Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ σας!
Θέλω να στήσω ένα σύστημα, όσο πιο μικρό γίνεται, με σκοπό να μπορώ να το μεταφέρω σε 2-3 σημεία εντός και εκτός σπιτιού εύκολα. Δε με ενδιαφέρει laptop γιατί όλα τα σημεία έχουν οθόνη/τηλεόραση. Budget συζητήσιμο, αλλά σίγουρα όχι τα 900€ που θέλουν τα Zotac ZBOX με discrete γραφικά...

Θα του γίνεται απλή χρήση, internet, youtube, ταινίες. Επίσης πρέπει να μπορεί να παίζει The Sims 4 (και μόνο), σε ανεκτά settings. Όλες οι οθόνες/τηλεοράσεις που θα συνδέεται είναι full HD. Θετικό να έχει bluetooth 4.0 και wifi, αν δεν έχει θα χρειαστώ +2 USB θύρες για εξωτερικά modules.

Από τα παραπάνω, έχω συμπεράνει ότι δε μου κάνουν όσα έχουν Intel X5-Z8xxx ή N3xxx ή Jxxx SoC. Συνεπώς κοιτάω κάτι με i3 ή i5 (η AMD δεν έχει παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο, δυστυχώς).
Είδα αυτό και αυτό το NUC. Παραδόξως οι προτάσεις από τρίτους κατασκευαστές (Asrock, ASUS, Zotac κλπ) είναι ακριβότερες ή παλαιότερες.
Η διαφορά τους είναι ότι πρακτικά κερδίζει πολύ από το boost αυτό με το i5, ενώ και τα γραφικά του έχουν αρκετή (~20-25%) διαφορά λόγω Iris Plus.
Όμως ψάχνοντας, είδα ότι σε μπορεί (?) και το i3 να τρέξει ένα μη απαιτητικό παιχνίδι όπως το Sims 4 σε 1080p/medium settings με ~40fps, άρα το i5 αξίζει τα +80€ που ζητάει;

Επίσης βρήκα και αυτό, αλλά πλέον η 960M δεν είναι δα και τόόοοσο δυνατή, ενώ δεν ξέρω αν θα εμπιστευόμουν 400€ στον κινέζο. Τι λέτε;

Είμαι ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις για να συζητήσουμε! Κοιτούσα και για κάποιο custom ITX build με κάποια απλή low profile κάρτα γραφικών, αλλά βγαίνουν πάνω κάτω στο ίδιο κόστος συνολικά, με χειρότερη εμφάνιση και τουλάχιστον διπλάσιο/τριπλάσιο μέγεθος από το NUC!

Φωτίστε με σας παρακαλώ! Είμαι ανοιχτός και σε αγορά απ' έξω.

Ευχαριστώωω :-) 

Επεξ/σία από GeorgeMan
Δημοσ.

https://www.asrock.com/nettop/Intel/DeskMini 110 Series/index.asp#CPU
http://global.shuttle.com/main/productsSupportList?productId=1915
^^
ισως καποιο σου κανει να το ετοιμασεις αντι να nuc :-)

Εκτος και θελεις το απολυτα μικρο μεγεθος του NUC, η αμεσως μικροτερη allinone μαλιστα λυση, ειναι το...
"ακεφαλο" λαπτοπ!! Ητοι χωρις οθονη! Εχει νοημα σε ορισμενα, απο αγγελιες, ακομη και..να την αφαιρεσεις
εντελως (την πουλας ξεχωριστα μετα), ενω καποια ισως εξαρχης να δινονται με την οθονη τους σπασμενη.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατ αρχήν ευχαριστώ! Τα έχω δει αυτά που αναφέρεις. Το Asrock deskmini ήταν πολύ καλή πρόταση γιατί ήταν αρκετά φθηνό... όσο πωλούνταν στην Ελλάδα, γιατί τώρα δεν υπάρχει. :( 
Το Shuttle μέτριο, "γέρνει" πιο πολύ προς embedded λύση, με τη σειριακή εκεί πίσω (και την υποδοχή για δεύτερη). Αντιθέτως, μου άρεσε αυτό το shuttle που "χωράει" και μια single slot κάρτα γραφικών (π.χ. εύκολα βάζεις GT 1030 και πάει "αέρας" το Sims), ωστόσο με τη 1030 και μια απλή CPU (π.χ. G4560) βγαίνει στα ίδια λεφτά με το Vorke, ενώ σίγουρα θα έχει μεγαλύτερα θέματα θερμοκρασίας λόγω desktop parts, άσε που ο σχεδιασμός του είναι 15 χρόνια πίσω ενώ το Vorke είναι και φουλ αλουμινένιο...[και ο i7-6700HQ είναι καλύτερος από τον G4560]

Για να ξεγυμνώσω laptop πολύ χλωμό, φαντάζεσαι να έχεις στο σαλόνι μια "φέτα" από laptop με γυμνό πληκτρολόγιο και μεντεσέδες να εξέχουν; :P

Δεν μου είπες καθόλου την άποψή σου για τα μηχανάκια που πρότεινα εγώ στο μήνυμά μου. Πώς σου φαίνονται αναλογικά με τα λεφτά τους και τα tasks που έχουν να κάνουν; :-) 

Επεξ/σία από GeorgeMan
Δημοσ.

Deskmini
Το ειχα δει (σιγουρα) σε 2-3 καταστηματα να ειναι διαθεσιμο πριν λιγες μερες,
δεν πολυπρολαβαινω τωρα, θα το ξαναψαξω, το ενα πρεπει να ηταν αυτο εδω:

http://www.drpctechnology.gr/product/asrock-deskmini-110-intel-h110-lga-1151-socket-h4-1-92l-sized-pc-μαύρος-μαύρο-asrock-deskmini-110-barebone-pc-mini-stx-1151-h110-ddr4-so-d/

Δημοσ.

Raijintek Metis Plus  65€

Corsair CX450M    51€

Asrock AB350 Gaming-ITX  108€

R3 2200G ~120€      (μέχρι εδώ έχεις σχεδόν ίδιο κόστος με το NUC με τον i5-7260U αλλά πολύ καλύτερα γραφικά)

ή R5 2400G ~200€   (με περίπου +80€ έχεις και επιδόσεις GT1030 + 4c/8t)

G.Skill Aegis 8gb 3000mhz  82€  

Transcend SSD220S 240GB 72€  (ram+δίσκο ούτως ή άλλως τα πληρώνεις και σε NUC)

Από την άλλη το Deskmini μετράει αλλά δεν νομίζω ότι τα HD630 είναι αρκετά για sims4 σε 1080p. 

• Like 2
Δημοσ.

Εμένα το Vorke μάρεσε, και έχει δυνατά για την τιμή του specs. Απο εμφάνηση γαμάτο, και παίρνει 2.5'' δίσκο και 2 NVME/mSATA. Εκεί θα πήγαινα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, tanasen01 said:

Raijintek Metis Plus  65€

Corsair CX450M    51€

Asrock AB350 Gaming-ITX  108€

R3 2200G ~120€      (μέχρι εδώ έχεις σχεδόν ίδιο κόστος με το NUC με τον i5-7260U αλλά πολύ καλύτερα γραφικά)

ή R5 2400G ~200€   (με περίπου +80€ έχεις και επιδόσεις GT1030 + 4c/8t)

G.Skill Aegis 8gb 3000mhz  82€  

Transcend SSD220S 240GB 72€  (ram+δίσκο ούτως ή άλλως τα πληρώνεις και σε NUC)

Από την άλλη το Deskmini μετράει αλλά δεν νομίζω ότι τα HD630 είναι αρκετά για sims4 σε 1080p. 

Σε ευχαριστώ, ωστόσο με το Metis ξεφύγαμε ήδη πολύ σε όγκο, το deskmini/shuttle xh110g χωράνε άνετα σε μια βαλιτσούλα και τα μεταφέρεις για πλάκα μέσα στο σπίτι. Τα δε NUC χωράνε και σε... τσάντα πλάτης. Πέρα από το μέγεθος όμως, βλέπεις ότι για να πάρεις κάτι με καλύτερες επιδόσεις (2200G που ΘΑ βγει τον άλλο μήνα ή R3 1200 + GT1030), πρέπει να ανέβεις σε κόστος από το "καλό" nuc με τον i5.

1 hour ago, Sheogorath said:

Εμένα το Vorke μάρεσε, και έχει δυνατά για την τιμή του specs. Απο εμφάνηση γαμάτο, και παίρνει 2.5'' δίσκο και 2 NVME/mSATA. Εκεί θα πήγαινα.

Με βλέπω ή για NUC i3 ή για Vorke, αλλά ψάχνοντας για κουπόνια για το Vorke, η επικοινωνία μου με τον κινέζο ήταν τουλάχιστον προβληματική, ενώ και σε καταφανή περίπτωση βλάβης στο παρελθόν, δεν έβγαλα άκρη... Αυτό με φοβίζει πολύ.

Τα Intel HD 620 δεν παίζουν Sims σε 1080 στα medium? Γιατί η GTX960M μου φαίνεται αρκετά overkill γι' αυτό το σκοπό και μόνο.

Δημοσ.

Με τα 520 πιάνει μέσο όρο 30fps, με τα 620 φαντάζομαι λίγο παραπάνω. 

Και γω με Κίνα δεν θα θελα να μπλέξω, χώρια που παίζει και τελωνείο. 

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το παίρνεις με κάνα 15ρι παραπάνω από την αποθήκη στην Ισπανία, δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα βασικά είναι ότι με την GTX960M θα είναι καλύτερο από το laptop μου και θα τους το καβατζώνω εγώ όλη την ώρα. :P (ναι, δεν είναι για εμένα)

Πάντως αν μπορεί να "βγάλει" Sims, παίρνω το i3 και κλείσαμε. :-) 

Επεξ/σία από GeorgeMan
Δημοσ.
2 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Με βλέπω ή για NUC i3 ή για Vorke, αλλά ψάχνοντας για κουπόνια για το Vorke, η επικοινωνία μου με τον κινέζο ήταν τουλάχιστον προβληματική, ενώ και σε καταφανή περίπτωση βλάβης στο παρελθόν, δεν έβγαλα άκρη... Αυτό με φοβίζει πολύ.

Προτου αναλωθω σε <σεντονια>(!) για τα Nuc, ειναι ξεκαθαρο οτι: αν θελεις το απολυτα μικρο μεγεθος πας εκει
αν δεν σε πειραζει το μεγαλυτερο εως τριπλασιο, μπορεις να τσεκαρεις κι αλλα φορματ, αλλα μινιατουρα = Νuc!
^_^

Οσο για το καθε αλλο κινεζαγνωστο μπορει να εχει προβληματα, που αρκετα εμπειρος χρηστης τα διαχειριζεται,
αλλα οχι απαραιτητως ολα...βεβαιως απ' την αλλη(παρατολμοι) ανθρωποι ειμαστε + ρισκα παιρνουμε, ενιοτε, χε!
:P

https://www.intel.com/content/www/us/en/products/compare-products.html/boards-kits?productIds=95066,122498
^^ δες τις εκδοσεις με/που παιρνουν εξτρα και 2.5" δισκο: καλυτερα να υπαρχει και αυτη η δυνατοτητα του :-)

• Moderators
Δημοσ.
50 minutes ago, TheDevilMayCare said:

Προτου αναλωθω σε <σεντονια>(!) για τα Nuc, ειναι ξεκαθαρο οτι: αν θελεις το απολυτα μικρο μεγεθος πας εκει
αν δεν σε πειραζει το μεγαλυτερο εως τριπλασιο, μπορεις να τσεκαρεις κι αλλα φορματ, αλλα μινιατουρα = Νuc!
^_^

Οσο για το καθε αλλο κινεζαγνωστο μπορει να εχει προβληματα, που αρκετα εμπειρος χρηστης τα διαχειριζεται,
αλλα οχι απαραιτητως ολα...βεβαιως απ' την αλλη(παρατολμοι) ανθρωποι ειμαστε + ρισκα παιρνουμε, ενιοτε, χε!
:P

https://www.intel.com/content/www/us/en/products/compare-products.html/boards-kits?productIds=95066,122498
^^ δες τις εκδοσεις με/που παιρνουν εξτρα και 2.5" δισκο: καλυτερα να υπαρχει και αυτη η δυνατοτητα του :-)

Όχι όχι, τα θέλουμε τα σεντόνια αγαπητέ!

Δε με ενδιαφέρει ο 2,5 δίσκος καθόλου στο συγκεκριμένο αφού μπορώ να βάλω m.2. :-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και καποιες φωτος απο το διαδυκτιο, συγκρινοντας μεγεθη κουτιων

image.php?id=yv3b8&t=1

image.php?id=uzvvv&t=1

Ακουσε με και παρε το, με τον εξτρα δισκο, και γιατι καποια στιγμη μπορει
να τον χρειαστεις η να σε εξυπηρετησει η υπαρξη (ακομη και σαν αποθηκη)
B)
Επισης αν μεινει αδειο, καθως θα ειναι οντως λιγο πιο ψηλο,
ως 'side effect' αυτου, θα εχει λιγο καλυτερες θερμοκρασιες.

Ψαξε λιγο και τι γινεται για...o/c, με αυτη τη σειρα των nuc: καποια μεχρι τις προηγουμενες,
overclockαρονται! Βοηθαει: να εχεις οσο πιο γρηγορες, dual channel μνημες, για 3D + games!

Επεξ/σία από TheDevilMayCare
ορθογρ.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Σε ευχαριστώ, ωστόσο με το Metis ξεφύγαμε ήδη πολύ σε όγκο, το deskmini/shuttle xh110g χωράνε άνετα σε μια βαλιτσούλα και τα μεταφέρεις για πλάκα μέσα στο σπίτι. Τα δε NUC χωράνε και σε... τσάντα πλάτης. Πέρα από το μέγεθος όμως, βλέπεις ότι για να πάρεις κάτι με καλύτερες επιδόσεις (2200G που ΘΑ βγει τον άλλο μήνα ή R3 1200 + GT1030), πρέπει να ανέβεις σε κόστος από το "καλό" nuc με τον i5.

Τα Intel HD 620 δεν παίζουν Sims σε 1080 στα medium? Γιατί η GTX960M μου φαίνεται αρκετά overkill γι' αυτό το σκοπό και μόνο.

Εγώ να σου προτείνω σε κουτάκι τότε το antec isk110. Το έχω στήσει σε φίλο εδώ και 3 χρόνια, εξαιρετικό, λιλιπούτειο (όχι πιο μικρό από το nuc όμως, δες το τέρμα δεξιά που στην πιο πάνω φωτογραφία είναι όρθιο), κάθεται και σε οριζόντια θέση, με εξωτερικό τροφοδοτικό (νομίζω bronze ή silver)...το μόνο αρνητικό του είναι το ότι δεν παίρνει έξτρα κάρτα γραφικών...αν πας όμως στο 2400G δεν θα την χρειαστείς για την δουλειά που το θες...κατά καιρούς έχουν παίξει προσφορές στα 80 ευρώ για το συγκεκριμένο...εγώ έχω ήδη ένα σπίτι που περιμένει έναν AMD APU για την τηλεόραση...σκέψου το...έχει το σαφέστατο πλεονέκτημα ότι σε 3-4 χρόνια αν δεν σε καλύπτει η πλατφόρμα αλλάζεις μητρική και cpu και είσαι στην αιχμή πάλι...το nuc το φορτώνεσαι έτσι μια ζωή, επίσης δεν συζητάμε για ισχύ ενός επεξεργαστή σαν τον 2200G ή τον 2400G που είναι για desktop όπως αυτοί που παίρνει το antec και ενός i3 για laptop όπως αυτοί που είναι στα nuc, μέρα με τη νύχτα...αν βρεις nuc με τους νέους 8ης γενιάς intel για laptops οι οποίοι είναι εξαιρετικοί και αρκετά ισχυροί θα είναι πανάκριβο...

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.

George για τα Nuc πρεπει να τσεκαρει reviews τους και κυριως ποσο αποτελεσματικη ειναι η καρτα γραφικων τους
μεσα ομως σε αυτα, οχι ξερωγω σε desktop συστηματα και πως παιζει ο επεξεργαστης οταν φορτωνει καργα η vga
:ph34r:
Ενας i5 που ομως μπορει να παιζει στα παιχνιδια σταθερα απο 2GHz και κατω, επειδη τραβαει σχεδον ολο το TDP η
ενσωματωμενη vga του, μπορει να δημιουργει 'κακη αισθηση' gameplay... Λυση: ειναι να του ανεβασεις το TDP, ομως
θα πρεπει να εχεις τσεκαρει οτι πραγματι υπαρχει η προβλεψη-δυνατοτητα για κατι τετοιο επισης-και στον μικρο i3
:devil:

• Moderators
Δημοσ.

Ωραίο το Antec, αλλά προσωπικά θεωρώ κρίμα τη μη εκμετάλλευση της pci-e που έχουν όλα τα ITX έστω και σε μια low profile gpu. Πόσο θα τους έπαιρνε, άλλον 1 πόντο;

Το θέμα είναι ότι όλα τα φθηνά ITX κουτιά έχουν εσωτερικό τροφοδοτικό β' διαλογής με αμφιλεγόμενο θόρυβο/απόδοση/αξιοπιστία και άντε βρες άλλο άμα παραδώσει... Ενώ με τροφοδοτικά τύπου φορτιστή είσαι πολύ περισσότερο καλυμμένος.
Κοίταζα και για κάτι τέτοιο  για να παίρνει και gpu (ή τέτοιο), αλλά δεν ξέρω, με χαλάει η πλαστικούρα, η άχρηστη θέση για dvd-slimline, το γυμνό άβαφο μέταλλο κλπ...

Κοίταζα επίσης και για αυτήν, που παίρνει κανονική CPU και "φορτιστή" τροφοδοτικό, αλλά και πάλι δεν έχει pci-e...

Το i3 NUC δεν boostάρει, άρα δε μας νοιάζει το TDP που "κλέβει" από το IGP. Το θέμα είναι να παίζει ανεκτά αυτό το ένα παιχνίδι. Και για overclock δεν μπορώ να βρω εικόνα από το κατάλληλο tab του vbios αυτής της γενιάς.

Τέλος, χαχα με τη σύγκριση μεγεθών κουτιών! Απλά δεν υπάρχει (κυριολεκτικά) το nuc! Ακόμα και το deskmini είναι 2,5x, τουλάχιστον!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...