johnyb98 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Ήθελα μία βοήθεια σχετικά με τα παρακάτω. Μία κάρτα SIM Wind βρίσκεται εγκατεστημένη τόσα χρόνια σε ένα πολύ παλιό μικρούλι καρτοκινητό ALCATEL 1010X. Ούτε καν touch (καταλαβαίνετε, παμπάλαιο ! ! !). Βρέθηκε, τώρα, ένα 2-SIM Lenovo A319, και θέλω να βάλω την κάρτα σε αυτό. Τώρα αρχίζουν τα παράδοξα... Έχοντας την κάρτα στο ALCATEL, στο 1270 φωνητικό μήνυμα μου λέει ότι ο αριθμός έχει απενεργοποιηθεί, για να ξαναενεργοποιηθεί ανανεώστε τον χρόνο ομιλίας. Κάπως έτσι είναι το μήνυμα. Η καρτα Wind έχει να ανανεωθεί από Ιούνιο 2017. Να δώσω εδώ σαν στοιχείο ότι η κάρτα ακόμη δεν είναι F2G. Άλλωστε, να υποθέσω πως αυτό αποδεικνύει το γεγονός πως λειτουργεί για την ώρα το 1270. Λέω "να υποθέσω" διότι δεν γνωρίζω και τόσα από κινητά, εταιρίες καρτοκινητής, μηνύματα, κλπ. Τώρα, και χωρίς να έχω ανανεώσει ακόμη το υπόλοιπο, βάζω την κάρτα στο LENOVO. Πάω να πάρω 1270, και βγάζει ένα "αναζήτηση δικτύου" και την στρογγυλή κλεψύδρα να στρυφογυρίζει ασταμάτητα, και μένει εκεί. Δεν βγάζει το φωνητικό μήνυμα που βγάζει στο ALCATEL. Ουσιαστικά, δεν κάνει την κλήση στο 1270. Ενώ κλήσεις εισερχόμενες γίνονται. Και οι επαφές της κάρτας διαβάζονται κανονικά. Άρα η κάρτα διαβάζεται. Ερώτημα 1. Πώς στο πολύ παλαιότερης τεχνολογίας ALCATEL γίνεται κλήση στο 1270, ενώ στο LENOVO τίποτα;;;; Συνεχίζουμε... Έχω αγοράσει μία F2G 10,00 Euro και θέλω να την περάσω στην κάρτα, για να μπορώ να κάνω καί εξερχόμενες. Επίσης λέω, μηπως με την ανανέωση, δουλέψει καί το LENOVO. Αν και δεν πίστευα πως αυτό φταίει, και κάνει συνέχεια αναζήτηση δικτύου στο LENOVO, και το LENOVO δεν κάνει κλήσεις. Τέλος πάντων, είπα να πάρω 1268 από το LENOVO, μπας και. Μπα, τα ίδια. Μονίμως αναζήτηση δικτύου. Το απενεργοποιώ, εγκαθιστώ την κάρτα στο παλιό, το ALCATEL, και το ανοίγω. Παίρνω 1268 (παίρνει κανονικά το 1268), ακολουθώ τις οδηγίες, και την περνάω. Εν μέρει όλα καλά. Τί εννοώ με το εν μέρει; Αμέσως εξηγώ, που είναι και το σημαντικότερο της υπόθεσης. Με το που περνάω την F2G με το ALCATEL, βγαίνει μήνυμα πως το διαθέσιμο υπόλοιπο είναι 8,92Euro. Δοκιμάζω εξερχόμενη κλήση. Παίρνω στο σπίτι. Δεν σηκώνω το ακουστικό. Απλά για δοκιμή. Καλεί. Οπότε, όλα εντάξει. Κάνει με το ALCATEL κλήση. Επίσης, δοκιμάζω από το σπίτι προς το ALCATEL, καί δέχεται. Δοκίμασα καί τα δύο. Ερώτηση 2. Χωρίς να έχω σηκώσει το ακουστικό στο σπίτι, στις 2-3 δοκιμαστικές που έκανα με το ALCATEL προς το σπίτι, πάω να δω από το ALCATEL στο 1268 υπόλοιπο, και τώρα μου βγάζει διαθέσιμο υπόλοιπο στην κάρτα μόνο 0,63Euro!!! Τί έχει γίνει; Δεν χρησιμοποίησα καθόλου την κάρτα. Ούτε κλήση, ούτε SMS. Τίποτα. Ακόμη βρίσκομαι στις δοκιμές, και προσπαθώ να φτάσω στο αποτέλεσμα:να περάσω την κάρτα στο LENOVO, και να μπορώ να κάνω εισερχόμενες καί εξερχόμενες κλήσεις. Το υπόλοιπο Unknown CHF το έβγαλε μία και μόνο μία φορά:στην ανανέωση. Γιατί το υπόλοιπο είναι τόσο λίγο; Αφού δεν έχω χρησιμοποιήσει καθόλου την κάρτα. Έστω και με αυτό το υπόλοιπο ( 0,63 ευρω), το ALCATEL κάνει ακόμη κλήσεις. Δοκιμάζω προς το σπίτι. Όλα ok. Βγάζω την κάρτα από το ALCATEL, και την βάζω στο LENOVO. Ανοίγω, και στην αρχική οθόνη, εκεί που δίνεις το PIN, έχει χαμηλά ένα scroll message:"Η ΚΑΡΤΑ SIM ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ - ΜΟΝΟ ΚΛΗΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ". Βάζω το pin, μπαίνω, αλλά και πάλι δεν κάνει κλήσεις. Μονίμως αναζήτηση δικτύου. Τί είναι αυτό; Εάν η κάρτα ήταν κλειδωμένη (να υποθέσω πως κλειδωμένη σημαίνει δεν κάνει εξερχόμενες), πώς λειτουργεί κανονικά στο ALCATEL; Δηλαδή, στο ένα τηλέφωνο είναι ξεκλείδωτη και στο άλλο κλειδωμένη;;; Σκέφτηκα μήπως στο LENOVO δεν διαβάζεται η κάρτα, και θέλει μετατροπή σε πιό μοντέρνο chip. Ξέρετε, αυτή τη μετατροπή που σου κάνουν στα 5 - 10 Euro. Αλλά, αυτό το απορρίπτω από το γεγονός πως αυτό το κάνεις όταν δεν ταιριάζουν τα μεγέθη στα κινητά (εδώ έχουμε παλιά κινητά καί τα 2 και η κάρτα ταιριάζει εξίσου). Να δώσω σαν πληροφορία πως το LENOVO λειτουργεί κανονικά. Μπορείτε, σας παρακαλώ, να μου λύσετε τις απορίες στο όλο story; Τί γίνεται με όλα αυτά; Ευχαριστώ Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2018 από johnyb98
tz_aristotelis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Μηπως ειχε αρνητικο υπολοιπο απο παλαια? Μηπως οταν την εβαλες στο λενοβο ρουφηξε data? Πηγαινε σε ενα καταστημα wind να στο σεταρουν αυτοι και να εχουν και την ευθυνη.
johnyb98 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ρωτώντας από δω κι από κει, μάλλον κατάλαβα τί έκανα και το μηδένισα σχεδόν. Αφού έβαλα τα 8,92 τα έβαλα απλά σαν ποσό. Μετά, εάν ήθελα να τα περάσω σε κάποιο f2g πακέτο, έπρεπε, με το που έκλεισα την κλήση για το πέρασμα των μονάδων, να πάρω 1265 και να ενεργοποιήσω πακέτο. Βέβαια, εγώ δεν ήθελα να το κάνω αυτό. Δεν ήθελα να το περάσω σε πακέτο. Ήθελα απλά να έχω τις μονάδες. Το λάθος ήταν πως, κλείνοντας την κλήση ενεργοποίησης με τον 16-ψήφιο αριθμό, ναι μεν μου είπε το μήνυμα 8,92 περάστηκαν, αλλά ήθελα να δω εάν ήταν όλα ok στο 1270. Το 1270 μου βγάζει μήνυμα έχετε οικονομικό πακέτο και δεν μπορούμε να σας δώσουμε πληροφορίες γι' αυτό. Οπότε, τρώγονται κάποιες μονάδες εδώ. Λέω, στο 1286 θα λέει τις μονάδες. Ξαναπαίρνω 1286, αρχίζει τα καλως ήρθατε, κλπ κλπ και κάπου στο μήνυμα ακούω το υπόλοιπό σας είναι 0,63. Παρ' ό,τι πήρα 1286, εγώ νόμιζα πως δεν πρέπει κανονικά αυτό το μήνυμα να φάει μονάδες. Με μπέρδεψε σ' αυτό (πως είναι κάτι το δωρεάν) και το γεγονός απ' το ότι αρχικά, έχοντας Unknown CHF, με άφησε να ενεργοποιήσω με τον 16-ψήφιο την κάρτα. Άρα, λέω, δωρεάν μήνυμα και υπηρεσία είναι, και από εδώ θα μάθω το υπόλοιπο. Αμ δε που ήταν δωρεάν. Ναααα μια μηνυματάρα, αργά αργά η φωνή, για να τρώει και το δευτερόλεπτο, και χάθηκαν κι απο δω μονάδες. Με το που ακούω ξανά υπόλοιπο 0,63, τρελάθηκα!!! Λέω, δε μπορεί. Κάτι άκουσα λάθος. Κάπου κάνω λάθος. Ξαναπαίρνω 1286, και να πάλι 0,63. Πάλι μονάδες. Λέω, μήπως κάτι έγινε με τον 16-ψήφιο??? Ξανά 1286 να ξαναπεράσω την κάρτα. Ξαναπερνάω την κάρτα, κάποιο μήνυμα ότι η κάρτα δεν ισχύει (σωστά, αφού είχε περαστεί με 8,92). Να πάλι μονάδες. Και 1286 στο 1286 έφτασα σχεδόν μηδέν (0,63). Πού να τα ξέρω, ρε παιδιά, όλ' αυτά?? Πρώτη φορά πηγα να κάνω κάτι τέτοιο manually. Παλαιότερα, πολυ απλά, γερμανός, μου περνάτε 10ευρω; Απλά, χωρίς f2g, σ' αυτον τον αριθμό, και καθαρισα. Βέβαια, εγώ ακόμη έτσι το κάνω. Άλλον πήγα να εξυπηρετήσω. Τέλος πάντων, τώρα ό,τι έγινε έγινε. Λάθος μου. Απλά, για να το ξέρουν και όσοι δοκιμάσουν κάτι ανάλογο, να μην την πατήσουν. Με το που περνάνε με το 1286 τα χρήματα, τα βάζει σαν απλά χρηματα στον αριθμό (στο λέει και στο μήνυμα με το που θα τα περάσεις - είναι σε μένα αυτό το 8,92). Το πρώτο που πρέπει να κάνεις με το που θα κλείσεις αυτήν την κλήση, είναι, εάν θέλεις f2g, να πάρεις 1265 και με τηλεφωνικές οδηγίες να τα βάλεις σε κάποιο πακέτο f2g. Αλλιώς, με το που κλείσεις την κλήση που τα περνάς, τα αφήνεις ως έχουν, σαν απλό υπόλοιπο, και τα χρησιμοποιείς πολύ προσεκτικά. Ρουφάει σαν καλαμάκι !!!!! Και μιά και το όλο story ειναι έτσι, υπάρχει κάποιος αριθμός που να σου λέει ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ υπόλοιπο που έχεις και πότε λήγει; π.χ. στην COSMOTE είναι το 1314. Σε wind και vodafone αντιστοιχα νούμερα? Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2018 από johnyb98
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα