neo_geo13 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Όσοι δεν πρόλαβαν την προηγούμενη φορά, βγήκε το μηχανικό πληκτρολόγιο του τίτλου στα crazysundays (eshop) στα 28,90 ευρώ. Κάνοντας μία μικρή αναζήτηση, οι Outemu διακόπτες είναι κλώνοι των Cherry MX και είναι κάτι παραπάνω από vfm, ειδικά σε αυτή την τιμή. Από τα όσα διάβασα, οι μπλε διακόπτες είναι ιδανικοί για typing αλλά ταυτόχρονα αρκετά θορυβώδεις (το κλικ τους). Προσοχή στο τελευταίο, ειδικά αν δεν μένετε μόνοι σας Προσωπικά δεν είχα ποτέ μου μηχανικό πληκτρολόγιο και επειδή ήθελα δοκιμάσω αν όντως έχουν τόσο μεγάλη διαφορά όπως διαβάζω από αυτά με μεμβράνη, έκανα την παραγγελία. Θα επανέλθω με πρώτες εντυπώσεις μόλις το παραλάβω. Link εδώ
JoannisV Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν θυμάμαι καλά μέχρι τώρα σε προσφορές από eshop έχουμε δει μόνο red switches πληκτρολόγια της Genesis. Πολύ καλή τιμή για την ποιότητα του βάσει των όσων έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα, και επίσης τώρα μπορούν να παραγγείλουν όσοι ήθελαν πιο "κλίκι" αίσθηση πλήκτρων που τα red δεν προσέφεραν. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2018 από JoannisV
sintalkas Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Λαθος θυμάσαι είχε βγει ξανά στα 32.90 όμως αλλά τώρα είναι σε ακόμα πιο φθηνή τιμή.
lionheart75 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) H τιμή είναι χώμα παιδιά. Τιμή στην οποία πωλείται συνήθως σε προσφορά η κοντή έκδοση ten key less με τους μπλέ διακόπτες, τώρα και η πλήρης έκδοση με το numpad. Όποιος δεν έχει μηχανικό και ήθελε, δεν έχει δικαιολογίες πλέον. Ούτε απλό επώνυμο μεμβράνης σε αυτά τα χρήματα. Πιστεύω ότι σε αντίστοιχη τιμή ίσως βγάλουν και τους red διακόπτες (τους είχα πάρει σε προσφορά στα 29,90 και μετά τους πήγαν στα 34,90) εκτός και αν οι μπλέ πουλάνε λιγότερο γιαυτό τους έριξαν και άλλο. Υπόψη ότι οι μπλέ είναι πολύ θορυβώδης και δεν ενδείκνυνται για δωμάτιο που κοιμούνται άλλοι αλλά είναι απόλαυση στην πληκτρολόγηση. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2018 από lionheart75 2
what_if Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 παραγγειλα κ εγω κ ευχαριστω τον op γιατι εψαχνα ακριβως κατι τετοιο με blue switches επειδη δεν θυμαμαι καλα ,απο τις παλαιοτερες προσφορες με τα genesis ειχαν προκυψει συχνα θεματα με μεμονωμενα πληκτρα που δεν δουλευαν; ρωταω για να προσεξω οταν παραλαβω
lionheart75 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 58 λεπτά πριν, what_if είπε παραγγειλα κ εγω κ ευχαριστω τον op γιατι εψαχνα ακριβως κατι τετοιο με blue switches επειδη δεν θυμαμαι καλα ,απο τις παλαιοτερες προσφορες με τα genesis ειχαν προκυψει συχνα θεματα με μεμονωμενα πληκτρα που δεν δουλευαν; ρωταω για να προσεξω οταν παραλαβω Δεν νομίζω. Στα tkl δεν άναβε το led με το logo των windows αλλά δεν ήταν πρόβλημα καθώς ήταν mode ενώ στα πλήρες με το numpad αναφέρθηκε ότι το space έκανε έναν περίεργο θόρυβο όταν το πατούσες από έναν - δύο χρήστες. Δεν τίθεται θέμα. 1
sintalkas Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 όχι μόνο αγγλικά 3 λεπτά πριν, ziaba είπε Θελω να παρω και εγω εχει ελληνικη γραμματοσειρα?
lionheart75 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 2 λεπτά πριν, ziaba είπε Θελω να παρω και εγω εχει ελληνικη γραμματοσειρα? 'Οχι όπως και τα περισσότερα μηχανικά.
neo_geo13 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Σχετικά με την ελληνική γραμματοσειρά, μπορεί κάποιος με μία αναζήτηση να βρεί αυτοκόλλητα εύκολα. Ενδεικτικά εδώ. Το θέμα βέβαια είναι ότι το γράμμα-αυτοκόλλητο δεν θα είναι φωτιζόμενο. Όμως όπως ανέφερε σωστά ο lionheart75, τα περισσότερα μηχανικά πληκτρολόγια δεν έχουν ελληνική γραμματοσειρά.
liakos18 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ τον ΟΡ. Πήρα κι εγώ ενα που το θελω για typing. Πρώτο μου mechanical αλλά πιστεύω πως και να μη με βολέψει, η τιμή είναι τόσο καλή που αξίζει τον κόπο να δοκιμάσω. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2018 από liakos18
neo_geo13 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Το παρέλαβα χθες. Το πληκτρολόγιο είναι πάρα πολύ καλό. Όχι μόνο για τα λεφτά του, αλλά γενικά. Για την ώρα μόνο θετικά έχω να πω: Ποιότητα κατασκευής (εξολοκλήρου μεταλλικό), στιβαρό, καλώδιο usb με υφασμάτινη επένδυση, τρομερή αίσθηση στην πληκτρολόγηση κλπ Σχετικά με θεματάκια που είχαν αναφερθεί από άλλους κατόχους, (το δικό μου τουλάχιστον) δεν έχει θέματα με το space bar και το logo των windows φωτίζεται κανονικά. Πρόσεξα πως ένα μεγάλο μέρος του θορύβου τους προέρχεται από την επαφή του πλήκτρου με το μεταλλικό σασί. Αν έχει δοκιμάσει κάποιος φίλος να βάλει o-rings ας μας πει εντυπώσεις και αν έμεινε ικανοποιημένος γιατί είναι κάτι που σκέφτομαι να κάνω. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2018 από neo_geo13
x_vagos_x Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ πάντως στη δουλειά που το έφερα άρχισα να δέχομαι απειλές για τη ζωή μου οπότε το πούλησα Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2018 από x_vagos_x
s2117 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Είχα πάρει το αντίστοιχο με τα red switches και το λευκό φωτισμό πριν 2 βδομάδες, αλλά νομίζω προτιμάω αυτό, οπότε αν κάποιος έκανε το ανάποδο και ψήνεται για ανταλλαγή, ας πει
imitheos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Μόλις το πήρα και εγώ. Η πρώτη εντύπωση που μου έδωσε είναι πολύ καλή. Όπως το είπανε και τα άλλα παιδιά, πολύ στιβαρή κατασκευή σε αντίθεση με άλλα που είναι "πλαστικά". Οι διακόπτες, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, απείρως καλύτεροι από τους μαύρους που έχει το coolermaster trigger που χρησιμοποιώ και πολύ πιο θορυβώδεις. Το πήρα για να το πάω στη δουλειά που έχω ένα hp μεμβράνης που τα μισά πλήκτρα δεν πατιούνται (και επειδή δεν υπάρχει άλλο διαθέσιμο, θα πρέπει να περιμένω να συμπληρώσουν παραγγελία με άλλα πράγματα για να μου πάρουν και ένα πληκτρολόγιο των 2 ευρώ οπότε είπα να πάρω μόνος μου ένα). Να δω αν θα φάω βρίσιμο λόγω θορύβου Ο φωτισμός του είναι πολύ καλός και έχει ένα κάρο λειτουργίες (έχει 10 "gaming" λειτουργίες όπου φωτίζονται τα πλήκτρα που χρησιμοποιούν γνωστά παιχνίδια και 10 "βασικές" λειτουργίες που τα πλήκτρα φωτίζονται ως κύμα, ως φιδάκι, κτλ). Προσωπικά βέβαια δεν με ενδιαφέρει καθόλου ο φωτισμός (στο trigger τον άνοιξα μόνο για να τον δω όταν το πήρα) και με αποσυντονίζει κιόλας να αναβοσβήνουν τα πλήκτρα. Τα μόνα "αρνητικά" που βρίσκω σε σχέση με άλλα μηχανικά που έχω, είναι η έλλειψη 4-5 macro πλήκτρα ώστε να ανοίγω εύκολα τερματικό, firefox, κτλ και η δυνατότητα προγραμματισμού για να έχω σε hardware επίπεδο dvorak και θα προτιμούσα κάτι τέτοιο αντί για φωτισμό. Αυτό βέβαια δεν το λέω επικριτικά απλά το αναφέρω μόνο έτσι για να το πω. Για την τιμή που το παίρνουμε είναι καταπληκτικό. Όταν ένα αξιοπρεπές πληκτρολόγιο μεμβράνης microsoft, logitech έχει 10-15 ευρώ, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πάρει κάποιος αυτό σε αυτή την τιμή Να κάνω και μια χαζή ερώτηση. Δεν βρήκα για τι είναι τα ledάκια που έχει. Με τη σειρά είναι N, C, S, W με το μόνο που κατάφερα να ανάψει να είναι το N που είναι το numlock. Υποθέτω ότι τα C, S είναι capslock, scroll lock αντίστοιχα αλλά πατώντας το scroll lock δεν ανάβει το S και το C δεν μπορώ να το δοκιμάσω γιατί έχω απενεργοποιημένο στον Xorg το capslock. Το W τι είναι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις