Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτή την στιγμή στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού έχω τοποθετήσει έναν απλό αναλογικό χρονοδιακόπτη (δεν θυμάμαι μάρκα) σαν αυτόν στην εικόνα ts-gm1-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%83-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-17mm.jpg

Το πρόβλημα είναι οτι ο συγκεκριμένος "χάνει" με αποτέλεσμα μετά απο κανα μήνα να φτάνει και μισή με μία ώρα πίσω που είναι πρόβλημα. Επίσης αν γίνει κάποια διακοπή ρεύματος δεν έχει εφεδρεία και είναι κάτι που δεν μπορώ να ελέγξω καθώς στο συγκεκριμένο σπίτι πάμε μια φορά τον μήνα σχεδόν. Ήθελα να ρωτήσω λοιπόν αν έχει κάποιος εμπειρία απο ψηφιακούς τέτοιους χρονοδιακόπτες, σαν αυτόν http://www.emimikos.gr/NE-10/ 

Βλέπω οτι οι τιμές τους ξεκινάν απο 10€ έως και 80€ και δεν ξέρω τι να επιλέξω. Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι που το έχει χρησιμοποιήσει θα ήταν το καλύτερο

Δημοσ.

Hager EG103E. Είναι άριστος. Τον έβαλα σπίτι για να ανοίγει το θερμοσίφωνα στις ώρες του νυχτερινού. Έχει εφεδρεία και φωτιζόμενη οθόνη. Απόψή μου μην πάρεις σαν αυτόν που βρήκες, θα το βρεις μπροστά σου. Η Hager είναι κορυφή στο υλικό, δύο πίνακες άλλαξα με ραγοϋλικό και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. Τιμή τον πήρα από Καυκά νομίζω κανα 60άρι. Η list price που έχει είναι 95 αλλά πάντα ο Καυκάς κάνει γερή έκπτωση, ρώτα και θα σου πουν (αν μπορεί να τον πάρει ηλεκτρολόγος που έχει 45% έκπτωση ακόμα καλύτερα).

Έχε  υπ'όψιν σου επίσης ότι οδηγεί μέχρι 8Α νομίζω. Εαν οδηγήσεις από τον ίδιο κάτι μεγαλύτερο (όπως εγώ το θερμοσίφωνα) απλά θα χρειαστείς ένα ρελέ ισχύος.

Ότι άλλο θες πες μας.

Νίκος

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, menthol1979 είπε

Hager EG103E. Είναι άριστος. Τον έβαλα σπίτι για να ανοίγει το θερμοσίφωνα στις ώρες του νυχτερινού. Έχει εφεδρεία και φωτιζόμενη οθόνη. Απόψή μου μην πάρεις σαν αυτόν που βρήκες, θα το βρεις μπροστά σου. Η Hager είναι κορυφή στο υλικό, δύο πίνακες άλλαξα με ραγοϋλικό και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. Τιμή τον πήρα από Καυκά νομίζω κανα 60άρι. Η list price που έχει είναι 95 αλλά πάντα ο Καυκάς κάνει γερή έκπτωση, ρώτα και θα σου πουν (αν μπορεί να τον πάρει ηλεκτρολόγος που έχει 45% έκπτωση ακόμα καλύτερα).

Έχε  υπ'όψιν σου επίσης ότι οδηγεί μέχρι 8Α νομίζω. Εαν οδηγήσεις από τον ίδιο κάτι μεγαλύτερο (όπως εγώ το θερμοσίφωνα) απλά θα χρειαστείς ένα ρελέ ισχύος.

Ότι άλλο θες πες μας.

Νίκος

Δεν το θέλω για τόσο ειδική περίπτωση, να ανάβει τις νυχτερινές ώρες τα φώτα της εξωτερικής μάντρας θέλω και νωρίς το πρωί να σβήνουν

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Mpiftekis είπε

Και γιατί δεν βάζεις ένα φωτοκύτταρο-διακόπτη;

Δεν μένω μόνιμα στο συγκεκριμένο σπίτι, απλά θέλω να φωταγωγείται εξωτερικά απο το βράδυ έως το πρωί και μόνο με χρονοδιακόπτη μπορώ να το κάνω

Δημοσ.

Μα αν βάλεις φωτοκύτταρο, τα φώτα θα ανοίγουν όταν θα πέφτει ο ήλιος και θα κλείνουν όταν σηκώνεται. Απλά να μπει κάπου που να μην βρωμίζει εύκολα από σκόνες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mpiftekis είπε

Μα αν βάλεις φωτοκύτταρο, τα φώτα θα ανοίγουν όταν θα πέφτει ο ήλιος και θα κλείνουν όταν σηκώνεται. Απλά να μπει κάπου που να μην βρωμίζει εύκολα από σκόνες.

Α δεν το σκέφτηκα έτσι, έχω και 2 προβολείς που αναβοσβήνουν με φωτοκύτταρο αν υπάρχει κίνηση. Έχεις μήπως να προτείνεις κάποιο λινκ?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, logokrimenos είπε

Δεν το θέλω για τόσο ειδική περίπτωση, να ανάβει τις νυχτερινές ώρες τα φώτα της εξωτερικής μάντρας θέλω και νωρίς το πρωί να σβήνουν

Ποιά είναι η ειδική περίπτωση, εαν τα θες μόνο για τα φώτα τότε ο χρονοδιακόπτης τα οδηγεί μια χαρά.

Μάλιστα υπάρχει και μοντέλο (δεν θυμάμαι τον κωδικό) στα ίδια λεφτά που του ορίζεις timezone και αυτόματα γνωρίζει ανατολή/δύση και ορίζει την έξοδο αυτόματα.

Δημοσ.

Δεν έχω να προτείνω κάτι. Εμείς τα έχουμε στην πολυκατοικία μας και τα πήραμε από ένα μαγαζί με ηλεκτρολογικά. Λογικά, σε όλα θα υπάρχουν. Απλά θα πρέπει να συνδέσεις το διακόπτη/ασφάλεια των φώτων στο φωτοκύτταρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...