TheDevilMayCare Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Αρκετες φορες, η σκεψη μπορει να ειναι σχετικα "σωστη" στα Κινεζικα, μα η υλοποιηση μαπα! Αν τσεκαρεις & αλλαξεις παστες, αν αλλαξεις τροφοδοτικο, αν μπορεις να ζησεις με bios που ισως μοιαζει ολιγον, αλλα δεν ειναι καθολου το bios του αυθεντικου -και δεν εχει updates. Αν μπορεσεις και τα προσεξεις-προλαβεις ολα, μπορει και να επιβιωσει! Εξ ου και εγραψα πριν για τολμηματα, που καποιες φορες παιρνουμε (προφανως με δελεαρ το τυρακι χαμηλη τιμη) Αν υπαρξει feedback ουσιαστικο -εστω για θερμοκρασιες και θορυβο ανεμιστηρων- για καθε Vorke, ναι μπορει να ειναι ενδιαφερον + επιλεξιμο βεβαιως, αλλα μεχρι τοτε εχει [και] ρισκο..
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 10 εργάσιμες estimated καταστήματος... Το Vorke από Ισπανία πιο γρήγορα θα ερχόταν... 10 hours ago, TheDevilMayCare said: Αρκετες φορες, η σκεψη μπορει να ειναι σχετικα "σωστη" στα Κινεζικα, μα η υλοποιηση μαπα! Αν τσεκαρεις & αλλαξεις παστες, αν αλλαξεις τροφοδοτικο, αν μπορεις να ζησεις με bios που ισως μοιαζει ολιγον, αλλα δεν ειναι καθολου το bios του αυθεντικου -και δεν εχει updates. Αν μπορεσεις και τα προσεξεις-προλαβεις ολα, μπορει και να επιβιωσει! Εξ ου και εγραψα πριν για τολμηματα, που καποιες φορες παιρνουμε (προφανως με δελεαρ το τυρακι χαμηλη τιμη) Αν υπαρξει feedback ουσιαστικο -εστω για θερμοκρασιες και θορυβο ανεμιστηρων- για καθε Vorke, ναι μπορει να ειναι ενδιαφερον + επιλεξιμο βεβαιως, αλλα μεχρι τοτε εχει [και] ρισκο.. Καλά το συγκεκριμένο έχει 2 dedicated blowers, πολύ δύσκολα να έχει θέμα...
TheDevilMayCare Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Αν δεν δω καποιον να δινει εξτρα στοιχεια, το λιγοτερο, πλεον Κινεζοπεριμενω σχεδον να εχουν κανει τα παντα..!
cabdik Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) εσυ ξερεις καλυτερα απο ολους μας τι ζητας. και οταν παραλαβεις πες μας και τις εντυπωσεις σου...! εγω παρ ολα αυτα, ειμαι εναντιον των NUC σε ολα τα επιπεδα. πες με αναποδο ανθρωπο, πες με εχθρο των NUC, πες με οπως θες, αλλα τα ΝUC τα θεωρω ο,τι πιο αχρηστο εχει βγει........!!! καλυτερα ενα λαπτοπ, να εχει και οθονη και να μπορει να δουλεψει και ως ανεξαρτητη συσκευη, και να συνδεθει με εξωτερικη οθονη/TV, και να μπορεις να το μεταφερεις οπου γουσταρεις. το NUC αφ' ενος οτι ειναι στην ουσια λαπτοπ, πληρωνεις εξτρα, δισκους-RAM, και επειτα, πως θα το δουλεψεις...? με το μυαλο? δεν χρειαζεται πληκτ/ποντ..? αρα ποια φορητοτητα και μεγεθος....? Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2018 από cabdik 1
tanasen01 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 54 λεπτά πριν, cabdik είπε εσυ ξερεις καλυτερα απο ολους μας τι ζητας. και οταν παραλαβεις πες μας και τις εντυπωσεις σου...! εγω παρ ολα αυτα, ειμαι εναντιον των NUC σε ολα τα επιπεδα. πες με αναποδο ανθρωπο, πες με εχθρο των NUC, πες με οπως θες, αλλα τα ΝUC τα θεωρω ο,τι πιο αχρηστο εχει βγει........!!! καλυτερα ενα λαπτοπ, να εχει και οθονη και να μπορει να δουλεψει και ως ανεξαρτητη συσκευη, και να συνδεθει με εξωτερικη οθονη/TV, και να μπορεις να το μεταφερεις οπου γουσταρεις. το NUC αφ' ενος οτι ειναι στην ουσια λαπτοπ, πληρωνεις εξτρα, δισκους-RAM, και επειτα, πως θα το δουλεψεις...? με το μυαλο? δεν χρειαζεται πληκτ/ποντ..? αρα ποια φορητοτητα και μεγεθος....? Για σαλόνι είναι κυρίως και τηλεοράσεις. Η φορητότητα είναι bonus.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Η λύση σε αυτά που λες, λέγεται wireless desktop set και κοστίζει από 15€. Εγώ που δε θέλω να κουβαλάω ούτε αυτά, "πετάω" 2-3 στα σημεία που κουμπώνει (μαζί με τροφοδοτικά) και απλά συνδέω 2 βίσματα κάθε φορά. Αυτό που με εκνεύρισε και με εξανάγκασε να πάω σε αυτή τη λύση είναι ότι χρειάζεται και 2 και 3 φορές τη μέρα κάποιες μέρες να σκύβω και να ξηλώνω τον πύργο μου και να τον κουβαλάω. Έτσι θα είμαι εντελώς κυριλέ και απλά θα συνδέω 2 αναγκαστικά βίσματα (τροφοδοσία, οθόνη) και τέλος. Σα να μεταφέρω ένα κυβάκι μισού κιλού από το ένα σημείο στο άλλο. Προφανώς δεν είναι λύση να στήσω 2-3-4 υπολογιστές του 400ευρου έκαστος...
TheDevilMayCare Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Μα και μονο το γεγονος οτι, μπαινει / χωραει σε μια...τσεπη(!), και βιδωνει = χανεται πισω απο μια οθονη (vesa), το καθιστα λυση αριστη και πρωτη επιλογη για πολλους και, προφανως, δεν ειναι μονο αυτοι οι αγοραστες του!
cabdik Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Πρωτα απο ολα, επαναλαμβανω, οτι ο καθενας κανει τις επιλογες του κατα την δικη του κριση και αναγκες. τωρα.., οσον αφορα το μεγεθος και το βαρος, που βολευει στη μεταφορα και στην τοποθετηση, συμφωνω. οσον αφορα τα υπολοιπα, δεν νομιζω οτι εχει καμια τρομερη διαφορα απο ενα μινι ΙΤΧ PC. και η συνδεσιμοτητα η ιδια ειναι, και με Wireles set κανεις την δουλεια σου, και το κοστος παρομοιο, αν συνυπολογισεις SSD και RAM....!!! ειδικα, οταν θα βγουν και ολοι οι APU AMD. η συνθεση του tanasen01 προηγουμενως, δινει σαν μπουσουλα στο μπατζετ που χρειαζεσαι για ενα μινι ΙΤΧ pc. βγαινει αν εκανα σωστα τις προσθεσεις στα €480 περιπου, αλλα νομιζω οτι μπορει να μειωθει κι αλλο....!!! το δικο σου NUC ποσο σου βγηκε με SSD + RAM..?? κι εννοειται οτι η τεραστια διαφορα υπερ του mini ITX PC, ειναι σαφεστατα η δυναμικοτητα του.
dimoskoutr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Νομίζω ότι ο ts είπε ότι μετά το 2020 θα το στείλει οπότε δεν τον ενδιαφέρει η δυναμικότητα, η δυνατότητα για αναβαθμίσεις κλπ... Τώρα να δώσεις βέβαια κοντά στα 400 και κάτι και να λες θα το στείλω το 2020 απορρίπτοντας το ενδεχόμενο να το αναβαθμίσεις με τους τελευταίους ryzen που θα μπαίνουν σε am4 πλατφόρμα δεν με βρίσκει σύμφωνο αλλά δικά του τα χρήματα δική του η απόφαση. 1
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) To itx που προτάθηκε άριστο μεν, τεράστιο δε! Με αυτό δε θα γλυτώσω το σκύψιμο, βάλε βγάλε καλώδια κλπ και δε μεταφέρεται καθόλου εύκολα και εκτός σπιτιού που επίσης με ενδιαφέρει! Ξέρω ακριβώς τι είναι itx, bitfenix prodigy με i5/i7 & HD7870XT/GTX780Ti GHz είχα από το 2011 παιδιά! 340 μου βγήκε με 2x4 ram, ssd έχω. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2018 από GeorgeMan
TheDevilMayCare Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Οταν με το καλο σου ερθει, αν δεν εχεις επιλογες στο bios μπορεις ενδεχομενως, να του παρεμβεις-overclockαρεις [] και με/απο το: Intel® Extreme Tuning Utility https://downloadcenter.intel.com/download/24075/Intel-Extreme-Tuning-Utility-Intel-XTU- π.χ. bios + XTU βοηθειες στην πραξη σε προηγουμενο μοντελο Nuc
cabdik Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 6/2/2018 στις 10:45 ΜΜ, GeorgeMan είπε To itx που προτάθηκε άριστο μεν, τεράστιο δε! Με αυτό δε θα γλυτώσω το σκύψιμο, βάλε βγάλε καλώδια κλπ και δε μεταφέρεται καθόλου εύκολα και εκτός σπιτιού που επίσης με ενδιαφέρει! Ξέρω ακριβώς τι είναι itx, bitfenix prodigy με i5/i7 & HD7870XT/GTX780Ti GHz είχα από το 2011 παιδιά! 340 μου βγήκε με 2x4 ram, ssd έχω. Μεγειες και καλοδουλευτο κατ' αρχην...!! επαναλαμβανω, τα καλωδια και τα περιφερειακα (πληκ-ποντικι) ειναι ΤΑ ΙΔΙΑ, και στο NUC, και στο MiniPC...! δεν αλλαζει κατι. η ΜΟΝΑΔΙΚΗ διαφορα ειναι το μεγεθος....! σε ολα τα αλλα ειναι ακριβως τα ιδια. αρα δεν εχεις να ωφεληθεις πουθενα αλλου πλην του μεγεθους-> βαρους-> μεσης.....!!!!!! δεν εxει σημασια αν τον ειχες τον δισκο. δεν τον αγορασες κι αυτον καποια στιγμη? θα τον προσθεσεις κι αυτον μεσα στο συνολο, που σημαινει οτι φτανεις και ξεπερνας τα 400€ συνολικα, για να ειναι πληρως λειτουργικο το NUC...! αρα, καθαρα σαν χρημα, δεν κερδιζεις κατι...!! αλλα σαν κουτακι μεταφορας, εχεις δικιο, το NUC ειναι πιο ευκολο να το κουβαλησεις απο δω και απο κει. παντως το Prodigy με το Milo σε μεγεθος...... καμια σχεση.....!!!! το Prodigy φαινεται σαν βαρελι μπροστα στο Milo, επειδη το Milo ειναι σαν φεεεεεταααααα.........!!!!!!!! ΥΓ. Τωρα που οι RYZEN APU εχουν τρομερες δυνατοτητες, πολυ θα ηθελα να ξαναδω μια σειρα αντιστοιχη των KABINI..!!! ΥΓ2 Κανω EDIT, γιατι μολις τωρα το ειδα............... https://www.anandtech.com/show/12319/zotac-displays-zbox-ma551-an-amd-raven-ridgebased-sff-pc Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2018 από cabdik
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Χεχε, λίγο σουλούπωμα ακόμα θέλει (π.χ. εσωτερική κεραία), 1 κλικ μικροτερο μεγεθος (για να "πιάσει" το i7 nuc) και θα είναι ό,τι πρέπει! By the way, παρέλαβα και σετάρω! 1
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Λοιπόν πρώτες μικρές εντυπώσεις: Πάει ικανοποιητικά καλά για τη δουλειά που το θέλω. Δεν είπα καμία στιγμή "ουαου", αλλά ούτε και "άντε ρε παιδί μου, ξεκόλλα", κάτι που ήταν σύνηθες με τα kabini ή τα Nxxxx/Jxxxx. Σε ορισμένες single threaded στιγμές φαίνεται να λείπει το raw power που θα έδινε το boost. Sims παίζει 1080p high με 50-60 fps. Κάνει και κάποια στιγμιαία dips στα ~30 (και όχι 5), αλλά δεν ενοχλούν. Στο quiet mode είναι εντελώς αθόρυβο. Το μικροσκοπικό κουτί παραμένει οριακά χλιαρό. Είμαι εντυπωσιασμένος από την ποιότητα κατασκευής, οι θύρες όλες κουμπωνουν με εξαιρετικό feedback, το κουτί είναι από αλουμίνιο σε εξαιρετική απόχρωση, το εξωτερικό τροφοδοτικό παρά πολύ μικρό για 65w, ενώ και το led ring έχει ενιαίο χρώμα ο,τι ρύθμιση κι αν βάλεις. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος, είναι ακριβώς ο,τι χρειαζόμουν, αν είχε παραπάνω cpu ή gpu power θα πήγαινε χαμένη, ενώ και τα 3 χρόνια ολική σχεδόν εγγύηση δεν είναι λίγα. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2018 από GeorgeMan 2
cabdik Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 7 ώρες πριν, GeorgeMan είπε Χεχε, λίγο σουλούπωμα ακόμα θέλει (π.χ. εσωτερική κεραία), 1 κλικ μικροτερο μεγεθος (για να "πιάσει" το i7 nuc) και θα είναι ό,τι πρέπει! By the way, παρέλαβα και σετάρω! καθολου σουλουπωμα...... ετσι αγριο, με κερατα... εεε κεραιες ηθελα να πω..., ειναι καλυτερο... !! αυτο τουλαχιστον θα ειναι και κανονικο PC, και οχι δειγμα απο πισι....! εξωτερικο τροφοδοτικο, να μην εχει το βαρος, και ας ειναι 20χ20 και οχι 12χ12...!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα