Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Μικρή αναφορά στην διαδρομή μου και μετά η ερώτηση του τίτλου:

Τον τελευταίο χρόνο έκανα το κλικ και άλλαξα εντελώς τον τρόπο ζωής μου. Στα 34 μου, είχα φτάσει στα 141 κιλά, είχα σταματήσει από ποδόσφαιρο και άλλες δραστηριότητες εδώ και χρόνια, πήρα απόφαση να το αλλάξω όλο αυτό, όπως και έκανα. 12 μήνες μετά ειμαι -51 κιλά (στα 90), πάω 2 φορές την εβδομάδα για ενδυνάμωση σε γυμναστή, 2 φορές την εβδομάδα για τρέξιμο (Τετάρτες 6km και Κυριακές 10km) και όλες τις άλλες μέρες έκανα στατικό ποδήλατο σπίτι από 45 λεπτά. Πλέον δηλαδή έχω μια αρκετή καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία και όρεξη να το συνεχίσω. Το στατικό μου ποδήλατο όμως άρχισε να τα φτύνει. Είναι αρκετών χρόνων (στα χέρια μου κοντά στα 12 και δεν το είχα πάρει καινούριο) και ήρθε η ώρα της αλλαγής και η ερώτηση του τίτλου

Καινούριο στατικό ποδήλατο και τι; Μαγνητικό, ηλεκτρομαγνητικό ή άλλο; Μάρκα και τύπος; 

Ελλειπτικό μηχάνημα; Έχω μια μικρή εμπειρία από γυμναστήριο παλιότερα τα κατάφερνα μια χαρά αλλα και παλι μάρκες και τύπους δεν ξέρω

Διάδρομο; Δεν θα με χαλούσε και ας πηγαίνω όπως προείπαμε για τρέξιμο έξω 2 φορές την εβδομάδα γιατί και ποδήλατο με βολεύει λόγο δουλειάς να κάνω αργά τα βράδια (10 και μερικές φορές ακόμα και 11 το βράδυ με ταινιουλα, μπάλα ή σειρές)

Όλοι οι οδηγοί στο ιντερνέτ είναι γενικοί και καταλήγουν στο "ότι σας βολεύει" που πιστεύω ότι είναι πολύ καλή συμβουλή για κάποιον που τώρα ξεκινάει και πρέπει να ξεπεράσει το αρχικό ζόρι. Εγώ έκανα το "αγροτικό" μου με άπειρες ώρες πάνω στο προηγούμενο ποδήλατο με πιασίματα σε τετρακέφαλους και culo, ειμαι (πιστεύω) στο επίπεδο "τι είναι πιο καλό"

Δημοσ.

Θα σου έλεγα να πάρεις ελλειπτικό. Δεν έχει τους κραδασμούς που έχει ο διάδρομος (άρα δεν καταπονείς αρθρώσεις ποδιών) και δεν χρειάζεται να είσαι καθιστός σε μια θέση (άρα δεν πιάνεται ο κώλος σου/η πλάτη σου κτλ).

Εάν για κάποιο λόγο καταλήξεις σε ποδήλατο, φρόντισε η σέλα να είναι σε τέτοια θέση έτσι ώστε να ποδηλατείς με τα πόδια παράλληλα με το πάτωμα κι όχι κάθετα. Θα έχεις πολύ μικρότερη καταπόνηση στη μέση, στον κώλο και στα sit bones.

Δημοσ.

Σε διάφορα άρθρα διάβασα ότι οι σύγχρονοι (και ποιοτικοί) διάδρομοι απορροφούν τους κραδασμούς και δεν υπάρχει θέμα με τα γόνατα. Και υπάρχει και μία άποψη ότι άλλα πράματα γυμνάζεις με το ποδήλατο και άλλα με το ελλειπτικό που με το τρέξιμο τα του ελλειπτικού τα καλύπτεις.

Φυσικά και αυτά που γράφω δεν είναι δική μου άποψη αλλά ότι μου απάντησαν σε ερωτήσεις και από άρθρα και reviews. Για αυτό έκανα τόπικ εδώ για να μάθω και τίποτα ακόμα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καπου ειχα διαβασει οτι τα ελλειπτικα ειναι αχρηστα και δεν αξιζουν, δεν θυμαμαι που για να παραθεσω την πηγη, μου χε κανει εντυπωση παντως και μου χει μεινει.

Βρηκα αυτο με μια προχειρη, βιαστικη ματια

http://elliotthulse.com/crosstrainerelliptical-machine-useless-fat-loss/

Επεξ/σία από 4saken
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, alexzzz είπε

Σε διάφορα άρθρα διάβασα ότι οι σύγχρονοι (και ποιοτικοί) διάδρομοι απορροφούν τους κραδασμούς και δεν υπάρχει θέμα με τα γόνατα. Και υπάρχει και μία άποψη ότι άλλα πράματα γυμνάζεις με το ποδήλατο και άλλα με το ελλειπτικό που με το τρέξιμο τα του ελλειπτικού τα καλύπτεις.

Φυσικά και αυτά που γράφω δεν είναι δική μου άποψη αλλά ότι μου απάντησαν σε ερωτήσεις και από άρθρα και reviews. Για αυτό έκανα τόπικ εδώ για να μάθω και τίποτα ακόμα 

ΟΚ τότε. Προσωπικά, δεν έχω εμπειρία από τόσο ποιοτικό διάδρομο - είτε σε γυμναστήριο είτε σε σπίτι. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι και θέμα προϋπολογισμού. Εάν με τα χρήματα που έχεις να διαθέσεις μπορείς να βρεις έναν διάδρομο σαν αυτόν που αναφέρεις, τότε προχώρα.

Μόλις τώρα, 4saken είπε

Καπου ειχα διαβασει οτι τα ελλειπτικα ειναι αχρηστα και δεν αξιζουν, δεν θυμαμαι που για να παραθεσω την πηγη, μου χε κανει εντυπωση παντως και μου χει μεινει.

Καλό θα ήταν για τέτοιες αφοριστικές απόψεις άλλων (δεν είναι δική σου, εσύ απλώς τη μεταφέρεις), να δίνεται κι η πηγή για να μπορεί ο καθένας να κάνει την κριτική του.

Δημοσ.

Ναι, το άχρηστο μου φαίνεται λίγο υπερβολικό. Όπως υπερβολικά βρίσκω και άλλα πράματα που διαβάζω όταν μιλάμε για ερασιτεχνικό αθλητισμό με σκοπό μια καλή φυσική κατάσταση και το να χάσεις κιλά. Μερικές προσεγγίσεις είναι λες και θα κατέβεις Ολυμπιάδα ενώ ξεχνάνε ότι μιλάνε σε ανθρώπους που μέχρι τώρα η μεγαλύτερη άσκηση τους ήταν να κουνάνε το ποντίκι 10 ώρες την μέρα. 

Και διάδρομο και ελλειπτικό έχω κάνει μόνο σε γυμναστήρια για το πολύ 2-3 μήνες. Σε αυτό το διάστημα δεν είχα πρόβλημα (ούτε τραυματισμό) αλλά το θεωρώ και λίγο διάστημα για να βγάλω συμπέρασμα. Το ποδήλατο αντίθετα το δικό μου 12 μήνες έκανε 1 ώρα για 6 μέρες την εβδομάδα και ούτε γόνατα μου πονέσαν ούτε τίποτα. Στην αρχή λίγο ο κώλος (2-3 εβδομάδες) αλλά ήμουν και τρελά υπέρβαρος τότε. 

Δημοσ.

Στο γυμναστηριο μου εχουμε top class διαδρομους και παλι ο γυμναστης αν εχεις θεμα με γονατα σου λεει κανε χαλαρα.. Για να παρεις τετοιο διαδρομο θες πολλα λεφτα , δε ξερω μεχρι που εισαι διατεθειμενος να φτασεις. 

Ο διαδρομος οντως εχει κραδασμους οσο κι αν κανει απλα στο υψηλο επιπεδο περιοριζονται πολυ.

Εγω θα προτεινα ποδηλατο, το "καθιστο" εχει λιγοτερη επιβαρυνση για τη μεση.

Δημοσ.

Προσωπικά το ελλειπτικό επιδεινώνει το πρόβλημα στη μέση μου και δε με βόλεψε ποτέ. Το ίδιο κι ο διάδρομος. Το ποδήλατο το έχω καταευχαριστηθεί κυρίως γιατί μπορώ να κάνω ακόμα κι αν με πονάει η μέση και δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο, παρότι καμιά φορά είναι λίγο βαρετή και μονότονη άσκηση. Γενικά το στατικό ποδήλατο είναι το όργανο που προτείνουν σε όσους έχουν μυοσκελετικα.Και νομίζω και το πιο φθηνό όργανο σε σχέση με τα άλλα δύο. 

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να γυρίσεις όλο σου το φόκους στα βάρη, αυτό δεδομένου ότι δεν υπάρχουν θέματα με μέσες, γόνατα, κτλπ.

Γενικά, είναι πολύ αποδοτικότερο να χάσεις λίπος χρησιμοποιώντας αντίστασεις. Σκέψου ότι ο διάδρομος, το ποδήλατο ή οποιαδήποτε μορφή αερόβιας άσκησης αυξάνει τις συνολικές θερμίδες που μπορείς να καταναλώσεις την συγκεκριμένη μέρα. Λαμβάνοντας υπόψιν αυτό, αν χάσεις κάποια μέρα αερόβιας και φας παραπάνω, θα παχύνεις.

Το κλειδί είναι η μυική μάζα, αυξάνοντας την, αυξάνεις και τις θερμίδες που καις ανά ώρα χωρίς να κάνεις τίποτα (οι μυς "πείνανε" περισσότερο από το λίπος).

Με αποτέλεσμα, να καις παραπάνω θερμίδες κάνοντας τα ίδια πράγματα στην καθημερινότητα σου. Βέβαια δεν ξέρω και τι στόχους έχεις.

Μπορείς να κάνεις λίγο αερόβιο για την κυκλοφορία του αίματος, εκτός αν το προτιμάς και το απολαμβάνεις (προσωπικά το σιχαίνομαι, το βρίσκω ανιαρό).

Εν κατακλείδι, ό,τι και να διαλέξεις αν η διατροφή σου είναι πολύ off θα σταματήσεις να βλέπεις διαφορές από ένα σημείο και μετά.

Δημοσ.

Εγω θα ελεγα την λυση προπονητηριο για ποδηλατο, εχεις το κανονικο σου ποδηλατο (συνηθως κουρσα) και κανεις ποδηλατο πανω σε κυλινδρους χωρις να πηγαινεις πουθενα, στατικα. Ετσι εχεις και ποδηλατο για κανονικες βολτες και ενα στατικο ποδηλατο.
Συγχαρητηρια για την προσπαθεια, συνεχισε ετσι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...