ChaniaMania Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 2 ώρες πριν, amadou είπε Μεγάλη ατυχία ρε φίλε ... Εμένα (και σε όλους όσους ξέρω) δεν έκαναν έλεγχο ποτέ. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει οτι λές ψέμματα. Οι "υπάλληλοι" της ΑΕΠΙ θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να σε τρομοκρατήσουν και να σου "τα πάρουν". 'Ενας από τους τρόπους που θα χρησιμοποιήσουνείναι και να που ότι ψέμμα και ανακρίβεια τους κατεβαίνει στο κεφάλι. Στο δικαστήριο όμως δεν ισχύουν αυτά που λέει ο κάθε "υπάλληλος" αλλά οι νόμοι. Τότε με ένα καλό δηκηγόρο μπορεί να ανακαλύψεις οτι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική απ' ότι υποστηρίζουν οι "υπάλληλοι". Δεν είναι θέμα ατυχίας φίλε μου, είναι κάτι που περιμέναμε να γίνει ανά πάσα στιγμή σε κάθε νυχτοκάματο. Εγώ όσους παλιούς dj από Χανιά ξέρω (από 95-96) δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην έχει φάει ελέγχους. Μάλιστα ο της ΑΕΠΙ συμπλήρωνε και μια λίστα με τα τραγούδια που έπαιζαν για συλλογή στατιστικών ώστε να αποδώσουν αργότερα ανάλογα ποσά στους καλλιτέχνες τους (το ότι έβαζαν περισσότερο τους μεγάλους και δικούς τους είναι άλλο θέμα). Μπορεί τώρα να μη βγάζουν τόση αυστηρότητα αλλά το θέμα νομιμότητας του μέσου ισχύει. μπορείς να πάρεις τηλ την ΑΕΠΙ όπως πήρα και εγώ εχτές να δω μπας και έχει αλλάξει κάτι (γελούσαν). Ε μη το πάμε τώρα και στα δικαστήρια και χάσουμε και την ησυχία μας. Η ΑΕΠΙ είναι καταρχήν παράνομη αλλά λειτουργεί με πλάτη το κράτος. έγραφε ακόμα και καφενεία σε χωριά για την τηλεόραση (δες τα doc του βαξεβάνη, πρέπει να υπάρχουν ακόμα στο youtube). 2 ώρες πριν, amadou είπε Αλλά τελικά δεν του το πήραν... Και αν το το έπαιρναν τελικά θα μπορούσε να το πάρει πίσω και να κάνει και μια μύνηση σχετικώς... Εσύ πως θα μπορέσεις να αποδείξεις στο κάθε "μπατσοβλαχαδερό" οτι οι αποδείξεις που έχεις κάνει print-out με τον εκτυπωτή σου είναι νόμιμες; Γιατί αν ξεκινήσεις τέτοια κουβέντα σε βλέπω να σε πηγαίνουν μέσα για πλαστογράφηση και φοροδιαφυγή κτλ. κτλ. Στο τέλος βέβαια αν ποτέ γινόταν δικαστήριο πάλι θα κέρδιζες και θα αθωωνόσουν αλλά αν νομίζεις οτι με print-out μπορείς να αποδείξεις τη νομιμότητα των αρχείων σου στον κάθε βλάκα, ξανασκέψου το.... Του το πήραν, βρήκαν ένα κάρο παράνομα, κόπηκε πρόστιμο (δεν θυμάμαι πόσο αλλά καλή τάπα για την εποχή) και ο ιδιοκτήτης του μπαρ πήγε και είπε ότι είναι του μαγαζιού και το πήρε πίσω από το αστυνομικό μέγαρο πληρώνοντας το πρόστιμο ο ίδιος αντί το παλικάρι που δεν είχε στον ήλιο μοίρα. το Β μέρος αυτού που λες δεν το σχολιάζω. 2 ώρες πριν, amadou είπε Οχι φυσικά, δεν είπα κάτι τέτοι. Αυτό που προσπαθώ να πως είναι ότι και "απόλυτα νόμιμος" να είσαι πάντα αυτοί κάτι θα βρούν για να σε κατηγορήσουν, το οποίο ναι μεν θα καταπέσει στο δικαστήριο και θα αθωωθείς αλλά η ζημιά θα έχει γίνει... δεν την ψάχνω εξ-αρχής και όλα καλά για μένα. εγώ ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τους ελέγχους μου. έσκαγα με δίσκους και γνήσια CD περνούσα οκ, το πρόβλημα ήταν τα σιχάματα που έπρεπε να τους δίνω και αναφορά αποσυντονίζοντας με από την δουλειά. 2 ώρες πριν, amadou είπε Εσύ δηλ. παίζεις το δρόμο; Αν ναι ίσως να μην χρειάζεσαι άδεια. Αν όμως παίζεις μουσική μέσα σε μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος (από θέατρο-σινεμά μέχρι καφενείο) θές άδεια με βάση το Π.Δ 264/2003 Άρθρο 4 • ΦΕΚ: Α 237 20031014 Δεν στο έχουν ζητήσει ποτέ όπως δεν ζητησαν ποτέ σε μένα και σε όσους γνωρίζω να αποδείξω οτι τα αρχεία του υπολογιστή μου είναι αγορασμένα και έχω τα νόμιμα παραστατικά. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει σχετικός νόμος (και στις δύο περιπτώσεις...) Αν ο dj είναι μέσα στο μπαρ χωρίς βιβλιάριο υγείας τον έχουν σκίσει. Αν παίζει σε ξεχωριστό δικό του booth και κόβει τιμολόγια τότε δεν απαιτείται. μπουφές service κτλ είναι αναγκαστικό. στην περίπτωση της πρόσληψης όμως έτσι και αλλιώς θέλεις άδεια και έτσι και αλλιώς κάνεις εξετάσεις και έχεις βιβλιάριο υγείας. οπότε μια η άλλη. μία λύση είναι το λαπτοπ ανάποδα στο μπαρ και ο dj από έξω... παίζει πολύ εδώ τώρα τελευταία.. δεν θέλει καν πρόσληψη, αλλά αυτά είναι προσωπικά και στα λέει ο λογιστής όπως σωστά λες και εσύ. 2 ώρες πριν, amadou είπε Κακώς. Έχεις τεράστια οικονομική επιβάρυνση (υποχρεωτική καταβολή εισφορών ΕΦΚΑ) χωρίς λόγο... Εγώ όποτε είναι να παίξω κάπου ζητάω από τον ιδιοκτήτη να με ασφαλίσει σαν απλό εργαζόμενο (ΙΚΑ) για ολιγό-ωρη απασχόληση με πολύ λιγότερο κόστος, χωρίς προσλήψεις και γραφειοκρατία. Αυτά τα κάνει ο λογιστής του online σε δευτερόλεπτα. Σε ασφαλίζει μόνο για το βράδυ που δουλεύεις, το όνομά σου στην κατάσταση εργαζομένων και τέλος, χωρίς κανένα "νταβατζιλίκι" στον ΕΦΚΑ μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει. καλώς γιατί τρέχω και studio και μαγαζί και εταιρία θεάματος. γενικά τρέχω 10 ΚΑΔ (εξαντλημένα) αλλά μη πούμε τώρα και τι βρακί φοράμε (χαβαλέ το λέω μη με πείτε απότομο ;p) . τα προσωπικά μας και το τι κάνουμε με τους λογιστάδες μας. 2 ώρες πριν, amadou είπε Για να καταλλήξουμε κάπου.... Νόμοι υπάρχουν 10δες και τις περισσότερες φορές ο ένας αντικρούει τον άλλο. ------ Ο λόγος που είναι έτσι είναι για να μην μπορείς ΠΟΤΕ να είσαι 100% νόμιμος και να μπορούν να σε εκβιάσουν τα διάφορα λαμόγια (ΑΕΠΙ) ή το αδηφάγο τέρας (κράτος). ------ 'Αρα ξεχνάς την περίπτωση του να είσαι 100% νόμιμος και κοιτάς να καλύψεις τα απολύτως απαραίτητα και σε survival mode να εκμεταλευτείς ότι παραθυράκι και αντικρουόμενος νόμος υπάρχει για να προστατευτείς. Διαφορετικά αλλάζεις χώρα... Έτσι κι' αλλιώς θα ζεις πάντα κάτω από την απειλή του κάθε αγράμματου "υπάλληλου" που θα "ερμηνεύσει" το νόμο όπως του αρέσει προκυμένουν να σε βγάλει παράνομο. Δεν έχει "από το νόμο" έτσι κι αλλιώς καμίοα ευθύνη αν δεν ερμήνευσε το νόμο σωστά και σε ταλαιπώρησε... (έκοψα το quote στα 3 με ----) συμφωνώ ---- μπορείς αλλά τις περισσότερες πολλές φορές δεν συμφέρει ---- αυτά είναι προσωπική επιλογή του κάθε ενός το πως θα πράξει. εγώ είμαι νόμιμος όσο πάει, δεν εκμεταλλεύομαι παράθυρα,τα κάνω όλα straight και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. το αν ζορίζομαι, το πως την παλεύω κτλ... προσωπικό μου. Φίλε μου γίνεται χαμός στην χώρα. παλιά ήταν κάπως καλύτερος ο χαμός αλλά τώρα είναι ο χαμός του καραχαμού. το σύνταγμα έχει γίνει κουρέλι σε όλα τα επίπεδα και στην δικαιοσύνη γίνετε της καραπ------- . αν δεν πας με τα νερά τους κάποια στιγμή στην κάτσουν (εσένα, εμένα, του δίπλα δεν το λέω για εσένα μόνο, τρόπος του λέγειν). εγώ λοιπόν θα πάρω ότι wav θέλω, με νόμιμα λεφτά δηλωμένα, θα εκτυπώσω αποδείξεις συναλλαγής από τράπεζα και shop κτλ κτλ, θα πληρώνω το τεβε μου, θα κόψω τα τιμολογιάκια μου και το βράδυ η το πρωί θα κοιμάμαι κανονικά. όταν δεν θα μπορώ πια θα δω τι θα κάνω.... αγαπάω πολύ την φύση και ίσως καταλήξω με κάνα κοτέτσι σε κάποιο βουνό!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα