Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, amagawd είπε

70Κ σε σπιτι 400+ τμ με δίπλα τζάμια,  μόνωση κτλπ φτάνει άνετα (στα υπερβορια της Αττικής) αλλά η κατανάλωση με τον θερμοστατη στο 19 είναι 1.2lt/h

Για 50τμ μου φαίνεται μεγάλο το νούμερο 

Έχεις ωρομετρητη στο λέβητα και βγάζεις την κατανάλωση ανα ώρα?

Σε ρωτάω γιατί εγώ βάση ωρομετρητη σε σπίτι στα ΒΠ 200m2 έχω κατανάλωση 3 lt/h και μου φαίνεται εξωπραγματική η κατάναλωση που γράφεις.

Επεξ/σία από moure
Δημοσ.

Αυτό που δεν μας ξεκαθαρίζεις είναι αν υπάρχει ωρομετρητής για κάθε διαμέρισμα. Γράφεις οτι "έτσι ισχυρίζεται" ο σπιτονοικοκύρης, εφόσον υπάρχει ωρομετρητής αυτό δεν πρέπει να σε απασχολεί, κοιτάς την κατανάλωση πληρώνεις και τέλος, εκτός αν δεν έχετε ωρομετρητή τότε κλάψτα χαράλαμπε. Γενικά το νούμερο δεν το λες πολύ υψηλό αλλά ούτε και χαμηλό, είναι σχετικά τσιμπημένη κατανάλωση. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, moure είπε

Έχεις ωρομετρητη στο λέβητα και βγάζεις την κατανάλωση ανα ώρα?

Σε ρωτάω γιατί εγώ βάση ωρομετρητη σε σπίτι στα ΒΠ 200m2 έχω κατανάλωση 3 lt/h και μου φαίνεται εξωπραγματική η κατάναλωση που γράφεις.

Ναι έχω και το νερό το έχω στους 53C. Στους 70 είχα 3πλασια και κατανάλωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλε καλησπερα.

Για να δοθει μια απαντηση στο ερωτημα σου η οποια θα ειναι κοντα στην πραγματικοτητα θα πρεπει να αναφερεις καποιες βασικες λεπτομερειες για να εχουμε μια εικονα.

Καταρχην για τι κτιριο μιλαμε (χρονολογια κατασκευης,μονωσεις,τι κουφωματα εχει,υπαρξη μποιλερ και αν ναι ποσα μποιλερ,αυτονομια θερμανσης,ποσο εβαζες τον θερμοστατη κτλ.) επισης ποσα διαμερισματα ακριβως εχει.

Το δικο σου διαμερισμα που βρισκεται και ποσα τετραγωνικα ακριβως.

Επισης ο λεβητας τι διασταση εχει και περιεγραψε ποσες μερες (και ποια περιοδο) και ποσες ωρες το αναβες καθε μερα.

Χωρις αυτα τα στοιχεια δεν μπορει καποιος να σου πει κατι σιγουρο..

Επισης για να απαντησω και σε καποια σχολια που διαβασα παραπανω τα 200 λιτρα για ενα μηνα σε διαμερισμα 50 τετραγωνικα ειναι υπερβολικα εκτος φιλε μου αν το διαμερισμα σου ειναι στον Βορειο πολο....

Επεξ/σία από superrambo
Δημοσ.

1,3 λίτρα ανά ώρα σημαίνει περίπου 1,3€ ανά ώρα μετρητή.

Πολύ φτηνά σου έρχεται.

Σε όσες πολυκατοικιες ξέρω δεν πέφτει κάτω από 3€/ ώρα.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, gbouros είπε

Σε όσες πολυκατοικιες ξέρω δεν πέφτει κάτω από 3€/ ώρα.

Φέτος περιέργως εμείς πήγαμε πολύ καλά 

Πολυκατοικία με 8 διαμερίσματα (4*105 τμ, 2 *75τμ + 2*45τμ) πήγε (στα μεγάλα) 2 ~ 2.5€ / ώρα

Τόσο καλά, που ένιωσα τύψεις που δεν άφηνα τη γυναίκα να το ανάψει :D :D 

Δημοσ.
Στις 2/12/2018 στις 4:37 ΜΜ, BuckRodgers είπε

23 ώρες περίπου 52€ + πάγιο αυτονομίας (περίπου 32€) σε 65 τετραγωνικά. Πάω full για κλιματιστικό.

δεν σε συμφέρει το πετρέλαιο . Κι εμένα το πάγιο 40 ευρώ ταρίφα μου ήρθεκ δεν έκαψα τίποτα.. Με κλιματισμό είμαι και την βγάζω μια χαρά απο άποψη οικονομίας.

Το σπίτι βέβαια ειναι φούρνος λόγο άλλων πηγών θέρμανσης.. Αρα το 40ευρω πάγιο η λογική λέει οτι πάει σε τσέπη απο τι στιγμή που δεν δημιουργώ θερμικές απώλειες στο σώμα της πολυκατοικίας..

• Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, Prof_Chaos said:

δεν σε συμφέρει το πετρέλαιο . Κι εμένα το πάγιο 40 ευρώ ταρίφα μου ήρθεκ δεν έκαψα τίποτα.. Με κλιματισμό είμαι και την βγάζω μια χαρά απο άποψη οικονομίας.

Το σπίτι βέβαια ειναι φούρνος λόγο άλλων πηγών θέρμανσης.. Αρα το 40ευρω πάγιο η λογική λέει οτι πάει σε τσέπη απο τι στιγμή που δεν δημιουργώ θερμικές απώλειες στο σώμα της πολυκατοικίας..

Ή πολύ απλά επιδοτείς τους μεγάλους καταναλωτές της πολυκατοικίας σου. Αυτό ισχύει τουλάχιστον σε εμένα που το πάγιο αντιστοιχεί στο 1/3 του συνολικου κόστους του πετρελαίου.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, BuckRodgers είπε

Ή πολύ απλά επιδοτείς τους μεγάλους καταναλωτές της πολυκατοικίας σου. Αυτό ισχύει τουλάχιστον σε εμένα που το πάγιο αντιστοιχεί στο 1/3 του συνολικου κόστους του πετρελαίου.

Ακριβώς αυτό συμβαίνει, επιδότηση των μεγάλων καταναλωτών της πολυκατοικίας

Ενδεικτικά στη δική μας τετραόροφη οικοδομή με 4 οροφοδιαμερίσματα των 120 τ.μ  με αντίστοιχες ώρες στον μετρητή 154, 23,174, 75 για κάθε όροφο και πετρέλαιο στο 1,04ευρώ /λτ

βγήκαν αντίστοιχα 2.5 - 5,6- 2,3 - 3,3  ευρώ ανά ώρα .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...