Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, AtiX said:

Αλλά διαφωνώ με την δεύτερη, πιστεύω ότι και μόνο που έχεις πάνω από δυο επιλογές είναι η απόδειξη της ελεύθερης βούλησης...

γιατι

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, funbreaker είπε

1. Στην Α. Αλλά δεν μου έδωσε πληροφορίες για Α1 ή Α2.

Δε χρειάζεται να σου δωσω παραπάνω. Γιατί το έβαλες στο Α; Επειδή δεν υφίσταται ανθρωπόμορφος θεός; Αρα οι σοβιετικοι ήταν λογικοι. Απο την άλλη όμως ο κουμουνισμός που εχουν ειναι πολύ πιο ισχυρός απο οποιαδήποτε θρησκεία και επιδρουσε στην ελευεθρη βουληση πολύ χειροτερα (απο ανθρώπους οχι θεο), δηλαδη ειχαν μια "θρησκεια" αλλης μορφής. Ετσι ομως δεν επρεπε να μπουν στο Β;

5 λεπτά πριν, funbreaker είπε

1. Στην Β. Αλλά δεν μου έδωσε πληροφορίες για Β1, Β2 ή Β3. Αφου επιλέξει μπορεί να εξηγήσει και για την θρησκεία του.

.

Δηλαδή οι ιθαγενείς επειδή πιστευουν σε κάποια θρησκεία η ελευθερη βουληση τους ορίζεται απο αυτό και οχι απο το περιβαλλον που ζουν και αναπτυσονται. Δηλαδη δεν ειναι λογικοί. Και αντε να δεχτω τον πολύ γενικό τσουβαλιασμό και να μπω παραμέσα. Εκει δε χωράνε πουθενα γιατί ο θεος τους ειναι η θαλασσα και ο ήλιος οχι κάποιος ανθρωπόμορφος θεος όπως βάζεις στις υποκατηγορίες τους.

11 λεπτά πριν, funbreaker είπε

Το αποτέλεσμα του αν ειναι θρησκευόμενος κάποιος θέλουν οι κατηγορίες, όχι τον λόγο.

Το θέμα είναι η ελεύθερη βούληση αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα. Όχι οι θρησκείες και οι λόγοι που κάποιοι πιστεύουν και κάποιοι όχι. Η ανοιχτομυαλοσύνη μαζί με την θρησκεία που λες μπορεί να σταθεί στις κατηγορίες μου.

Συνεχίζω να μην βλέπω το πρόβλημα που λες και να μην καταλαβαίνω γιατί δεν μου το εξηγείς. Ευέλικτος είμαι όταν μου εξηγούν όχι όταν λένε για να λένε.

Ο τρόπος που πας ΠΡΟΣ την ελευθερη βουληση εχει λάθη, βγαζει σε αδιέξοδα. ΔΕΝ ειναι if/elseif/then, στο λεω απο την αρχή. Προσεγγίζεις τελειως λάθος την έννοια και εννοιολογικά και επεξηγηματικά. Πας αναποδα. Ξεκίνα απο το τι ειναι ελευθερη βουληση, ορισε τις συνθηκες και μετα αρχισε να εξεταζεις υποκατηγορίες και διαφοροποιήσεις ώστε να καταλήξεις οτι ενας λογικός εχει Π.Χ. μεγαλύτερη ελευθερη βουληση.

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, isay said:

Δε χρειάζεται να σου δωσω παραπάνω. Γιατί το έβαλες στο Α; Επειδή δεν υφίσταται ανθρωπόμορφος θεός; Αρα οι σοβιετικοι ήταν λογικοι. Απο την άλλη όμως ο κουμουνισμός που εχουν ειναι πολύ πιο ισχυρός απο οποιαδήποτε θρησκεία και επιδρουσε στην ελευεθρη βουληση πολύ χειροτερα (απο ανθρώπους οχι θεο), δηλαδη ειχαν μια "θρησκεια" αλλης μορφής. Ετσι ομως δεν επρεπε να μπουν στο Β;

Επειδή δεν πιστεύει σε θρησκειες.

Το νήμα δεν ασχολείται με το αν είναι λογικές ή όχι οι θρησκείες ούτε για το αν είναι σωστές ή τους λόγους που κάποιος έτυχε να πιστεύει ή όχι.

Το νήμα ασχολείται με αυτό που λέει ο τίτλος του.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, funbreaker είπε

γιατι

Ελεύθερη βούληση σημαίνει ότι μπορώ να επιλέξω κάτι μεταξύ κάποιου άλλου... ακόμα και στο μέγιστα ελεγχόμενο “περιβάλλον”, πάντα θα υπάρχει και μια άλλη επιλογή...

Δημοσ.
1 hour ago, isay said:

Δηλαδή οι ιθαγενείς επειδή πιστευουν σε κάποια θρησκεία η ελευθερη βουληση τους ορίζεται απο αυτό και οχι απο το περιβαλλον που ζουν και αναπτυσονται. Δηλαδη δεν ειναι λογικοί. Και αντε να δεχτω τον πολύ γενικό τσουβαλιασμό και να μπω παραμέσα. Εκει δε χωράνε πουθενα γιατί ο θεος τους ειναι η θαλασσα και ο ήλιος οχι κάποιος ανθρωπόμορφος θεος όπως βάζεις στις υποκατηγορίες τους.

Όχι δεν ορίζεται από αυτό. Οι πεποιθήσεις τους επηρρεάζονται από τα δόγματα της θρησκείας τους οπότε θα μου απαντήσουν με βάση αυτα.

Το νήμα δεν ασχολείται με το αν είναι λογικές ή όχι οι θρησκείες ούτε για το αν είναι σωστές ή τους λόγους που κάποιος έτυχε να πιστεύει ή όχι.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, AtiX είπε

Συμφωνώ και διαφωνώ ταυτόχρονα φίλε μου... :P

Συμφωνώ στην πρώτη σου πρόταση...

Αλλά διαφωνώ με την δεύτερη, πιστεύω ότι και μόνο που έχεις πάνω από δυο επιλογές είναι η απόδειξη της ελεύθερης βούλησης...

Έλα πες μου ότι μπερδεύτηκες...

δεν νομιζω οτι αυτο λεγετε ελευθερη βουληση δηλαδη πχ αν τρως μονο μπανανες και μηλα και μια μερα ερθει ενας και σου πει θες μπανανες μηλα η πορτοκαλια τοτε το να διαλεξεις τα πορτοκαλια θα ειναι απο περιεργια οχι απο ελευθερη βουληση το να μην τα διαλεξεις παλι θα ειναι το εχεις μαθει στην επιλογη α κ β και η επιλογη γ ειναι αγνωστη αρα την βγαζεις εκτος

Δημοσ.
1 hour ago, AtiX said:

Ελεύθερη βούληση σημαίνει ότι μπορώ να επιλέξω κάτι μεταξύ κάποιου άλλου... ακόμα και στο μέγιστα ελεγχόμενο “περιβάλλον”, πάντα θα υπάρχει και μια άλλη επιλογή...

Δεν απαντώ σε κάποιον που αυτό που λέει έχει ήδη απαντηθεί στο 1ο ποστ το οποίο δεν διάβασε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...