Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο PC μου έχω φτιάξει ένα δεύτερο account για να χρησιμοποιείται από τρίτους. Υπάρχουν όμως φάκελοι στους οποίους θέλω να έχω μόνο εγώ πρόσβαση ως Admin. Υπάρχει τρόπος να είναι password protected αυτοί οι φάκελοι και να απαιτείται το δικό μου password ως Admin καθώς επίσης και να "ξεκλειδώνουν" όταν μπαίνω εγώ από το δικό μου account (admin) και να μη ζητάει κωδικούς

Δημοσ.

Καλημέρα ! ψαξε να βρεις αν υπαρχει ο κλασσικος λογαριασμος guest αλλιως βαλε στον λογαριασμο σου password και το ζηταει (χωρις να ειμαι σιγουρος κιολας) οταν παει καποιος να μπει απο αλλον λογαριασμο

Δημοσ.

Αν ο άλλος λογαριασμός ΔΕΝ είναι admininstrator, ότι έχεις στο προφίλ σου (desktop, documents κτλ) δεν μπορεί να τα δει ο άλλος λογαριασμός. Εννοείται ότι πρέπει να έχεις κωδικό στο προφίλ σου.
Για να δεις τι λογαριασμό έκανες πάτα WINDOWS+R και δώσε control userpasswords 2
Εντόπισε το άλλο χρήστη και δες σε ποιο group είναι. Βάλτον σε users αν είναι admin.

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, micos000 είπε

Αν ο άλλος λογαριασμός ΔΕΝ είναι admininstrator, ότι έχεις στο προφίλ σου (desktop, documents κτλ) δεν μπορεί να τα δει ο άλλος λογαριασμός. Εννοείται ότι πρέπει να έχεις κωδικό στο προφίλ σου.
Για να δεις τι λογαριασμό έκανες πάτα WINDOWS+R και δώσε control userpasswords 2
Εντόπισε το άλλο χρήστη και δες σε ποιο group είναι. Βάλτον σε users αν είναι admin.

Ο άλλος είναι standard user. Τους εν λόγω φακέλους όμως τους έχω "χύμα" σε 2ο δίσκο και δεν είναι εμφωλευμένοι εντός του "profile" μου ως χρήστης

Δημοσ.

Ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα όπως το folder lock.
Άλλος τρόπος είναι να παίξεις με τα δικαιώματα του φάκελου.

Δημοσ.

Αν τα περιεχόμενα ανήκουν σε σένα τότε δε θα σου βγάζει τίποτα εσένα.
Όσο για τα δικαιώματα, θα πρέπει στον κεντρικό φάκελο να έχει στη λίστα με τους χρήστες μόνο system εσένα και administrators. Ότι άλλο έχει σε users και authenticated users ή άλλα ονόματα τα διαγράφεις. Όταν πάει να μπει ο άλλος χρήστης θα ζητήσει κωδικούς ενώ στον δικό σου λογαριασμό θα ανοίγουν οι φάκελοι κανονικά.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ ας πούμε με το δικό μου account σε ποιές κατηγορίες χρηστών μπαίνω; Δεν μπαίνω και στα users και τα authenticated users; 

Διότι μόλις τώρα δοκίμασα να σβήσω αυτά που μου είπες από έναν test φάκελο που έφτιαξα και μου ζητάει και εμένα κωδικό για να αποκτήσω μόνιμη πρόσβαση

Επεξ/σία από Abudi
Δημοσ.

Ο system είναι ο λογαριασμός του συστήματος και έχει απεριόριστη πρόσβαση. Ο adminstrator μπαίνει σε όλους τους φάκελους εκτός από αυτούς που μπορεί να έχει κλειδώσει το σύστημα για την προστασία του. Από εκεί και κάτω εξαρτάτε από τα δικαιώματα. Μόνο να έχεις στο νου σου ότι αν μπεις σαν admin στον προφίλ του χρήστη και πάρεις την κατοχή τότε ο χρήστης που θα κάνεις δε θα μπορεί να δει τα αρχεία του.

Δημοσ.

Μισό λεπτάκι διότι κάπου το έχασα. Εγώ έχω 2 accounts στο PC. Το user1 (λ.χ) που είναι Admin και έφτιαξα τώρα και το user2 που είναι "standard user" ή πως αλλιώς λέγεται. Στον test φάκελο που έφτιαξα λοιπόν, για να δοκιμάσω όλα αυτά τα πράγματα, πήγα: Properties->Security->Advanced->Disable inheritance και έκανα remove Users και Authenticated Users. ΟΜΩΣ. Ενώ είμαι signed in με τον user1 δεν έχω δικαίωμα να ανοίξω τον φάκελο και πρέπει να βάλω password για να αποκτήσω "μόνιμη πρόσβαση"

Δημοσ.
Στις 1/3/2018 στις 12:40 ΜΜ, micos000 είπε

Ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα όπως το folder lock.
Άλλος τρόπος είναι να παίξεις με τα δικαιώματα του φάκελου.

Επισης να προτεινω κι εγω ενα προγραμματακι πολυ καλο για τον φιλο :WinMend folder hidden.

Δημοσ.
Στις ‎01‎/‎03‎/‎2018 στις 11:48 ΠΜ, Abudi είπε

Στο PC μου έχω φτιάξει ένα δεύτερο account για να χρησιμοποιείται από τρίτους. Υπάρχουν όμως φάκελοι στους οποίους θέλω να έχω μόνο εγώ πρόσβαση ως Admin. Υπάρχει τρόπος να είναι password protected αυτοί οι φάκελοι και να απαιτείται το δικό μου password ως Admin καθώς επίσης και να "ξεκλειδώνουν" όταν μπαίνω εγώ από το δικό μου account (admin) και να μη ζητάει κωδικούς

Καλησπέρα,

απο τη στιγμή που έχεις δύο προφιλ στον υπολογιστή, αντιλαμβάνομαι πως ο admin έχει κωδικό.

ή κάνεις 2ο χρήστη και δεν του δίνεις δικαιώματα administrator ή πας και δηλώνεις τι θα κάνει ο κάθε χρήστης στους φακέλους που εσύ ορίσεις απο την προστασία...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...