Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπάθησα να καταγράψω τις αγορές που έχω κάνει PC/peripherals + άλλα ηλεκτρονικά, πόσο συχνά κάνω αλλαγές και να εκτιμήσω την αξία τους σε βάθος χρόνου.
Σκέφτηκα το εξής μοντέλο.

Αγόρασα το case CM HAF 932 120€  6/2008 και θέλω να το αλλάξω με το CM mc500m 220€.

Από 6/2008 μέχρι σήμερα 2/2018 το HAF μου κόστισε 120/(2/2018-6/2008) = 12,33 € το χρόνο και αν συνεχίσω να έχω το HAF η τιμή αυτή θα πέφτει άρα θα ανεβαίνει η αξία του.
Αν πουλήσω το HAF 80€ και αγοράσω το mc500m 220€ θα έχω δώσει 140€.

21/02/2018    
  legend new used sold              
  V1 V2
PC Model Month purch price sold cost per year Model Month purch price price - old sold sold
cost per year*
Case haf 932 06/2008 120,00 € 80,00 € 12,33 € mc500m 02/2018 220,00 € 140,00   140,00 €

Στο μέλλον όταν θα θέλω να αλλάξω το mc500m για να κάνω υπολογισμούς (5 χρόνια από τώρα πχ) θα χρησιμοποιήσω την τιμή 140€
Δηλαδή 140/(2/2018-2/2023) = 28€ το χρόνο και αν σε 5 χρόνια το 2028 ξανά αλλάξω case θα ξανά γίνουν οι ίδιοι υπολογισμοί.

Αυτή τη λογική την έχω εφαρμόσει σε excel για όλα τα hardware parts + peripherals + άλλα ηλεκτρονικά και μπορώ να δω πόσα χρήματα ξοδεύω το χρόνο έτσι ώστε να αποφεύγω σπάταλες κινήσεις. Προφανώς το HAF τα έχει βγάλει τα χρήματά του αλλά σε άλλα parts που γίνονται πιο συχνές αλλαγές βοηθάει αρκετά ειδικά όταν πρόκειται για μεταχειρισμένα που είναι μικρότερη η διαφορά ώστε να γίνει μια αναβάθμιση.

Ίσως σε κάποιους φανεί χρήσιμο.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, spyraldo10 είπε

Ίσως σε κάποιους φανεί χρήσιμο.

Δεν υπάρχει κανένα νόημα σε αυτό που κάνεις. Κατ αρχάς δεν υπάρχει περίπτωση να πουλήσεις αυτό το κουτί, που είναι δεκαετίας, πάνω από 30€. 

Ένας επεξεργαστής που έκανε πριν 10 χρόνια 1000€ τώρα μπορεί να αξίζει 20€ κ.ο.κ. Με άλλα λόγια τα τεχνολογικά προϊόντα επηρεάζονται από την αγορά διαφορετικά από τα έπιπλα π.χ. γιατί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα γίνεται ανανέωση των προϊόντων με νέες τεχνολογίες κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tanasen01 είπε

Δεν υπάρχει κανένα νόημα σε αυτό που κάνεις. Κατ αρχάς δεν υπάρχει περίπτωση να πουλήσεις αυτό το κουτί, που είναι δεκαετίας, πάνω από 30€. 

Ένας επεξεργαστής που έκανε πριν 10 χρόνια 1000€ τώρα μπορεί να αξίζει 20€ κ.ο.κ. Με άλλα λόγια τα τεχνολογικά προϊόντα επηρεάζονται από την αγορά διαφορετικά από τα έπιπλα π.χ. γιατί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα γίνεται ανανέωση των προϊόντων με νέες τεχνολογίες κτλ.

To haf είναι ένα παράδειγμα με απλά νούμερα και το συγκεκριμένο haf που έχω αν όχι 80 θα πουληθεί 70. 
Αν διαβάσεις παρακάτω εξηγώ ότι έτσι μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει συχνές αλλαγές πόσο κοστίζουν το χρόνο για να μη ξεφεύγει το budget.
Το excel που έχω φτιάξει λειτουργεί με μέρες όχι με χρόνια. Το €/χρόνο μπορεί εύκολα να γίνει €/μήνα.
Οι περισσότεροι κάνουμε αλλαγές ανά 1-2 χρόνια pc,peripherals,gadgets,κινητό,tv κλπ

1 ώρα πριν, spyraldo10 είπε

...αλλά σε άλλα parts που γίνονται πιο συχνές αλλαγές βοηθάει αρκετά ειδικά όταν πρόκειται για μεταχειρισμένα που είναι μικρότερη η διαφορά ώστε να γίνει μια αναβάθμιση.

Άλλο παράδειγμα

Mobo gb z97 gm 5 10/2014 120,00 € 80,00 € 35,35 € gb X470 gm 7 2/2018 250,00 € 170,00
Επεξ/σία από spyraldo10
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, spyraldo10 είπε

To haf είναι ένα παράδειγμα με απλά νούμερα και το συγκεκριμένο haf που έχω αν όχι 80 θα πουληθεί 70. 
Αν διαβάσεις παρακάτω εξηγώ ότι έτσι μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει συχνές αλλαγές πόσο κοστίζουν το χρόνο για να μη ξεφεύγει το budget.
Το excel που έχω φτιάξει λειτουργεί με μέρες όχι με χρόνια. Το €/χρόνο μπορεί εύκολα να γίνει €/μήνα.
Οι περισσότεροι κάνουμε αλλαγές ανά 1-2 χρόνια pc,peripherals,gadgets,κινητό,tv κλπ

Πληροφοριακα να σου πω οτι ειχα το ιδιο και με το ζορι το πουλησα 50.

Η μοναδικη χρησιμοτητα του θα ηταν για mining rig

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Πληροφοριακα να σου πω οτι ειχα το ιδιο και με το ζορι το πουλησα 50.

Η μοναδικη χρησιμοτητα του θα ηταν για mining rig

Αν και η ουσία του thread δεν είναι το HAF είναι βαμμένο εσωτερικά μαύρο ματ με πλαϊνό μόνο plexi glass και έχει όλους τους ανεμιστήρες αλλαγμένους με corsair high airflow. Επίσης έχει led strips από κάτω και εσωτερικά με διακόπτες που πηγαίνουν σε molex. Όλα αυτά είχαν ελάχιστο κόστος για μένα γιαυτό και δεν τα έχω υπολογίσει.

Επεξ/σία από spyraldo10
Δημοσ.

και να τι κάνει ο άνθρωπος αν έχει υπερβολικά πολύ χρόνο στη διάθεσή του!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...