Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ny_ είπε

Να αλλάξεις άμεσα κτηνίατρο είναι η συμβουλή μου.. Άμεσα.. 

Οτιδήποτε άλλο χρειαστείς στείλε μου pm. 

Να είσαι καλά, και καλή δύναμη με την φάτσα.. 

Ευχαριστώ πολύ

Καλή Σαρακοστή

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, ny_ είπε

Να αλλάξεις άμεσα κτηνίατρο είναι η συμβουλή μου.. Άμεσα.. 

υπερβολες των ειδικων του ινσομνια θα πω εγω...

Στο θεμα μας τωρα,
Μεγαλη προσοχη οπως λενε και τα παιδια με την τροφη του σκυλου. 

Για την royal δεν εχω ακουσει και εγω πολυ καλα λογια ο δικος μου ομως τρωει ΜΟΝΟ αυτη...και συγκεκριμενα την Digestive μιας και εχει ευαισθητο στομαχι. 
Εχουμε παει να δοκιμασουμε 2-3 αλλες με αργη αλλαγη,μπερδευοντας δηλαδη τις τροφες πρωτα 80-20 μετα 60-40 και παει λεγοντας...λες και το ξερει ο κερατας με το που φτανουμε στο περιπου μισο μισο ξεκινανε οι διαρροιες...αλλαζουμε ξανα σε 100-0 royal και ειναι κομπλε...οποτε ουσιαστικα την εχουμε παντρευει!
Ποσοτητα παντα αυτη που λεει το σακουλακι απο πισω.

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
  • Sad 1
Δημοσ.
34 minutes ago, Αλεξανδρος A.92 said:

υπερβολες των ειδικων του ινσομνια θα πω εγω...

Στο θεμα μας τωρα,
Μεγαλη προσοχη οπως λενε και τα παιδια με την τροφη του σκυλου. 

Για την royal δεν εχω ακουσει και εγω πολυ καλα λογια ο δικος μου ομως τρωει ΜΟΝΟ αυτη...και συγκεκριμενα την Digestive μιας και εχει ευαισθητο στομαχι. 
Εχουμε παει να δοκιμασουμε 2-3 αλλες με αργη αλλαγη,μπερδευοντας δηλαδη τις τροφες πρωτα 80-20 μετα 60-40 και παει λεγοντας...λες και το ξερει ο κερατας με το που φτανουμε στο περιπου μισο μισο ξεκινανε οι διαρροιες...αλλαζουμε ξανα σε 100-0 royal και ειναι κομπλε...οποτε ουσιαστικα την εχουμε παντρευει!
Ποσοτητα παντα αυτη που λεει το σακουλακι απο πισω.

first of all, δεν το παίζω "ειδικός" όπως μόλις υπέδειξες, ΕΙΜΑΙ ειδικός. Είμαι κτηνίατρος και πίστεψε με γνωρίζω πολλά παραπάνω από εσένα που η μόνη γνώση σου είναι οι πηγές σου μέσω  ίντερνετ. Άρα θα σε παρακαλέσω να προσέχεις τους χαρακτηρισμους σου προς το άτομο μου. 

Αν εσύ με τις τόσες γνώσεις σου θεωρείς ότι ένας κτηνίατρος περαν της ειδικότητας του έχει το δικαίωμα εκτροφής μιας συγκεκριμένης φυλής χωρίς καν να τηρεί τα βασικά και να έχει πάρει όλες  τις απαραίτητες άδειες, τότε λυπάμαι πολύ για εσένα και για τα μέσα που λαμβάνεις τέτοιες πληροφορίες. 

Οσο για την τροφή, λεω ξεκάθαρα στην πίσω σελίδα πια θεωρώ εγώ σωστή και ισορροπημένη για την σωστή υγεία του σκύλου, από εκεί και πέρα ο κάθε ένας μπορεί να κάνει πειράματα με δική του ευθύνη σε διαφορετικές τροφές, δεν μπορώ να επέμβω στην κρίση του ιδιοκτήτη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά σωστά δεν πρέπει τα κουτάβια να φεύγουν απο την μητέρα και τα αδερφια τους πριν το πέρας 60 τουλάχιστον ήμερων.

Όσο για τις διάρροιες αυτές συμβαίνουν λόγω υπερδοσολογιας (το πινακακι απο πίσω δεν ειναι κάνονας πρέπει να παρακολουθεις το σκυλί σου [Σκληρότητα, σχηματισμός κοπράνων]  ώστε να βρεις την σωστή ποσότητα ) ή αλλαγή τροφής που δεν έγινε σταδιακά.

Όσο για τις συμβουλές του τύπου ως γιατρός προτείνω Royal canine εχω γνωρίσει αρκετούς γιατρούς που προωθούν αυτήν την εταιρεία άλλα εγώ βλέπω τα σκυλιά φίλων που δίνουν Royal βλέπω και τον δικό μου. Θα ήθελα να μου πείτε αν η Royal ξέρει τι σημαίνει Χονδροιτινη, Γλουκοζαμινη, Ω3 & Ω6. Εχει τύχει επίσης να γνωρίσω γιατρό που είπε σε γνωστό μου ότι το σκυλί του έπαθε επιληψία απο την Barf για να του πουλάει τροφή από το ιατρείο της.

Υπάρχουν αρκετές αξιόλογες τροφές!
Μακριά απο τροφές με σιτηρά και τροφές που περιέχουν άλευρα και οχι κρέας. Επίσης Λαδι σολομού βοηθάει αρκετά άλλα εάν πάρεις τροφή με μεγάλη περιεκτικότητα σε Ω3 & Ω6 δε το χρειαζεσαι.
κατι ακομα προσοχή στην αναλογία φωσφόρου και ασβεστίου.
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 1 προς 1,2-1,5.

Επίσης δεν δίνεις πότε γάλα από αυτό που πίνουμε εμείς δεν κάνει. Υπάρχουν ειδικά σκευάσματα. μακριά από κάθε είδους κόκαλα και φαγητά με αλατι και πιπεριά. Ποτε δεν αναμιγνύουμε ξηρά τροφή με οποιοδήποτε άλλο φαγητό. Και να μην του δίνεις διάφορες λιχουδιές και φαγητά που τρώτε εσείς γιατι μετά δεν θα θέλει την ξηρά τροφή.

15380483_10211509017066286_5664851808417

Επεξ/σία από rosgr100
  • Like 1
Δημοσ.

Γενικα ολοι οι γιατροι εχουν την αποψη τους και καποιοι το παιζουν μεγαλυτεροι γνωστες απο τους αλλους γιατι τρεχα γυρευε...και ειδικα ιντερνετικα θα πουν οτι θελουν σαμπως μπορουν να αποδειξουν κατι?Μπιχτη και για τον φιλο παραπανω που λεει ειναι κτηνιατρος...Που  φυσικα μπορει να ειναι αλλα μπορει και οχι.Ο καθενας εξυπηρετει δικα του συμφεροντα κακα τα ψεματα.Το να λεμε σε ενα φορουμ ομως βαρυγδουπες εκφρασεις του στυλ μην κανεις αυτο μην κανεις το αλλο αλλαξε κτηνιατρο και οδοντιατρο σιγουρα δεν βοηθουν αν δεν προτεινουμε και μια λυση.

Το πιο σημαντικο ειναι να ακουσεις γνωμες και να κινηθεις καπου αναλογα με αυτα που ακους και την τσεπη σου...Οσον αφορα το θεμα τροφης αν εχεις γνωστους τους ρωτας αν και το πιθανοτερο ειναι οτι με τοσες μαρκες εκει εξω δεν μπορει κανεις να βγαλει ακρη...εγω θα πω απλα μην παιρνεις χυμα τροφη και τιποτα παραπανω. κατα τ αλλα οτι προτιμαει ο σκυλος και δεν εχει θεμα με το πεπτικο του. Φυσικα στην εξισωση θα μπει και η αποψη του κτηνιατρου αν και ο δικος μου δεν μου προτεινε καποια για να μην κανει διαφημιση ειπε.

Δημοσ.
21 minutes ago, rosgr100 said:

Αρχικά σωστά δεν πρέπει τα κουτάβια να φεύγουν απο την μητέρα και τα αδερφια τους πριν το πέρας 60 τουλάχιστον ήμερων.

Όσο για τις διάρροιες αυτές συμβαίνουν λόγω υπερδοσολογιας (το πινακακι απο πίσω δεν ειναι κάνονας πρέπει να παρακολουθεις το σκυλί σου [Σκληρότητα, σχηματισμός κοπράνων]  ώστε να βρεις την σωστή ποσότητα ) ή αλλαγή τροφής που δεν έγινε σταδιακά.

Όσο για τις συμβουλές του τύπου ως γιατρός προτείνω Royal canine εχω γνωρίσει αρκετούς γιατρούς που προωθούν αυτήν την εταιρεία άλλα εγώ βλέπω τα σκυλιά φίλων που δίνουν Royal βλέπω και τον δικό μου. Θα ήθελα να μου πείτε αν η Royal ξέρει τι σημαίνει Χονδροιτινη, Γλουκοζαμινη, Ω3 & Ω6. Εχει τύχει επίσης να γνωρίσω γιατρό που είπε σε γνωστό μου ότι το σκυλί του έπαθε επιληψία απο την Barf για να του πουλάει τροφή από το ιατρείο της.

Υπάρχουν αρκετές αξιόλογες τροφές!
Μακριά απο τροφές με σιτηρά και τροφές που περιέχουν άλευρα και οχι κρέας. Επίσης Λαδι σολομού βοηθάει αρκετά άλλα εάν πάρεις τροφή με μεγάλη περιεκτικότητα σε Ω3 & Ω6 δε το χρειαζεσαι.
κατι ακομα προσοχή στην αναλογία φωσφόρου και ασβεστίου.
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 1 προς 1,2-1,5.

Επίσης δεν δίνεις πότε γάλα από αυτό που πίνουμε εμείς δεν κάνει. Υπάρχουν ειδικά σκευάσματα. μακριά από κάθε είδους κόκαλα και φαγητά με αλατι και πιπεριά. Ποτε δεν αναμιγνύουμε ξηρά τροφή με οποιοδήποτε άλλο φαγητό. Και να μην του δίνεις διάφορες λιχουδιές και φαγητά που τρώτε εσείς γιατι μετά δεν θα θέλει την ξηρά τροφή.

15380483_10211509017066286_5664851808417

Δεν γνωρίζω τι κάνουν οι εκάστοτε ιατροί στην Ελλάδα, αλλά εγώ δεν συνεργάζομαι με καμία απολύτως εταιρία, η γνώμη μου για την τροφή αυτή βασίζεται πάνω στα δικά μου σκυλιά και στις κρητικές των πελατών μου μετά την παρότρυνση/συμβουλή μου για την συγκεκριμένη τροφή. 

Οσο για την Barf που ανέφερες και για αυτά που είπε ο ιατρός, είναι γελοίο. Η barf είναι όντως ότι πιο σωστό για την διατροφή του σκύλου εφόσον όμως ξέρεις να την φτιάχνεις απόλυτα σωστά και δεν τεμπελιαζεις. Επίσης δεν συνιστάται  να δίνεις  barf σε μικρόσωμα σκυλιά γιατί θα τους δημιουργήσει γαστριτιδες το λιγότερο. 

IMG_20180217_205352.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Βασικα ειναι και ποια τροφη θα "κατσει" καλα στο σκυλο σου .
Εχω δοκιμασει πολλες και εχω δει διαφορες ...
Επισης στις "δυνατες" τροφες προσοχη στην δοσολογια και τα εχτραδακια - μεζεδακια κλπ γιατι ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ .
Και εγω εδινα την Rinti στην δικια  μου που ειναι πλουσια αλλα επειδη λειπω 4 μερες την βδομαδα η μανα μου την μπουκωνε και με μυρια αλλα και εγινε ντουλαπι ( στειρωμενη γαρ ) .
Τωρα ειμαστε σε διαιτα αυστηρη με τροφη με μονο 6% λιπαρα και τιποτα αλλο ενδιαμεσα ...

1dKBtd1.jpg

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, villasg said:

Βασικα ειναι και ποια τροφη θα "κατσει" καλα στο σκυλο σου .
Εχω δοκιμασει πολλες και εχω δει διαφορες ...
Επισης στις "δυνατες" τροφες προσοχη στην δοσολογια και τα εχτραδακια - μεζεδακια κλπ γιατι ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ .
Και εγω εδινα την Rinti στην δικια  μου που ειναι πλουσια αλλα επειδη λειπω 4 μερες την βδομαδα η μανα μου την μπουκωνε και με μυρια αλλα και εγινε ντουλαπι ( στειρωμενη γαρ ) .
Τωρα ειμαστε σε διαιτα αυστηρη με τροφη με μονο 6% λιπαρα και τιποτα αλλο ενδιαμεσα ...

1dKBtd1.jpg

i couldn't agree more.. Είναι πολύ σωστό και αυτό που είπες.. Ανάλογα πως θα "κουμπώσει" στον κάθε σκύλο η κάθε μία τροφή. 

52 minutes ago, Αλεξανδρος A.92 said:

Γενικα ολοι οι γιατροι εχουν την αποψη τους και καποιοι το παιζουν μεγαλυτεροι γνωστες απο τους αλλους γιατι τρεχα γυρευε...και ειδικα ιντερνετικα θα πουν οτι θελουν σαμπως μπορουν να αποδειξουν κατι?Μπιχτη και για τον φιλο παραπανω που λεει ειναι κτηνιατρος...Που  φυσικα μπορει να ειναι αλλα μπορει και οχι.Ο καθενας εξυπηρετει δικα του συμφεροντα κακα τα ψεματα.Το να λεμε σε ενα φορουμ ομως βαρυγδουπες εκφρασεις του στυλ μην κανεις αυτο μην κανεις το αλλο αλλαξε κτηνιατρο και οδοντιατρο σιγουρα δεν βοηθουν αν δεν προτεινουμε και μια λυση.

Το πιο σημαντικο ειναι να ακουσεις γνωμες και να κινηθεις καπου αναλογα με αυτα που ακους και την τσεπη σου...Οσον αφορα το θεμα τροφης αν εχεις γνωστους τους ρωτας αν και το πιθανοτερο ειναι οτι με τοσες μαρκες εκει εξω δεν μπορει κανεις να βγαλει ακρη...εγω θα πω απλα μην παιρνεις χυμα τροφη και τιποτα παραπανω. κατα τ αλλα οτι προτιμαει ο σκυλος και δεν εχει θεμα με το πεπτικο του. Φυσικα στην εξισωση θα μπει και η αποψη του κτηνιατρου αν και ο δικος μου δεν μου προτεινε καποια για να μην κανει διαφημιση ειπε.

Sorry τώρα είδα το μνμ σου και θα σου απαντήσω όσο πιο άμεσα μπορώ. 

Έχεις 100% δίκαιο σε αυτό που ανέφερες, ο κάθε ένας στο ίντερνετ αλλάζει ταυτότητα /ειδικότητα /φύλο etc.  Απλά να τονίσω ότι ήθελα να επισημάνω την ιδιότητα μου οχι για να επιβάλω την γνώμη μου σε καμία περίπτωση, αλλά για να ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις στο περίπου μιας και όπως είπα παραπάνω ο κάθε ένας ξανα γεννιέται στο διαδίκτυο :P

Επίσης και λύση πρότεινα, όπως επίσης αιτιολογησα και το γιατί είπα στον ts να αλλάξει τον ιατρό του. Μου αρέσει να είμαι πάντα ξεκάθαρος με όλους. 

Αν θεωρείς κάπου ότι σε προσέβαλα όμως απολογούμαι και σου ζητάω συγνώμη. 

Αυτά τα λίγα! 

Επεξ/σία από ny_
Δημοσ.

Royal και απο εμενα και αν το αντέχει η τσέπη σου μπορείς αργότερα, μετά τον χρονο, να γυρίσεις σε grain free πχ Acana. 

Πραγματικα δεν έχω γνωρίσει σκυλί που να μη του κάθεται καλα η royal.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ny_ είπε

Αρχικά... 

Λάθος έπραξες και πήρες το μωρό μακρυά από την μαμά του γιατί δεν έχει απογαλακτιστει πλήρως. Έπρεπε να περιμένεις να περάσουν 60 μέρες και μετα. 

Επίσης, δεν παίρνουμε σκυλί ποτέ από ιδιώτες παρά μόνο από σωστούς εκτροφείς που εκτρέφουν μια συγκεκριμένη φυλή. Θα μπορούσες να υιοθετήσεις κάποιο από τα χιλιάδες αδέσποτα και θα βοηθούσες κ πολύ. 

Ο γιατρός σας σας έκανε αποπαρασιτωση; Σας έδωσε κάποιο χάπι/παστα για τα ενδοπαρασιτα; Πλάνο Εμβολιασμών; 

Σαν γιατρός η συμβουλή μου στο θέμα της τροφής είναι πάντα μια. Ακούει στο όνομα royal canin, στην δική σου περίπτωση ο κωδικός small junior. 

Να κοιτάξεις τώρα που είναι μωρό να του δίνεις ξηρά πλούσια σε πρωτεΐνη για να έχει μια ισορροπία στην ανάπτυξη του, δοσολογία ανάλογα τα κιλά του, γράφει η συσκευασία πίσω. 

Μπορείς αν θέλεις να προσθέτεις 2,3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό μέσα στην κροκετα για να μαλακώνει και να είναι πιο εύκολη στην βρώση από το μωρό. 

Τροφές /κονσέρβες από σούπερ μάρκετ τις ξεχνάς. 

Nα σε ρωτήσω γιατί συστήνεις Royal και όχι Acana, βάση των πρώτων υλών της κάθε τροφής;

Δημοσ.

Για σκυλί 2 μηνών έχετε να προτείνεται κάτι;
Ημίαιμό είναι όπως και οι γονείς του.

Υ.Γ Ιδέες πώς το αποτρέπουμε να μασουλάει παντόφλες ή εμάς (εμένα βασικά :P  );

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Για σκυλί 2 μηνών έχετε να προτείνεται κάτι;
Ημίαιμό είναι όπως και οι γονείς του.

Δεν έχει σημασία η  ράτσα όλες οι τροφές κάνουν για Όλα τα σκυλιά, μαρκετινγ είναι. Του δίνεις ότι αντέχει η τσέπη σου και αν δεν αντέχει κόβεις από καφέδες τσιγάρα κ.α και του δίνεις μια καληλη τροφή. Ο σκύλος μας είναι μέλος της οικογένειας μας και του φερόμαστε ανάλογα.

Πολλά παιχνίδια για δάγκωμα, θα του τα δίνεις αμέσως μόλις πάει να σε δαγκωσει βγάζει δόντια και  πονάει γι αυτό δαγκώνει. Επίσης καλό είναι  να τον μάθεις από τώρα να μην κάνει πράγματα που δεν Θες. Βρες μια εντολή (Οχι, μη) και κάθε φορά που θα σε δαγκώνει θα του την λες και θα Τον τραβάς ΜΑΛΑΚΆ από το περιλαίμιο όταν θα αρχισει να κανει αυτο που του λες θα τον επιβραβευεις (είτε με φαγητο, παιχνίδι ή χαδι) Ο κάθε σκύλος διαφέρει άρα πρέπει να βρεις και τι του αρέσει. Εμένα ο δικός μου θέλει παιχνίδι.

Επεξ/σία από rosgr100
  • Like 3
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Grim Ripper είπε

Νομιζω γυρω στους 3-4 μηνες βγαζουν δοντακια οποτε αυτο ισως ειναι στη νγενικοτερη συμπεριφορα του,σταματα το οσο ειναι νωρις με τον τροπο που ειπε ο φιλος παραπανω...

εμενα οταν εβγαζε δοντια (στον 3ο μηνα και βαλε ομως)  μασαγε τα ξυλα των καρεκλων...4 ξυλα ολα κ ολα και μετα ηρεμησε δεν μασησε τιποτα αλλο.Και μιλαμε για υπερκινητικο jack russel 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...