georgeγ Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 δεν αντιμετωπιζω κανενα προβλημα αλλα επειδη θελω να κανω internet banking και δεν εχω κανενα αντιβαριους πλην του defender λεω καλου κακου δεν κατεβαζω το malwarebytes να κανω scan? μου εβγαλε αυτα τα αποτελεσματα.ειναι κατι επικινδυνο? ta γκουγκλαρισα και απο οτι καταλαβα ολα σχετιζονται με μια εφαρμογη reimage επιδιορθωσης (?) των windows που μαλλον σου φορτωνει και καποια διαφημιστκα pop up?δεν το ξεκαθαρισα εντελως οποιος ξερει ας εξηγησει
micos000 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Το reimage είναι rogue και πρέπει να το σουτάρεις. Κάνε απεγκατάσταση με το revo uninstaller free και μετά ένα deep scan με το malwarebytes. 1
isay Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 @georgeγ Με αυτά που διαβάζω θα σου πρότεινα να κατεβάσεις ένα linux live dvd (π.χ linux mint) ,κάψε το σε dvd, κανε boot απο αυτό και κάνε απο εκει οσο web banking θες. Ετσι θα εισαι σιγουρος 1
georgeγ Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, micos000 είπε Το reimage είναι rogue και πρέπει να το σουτάρεις. Κάνε απεγκατάσταση με το revo uninstaller free και μετά ένα deep scan με το malwarebytes. το σουταρισα με το malwarebytes,εγκατεστημενη τετοια εφαρμογη δεν βρηκα πουθενα να εχω για να την απεγκαταστησω. ξαναεκανα scan με malwarebytes και τωρα δεν βρηκε τιποτα αρα μαλλον ειμαι καθαρος απο οτιδηποτε? 17 ώρες πριν, isay είπε @georgeγ Με αυτά που διαβάζω θα σου πρότεινα να κατεβάσεις ένα linux live dvd (π.χ linux mint) ,κάψε το σε dvd, κανε boot απο αυτό και κάνε απο εκει οσο web banking θες. Ετσι θα εισαι σιγουρος εχω ενα portable usb linux απλα δεν ειμαι εξοικιωμενος...δηλ boot απο εκει ειναι πιο ασφαλες? εχω την αισθηση οτι ενα λειτουργικο που το εχω κατεβασει απο καποιον αγνωστο ειναι πιο επικινδυνο (αισθηση λεω μην το παρεξηγησεις,δεν ξερω ρωταω) Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2018 από georgeγ
micos000 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 2 ώρες πριν, georgeγ είπε εχω την αισθηση οτι ενα λειτουργικο που το εχω κατεβασει απο καποιον αγνωστο ειναι πιο επικινδυνο (αισθηση λεω μην το παρεξηγησεις,δεν ξερω ρωταω) Δε ξέρω ποια έκδοση έχεις αλλά οι δημιουργοί του mint και του ubuntu δεν είναι καθόλου "κάποιοι άγνωστοι". Επίσης το linux θεωρείται γενικώς ποιο ασφαλές περιβάλλον από τα win για πολλούς λόγους αλλά κυρίως γιατί είναι πολύ δύσκολο να μολυνθεί από ιούς. 4
isay Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 13 ώρες πριν, georgeγ είπε εχω ενα portable usb linux απλα δεν ειμαι εξοικιωμενος...δηλ boot απο εκει ειναι πιο ασφαλες? εχω την αισθηση οτι ενα λειτουργικο που το εχω κατεβασει απο καποιον αγνωστο ειναι πιο επικινδυνο (αισθηση λεω μην το παρεξηγησεις,δεν ξερω ρωταω) Πολύ καλός και λογικός ο προβληματισμός σου, αλλά ο τρόπος στησίματος και λειτουργίας του linux, δινει αβάντες ασφαλειας που το αντιστοιχο για το μεσο χρήστη των windows ειναι μακρινό όνειρο (ή εφιάλτης). Αν διαλέξεις διανομή απο γνωστό δημιουργό, δεν εχεις να φοβηθείς τιποτα. Επειδη τετοια κουβέντα μπορει να τραβήξει μακριά (και εχουν γινει εκατοντάδες), πρακτικά αν εχω μπροστά μου δυο μηχανάκια που στο ενα εχει windows7-10 με περασμένα ολα τα updates και δουλεμένο 100 ώρες απο ενα μεσο χρήστη windows στο άλλο εχει linux (ανεξαρτήτου γραιφκου περιβαλλοντος) με περασμένα updates και δουλεμένο 500 ώρες απο μεσο χρήστη linux στο πρώτο δεν θα τολμουσα να κάνω κανενα login σε καμια υπηρεσία (ουτε καν στο insomnia), ενω στο δευτερο άνετα θα έκανα login σε διαφορες υπηρεσίες και ίσως και webbankng 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα