V.I.Smirnov Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Ποιό είναι το περίεργο στην υπόθεση; Οι Έλληνες εργοδότες είναι γνωστοί για την τακτική τους : "Έλα ξεκίνα και για το μισθό μην αγχώνεσαι, στην πορεία θα το δούμε". Τώρα αν η πορεία είναι κάποια μέτρα ή χιλιόμετρα, κανείς δε λέει. Έχω παραδείγματα εκτός Ελλάδας που ξεκινούν με 1800 ευρώ καθαρά και πάνω στο χρόνο (που είναι λογικό ότι θα δείξεις την πρόοδό σου ή όχι), πας κατευθείαν +500 ως +1000. Εδώ τι ακριβώς γίνεται; Ξέρω συγκεκριμένη εταιρία (ελλάδα) που παράγει τεχνικό λογισμικό και δίνει πρώτο μισθό 1800e. Φίλος μου προσελήφθη και εντός εξαμήνου (δηλ. σε περίπου μισό χρόνο) πήρε μαζί με άλλους 400e αύξηση, δηλ. 2200e. Χώρια όλες οι άλλες παροχές (δωρεάν φαγητό, μετακίνηση, ασφάλιση). Και ΔΕΝ ήταν προγραμματιστής από σχολή πληροφορικής (ή κάποια παρόμοια) αλλά πολιτικός μηχανικός. Η εταιρία ζητούσε (και κατά περιόδους ζητά ακόμη) "προγραμματιστές" με γνώσεις πεπερασμένων στοιχείων, θεωρίας CAD, μηχανικής & μηχανικής συνεχούς μέσου, mesh generation, υπολογιστική γεωμετρία, γενικώς applied mathematics και άλλα τέτοια πράγματα, διότι αυτά είναι που υλοποιούν στο λογισμικό. Οι απαιτούμενες γνώσεις στον προγραμματισμό είναι modest, τουλάχιστον στην αρχή (απλή C). Τελειώνετε προγραμματιστές και δεν έχετε μια ισχυρή επιστημονική βάση σε έναν τομέα που να σας διαφοροποιεί από τη μάζα. Προγραμματιστές υπάρχουν αμέτρητοι παντού. Πρέπει να έχετε κάτι ξεχωριστό σαν γνώση για να διακριθείτε, αλλιώς είστε άλλος ένας και τίποτε παραπάνω. Ο συνάδελφος που έγραψε ότι φοιτεί μηχανολόγος στο ΑΠΘ ας μελετήσει καλά τα πεπερασμένα στοιχεία και τα συναφή τους και ας επιδιώξει να πάει σε μια εταιρία σαν τη BETΑ. Ως μηχανικός που θέλει να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό ο δρόμος του περνά μέσα από την υπολογιστική μηχανική και τα παρελκόμενά της, μια γνώση που δεν μπορούν να έχουν οι προγραμματιστές από τις παραδοσιακές σχολές πληροφορικής κάθε είδους. - Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2018 από V.I.Smirnov 5
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Μα δε λέω πως ο δρόμος είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, έχει κόστος τόσο ψυχολογικά (κυρίως) όσο και οικονομικά. Όπως είπε και πιο πάνω ο φίλος ,πέφτουν όλοι με τα μούτρα σε μια τεχνολογία και υπάρχει πληθώρα παρομοίων skill στην αγορά. Πρέπει να είσαι έτοιμος για θυσίες και ατελείωτες ώρες εργασίας. Επίσης στην αρχή δεν είναι καλοπληρωμένη γιατί ΔΕ μαθαίνουν τίποτα που να πωλείται στη σχολή. Βγαίνουν και θέλουν πέντε χρόνια για να είναι παραγωγικοί.
Ilias95 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) @V.I.Smirnov, offtopic 2 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε Τελειώνετε προγραμματιστές και δεν έχετε μια ισχυρή επιστημονική βάση σε έναν τομέα που να σας διαφοροποιεί από τη μάζα. Προγραμματιστές υπάρχουν αμέτρητοι παντού. Πρέπει να έχετε κάτι ξεχωριστό σαν γνώση για να διακριθείτε, αλλιώς είστε άλλος ένας και τίποτε παραπάνω. Σε όλα τα posts από τον τρόπο που γράφεις φαίνεται να μην αναγνωρίζεις την πληροφορική (Computer Science) σαν επιστήμη. Φαίνεται να την βλέπεις απλά σαν εργαλείο που σε βοηθάει στην δική σου επιστήμη. Φαντάζομαι χρησιμοποιώντας μόνο high-level πράγματα και έννοιες σαν black boxes; Δηλαδή πάντα βλέπω να γράφεις ότι κάποιος πρέπει να ξέρει μαθηματικά, φυσική, μηχανολογία, οικονομικά ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο και να μπορεί να γράψει και μερικές γραμμές κώδικα. Το Computer Science όμως είναι πολλά περισσότερα πράγματα από "προγραμματισμός" (αλγοριθμική;). Από την άλλη προς υπεράσπιση σου (α) οι περισσότερες εταιρίες στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι ψάχνουν για άτομα με ιδιαίτερες γνώσεις Computer Engineering, δεν έχουμε τέτοιες θέσεις δηλαδή (απ' όσο ξέρω) και (β) ίσως τα πανεπιστήμια μας σε σχέση με έξω δεν διδάσκουν το Computer Science "σωστά" και οι φοιτητές δεν βγαίνουν με τις γνώσεις που θα "έπρεπε". (Στο (α) εννοώ ότι π.χ. στο web/mobile development που είναι το 90% των δουλειών συνήθως δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις CS) Επίσης το "Προγραμματιστές υπάρχουν αμέτρητοι παντού" δεν λέει κάτι. Τι σημαίνει δηλαδή "προγραμματιστής"; Ότι ξέρει να γράψει if/else/for/while; Αν εννοείς αυτό, τότε ναι σύμφωνοι, ισοδυναμεί με το απόλυτο τίποτα. Θέλω να πω. Μια χαρά είναι η Beta που έχεις αναφέρει πάμπολλες φορές, όλα τέλεια, αλλά για άτομα που τους αρέσει να ασχολούνται με αυτά με τα οποία ασχολείται η συγκεκριμένη εταιρία και τα οποία όπως σωστά λες απαιτούν διάφορες άλλες γνώσεις. Γιατί όμως σου φαίνεται παράλογο κάποιος να θέλει να απασχοληθεί σε δουλειές που έχουν να κάνουν αποκλειστικά με Computer Engineering πράγματα; Γιατί έχεις στο μυαλό σου ότι αναγκαστικά πρέπει να στραφούνε σε άλλες επιστήμες; Αναφορά σε κείμενο Ως μηχανικός που θέλει να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό ο δρόμος του περνά μέσα από την υπολογιστική μηχανική και τα παρελκόμενά της, μια γνώση που δεν μπορούν να έχουν οι προγραμματιστές από τις παραδοσιακές σχολές πληροφορικής κάθε είδους. Σωστό. Σύμφωνοι. Αλλά ακριβώς με την ίδια λογική όλοι αυτοί οι μηχανικοί που λες δεν μπορούν να έχουν γνώσεις που έχουν αυτοί που σπούδασαν Computer Science. Επίσης τι έχεις σπουδάσει αν επιτρέπεις; Μαθηματικοφυσικό; Φιλικά και σόρρυ για το offtopic. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2018 από Ilias95
V.I.Smirnov Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) @Ilias95 Spoiler Επειδή με ρώτησες επί προσωπικού, να σου απαντήσω. Εγώ δεν είμαι απόφοιτος πληροφορικής αλλά μηχανολόγος μηχανικός. Έχω phD στoν υπολογιστικό ηλεκτομαγνητισμό, δύο MSc (υπολογιστική φυσική, υπολογιστική Μηχανική) και τελειώνω ένα MSc ακόμη στη θεωρητική φυσική. Μιλώ εμφορούμενος κύρια από τη δική μου γνωστική βάση και από τον τρόπο που ο προγραμματισμός εφαρμόζεται στους δικούς μου τομείς ενδιαφέροντος. Στον προγραμματισμό (αλγοριθμική & γραφικά) έχω - ή σωστότερα είχα, διότι πλέον τα έχω αφήσει πολύ καιρό - πάρα πολλές γνώσεις. Έχω δει πολλούς μηχανικούς (που δεν είναι πληροφορικάριοι) να έχουν βρει εξαιρετικές δουλειές, σχετικές με τα παραπάνω αντικείμενα (υπολογιστική μηχανική), κυρίως στο εξωτερικό. Έχω δει επίσης και πληροφορικάριους που ασχολήθηκαν με αριθμητικές τεχνικές ή παρελκόμενες τεχνολογίες (παραλληλισμός αριθμητικών μεθόδων, scientific computing) οι οποίοι επίσης εργάζονται σε εξαιρετικές συνθήκες σε σχετικές θέσεις. Η ΒΕΤΑ είναι ένα χαρακτηριστικό φωτεινό παράδειγμα στην ελλάδα και δείχνει ότι μπορεί κάποιος να αξιοποιήσει ανταποδοτικά γνώσεις ως μηχανικός χωρίς να είναι επίσημα προγραμματιστής (απόφοιτος από σχετική σχολή) ή να είναι πληροφορικάριος και να ασχολείται με υπολογιστική μηχανική και τα σχετικά της. Στο εξωτερικό όποιος έχει τέτοιες γνώσεις μπορεί επίσης να βρει καλή δουλειά, αλλά προφανώς για να τις έχει δεν μπορεί να είναι απόφοιτος της σειράς. Το δίδαγμά μου είναι ότι η προγραμματιστική ενασχόληση με κλάδους μηχανολογίας είναι ένας εξαιρετικός τομέας για να βρουν δουλειά μηχανικοί που τους αρέσει ο προγραμματισμός αλλά και πληροφορικάριοι. Εν πάση περιπτώση, είναι ένας τομέας που οι επίδοξοι προγραμματιστές κάθε είδους τον υποτιμούν ή αγνοούν την ύπαρξή του και τις προοπτικές που υπάρχουν εκεί. Αν βέβαια σε κάποιον δεν αρέσει η αριθμητική ανάλυση, όλα αυτά αμέσως αποκλείονται. Για τα θέματα που αφορούν άλλους κλάδους της πληροφορικής (δίκτυα, web developing) δεν μπορώ να πω τίποτε διότι δεν με ενδιέφεραν ποτέ και είμαι άσχετος σ' αυτά. - Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από V.I.Smirnov
kostello Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 πραγματα μόνο. 1) δεν υπαρχει ανεργία. υπάρχει αεργία. 2) το προβλημα ειναι οτι στν Ελλαδα του σήμερα ολοι θελουν να παιρνουν 1000+ ανεξαρτητως ειδος εργασιας, προσοντων και προυπηρεσιας. 3) το 60% δεν ξέρει να φτιάχνει βιογραφικό. και το ίδιο ποσοστό, παρουσιάζεται στις συνεντεύξεις χειμαδιό λες και πάει πλατεία για άραγμα. Μετα φταίει η ανεργία. Στις σχολές τι τους λένε? Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2018 από kostello
paparovic Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Στις 3/1/2018 στις 10:25 ΜΜ, kwstas77 είπε Υ.Γ.: Για να προλάβω απαντήσεις του στυλ κάτσε διάβασε μόνος σου κλπ σας λέω ότι υπέβαλα την ερώτηση μου με σκοπό να μου δώσετε μια κατευθυντήρια γραμμή, ίσως και εσείς κάποια στιγμή να βρεθήκατε στη φάση που είμαι εγώ τώρα και να είχατε τους ίδιους προβληματισμούς. Επίσης, θέλω να αναφέρω ότι οι επαγγελματικές μου επιδιώξεις σε καμία περίπτωση δεν συμβιβάζονται με έναν άνθρωπο που κάθεται 8ωρα-10ωρα-όσο χρειαστεί μπροστά από μια οθόνη και scriptαρει...αν το κάνω θα το κάνω αναγκαστικά, διαβάζοντας και ύστερα από προσπάθεια, επειδή βλέπω ότι αυτό ζητάει η αγορά και όχι γιατί με συναρπάζει η ίδεα... Σας ευχαριστώ πολύ! Γεια σου. Αν θες να δουλέψεις δικτυάς επειδή αυτό γουστάρεις, τότε βγες έξω. Και πολύ καλά λεφτά θα βγάλεις και θα περάσεις καλά. Αν όμως θες να μείνεις εδώ, μέχρι να βρεις κάτι στον κλάδο σου θα πρέπει να δουλέψεις κάτι άλλο. Αν δουλέψεις προγραμματισμό, θέλει λιώσιμο. Αλλά δεν είναι το μόνο. Ένας φίλος δικτυάς άνοιξε μαγαζί για στησίματα σε ξενοδοχεία κτλ. Βέβαια εκεί θέλει άλλου είδους τρέξιμο. Με άλλα λόγια, κάνε ότι χρειάζεται για να βγεις έξω.
dalan2007 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 θελω να ρωτησω και εγω κατι απο την σειρα μου..εχει αναρτησει μια εταιρεια μια θεση εργασιας..στελνετε το βιογραφικο.ωραια?θα πηγαινατε απο την εταιρια να μιλησετε?να προωθησετε το βιογραφικο σας δλδ??
alou Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Στην εταιρεία θα πας μόνο αν σε καλέσουν, αν θες να γίνεις πιο δημιουργικός στην προώθηση του βιογραφικού σου σκέψου κάτι προτότυπο για το ίδιο το βιογραφικό. Τώρα αν είναι η θέση για network security και καταφέρεις να βάλεις ένα txt στο root του σερβερ τους με το email σου και το cv σου, ξέρω γω, μάλλον θα την πάρεις τη θέση... αλλά να πας εκει γεια σας ήρθα δεν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα μάλλον.
defacer Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, alou said: Τώρα αν είναι η θέση για network security και καταφέρεις να βάλεις ένα txt στο root του σερβερ τους με το email σου και το cv σου, ξέρω γω, μάλλον θα την πάρεις τη θέση... αλλά να πας εκει γεια σας ήρθα δεν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα μάλλον. Καταλαβαίνω ότι χαριτολογείς, αλλά στους νέους ας μη κάνουμε τέτοια αστεία. ΔΕΝ κάνουμε πράγματα που είναι εμφανώς παράνομα και αντιδεοντολογικά για να προωθήσουμε τον εαυτό μας ως επαγγελματία. Αυτή δεν είναι επαγγελματική συμπεριφορά. Πριν φτάσεις στο σημείο να αφήσεις αρχεία σε κανένα σέρβερ, τους στέλνεις ένα μέιλ που εξηγείς το vulnerability που βρήκες, και τους γράφεις πως είσαι στη διάθεσή τους για να μιλήσεις σχετικά, και πως με την ευκαιρία αν αυτοί η κάποιος συνεργάτης τους ενδιαφέρονται να προσλάβουν security engineer είσαι διαθέσιμος και ορίστε το CV σου, ευχαριστείς πολύ. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2018 από defacer 1 1
dalan2007 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 εγω developer ειμαι δεν ξερω απο δικτυα 🤣😂 ευχαριστω για τις συμβουλες παντως
Aztec Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Χτίσε πάνω σε αυτό που έχεις τώρα , πάρε CCNA και πιστοποιήσεις που πιστευέις ότι αξίζουν και με υπομονη και επιμονή θα ξεκινήσεις απο κάπου. Μετά θα ειναι ολα πιο ευκολά λόγω εμπειρίας αλλα και γνωριμιών Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2018 από Aztec
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα