτερη καταστάσεις που θα μπορούσαμε να προνοήσουμε και πράξουμε ανάλογα... Το σημαντικότερο στην ζωή μας είναι ότι: Πάντα μα πάντα θα έχουμε την επιλογή για τις πράξεις - αποφάσεις μας... Αν καταλάβεις την δύναμη της επιλογής, τότε θα σου φανεί "λίγο" το σεντόνι που έγραψες στην αρχή...

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, isay said:

Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια αν και απο τις απαντησεις που δίνεις και στον sheogora διαβλέπω περιορισμένους οριζοντες ευελιξίας.

Θελω να σου δώσω δυο ομάδες ανθρώπων και να μου πεις εσύ σε ποια κατηγορία και υποκατηγορία ανήκουν.

1. Φαντάσου Σοβιετική Ενωση δεκαετία του 70 όπου ο κομμουνισμός εχει πιάσει limit up και καθορίζει σχεδόν τα πάντα στον τρόπο σκέψης και ζωής των ανθρώπων. Η θρησκεία ειναι επισημα banned και ο μέσος ρώσσος δεν ξερει την έννοια χριστιανικη θρησκεία και ανθρωπομορφος θεός.
  2. Φαντάσου περιπου 500μχ σε κάποιο απομονωμένο νησί κάπου στον ειρηνικό ωκεανό. Οι γηγενείς ιθαγενείς ζουν απο το ψάρεμα και τα φρουτα, εχουν σαν θρησκεία τον ήλιο και τη θάλασσα και δεν εχουν καμια επαφή με τον υπολοιπο κόσμο.

1. Στην Α. Αλλά δεν μου έδωσε πληροφορίες για Α1 ή Α2.

1. Στην Β. Αλλά δεν μου έδωσε πληροφορίες για Β1, Β2 ή Β3. Αφου επιλέξει μπορεί να εξηγήσει και για την θρησκεία του.

Το αποτέλεσμα του αν ειναι θρησκευόμενος κάποιος θέλουν οι κατηγορίες, όχι τον λόγο.

Το θέμα είναι η ελεύθερη βούληση αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα. Όχι οι θρησκείες και οι λόγοι που κάποιοι πιστεύουν και κάποιοι όχι. Η ανοιχτομυαλοσύνη μαζί με την θρησκεία που λες μπορεί να σταθεί στις κατηγορίες μου.

Συνεχίζω να μην βλέπω το πρόβλημα που λες και να μην καταλαβαίνω γιατί δεν μου το εξηγείς. Ευέλικτος είμαι όταν μου εξηγούν όχι όταν λένε για να λένε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, isay είπε

Κόλλησα άμεσα στο αρχικό διαχωρισμό τον οποίο θεωρώ εσφαλμένο.

Με δυο λόγια βγάζω το συμπέρασμα

• Κάποιος λογικός δεν γίνεται να ειναι και θρησκευόμενος
  • Κάποιος θρησκευόμενος δεν γίνεται να ειναι λογικός
  • ERROR!

το οτι καποιος πιστευει σε μια ανωτερη δυναμη δεν τον κανει μη λογικο δεν ξερεις αν υπαρχει θεος με την γενικη εννοια.

τωρα πανω στο θεμα πιστευω οτι ελευθερη βουληση γενικα δεν υπαρχει αυτο που υπαρχει ειναι αναλογα με τα γεγονοτα του καθενα στην ζωη του διαλεγει μεταξυ διαφορων μονοπατιων

Δημοσ.

Διαφωνώ, δεν μπορεί κανείς να σου απαντήσει αυτό, αφού δεν μπορεί να μοντελοποιηθεί σε αυτόν τον βαθμό. Ήλπιζα το "ευριστικά" να σε καλύψει, αλλά και πάλι, η αντιστοιχία σου είναι παιδαριώδης.

Πάντως σίγουρα δεν είμαστε LUTs (look up tables) με if then else. 

Γιατί οι τεχνικες δυσκολίες της μοντελοποίησης να κρίνουν το ζήτημα; Θεωρείς πως υπάρχει και κάτι μαγικό πέρα απ την δομή που λέμε; Αν όχι έστω πως μοντελοποιήθηκε. και;

Η αντιστοιχία είναι παιδαριώδης για να γίνει κατανοητή. Τί περίμενες να σου γράψω νευρωνικά δίκτυας; Προφανώς και δεν είμαστε if then else.

πφφ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Anorymous είπε

το οτι καποιος πιστευει σε μια ανωτερη δυναμη δεν τον κανει μη λογικο δεν ξερεις αν υπαρχει θεος με την γενικη εννοια.

τωρα πανω στο θεμα πιστευω οτι ελευθερη βουληση γενικα δεν υπαρχει αυτο που υπαρχει ειναι αναλογα με τα γεγονοτα του καθενα στην ζωη του διαλεγει μεταξυ διαφορων μονοπατιων

Αυτό ακριβός το ελλειπες κομματι προσπαθω απο την αρχή να εξηγησω στον funb αλλά Χιουστον εχουμε προβλημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, AtiX said:

Το ποστ θα είχε νόημα αν πραγματικά υπήρχε μόνο το άσπρο και το μαύρο, το δεξιά και το αριστερά, το ένα και το δύο... Πραγματικά γιατί θα πρέπει να υπάρχουν μόνο άκρα? Γιατί η θρησκεία αποτρέπει την λογική και το αντίθετο?

Γιατί θα πρέπει να επιλέξω ανάμεσα σε αυτά τα δυο?

ΥΓ: μπας και καταλάβεις τι παίζει με την ζωή... Όλη η ζωή μας είναι καταστάσεις που δεν μπορούμε να ελέγξουμε ή στην καλύτερη καταστάσεις που θα μπορούσαμε να προνοήσουμε και πράξουμε ανάλογα... Το σημαντικότερο στην ζωή μας είναι ότι: Πάντα μα πάντα θα έχουμε την επιλογή για τις πράξεις - αποφάσεις μας... Αν καταλάβεις την δύναμη της επιλογής, τότε θα σου φανεί "λίγο" το σεντόνι που έγραψες στην αρχή...

ΘΕΕ μου.

Ή μάλλον ΘΕΕ σας.

Ποιος ασχολήθηκε με τις θρησκείες σας. Τί συμπλέγματα είναι αυτα.

Αν πιστεύετε στην ελεύθερη βούληση ρωτάει και ζητάει απαντήσεις σε σχόλια ανάλογα με το αν πιστεύετε ή όχι και ανάλογα με το αν πιστεύετε ή όχι.

1 hour ago, isay said:

Αυτό ακριβός το ελλειπες κομματι προσπαθω απο την αρχή να εξηγησω στον funb αλλά Χιουστον εχουμε προβλημα

Γιατί ποιος έκρινε αν ο θρησκευόμενος είναι λογικός ή όχι;

Το ότι διαχώρησα τις κατηγορίες ως επίπεδο λογικής και θρησκευτικό δεν σημαίνει πως λέω πως το θρησκευτικό είναι παράλογο.

Το 1ο το είπα της λογικής γιατί κάνει χρήση μόνο της λογικής κάποιου και όχι και δόγματων θρησκειών.

ΟΚ, δεν περίμενα ποτέ τέτοια παρεξήγηση αλλά για να αποφύγω αυτού του είδους τα συμπλέγματα θα κάνω edit και θα ονομάσω το Α, μη θρησκευόμενο.

Επεξ/σία από funbreaker
  • Sad 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, isay είπε

η ανωτερη δυναμη που αναφερομαι δεν ειναι ντε και καλα εμβιο ον, μπορει απλα να ειναι ενας "μηχανισμος" του συμπαντος που απλα εξασφαλιζει οτι καποια πραγματα πρεπει να γινονται ετσι και δεν μπορουν να γινονται αλλιως, σκεψου οτι ειμαστε σε μια εξομοίωση και καποιος εχει βαλει τους κανονες 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Anorymous είπε

Συμφωνώ και διαφωνώ ταυτόχρονα φίλε μου... :P

Συμφωνώ στην πρώτη σου πρόταση...

Αλλά διαφωνώ με την δεύτερη, πιστεύω ότι και μόνο που έχεις πάνω από δυο επιλογές είναι η απόδειξη της ελεύθερης βούλησης...

6 λεπτά πριν, funbreaker είπε

ΘΕΕ μου.

Η μάλλον ΘΕΕ σας.

Ποιος ασχολήθηκε με τις θρησκείες σας. Τί συμπλέγματα είναι αυτα.

Αν πιστεύετε στην ελεύθερη βούληση ρωτάει και ζητάει απαντήσεις σε σχόλια ανάλογα με το αν πιστεύετε ή όχι και ανάλογα με το αν πιστεύετε ή όχι.

Έλα πες μου ότι μπερδεύτηκες...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...