Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στα διαδικτυακά παλικάρια!

Ψάχνω για νόμιμα και οργανωμένα site με μεγάλο κατάλογο για να αγοράσω ξένη μουσική (Rock-Funk-Soul-Jazz-Electronic-Alternative) σε wav/aif format.

Μπορεί να βοηθήσει κάποιος?

*Δεν με ενδιαφέρουν υπηρεσίες stream και mp3.
Θέλω να κατεβάζω τα επί πληρωμή wav και να εκτυπώνω τις αποδείξεις για να παίζουν ελεύθερα σε μαγαζί.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Για να "παίζουν ελεύθερα σε μαγαζί" πληρώνεις τέλη  στην οργάνωση που εκπροσωπεί τους δημιουργούς. Οι ASCAP, BMI, SESAC είναι τα μεγαλύτερα royalty pools στην Αμερική και για να παίζεις μουσική σε Μαγαζί (Bar, restaurant, venue) πληρώνεις σε αυτούς γύρω στα 200 USD τον χρόνο. Το που βρήκες το medium (cd, wav, aiff, mp3) δεν τους ενδιαφέρει. Στην Ελλάδα αυτές οι οργανώσεις που ανέφερα (και άλλες) εκπροσωπούνται από την  ΑΕΠΙ. Αν λοιπόν θέλεις να παίζεις μουσική ελεύθερα (και νόμιμα) στο μαγαζί, επικοινωνείς με αυτούς.

Δημοσ.

παιδιά μάλλον δεν καταλάβατε.

το κάθε μαγαζί που παίζω πληρώνει αεπι για την άδεια δημόσιας εκτέλεσης. 

εγώ τώρα θέλω να αγοράσω μουσική σε wav (γιατί δεν θέλω να παίζω τίποτα κατώτερο) και για να τα έχω νόμιμα όπως θα αγόραζα CD η δίσκους.

θέλω ένα ESHOP μουσικής να πουλάει wav . δεν με ενδιαφέρουν torrent κτλ κατεβαστήρια.

Αν πάω σε ένα μαγαζί που πληρώνει αεπι με έναν σκληρό με 1000 τραγούδια παράνομα κατεβασμένα τότε δεν γράφουν το μαγαζί (γιατί πληρώνει για την δημόσια εκτέλεση) ΑΛΛΑ γράφουν εμένα (αν θέλουν να το ψάξουν) για παράνομη κατοχή μουσικού υλικού. που ξανακούστηκε ότι πληρώνοντας ΑΕΠΙ έχεις καθαρίσει? στην εποχή δίσκων/cd ελέγχανε το μαγαζί αν πληρώνει και τον DJ για την γνησιότητα υλικού. μετά για τα downloads πρέπει να παρουσιαστούν αποδείξεις. η έστω απόδειξη συνδρομητικής υπηρεσίας. Αλλά εγώ θέλω WAV/AIF  γιατί δεν με καλύπτουν οι διαθέσιμες ποιότητες.

Οπότε αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει για eshop με wav καλώς. σας παρακαλώ όχι άλλο περί αεπι.

Δημοσ.

Αν και όπως το περιγράφεις έχεις "δίκο", το έχεις ψάξει;
Έχεις δηλ. συμβουλή από νομικούς/λογιστές κτλ. οτι είναι απραίτητο όλο αυτό;
Σου έχει τύχει στο παρελθόν να σου κάνουν έλεγχο προσωπικά για τη γνησιότητα των CD και να σου ζητούν αποδήξεις αγοράς;
Έχει τύχει σε εσένα ή σε άλλο συνάδελφο να του κάνουν έλεγχο στο σκληρό του και να του ζητούν αποδείξεις για την αγορά των αρχείων;
Αν και θεωρητικά αυτό που λές αρχικά στέκει, έχει συμβεί κάτι στην πράξη τουλάχιστον μέχρι σήμερα που να σε προβληματίζει;

Εγώ από τη δική μου εμπειρία, αν η ΑΕΠΙ πληρώνεται κανονικά όχι μόνο δεν ψάχνουν τίποτα παραπάνω αλλά κάνουν και "τούμπες" από τη χαρά τους γιατί πια δεν τους πληρώνει σχεδόν κανένας...

Νόμοι για να σε "πιάσουν" και να σου δημιουργήσουν πρόβλημα υπάρχουν δεκάδες σε ισχύ, αλλά τι τελικά εφαρμόζεται;
Έχεις για παράδειγμα βγάλει "άδεια εργασίας", που είναι απραίτητη για εργασία σε νυχτερινά κέντρα και απαιτεί (εκτός των άλλων) αντίγραφο ποινικού μητρώου και ιατρικές εξετάσεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στα 15 χρόνια που έπαιζα από το 96 περίπου μου έχει γίνει πάνω 10 φορές έλγχος από υπαλλήλους της αεπι για την γνησιότητα των CD (χωρίς να ζητάνε αποδείξεις για τα γνήσια)  και σε φίλο συνάδελφο έχουν καλέσει την αστυνομία μπροστά μου και έχουν κατασχέσει το λαπτοπ γιατί δεν μπορούσε να αποδείξει ότι είναι αγορασμένο αυτό που έπαιζε.

Νομίζεις εσύ δηλαδή ότι μπορείς να κατεβάσεις τσάμπα όλο το internet και να πας να προσφέρεις υπηρεσίες μουσικής στο έτσι?

Πάρε τηλ την ΑΕΠΙ να ρωτήσεις και μη ρωτάς σε φόρουμ.

εγώ εξακολουθώ να ψάχνω e-shop να πουλάει wav

*άδεια εργασίας βγάζεις αν είναι να σου κάνουν πρόσληψη και ο dj είναι μέσα στο bar.
εγώ προσωπικά δουλεύω με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, δηλαδή αυτοασφλίζομαι τεβε και κόβω στο μαγαζί.
στην περίπτωση μου ισχύει κανονική έναρξη εργασιών στην εφορία και εγγραφή στο επιμελητήριο.

Επεξ/σία από ChaniaMania
Δημοσ.

Αρχικά έτσι όπως γράφεις το πρώτο post σου δεν είναι καθόλου σαφές ότι είσαι DJ και θες τα κομμάτια γι' αυτό. Φαίνεται σα να είσαι ιδιοκτήτης καταστήματος. Κατά δεύτερον, είσαι επιθετικός χωρίς λόγο, δεν καταλαβαίνω την ένταση.

Όσο για το θέμα σου, τα καλύτερα καταστήματα απ' όσο γνωρίζω είναι:

http://www.hdtracks.com/

http://www.itrax.com/

https://www.beatport.com/

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ChaniaMania είπε

στα 15 χρόνια που έπαιζα από το 96 περίπου μου έχει γίνει πάνω 10 φορές έλγχος από υπαλλήλους της αεπι για την γνησιότητα των CD (χωρίς να ζητάνε αποδείξεις για τα γνήσια)  και σε φίλο συνάδελφο έχουν καλέσει την αστυνομία μπροστά μου και έχουν κατασχέσει το λαπτοπ γιατί δεν μπορούσε να αποδείξει ότι είναι αγορασμένο αυτό που έπαιζε.

Νομίζεις εσύ δηλαδή ότι μπορείς να κατεβάσεις τσάμπα όλο το internet και να πας να προσφέρεις υπηρεσίες μουσικής στο έτσι?

εγώ εξακολουθώ να ψάχνω e-shop να πουλάει wav

*άδεια εργασίας βγάζεις αν είναι να σου κάνουν πρόσληψη και ο dj είναι μέσα στο bar.
εγώ προσωπικά δουλεύω με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, δηλαδή αυτοασφλίζομαι τεβε και κόβω στο μαγαζί.
στην περίπτωση μου ισχύει κανονική έναρξη εργασιών στην εφορία και εγγραφή στο επιμελητήριο.

Θα συμφωνήσω με τον @dkmaster, ο τρόπος που ζητάς και αντιδράς στις απαντήσεις που δίνονται από τους υπολοίπους δεν είναι καν ο ιδανικότερος όταν όλοι τους μπαίνουν στον "κόπο" να κάθονται πίσω από μια οθόνη και να γράφουν για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα σου.

Θα πρέπει να κοιτάξεις καλύτερα τον τρόπο σου, εναλλακτικά βρες τη λύση εδώ.

ΜΦΧ

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kormos είπε

Θα συμφωνήσω με τον @dkmaster, ο τρόπος που ζητάς και αντιδράς στις απαντήσεις που δίνονται από τους υπολοίπους δεν είναι καν ο ιδανικότερος όταν όλοι τους μπαίνουν στον "κόπο" να κάθονται πίσω από μια οθόνη και να γράφουν για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα σου.

Θα πρέπει να κοιτάξεις καλύτερα τον τρόπο σου, εναλλακτικά βρες τη λύση εδώ.

ΜΦΧ

αξιοσέβαστε kormos σε παρακαλώ ξαναδιάβασε το πρώτο post μου και δες τι ζητάω με απόλυτη ακρίβεια. δεν έχει να κάνει ΚΑΘΟΛΟΥ αν είμαι dj η όχι ... αυτό το έφερε η κουβέντα μετά από σεβαστές αλλά λανθασμένες απαντήσεις. εγώ για νόμιμη αγορά wav μίλησα. dj ξεdj το πρόβλημα ποιο είναι για εσάς?
εγώ θέλω να αγοράσω μουσική wav νόμιμα και να κρατήσω της αποδείξεις στο αρχείο τα παίξω δεν τα παίξω έξω. πες ότι την έχω αρπάξει που θέλω να πληρώνω για την μουσική μου και να κρατάω αποδείξεις και θα το καταλάβω, επίσης σεβαστό. τα περί dj κτλ ήρθαν μετά από συζήτηση λόγο αναφοράς αεπι (όχι από εμένα).

με αγάπη και σεβασμό σε όλα τα παιδιά που προσπάθησαν να βοηθήσουν

@dkmaster σε ευχαριστώ για της προτάσεις ... από beatport κτλ αγόραζα wav για ηλεκτρονική μουσική ...  θα δω τα υπόλοιπα 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ChaniaMania είπε

αξιοσέβαστε kormos σε παρακαλώ ξαναδιάβασε το πρώτο post μου και δες τι ζητάω με απόλυτη ακρίβεια. δεν έχει να κάνει ΚΑΘΟΛΟΥ αν είμαι dj η όχι ... αυτό το έφερε η κουβέντα μετά από σεβαστές αλλά λανθασμένες απαντήσεις. εγώ για νόμιμη αγορά wav μίλησα. dj ξεdj το πρόβλημα ποιο είναι για εσάς?
εγώ θέλω να αγοράσω μουσική wav νόμιμα και να κρατήσω της αποδείξεις στο αρχείο τα παίξω δεν τα παίξω έξω. πες ότι την έχω αρπάξει που θέλω να πληρώνω για την μουσική μου και να κρατάω αποδείξεις και θα το καταλάβω, επίσης σεβαστό. τα περί dj κτλ ήρθαν μετά από συζήτηση λόγο αναφοράς αεπι (όχι από εμένα).

με αγάπη και σεβασμό σε όλα τα παιδιά που προσπάθησαν να βοηθήσουν

@dkmaster σε ευχαριστώ για της προτάσεις ... από beatport κτλ αγόραζα wav για ηλεκτρονική μουσική ...  θα δω τα υπόλοιπα 

Δεν έχω να δώσω κάποια παραπάνω πληροφορία απ ότι έδωσαν οι συμφορουμήτες. Στάθηκα στα μηνύματα που διάβασα απο πλευράς σου τα οποία βγάζουν αρνητικότητα.

ΜΦΧ

Δημοσ.

@ChaniaMania Να είσαι καλά, ελπίζω να βοήθησα. Αναφορικά με το κομμάτι της ΑΕΠΙ στο οποίο αναφέρθηκαν τα παιδιά, μάλλον έγινε επειδή στα φόρουμ ρωτάνε και άνθρωποι που δεν γνωρίζουν, οπότε στη θέση σου θα μπορούσε να είναι πολύ εύκολα κάποιος καταστηματάρχης και να τα ήθελε για τον σκοπό τον οποίο προανέφεραν οι υπόλοιποι και να τα αγόραζε τζάμπα. Γι' αυτό και οι διευκρινίσεις είναι καλό να γίνονται ώστε να πάρει σωστή κατεύθυνση η λύση/κουβέντα.

Αν μάθω και άλλα καταστήματα θα ενημερώσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ευχαριστώ και πάλι,
το hd tracks έχει αρκετά (album only) ... το άλλο σχεδόν τίποτα. θα πάρω αρκετά πάντως από το πρώτο!

@kormos καταλαβαίνω τι λες οκ, ανέβηκε λίγο το αίμα στο κεφάλι με την λέξη ΑΕΠΙ γιατί τους συχαίνομαι.
ανέβηκε και λίγο ακόμα με το " Το που βρήκες το medium (cd, wav, aiff, mp3) δεν τους ενδιαφέρει." από τον φίλο (αγάπη, απλά το πήρα ότι το έλεγε σαν στανταράκι) όσο για το google το έχω φάει αρκετά πριν ποστάρω εδώ. 

**  α ρε CDακια!! από πίσω πάμε πιο πίσω!!!

Επεξ/σία από ChaniaMania
Δημοσ.
8 ώρες πριν, ChaniaMania είπε

ευχαριστώ και πάλι,
το hd tracks έχει αρκετά (album only) ... το άλλο σχεδόν τίποτα. θα πάρω αρκετά πάντως από το πρώτο!

@kormos καταλαβαίνω τι λες οκ, ανέβηκε λίγο το αίμα στο κεφάλι με την λέξη ΑΕΠΙ γιατί τους συχαίνομαι.
ανέβηκε και λίγο ακόμα με το " Το που βρήκες το medium (cd, wav, aiff, mp3) δεν τους ενδιαφέρει." από τον φίλο (αγάπη, απλά το πήρα ότι το έλεγε σαν στανταράκι) όσο για το google το έχω φάει αρκετά πριν ποστάρω εδώ. 

**  α ρε CDακια!! από πίσω πάμε πιο πίσω!!!

Καλημέρα,

αν και φύγαμε λίγο εκτός θέματος, θα ήταν φρόνιμο να είμαστε ποιό συγκρατημένοι γιατί κανείς μας δεν ενεργεί για λογαριασμό της ΑΕΠΙ και το βασικότερο μοιράζονται απλά πληροφορίες / γνώσεις :)

Εύχομαι να βρεις λύση στο θέμα ;) 

ΜΦΧ

Δημοσ.
Στις 3/2/2018 στις 1:28 ΜΜ, ChaniaMania είπε

στα 15 χρόνια που έπαιζα από το 96 περίπου μου έχει γίνει πάνω 10 φορές έλγχος από υπαλλήλους της αεπι για την γνησιότητα των CD (χωρίς να ζητάνε αποδείξεις για τα γνήσια)

Μεγάλη ατυχία ρε φίλε ... Εμένα (και σε όλους όσους ξέρω) δεν έκαναν έλεγχο ποτέ.
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει οτι λές ψέμματα. Οι "υπάλληλοι" της ΑΕΠΙ θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να σε τρομοκρατήσουν και να σου "τα πάρουν". 'Ενας από τους τρόπους που θα χρησιμοποιήσουνείναι και να που ότι ψέμμα και ανακρίβεια τους κατεβαίνει στο κεφάλι. Στο δικαστήριο όμως δεν ισχύουν αυτά που λέει ο κάθε "υπάλληλος" αλλά οι νόμοι. Τότε με ένα καλό δηκηγόρο μπορεί να ανακαλύψεις οτι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική απ' ότι υποστηρίζουν οι "υπάλληλοι".

και σε φίλο συνάδελφο έχουν καλέσει την αστυνομία μπροστά μου και έχουν κατασχέσει το λαπτοπ γιατί δεν μπορούσε να αποδείξει ότι είναι αγορασμένο αυτό που έπαιζε.

Αλλά τελικά δεν του το πήραν... Και αν το το έπαιρναν τελικά θα μπορούσε να το πάρει πίσω και να κάνει και μια μύνηση σχετικώς...
Εσύ πως θα μπορέσεις να αποδείξεις στο κάθε "μπατσοβλαχαδερό" οτι οι αποδείξεις που έχεις κάνει print-out με τον εκτυπωτή σου είναι νόμιμες; Γιατί αν ξεκινήσεις τέτοια κουβέντα σε βλέπω να σε πηγαίνουν μέσα για πλαστογράφηση και φοροδιαφυγή κτλ. κτλ.
Στο τέλος βέβαια αν ποτέ γινόταν δικαστήριο πάλι θα κέρδιζες και θα αθωωνόσουν αλλά αν νομίζεις οτι με print-out μπορείς να αποδείξεις τη νομιμότητα των αρχείων σου στον κάθε βλάκα, ξανασκέψου το....

Οχι φυσικά, δεν είπα κάτι τέτοι. Αυτό που προσπαθώ να πως είναι ότι και "απόλυτα νόμιμος" να είσαι πάντα αυτοί κάτι θα βρούν για να σε κατηγορήσουν, το οποίο ναι μεν θα καταπέσει στο δικαστήριο και θα αθωωθείς αλλά η ζημιά θα έχει γίνει...

Πρώτα απ' όλα ΔΕΝ ρωτάω στα forum. Αν θέλω πληροφορίες και συμβουλές για τόσο σοβαρά ζητήματα ρωτάω τους δικηγόρους μου και τους λογιστές μου. Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση όμως δεν ρωτάω και δεν παίρνω τηλ. την ΑΕΠΙ !!!!!!
Αυτούς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να "στα πάρουν" και θα σου πουν ότι ψέμμα τους κατέβει στο κεφάλι προκειμένου να το καταφέρουν. Ο λογιστής μου και ο δικηγόρος μου θα μου πούν ποιός είναι ο νόμος και θα μου δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες και κατευθύνσεις για το πώς να τον παρακάμψω!

>> *άδεια εργασίας βγάζεις αν είναι να σου κάνουν πρόσληψη και ο dj είναι μέσα στο bar.

Εσύ δηλ. παίζεις το δρόμο; Αν ναι ίσως να μην χρειάζεσαι άδεια. Αν όμως παίζεις μουσική μέσα σε μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος (από θέατρο-σινεμά μέχρι καφενείο) θές άδεια με βάση το Π.Δ 264/2003 Άρθρο 4 • ΦΕΚ: Α 237 20031014
Δεν στο έχουν ζητήσει ποτέ όπως δεν ζητησαν ποτέ σε μένα  και σε όσους γνωρίζω να αποδείξω οτι τα αρχεία του υπολογιστή μου είναι αγορασμένα και έχω τα νόμιμα παραστατικά. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει σχετικός νόμος (και στις δύο περιπτώσεις...)

Κακώς. Έχεις τεράστια οικονομική επιβάρυνση (υποχρεωτική καταβολή εισφορών ΕΦΚΑ) χωρίς λόγο...
Εγώ όποτε είναι να παίξω κάπου ζητάω από τον ιδιοκτήτη να με ασφαλίσει σαν απλό εργαζόμενο (ΙΚΑ) για ολιγό-ωρη απασχόληση με πολύ λιγότερο κόστος, χωρίς προσλήψεις και γραφειοκρατία. Αυτά τα κάνει ο λογιστής του online σε δευτερόλεπτα. Σε ασφαλίζει μόνο για το βράδυ που δουλεύεις, το όνομά σου στην κατάσταση εργαζομένων και τέλος, χωρίς κανένα "νταβατζιλίκι" στον ΕΦΚΑ μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει.

Για να καταλλήξουμε κάπου....
Νόμοι υπάρχουν 10δες και τις περισσότερες φορές ο ένας αντικρούει τον άλλο. Ο λόγος που είναι έτσι είναι για να μην μπορείς ΠΟΤΕ να είσαι 100% νόμιμος και να μπορούν να σε εκβιάσουν τα διάφορα λαμόγια (ΑΕΠΙ) ή το αδηφάγο τέρας (κράτος).
'Αρα ξεχνάς την περίπτωση του να είσαι 100% νόμιμος και κοιτάς να καλύψεις τα απολύτως απαραίτητα και σε survival mode να εκμεταλευτείς ότι παραθυράκι και αντικρουόμενος νόμος υπάρχει για να προστατευτείς.
Διαφορετικά αλλάζεις χώρα...
Έτσι κι' αλλιώς θα ζεις πάντα κάτω από την απειλή του κάθε αγράμματου "υπάλληλου" που θα "ερμηνεύσει" το νόμο όπως του αρέσει προκυμένουν να σε βγάλει παράνομο. Δεν έχει "από το νόμο" έτσι κι αλλιώς καμίοα ευθύνη αν δεν ερμήνευσε το νόμο σωστά και σε ταλαιπώρησε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...