Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας παιδιά!

Είμαι 25 ετών, έχω τελειώσει το Πανεπιστήμιο Πειραιά ως προπτυχιακό και συγκεκριμένα το Τμήμα Πληροφορικής και ως μεταπτυχιακό το ίδιο τμήμα στο ΕΚΠΑ πριν από λίγο διάστημα. Ο προγραμματισμός και γενικότερα ο τομέας της πληροφορικής μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον από σχετικά μικρή ηλικία. Έτσι έδωσα πανελλήνιες  με στόχο να μπω στο τμήμα πληροφορικής αποκλειστικά και μόνο ώστε να συνεχίσω την ανάπτυξη εφαρμογών (που σε λυκειακό επίπεδο μου άρεσε τρομερά) σε επαγγελματικό στάδιο. Στο 1ο έτος του προπτυχιακού αρχίζω και καταλαβαίνω ότι από τη μια η καθοδήγηση των καθηγητών στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είναι ελάχιστη, και από την άλλη ότι για να μάθεις προγραμματισμό ουσιαστικά είσαι μόνος σου, το ίντερνετ και η τρέλα σου για αυτό...Προχωράνε τα χρόνια, υλοποιούνται διάφορα projects σε γλώσσες προγραμματισμού, τα οποία βγαίνουν σχετικά εύκολα με λίγη προσπάθεια από εμένα και συνεργατικότητα με άλλους συμφοιτητές φτάνω στο 3ο έτος έχοντας αντιπαθίσει εντελώς πλέον τον προγραμματισμό (εφόσον όλα τα έβλεπα βουνά). Τελικά διαλέγω να επιλέξω κατεύθυνση δικτύων στη σχολή. Το πεδίο των δικτύων και των τηλεπικοινωνιών μου άρεσε αρκετά οπότε συνέχισα εκεί. Ολοκληρώνω τις προπτυχιακές σπουδές μου ουσιαστικά ξέρωντας καλά τηλεπικοινωνίες και δίκτυα και έχοντας αρκετά κενά στις περισσότερες γλώσσες προγραμματισμού. Φυσικά τα κενά που αναφέρομαι σχετίζονται με τη δυνατότητα-απειρία ανάπτυξης και όχι των βασικών εννοιών των γλωσσών προγραμματισμού (δομών επιλογής, ακολουθίας, σύνταξης κλπ). Ουσιαστικά αυτό που μου λείπει είναι ότι ποτέ μέχρι τώρα δεν κατάφερα να φτιάξω κάτι ολοκληρωμένο προγραμματιστικά σε καμία γλώσσα και άρα τα βλέπω όλα κάπως...

Συνεχίζοντας, αμέσως μόλις ολοκληρώνω τις προπτυχιακές μου σπουδές σκέφτομαι και λέω, θα βελτιώσω αυτό που ξέρω καλύτερα και επιλέγω να κάνω μεταπτυχιακό στο Τμήμα Πληροφορικής του εκπα και συγκεκριμένα στις τηλεπικοινωνίες το οποίο τελείωσα πρόσφατα. 

Εδώ και περίπου 3 εβδομάδες αναζητώ εργασία στον κλάδο και πραγματικά έχω απογοητευτεί...Διαπιστώνω εκ των υστέρων πως ό,τι έχω μάθει μου είναι πρακτικά άχρηστο και το μόνο που ζητούν σε kariera, skywalker κλπ είναι προγραμματισμός, προγραμματισμός, προγραμματισμός και web development. Δεν υπάρχει τίποτα μα τίποτα που να αφορά κομμάτι τηλεπικοινωνιών και αν βρεις κάτι (άντε καμιά intracom) τότε θα ζητάει ccna, ccnp και δεν ξέρω και εγώ τι άλλη πιστοποίηση. Πραγματικά νιώθω χαμένος και αποτυχημένος και δεν ξέρω τι να κάνω...

Έχω πάει σε αρκετές συνεντεύξεις στις οποίες ανέφερα αυτά τα οποία σας λέω και εγώ. Όλοι μα όλοι ζητάνε προγραμματισμό. Μάλιστα σε μια εξ' αυτών ο εργοδότης μου είπε χαρακτηριστικά "γιατί το έκανες αυτό στον εαυτό σου; ασχολήθηκες με τα δίκτυα σε μια χώρα που δεν ζητούνται...έχεις κάνει τόσα πολλά αλλά στην ουσία τίποτα". 

Ποιά είναι η γνώμη σας; Από το μυαλό μου περνάνε διάφορες σκέψεις όπως το να ξεκινήσω να μαθαίνω τώρα προγραμματισμό (εκεί λέω από που να πιάσω??) ή να το γυρίσω εντελώς και να κάνω μεταπτυχιακό ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο σε κλάδο με οικονομικά κλπ. Και τα δύο προϋποθέτουν χρόνο από εμένα ενώ από την άλλη θέλω να ξεκινήσω να εργάζομαι στον κλάδο ώστε να αρχίσω και την ανεξάρτητη ζωή μου. 

Υ.Γ.: Για να προλάβω απαντήσεις του στυλ κάτσε διάβασε μόνος σου κλπ σας λέω ότι υπέβαλα την ερώτηση μου με σκοπό να μου δώσετε μια κατευθυντήρια γραμμή, ίσως και εσείς κάποια στιγμή να βρεθήκατε στη φάση που είμαι εγώ τώρα και να είχατε τους ίδιους προβληματισμούς. Επίσης, θέλω να αναφέρω ότι οι επαγγελματικές μου επιδιώξεις σε καμία περίπτωση δεν συμβιβάζονται με έναν άνθρωπο που κάθεται 8ωρα-10ωρα-όσο χρειαστεί μπροστά από μια οθόνη και scriptαρει...αν το κάνω θα το κάνω αναγκαστικά, διαβάζοντας και ύστερα από προσπάθεια, επειδή βλέπω ότι αυτό ζητάει η αγορά και όχι γιατί με συναρπάζει η ίδεα...

Σας ευχαριστώ πολύ!

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φιλε μου οπως πολυ καλα ειπες χρειαστηκε να φας τοσα χρονια απο τη ζωη σου για να καταλαβεις τελικα οτι οσα εμαθες ηταν χωρις καποια χρησιμοτητα, ειμαι και εγω αποφοιτος τει πληροφορικης θεσσαλονικης και οταν ξεκινησα να ψαχνω για δουλεια διαπιστωσα ακριβως τα ιδια.

Δυστυχως στην ελλαδα η εκπαιδευση δινει τιτλους μονο και οχι πρακτικη ουσια που θα σε βοηθησει να ξεκινησεις κατι επαγγελματικα. Επειδη εισαι 25 χρονων θα σου προτεινα να μαθεις ηλεκτρονικη και να ασχοληθεις με το τεχνικο κομματι και την επισκευη βλαβων και οχι με δικτυα η προγραμματισμο. Οπως ειπες ζητανε προγραμματισμο αλλα για πες μου σημερα δουλευεις στον Α και μαθαινεις τη ταδε γλωσσα, μετα απο δυο χρονια δουλευεις στον Β και σου λεει " α δε θελω τη γλωσσα που δουλεψες στον Α θελω τη δικια μου" το αποτελεσμα ειναι οτι συνεχως εσυ θα πρεπει να διαβαζεις και να εξαρτασε απο το καθε αφεντικο και τις ορεξεις του. ΜΗΝ ψαχνεις μονο στο κλαδο που τελειωσες αντιθετως δουλεψε για να εχεις λεφτα στα χερια σου και παραλληλα προσπαθησε να βρεις πανω σε αυτο που ξερεις καλα στις τηλεπικοινωνιες και καποια στιγμη ισως μαζεψεις τα λεφτα που χρειαζεται για να κανεις κατι δικο σου, αλλα πρεπει να σε μαθει ο κοσμος για να αποκτησεις πελατεια πνω στα δικτυα κτλ.

• Like 1
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Επίσης, θέλω να αναφέρω ότι οι επαγγελματικές μου επιδιώξεις σε καμία περίπτωση δεν συμβιβάζονται με έναν άνθρωπο που κάθεται 8ωρα-10ωρα-όσο χρειαστεί μπροστά από μια οθόνη και scriptαρει...αν το κάνω θα το κάνω αναγκαστικά, διαβάζοντας και ύστερα από προσπάθεια, επειδή βλέπω ότι αυτό ζητάει η αγορά και όχι γιατί με συναρπάζει η ίδεα...

Το μυστικό της επιτυχίας (και ευτυχίας) : Ασχολήσου με αυτό που αγαπάς.

• Like 4
Δημοσ.

@Kwstas77 μιας και δεν το αναφέρεις να φανταστώ ότι υπάρχει κάποιος λόγος που δεν κοιτάς για entry level θέσεις επάνω σε δίκτυα στην Ευρώπη ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ajaxmonkey4hire είπε

Το μυστικό της επιτυχίας (και ευτυχίας) : Ασχολήσου με αυτό που αγαπάς.

Το πρόβλημα ακριβώς είναι ότι αυτό που αγαπάω δεν έχει δουλειά.

28 λεπτά πριν, akis_fc είπε

@Kwstas77 μιας και δεν το αναφέρεις να φανταστώ ότι υπάρχει κάποιος λόγος που δεν κοιτάς για entry level θέσεις επάνω σε δίκτυα στην Ευρώπη ?

Απλώς δεν θέλω να φύγω από την Ελλάδα για συγκεκριμένους λόγους, αυτό νομίζω ότι απαντάει στο ερώτημα...

Δημοσ.

αχρηστα σιγουρα δεν ειναι αυτα που εχεις μαθει, και μην νιωθεις ετσι

επιπλεον ψαχνεις για δουλεια 3 εβδομαδες, αλλοι ψαχνουν για χρονια ειδικα στην Ελλαδα, μην το παρατας θα βρεις

αν θελεις να μαθεις προγραμματισμο ασχολησου μονος σου, αλλα αν δε σου αρεσει μην ασχοληθεις, να το κανεις με το ζορι θα ειναι πολυ κουραστικο και χρειαζεται παρα πολυ χρονο να μαθεις προγραμματισμο 

αν σου αρεσει αυτο που σπουδασες κυνηγησε το

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, kwstas77 είπε

Καλησπέρα σας παιδιά!

Είμαι 25 ετών, έχω τελειώσει το Πανεπιστήμιο Πειραιά ως προπτυχιακό και συγκεκριμένα το Τμήμα Πληροφορικής και ως μεταπτυχιακό το ίδιο τμήμα στο ΕΚΠΑ πριν από λίγο διάστημα. Ο προγραμματισμός και γενικότερα ο τομέας της πληροφορικής μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον από σχετικά μικρή ηλικία. Έτσι έδωσα πανελλήνιες  με στόχο να μπω στο τμήμα πληροφορικής αποκλειστικά και μόνο ώστε να συνεχίσω την ανάπτυξη εφαρμογών (που σε λυκειακό επίπεδο μου άρεσε τρομερά) σε επαγγελματικό στάδιο. Στο 1ο έτος του προπτυχιακού αρχίζω και καταλαβαίνω ότι από τη μια η καθοδήγηση των καθηγητών στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είναι ελάχιστη, και από την άλλη ότι για να μάθεις προγραμματισμό ουσιαστικά είσαι μόνος σου, το ίντερνετ και η τρέλα σου για αυτό...Προχωράνε τα χρόνια, υλοποιούνται διάφορα projects σε γλώσσες προγραμματισμού, τα οποία βγαίνουν σχετικά εύκολα με λίγη προσπάθεια από εμένα και συνεργατικότητα με άλλους συμφοιτητές φτάνω στο 3ο έτος έχοντας αντιπαθίσει εντελώς πλέον τον προγραμματισμό (εφόσον όλα τα έβλεπα βουνά). Τελικά διαλέγω να επιλέξω κατεύθυνση δικτύων στη σχολή. Το πεδίο των δικτύων και των τηλεπικοινωνιών μου άρεσε αρκετά οπότε συνέχισα εκεί. Ολοκληρώνω τις προπτυχιακές σπουδές μου ουσιαστικά ξέρωντας καλά τηλεπικοινωνίες και δίκτυα και έχοντας αρκετά κενά στις περισσότερες γλώσσες προγραμματισμού. Φυσικά τα κενά που αναφέρομαι σχετίζονται με τη δυνατότητα-απειρία ανάπτυξης και όχι των βασικών εννοιών των γλωσσών προγραμματισμού (δομών επιλογής, ακολουθίας, σύνταξης κλπ). Ουσιαστικά αυτό που μου λείπει είναι ότι ποτέ μέχρι τώρα δεν κατάφερα να φτιάξω κάτι ολοκληρωμένο προγραμματιστικά σε καμία γλώσσα και άρα τα βλέπω όλα κάπως...

Συνεχίζοντας, αμέσως μόλις ολοκληρώνω τις προπτυχιακές μου σπουδές σκέφτομαι και λέω, θα βελτιώσω αυτό που ξέρω καλύτερα και επιλέγω να κάνω μεταπτυχιακό στο Τμήμα Πληροφορικής του εκπα και συγκεκριμένα στις τηλεπικοινωνίες το οποίο τελείωσα πρόσφατα. 

Εδώ και περίπου 3 εβδομάδες αναζητώ εργασία στον κλάδο και πραγματικά έχω απογοητευτεί...Διαπιστώνω εκ των υστέρων πως ό,τι έχω μάθει μου είναι πρακτικά άχρηστο και το μόνο που ζητούν σε kariera, skywalker κλπ είναι προγραμματισμός, προγραμματισμός, προγραμματισμός και web development. Δεν υπάρχει τίποτα μα τίποτα που να αφορά κομμάτι τηλεπικοινωνιών και αν βρεις κάτι (άντε καμιά intracom) τότε θα ζητάει ccna, ccnp και δεν ξέρω και εγώ τι άλλη πιστοποίηση. Πραγματικά νιώθω χαμένος και αποτυχημένος και δεν ξέρω τι να κάνω...

Έχω πάει σε αρκετές συνεντεύξεις στις οποίες ανέφερα αυτά τα οποία σας λέω και εγώ. Όλοι μα όλοι ζητάνε προγραμματισμό. Μάλιστα σε μια εξ' αυτών ο εργοδότης μου είπε χαρακτηριστικά "γιατί το έκανες αυτό στον εαυτό σου; ασχολήθηκες με τα δίκτυα σε μια χώρα που δεν ζητούνται...έχεις κάνει τόσα πολλά αλλά στην ουσία τίποτα". 

Ποιά είναι η γνώμη σας; Από το μυαλό μου περνάνε διάφορες σκέψεις όπως το να ξεκινήσω να μαθαίνω τώρα προγραμματισμό (εκεί λέω από που να πιάσω??) ή να το γυρίσω εντελώς και να κάνω μεταπτυχιακό ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο σε κλάδο με οικονομικά κλπ. Και τα δύο προϋποθέτουν χρόνο από εμένα ενώ από την άλλη θέλω να ξεκινήσω να εργάζομαι στον κλάδο ώστε να αρχίσω και την ανεξάρτητη ζωή μου. 

Υ.Γ.: Για να προλάβω απαντήσεις του στυλ κάτσε διάβασε μόνος σου κλπ σας λέω ότι υπέβαλα την ερώτηση μου με σκοπό να μου δώσετε μια κατευθυντήρια γραμμή, ίσως και εσείς κάποια στιγμή να βρεθήκατε στη φάση που είμαι εγώ τώρα και να είχατε τους ίδιους προβληματισμούς. Επίσης, θέλω να αναφέρω ότι οι επαγγελματικές μου επιδιώξεις σε καμία περίπτωση δεν συμβιβάζονται με έναν άνθρωπο που κάθεται 8ωρα-10ωρα-όσο χρειαστεί μπροστά από μια οθόνη και scriptαρει...αν το κάνω θα το κάνω αναγκαστικά, διαβάζοντας και ύστερα από προσπάθεια, επειδή βλέπω ότι αυτό ζητάει η αγορά και όχι γιατί με συναρπάζει η ίδεα...

Σας ευχαριστώ πολύ!

Θα προσπαθήσω να είμαι λακωνικός. Καταρχήν να σου πω ότι στην ίδια φάση ήμουν (και θα έλεγα είμαι) και εγώ. Έχω τελειώσει ΤΕΙ Πληροφορικής και δεν βρίσκω με τίποτα εργασία πάνω στο κλάδο. Αυτό που λες ισχύει. Όντως οι περισσότεροι εργοδότες αναζητούν προγραμματιστές. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το αλλάξεις. Θα πρέπει λοιπόν αν και εφόσον σου αρέσει ο προγραμματισμός να προσπαθήσεις να βελτιωθείς εκεί αν θες να βρεις δουλειά στο κλάδο. Επί τη ευκαιρία, αυτό που σου είπε αυτός ο ανόητος εργοδότης δεν ισχύει. Έχω μιλήσει με διάφορους Πληροφορικούς και όλοι μου έχουν πει ότι έχουν μεγάλη ζήτηση ο προγραμματισμός και τα δίκτυα. Επίσης μην αφήνεις το κάθε τυχάρπαστο να σου ρίχνει το ηθικό. Προφανώς δεν μπορούσε να αιτιολογήσει το γιατί δεν σε προσλαμβάνει και σου είπε αυτή την βλακεία. Έχεις τελειώσει πανεπιστήμιο και έχεις κάνει μεταπτυχιακό, ποιος είναι αυτός που θα σου πει ότι δεν έχεις κάνει στην ουσία τίποτα; Αυτός τι έχει κάνει;;

Θα σου πω μια παρόμοια ιστορία. Πριν απο κάνα 2 χρόνια έψαχνα για δουλειά. Με κάλεσαν λοιπόν για συνέντευξη σε μια εταιρεία αρκετά μακριά από το σπίτι μου. Για να μην τα πολυλογώ πήγα σε ένα δωμάτιο και ήρθε ένας τύπος και άρχισε να μου κάνει ερωτήσεις. Σε μια στιγμή λέει "Χμμμ, από ότι βλέπω εδώ έχεις λίγη εμπειρία, πως και δεν το είδα αυτό;" Μου ήρθε να του πω "καλά βρε βούρλο δεν μπήκες στο κόπο να διαβάσεις το βιογραφικό μου και με κάλεσες τζάμπα εδώ, ενώ τελικά δεν πληρώ τα "κριτήρια" σου;" Μέτα άρχισε να μου λέει διάφορες πίπες και στο τέλος μου είπε της εξής θεική φράση " Η Πληροφορική έχει μεγάλη ζήτηση. Εγώ δεν ξέρω κανένα προγραμματιστή να είναι άνεργος!"  Του είπα από μέσα μου "Ρε άμε και στο διάολο" και έφυγα.

Μην απογοητεύεσαι. Δυστυχώς στη χώρα που ζούμε οι ευκαιρίες είναι ελάχιστες. Πρώτο σου μέλημα θα πρέπει να είναι να βγάζεις τα προς το ζήν και μετά να βρεις δουλειά στο αντικείμενο. Για να βρεις δουλειά στην Πληροφορική θα πρέπει : είτε να είσαι πάρα πολύ καλός (δηλ να έχεις μεγάλη εμπειρία) ή το κυριότερο να έχεις μέσον. Μετράει κυρίως το μέσον και οι γνωριμίες. Γι αυτό προσπάθησε να δικτυωθείς (και κυριολεκτικά και μεταφορικά). ;)   Προσωπικά δουλεύω σε άσχετο κλάδο και παράλληλα ασχολούμαι όσο μπορώ με το αντικείμενο, αλλά αν βρεθεί κάποια καλή ευκαιρία θα τα παρατήσω και θα προτιμήσω δουλειά σχετική με τις σπουδές μου.

Επεξ/σία από _Theo_
  • Like 1
Δημοσ.

Γνώμη δική μου είναι ΜΗΝ ασχοληθείς με τον προγραμματισμό. Δεν το έμαθες απο νωρίς, δεν θα το μάθεις γρήγορα και ακόμα και να το μάθεις δεν θα είσαι τόσο καλός όσο αυτοί που ασχολήθηκαν εξ'αρχής με προγραμματισμό. Οπότε έχεις 2 δρόμους:

1) Μαθαίνεις προγραμμαστισμό: Ξεκινάς να μαθαίνεις για C# & .NET (προσωπική προτίμηση)  και καταπιάνεσαι με ότι project Υπάρχει σε Github, και open source community για να πάρεις την λεγόμενη "Real World Experience", να μάθεις δηλαδή πράγματα τα οποία χρησιμοποιούμε κάθε μέρα οι προγραμματιστές. Φτιάχνεις μόνος σου project απο αριθμομηχανές μέχρι μικρά CRM, σιτε τύπου Netflix κτλ.  Προσωπικά υπολογίζω οτι με πολύ δουλεια (κυριολεκτικά πολύ) σε 1-1,5 χρόνο θα μπορείς να κάνεις συνεντεύξεις και ο εργοδότης να σκέφτεται να σε προσλάβει.

2) Μένεις στα δίκτυα, παίρνεις πιστοποιήσεις CISCO και αρχίζεις να χτίζεις μια καριέρα σαν system administrator. Επίσης ξεκινάς και μαθαίνεις Linux και αν πάρεις και πιστοποιήσεις απο την Red Hat τότε ακόμα καλύτερα.  Εννοείται οτι εαν επιλέξεις τέτοιου είδους μονοπάτι, δεν κοιτάς για εργασία πλεόν σε μικρές εταιρείες διότι αυτές δεν εχουν ανάγκη απο Sys Admin. Αρχίζεις και κοιτάς στην cosmote, forthnet και γενικά σε μεγάλες εταιρείες.

Δυστηχώς παιδιά η πληροφορική έχει καταντήσει σαν την ιατρική. Πρέπει να διαβάζεις και να μαθαίνεις καινούργιες τεχνολογίες και να είσαι "μέσα στα πράματα" όλη σου την ζωή! Κάποτε απλά ήξερες HTML & ASP classic και ήσουν άρχοντας. Τώρα τα πράματα αλλάξαν πολύ...

• Like 1
Δημοσ.

Σε όποιο κομμάτι και να ασχοληθείς αυτό πρέπει να το αναθεωρήσεις

Επίσης, θέλω να αναφέρω ότι οι επαγγελματικές μου επιδιώξεις σε καμία περίπτωση δεν συμβιβάζονται με έναν άνθρωπο που κάθεται 8ωρα-10ωρα-όσο χρειαστεί μπροστά από μια οθόνη και scriptαρει...αν το κάνω θα το κάνω αναγκαστικά, διαβάζοντας και ύστερα από προσπάθεια, επειδή βλέπω ότι αυτό ζητάει η αγορά και όχι γιατί με συναρπάζει η ίδεα...

είναι τομέας που πρέπει να θέλεις να αφιερώνεις συνεχώς - καθημερινά πολλές ώρες ( το 8 - 10 ώρες είναι απαραίτητο ) δες κι αυτό

για τα δίκτυα που θες , βασικά πρέπει να σου αρέσει και να πορωθείς με αυτό που κάνεις , είσαι σε καλή ηλικία , μπορείς να πας να δουλέψεις στο εξωτερικό για λίγα χρόνια , όταν γυρίσεις η προυπηρεσία που θα έχεις θα μετράει πολύ , έτσι οι πόρτες θα ανοίγουν πιο εύκολα για να μπεις σε μια δουλειά B)

Δημοσ.

Καταρχήν, μην απογοητεύεσαι μετά από ψάξιμο 3ων εβδομάδων !

Σίγουρα θα ακούσεις πολλές υπερβολές σε συνεντεύξεις, αλλά μην τους παίρνεις όλους αυτούς στα σοβαρά.

Μπορεί και να σου κάτσει από εκεί που δεν το περιμένεις.

Εσύ πατάς και στην πληροφορική και στα δίκτυα οπότε αυτό σίγουρα δεν είναι κακό. Αντιθέτως είναι πολύ θετικό και πρέπει να το παίξεις αυτό το χαρτί.

Όσο αφορά την αγορά οι τηλεπικοινωνίες είναι σε μαύρα χάλια, ενώ ο προγραμματισμός έχει ψωμί ακόμα, και νομίζω οτι θα αυξάνεται η ζήτηση για πολύ καιρό ακόμα.

Θα πρέπει να ρίξεις λίγο τα στάνταρ σου και να βρεις τρόπο να μπεις σε αυτή την αγορά. Όταν αποκτήσεις μια εμπειρία στον κλάδο είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα, και η ψυχολογία σου θα είναι σε άλλο επίπεδο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, _Theo_ είπε

Για να βρεις δουλειά στην Πληροφορική θα πρέπει : είτε να είσαι πάρα πολύ καλός (δηλ να έχεις μεγάλη εμπειρία) ή το κυριότερο να έχεις μέσον. Μετράει κυρίως το μέσον και οι γνωριμίες.

Γιατί συνεχίζεις να γράφεις τέτοιες βλακείες που μπορούν να αποπροσανατολίσουν τελείως τον TS; Σε πόσα άλλα threads σου έχουν γράψει πολλά άτομα ότι με αυτά που γράφεις αποκλείεται να έχεις περάσει έστω έξω από εταιρίες πληροφορικής. Τουλάχιστον σε αυτό σου το post το παραδέχεσαι. Οπότε γιατί δεν σταματάς να αναπαράγεις ότι να 'ναι;

Όλοι οι γνωστοί μου που ξέρουν έστω τα βασικά δεν δυσκολεύθηκαν καθόλου να βρουν εργασία σχετική με το αντικείμενο μετά ή πριν την αποφοίτηση τους. Τι μέσα και βλακείες; Επίσης υπάρχουν εταιρίες (ναι εδώ Ελλάδα) που ψάχνουν κόσμο σαν τρελές και δεν βρίσκουν.

@TS
Εγώ δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς ψάχνεις. Θέσεις network admin? Sysadmin/devops? Τι εννοείς όταν λες ότι ξέρεις καλά τηλεπικοινωνίες και δίκτυα; Και τι έχεις στο μυαλό σου ότι θες να κάνεις σαν εργασία καθημερινά;

Επεξ/σία από Ilias95
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαθαίνουμε να ζούμε με την αλλαγή. ("Πάντα ρεί, πάντα χωρεί")

Βρείτε τα reports των Gartner / Deloitte / PwC  για την 4η βιομηχανική επανάσταση και δείτε που πηγαίνει το πράγμα. (Augmented reality, IoT, AI, Cloud on cloud architecture  κλπ.). 

Πάνω από το 50% των επαγγελμάτων που θα είναι σε υψηλή ζήτηση το 2025 δεν είναι ακόμα γνωστά.  Δυστυχώς στην χώρα του χαβαλέ τελειώνουμε ένα πανεπιστήμιο και νομίζουμε ότι είμαστε έτοιμοι για την αγορά εργασίας. Μετά η προσγείωση είναι δύσκολη. 

Μου έχουν έρθει 4 υποψήφιοι την τελευταία εβδομάδα για μια θέση που έχουμε. Όλοι τους έχουν CCNA (o ένας και CCNP route). Τους πήγαμε στο lab και ζητήσαμε να κάνουν απλά πραγματάκια. Μόνο ο ένας τα κατάφερε. 

Οι τηλεπικοινωνίες πεθαίνουν. Στην Ελλάδα λόγω συρρίκνωσης του χώρου θα έχουμε τρείς παίκτες μέχρι το τέλος της χρονιάς, πολύ πλεονάζον προσωπικό θα μείνει εκτός αγοράς, και οι καλοπληρωμένες θέσεις τεχνικής ευθύνης  θα περιοριστούν καθότι πολλές υπηρεσίες γίνονται consolidate ή μεταβαίνουν σε global δομές στο cloud ή παρέχονται κεντρικά από τις εταιρείες (ειδικά VF / Cosmote). 

Ο προγραμματισμός (ειδικά σε τεχνολογίες - project  αιχμής) έχει χρήματα και ευκαιρίες αλλά θέλει προφανώς δουλειά και συνεχή προσπάθεια για εκμάθηση νέων τεχνολογιών.

Είσαι πολύ νέος, έχεις την δυνατότητα να προχωρήσεις.. 

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά πάντως δουλειές υπάρχουν, Νοκια και Ιντρακομ ζητάνε κατα καιρούς άτομα. 

Τι προσόντα έχεις περίπου; Network Programming δεν σας μάθανε καθόλου;

Προσωπικά δεν θα έμπλεκα και δεν έμπλεξα με τα webοειδη γιατί δεν εξασφαλίζουν σωστά λεφτά. Υπάρχει ένα μεγάλο pool δουλειών που μπορούν να σου προσφέρουν ένα τίμιο χαρτζιλίκι αλλά απο εκει και πέρα θελεις γνωριμιες και εμπειρία για να πετυχεις καλά λεφτά κ κάτι σταθερό. Ένας τζουνιορ (γιατι αυτό θεωρήσε στην αγορά εργασίας) δεν μπορεί να χτυπησει ένα σοβαρό προτζεκτ μόνος του. 

Τέλος γνωμη μου είναι οτι δεν έχει ηλικία η εκμάθηση προγραμματισμού, σίγουρα είναι πιο δυσκολο αλλά άμα στρώσεις κ* και λιώσεις θα μάθεις. 

Η πρώτη δουλειά είναι δύσκολη, μετά θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα, θα έχεις κάνει και κύκλο.

Επεξ/σία από cyberrobot
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Ilias95 είπε

@TS
Εγώ δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς ψάχνεις. Θέσεις network admin? Sysadmin/devops? Τι εννοείς όταν λες ότι ξέρεις καλά τηλεπικοινωνίες και δίκτυα; Και τι έχεις στο μυαλό σου ότι θες να κάνεις σαν εργασία καθημερινά;

Αυτό είναι το ζουμί για μένα. Πρέπει να ξεκινήσεις απαντώντας αυτές τις ερωτήσεις. Προσπάθησε να το κάνεις λίγο πιο συγκεκριμένο. Σίγουρα θα δυσκολευτείς περισσότερο από κάποιον που κυνηγάει θέσεις προγραμματισμού, αλλά για μένα σημασία στο τέλος έχει να κάνεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο. Κατά τα άλλα μικρός είσαι, έχεις χρόνο να μάθεις ό,τι χρειάζεται. Αν αποφασίσεις ότι σου αρέσει ο προγραμματισμός τελικά, στο χέρι σου είναι να τα καταφέρεις. Ποτέ δεν είναι αργά.

Επειδή είδα κάποια σχόλια για το διάβασμα που χρειάζεται ο προγραμματισμός, νομίζω πως είναι αυτονόητο ότι πρέπει να είμαστε up to date και να διαβάζουμε συνέχεια στο χώρο της τεχνολογίας γενικότερα. Αυτοί οι γρήγοροι ρυθμοί εξέλιξης δεν ορίζονται από τα "αφεντικά" όπως είπε κάποιος. Ορίζονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους του χώρου που παθιάζονται με αυτό που κάνουν. Αν αυτό το ψάξιμο μας είναι δυσάρεστο πιστεύω πως δεν κάναμε την καλύτερη επιλογή δουλειάς.

Επεξ/σία από Constant1ne
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Ilias95 είπε

Γιατί συνεχίζεις να γράφεις τέτοιες βλακείες που μπορούν να αποπροσανατολίσουν τελείως τον TS; Σε πόσα άλλα threads σου έχουν γράψει πολλά άτομα ότι με αυτά που γράφεις αποκλείεται να έχεις περάσει έστω έξω από εταιρίες πληροφορικής. Τουλάχιστον σε αυτό σου το post το παραδέχεσαι. Οπότε γιατί δεν σταματάς να αναπαράγεις ότι να 'ναι;

Όλοι οι γνωστοί μου που ξέρουν έστω τα βασικά δεν δυσκολεύθηκαν καθόλου να βρουν εργασία σχετική με το αντικείμενο μετά ή πριν την αποφοίτηση τους. Τι μέσα και βλακείες; Επίσης υπάρχουν εταιρίες (ναι εδώ Ελλάδα) που ψάχνουν κόσμο σαν τρελές και δεν βρίσκουν.

@TS

Βλακείες γράφεις εσύ και μάλιστα μεγάλες. Είναι ευρέως γνωστό ότι στην Ελλάδα στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αν δεν έχεις μέσον δουλειά δεν βρίσκεις εύκολα. Κυρίως στον ιδιωτικό τομέα. Κάτσε εσύ να πιστεύεις ότι είναι όλα ρόδινα και ότι μπορείς εύκολα να βρεις δουλειά με την αξία σου. Α, και ξέρεις που γράφω εσένα και τα άτομα που ανέφερες; Σίγα μη κάτσω να ασχοληθώ με το κάθε αλεξιπτωτιστή του χώρου που κάνει τον ειδήμονα στο insomnia.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...