Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομιζω οτι ενα mini ITX ΑΜ4 ΜΟΒΟ με εναν καινουριο APU (ZenBazed)  θα ειναι πολυ πιο δυνατο απο ο,τιδηποτε αλλο ....NUC type.....!  

ετσι θα εχεις μια βαση με τουλαχιστον 4πυρηνο επεξεργαστη, πολυ δυνατα ενσωματωμενα γραφικα, και μια ΜΟΒΟ που θα μπορεις να βαλεις οποιον επεξεργαστη γουσταρεις, απο το 2017-2020....!!!!!!!!!

το εχω κι εγω στα υπ' οψιν..............

• Like 1
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Ωραίο το Antec, αλλά προσωπικά θεωρώ κρίμα τη μη εκμετάλλευση της pci-e που έχουν όλα τα ITX έστω και σε μια low profile gpu. Πόσο θα τους έπαιρνε, άλλον 1 πόντο;

Το θέμα είναι ότι όλα τα φθηνά ITX κουτιά έχουν εσωτερικό τροφοδοτικό β' διαλογής με αμφιλεγόμενο θόρυβο/απόδοση/αξιοπιστία και άντε βρες άλλο άμα παραδώσει... Ενώ με τροφοδοτικά τύπου φορτιστή είσαι πολύ περισσότερο καλυμμένος.
Κοίταζα και για κάτι τέτοιο  για να παίρνει και gpu (ή τέτοιο), αλλά δεν ξέρω, με χαλάει η πλαστικούρα, η άχρηστη θέση για dvd-slimline, το γυμνό άβαφο μέταλλο κλπ...

Κοίταζα επίσης και για αυτήν, που παίρνει κανονική CPU και "φορτιστή" τροφοδοτικό, αλλά και πάλι δεν έχει pci-e...

Το i3 NUC δεν boostάρει, άρα δε μας νοιάζει το TDP που "κλέβει" από το IGP. Το θέμα είναι να παίζει ανεκτά αυτό το ένα παιχνίδι. Και για overclock δεν μπορώ να βρω εικόνα από το κατάλληλο tab του vbios αυτής της γενιάς.

Τέλος, χαχα με τη σύγκριση μεγεθών κουτιών! Απλά δεν υπάρχει (κυριολεκτικά) το nuc! Ακόμα και το deskmini είναι 2,5x, τουλάχιστον!

Το antec δεν έχει σε καμιά περίπτωση β διαλογής τροφοδοτικό. Ίσα ίσα είναι τύπου φορτιστή και όπως είπα και πριν bronze ή silver. Συμφωνώ για το 1, 1.5 εκατοστό παραπάνω για εξωτερική gpu όμως δεν ξέρω πόσο χρήσιμη θα ήταν σε htpc...

• Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, cabdik said:

Νομιζω οτι ενα mini ITX ΑΜ4 ΜΟΒΟ με εναν καινουριο APU (ZenBazed)  θα ειναι πολυ πιο δυνατο απο ο,τιδηποτε αλλο ....NUC type.....!  

ετσι θα εχεις μια βαση με τουλαχιστον 4πυρηνο επεξεργαστη, πολυ δυνατα ενσωματωμενα γραφικα, και μια ΜΟΒΟ που θα μπορεις να βαλεις οποιον επεξεργαστη γουσταρεις, απο το 2017-2020....!!!!!!!!!

το εχω κι εγω στα υπ' οψιν..............

Μα γι' αυτό ακριβώς θα το πάρω. Γιατί ΔΕΝ θα αναβαθμίσω μέχρι το 2020, όπου και απλά θα μας χαιρετήσει.
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν θα είναι πιο δυνατά τα AMD (που θα είναι και πολύ μάλιστα), γιατί για πάνω από 2 youtube tabs ή 5 ιστοσελίδες ή 1 ταινία ή αυτό το παιχνίδι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. AMD δεν μπορώ να πάρω τώρα (τον άλλο μήνα και βλέπουμε), ενώ και σε κόστος και σε μέγεθος θα ξεφύγει, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις, είναι εκτός σεναρίου χρήσης αυτού του υπολογιστή όσα μου λες. Τέλος προτιμώ κάτι με εξωτερικό τροφοδοτικό για να αφήσω 2-3 στα σημεία που θα μπαίνει, από το να το κουβαλάω και αυτό μαζί κάθε φορά...

1 minute ago, dimoskoutr said:

Το antec δεν έχει σε καμιά περίπτωση β διαλογής τροφοδοτικό. Ίσα ίσα είναι τύπου φορτιστή και όπως είπα και πριν bronze ή silver. Συμφωνώ για το 1, 1.5 εκατοστό παραπάνω για εξωτερική gpu όμως δεν ξέρω πόσο χρήσιμη θα ήταν σε htpc...

Έγραψα καθαρά σε ποια αναφερόμουν για το τροφοδοτικό. Θα ήταν απόλυτα χρήσιμη για κάτι σε Intel Pentium G ας πούμε! Θα με έσωζε για την ακρίβεια μια GT1030!!!

1 minute ago, aposporis said:

Έχεις δει τα Lenovo Thinkcentre m700 ? Είναι αρκετά μικρά!!

Τα έχω δει και είναι δυστυχώς πανάκριβα! Και αυτό γιατί έρχονται έτοιμα (με HDD συνήθως -ασχολίαστο-, λίγη ram και πληρώνεις και το OS συνήθως, για το οποίο έχω licence original δικό μου).

Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/4201541/Silverstone-Milo-ML05.html
http://silverstonetek.com/product.php?pid=411&area=en

https://www.skroutz.gr/s/10443270/Silverstone-Milo-ML09.html
http://silverstonetek.com/product.php?area=en&pid=653

https://www.skroutz.gr/s/4402870/Silverstone-Milo-ML06.html
http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=457

^^ Silverstone κουτια B)

Και θα επιμεινω: χρειαζεται ενας ελεγχος για το τι συμβαινει με το TDP του i3, γιατι αν αυτος κατεβαινει
οταν η ενσωματωμενη ταυτοχρονως γκαζωνει -διχως να μπορεις να του δωσεις παραπανω- οταν παιζεις
θα μπορει να τον βλεπεις ετσι (για παραδειγμα) να πεφτει ~1.6GHz και δεν θα ειναι για καλο κατι τετοιο...

Δυστυχως δεν εχω προσφατο nuc με i3, για να μπορω να το τσεκαρω...
(το μοναδικο μου nuc με i3, πηγαινει πισω @ 3217u, διχως ελεγχο tdp)

Δημοσ.

Πάντως αφού όπως φαίνεται ο ts έχει κατασταλάξει σε nuc με τον i3 δεν μένει παρά να αγοράσει και να μας δώσει και εντυπώσεις για το αν άξιζε τελικά τα χρήματα που ζητάει. Θα βοηθούσε πολλούς και ένα feedback όταν τελικά το αγοράσει.

Δημοσ.

Δεν ειναι μονο θεμα i3! Και με i5, ξερεις πως ειναι να ψαχνεις: "ωπα, γιατι?" οταν πρωτοδεις τη cpu
να κατεβαινει ακομη και μεχρι τα ταρταρα = 800MHz, σε περιπτωσεις που μαξαρει ενσωματωμενη?
:P
Φευγουνε λεμε πολλα καντηλια στην Intel -και παλι καλα που μπορεις να το ψιλοσωσεις/ανεβασεις...

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το nuc δυστυχώς φαίνεται να μου δίνει έστω και οριακά αυτό που θέλω. Και λεω δυστυχώς γιατί αποφεύγω να στηρίζω Intel όπου έχω άλλη επιλογή, αλλά αν η κόκκινη δε μας κάνει τη χάρη να βγάλει και τίποτα, δουλίτσα δε γίνεται. Το 2011 έμαθα με το χειρότερο τρόπο (Faildozer) να μην περιμένω και να αγοράζω κάτι βάσει του τι θέλω και τι υπάρχει όταν το θέλω. Αν ήταν θέμα ενός μήνα και ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί τα 2200G/2400G, σαφώς δε θα το συζητούσα, αλλά ακόμα και τότε θα ζητάει περισσότερα χρήματα και θα έχει τουλάχιστον 3πλάσιο μέγεθος, ενώ οι πλείστες περιπτώσεις δε θα έχουν και εσωτερικό τροφοδοτικό.

Όχι πως δεν υπάρχουν δείγματα γραφής, αλλά κάτι μεγέθους nuc, με τα χαρακτηριστικά του nuc (embedded wifi, bt, thunderbolt, εξωτερικό psu, αλουμίνιο, τιμή όχι 1200ρι) δεν έχουμε καν υπ' όψη πότε μπορεί να βγει, αν βγει... :-(

Anyway, φεύγει παραγγελία για το i3 και ο Θεός βοηθός! Ειλικρινά δεν θα είχα πρόβλημα να δώσω και τα +80 του turbo-boosted i5, αλλά για 10fps σε ένα σενάριο χρήσης, δεν δικαιολόγησαν στο κεφάλι μου το κόστος! Εδώ θα είμαστε να με κράζετε αν βγει πατάτα. :ph34r:

@TheDevilMayCare Μούρλια τα Silverstone (και το εννοώ), αλλά για σαλόνι, όχι για να τα πηγαίνεις από δω κι από κει!

Επεξ/σία από GeorgeMan
Δημοσ.

Και ερωτώ, αφού το Vorke είναι οτι δυνατότερο σε αυτά τα λεφτά, μόνο η εγγύηση σας ξινίζει; Ρωτάω γιατί εγώ ενθουσιαστηκα με αυτα που δίνει.

Δημοσ.

ΟΚ! Υποψιν οτι, δεν βλεπω να υπαρχει Τhunderbolt, στον i3...(το εχουν βαλει σε i5 - i7)
Εκτος απο το παραπανω, υπαρχουν αρκετα σεναρια οπου εχει νοημα ο i5, αλλα αν δεν
τα συναντας (& εκμεταλλευεσαι) στη πραξη πραγματι δεν εχει τοσο μεγαλη διαφορα.
:-)
Μνημες, απαραιτητα dual channel, κι οσο πιο + γρηγορες -> να τρωει fast η vga, χαχα!

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, Sheogorath said:

Και ερωτώ, αφού το Vorke είναι οτι δυνατότερο σε αυτά τα λεφτά, μόνο η εγγύηση σας ξινίζει; Ρωτάω γιατί εγώ ενθουσιαστηκα με αυτα που δίνει.

Με ξινίζει πρωτίστως η αντιμετώπιση αγελάδας που έχεις από όλα τα κινεζομάγαζα όταν σκάσει η στραβή, συμπεριλαμβανομένου και του geek δυστυχώς. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να τους δώσω και 300 και 500 ευρώ, το έχω ξανακάνει στο παρελθόν.
Βάλε και κουπόνι GKBPC2 να σου πάει στα 437$ (362€) να το πάρεις να μας κατατροπώνεις όλους με τα nuc μας :D

5 minutes ago, TheDevilMayCare said:

ΟΚ! Υποψιν οτι, δεν βλεπω να υπαρχει Τhunderbolt, στον i3...(το εχουν βαλει σε i5 - i7)
Εκτος απο το παραπανω, υπαρχουν αρκετα σεναρια οπου εχει νοημα ο i5, αλλα αν δεν
τα συναντας (& εκμεταλλευεσαι) στη πραξη πραγματι δεν εχει τοσο μεγαλη διαφορα.
:-)
Μνημες, απαραιτητα dual channel, κι οσο πιο + γρηγορες -> να τρωει fast η vga, χαχα!

Ναι ουσιαστικά είναι USB 3.1 / DP με τη μορφή type-c θύρας. Στα i5/i7 έχει και pci-e lanes για κάτι εξωτικά Akitio Thunder κλπ. ;)
Μνήμες πήρα 2x4 ακριβώς γι' αυτό το λόγο.

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 1
Δημοσ.

Για καθε Vorke δεν ειναι μονο η ανυπαρκτη κινεζοεγγυηση... Συνηθως καμια υποστηριξη/support
και ποιοτικος ελεγχος του μεγεθους "ποιοτικος-ελεγχος-αυτο-τωρα-τι-ειναι-που-μολις-εγραψες?"
:P
Αν δεις για παραδειγμα: ποσα διορθωνουν τα Nuc, με σχεδον δεκαδες(!) bios updates,
καμια σχεση: με το ενα (1!) και μονο Frankenbios, που βρισκεις @ κινεζοπαραγομενα...
:wacko: 
Τα δε τροφοδοτικα τους, συνηθως θελουν πεταμααντικατασταση, απο πρωτη στιγμη

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά, ας είχαν βγάλει κάποιο με τίποτα 1050 M στο ίδιο μέγεθος και θα τους τα είχα σκάσει χθες, να ξέρεις :P  (50W TDP η κάρτα, άλλα 45 η CPU, μια χαρά θα έφτανε το ίδιο housing/150W psu που δίνουν).

Επεξ/σία από GeorgeMan
Δημοσ.

Πιο κατω, ενα μικρο παραδειγμα της δικης μου εμπειριας, απο/με fanless ΚινεζοΝucoειδες :P

Ευτυχως, κατοπιν + παρεμβασεων [παι]ζει μια χαρα, ενω τριγυρω αρκετα δεν...ζουνε σημερα..
Οσο για το κινεζοτροφοδοτικο: ηταν το τρισμεγιστο ανεκδοτο -κι, ενδεχομενως, αιτια κακων-
ευτυχως τολμησα(!) και το αντικατεστησα απο την πρωτη στιγμη, με τροφοδοτικο απο...Nuc!

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χεχε, μακριά από αυτά. Τα 15W TDP δεν ψύχονται παθητικά (ok αυτό έχει και μια μεγάλη ψύκτρα έστω), δεν είναι τυχαίο ότι τα φορητά μέχρι 7.5W δεν βάζουν ενεργή ψύξη σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ όλα τα άλλα έχουν. ;)
Και βέβαια, το θέμα "πάστα" και "quality control" είναι ανύπαρκτα. Παρολ' αυτά τα περισσότερα δουλεύουν, και δουλεύουν για χρόνια. B)

Γενικά όπου βλέπω θύρες από κάθε μπάντα, κεραίες διπλές και τρίδιπλες, αλλάζω tab :P

Επεξ/σία από GeorgeMan

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...