Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βρε παιδια,  εχω ενα θεμα που με εχει ψιλοκουφανει και θελω το πιο καθαρο (απο το δικο μου) μυαλο σας...!! 

Εχω ενα ASUS Zenfone 5 (πρωτης γενιας), το οποιο το ειχα δωσει σε ενα φιλο για να βολευτει, μεχρι να παρει νεο τηλεφωνο. του επεσε στη δουλεια και ραγισε ολο το digitizer αλλα συνεχισε να λειτουργει κανονικα (ναι, και το digitizer και η οθονη - σκυλι το Zenfone....!!!). παραγγειλα λοιπον μια οθονη απο ebay, για να την αλλαξω. πριν λιγες μερες την παρελαβα και εκατσα το ΣΚ να την αλλαξω. 

Σημειωτεον εδω,  οτι δεν ειναι η πρωτη οθονη που αλλαζω σε κινητο...!!  παρ' ολα αυτα εριξα και μια ματια σε βιντεακια στο Youtube, μην τυχον και η διαδικασια ενεχει καμια παγιδα. απο οσο ειδα, ηταν πολυ πιο ευκολη η διαδικασια απο οτι σε μερικα XIAOMI που αλλαξα.  

αφου εκανα την αλλαγη, πριν το "δεσω" με τις βιδες και το κλεισω, παντα κανω ενα τσεκ απ, αν λειτουρει σωστα η οθομνη και να γλυτωσω περαιτερω λυσιμο-δεσιμο παλι και παλι.  αφου συνδεσα καλωδιοταινιες, μπαταρια, κλπ, το αναψα, δουλεψα την αφη, ειδα την οθονη. ολα καλα, αψογα......!!!      ωραια λεω, ευκολο τηλεφωνο το Zenfone για αλλαγη οθονης...!!    τι το θελα....? λες και το ματιαξα....!!! !

αφου το εδεσα, παταω το power button και..........ΜΑΥΡΗ οθονη...!!  ναι μεν επαιρνε ρευμα, αλλα εικονα ΓΙΟΚ>.....!!!!   λεω τι εγινε τωρα? αφου το τεσταρισα πριν το δεσω και δουλευε τζαμι....!!!!  

μετα απο πολλα ανοιγματα και δοκιμες, περιορισα το "θεμα" στην καλωδιοταινια της οθονης, οπου αλλαζοντας την πιεση στο μερος οπου περναει η πιο λεπτη και μακρια καλωδιοταινια απο την οθονη στο "σασι του κινητου και μετα πανω απο την μπαταρια για να καταληξει στην υποδοχη, εχανε την εικονα ή μου την επανεφερε...!!   

προσπαθω να καταλαβω τι εμποδιζει την ταινια, και γιατι το κανει αυτο. αν εχει καποιος καμια ιδεα,  ευπροσδεκτη...!!!    

εδω ειναι ενα βιντεο με ολη τη διαδικασια, 

Δημοσ.

Το μονο που μπορω να σκεφτω απο αυτα που περιγραφεις(λυμενη πιανει,δεμενη δεν..) ειναι το μηκος.... Ή εχεις περασει λαθος την καλωδιοταινια ή ειναι λιγα mm μικροτερη οποτε οταν την κουμπωνεις τεντωνει και χανει επαφη.... Το βιντεο δεν το ειδα... Δεν χρησιμευει καπου χωρις το δικο σου σαν συγκριση

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

τελικα μαλλον εφταιγε η πρωτη οθονη.  

πηρα δευτερη, την τοποθετησα και λειτουργει αψογα......!!!!! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...