Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια αυριο θα παω να κανω μελετη υπνου για να δω μηπως εχω υπνικη απνοια, δεν εβρισκα βραδυ και εβαλα την μελετη μεσσημερι.

Ηθελα να ρωτησω ποσο πρεπει να κοιμηθω για να υπαρχει μια σωστη μελετη ειδα στο χαρτι που εβγαλα να λεει 7 ωρες, τοσο πολυ θελει με 2-3 ωρες υπνο μπορουμε να βγαλουμε καποιο συμπερασμα ?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Anorymous είπε

Καλησπερα παιδια αυριο θα παω να κανω μελετη υπνου για να δω μηπως εχω υπνικη απνοια, δεν εβρισκα βραδυ και εβαλα την μελετη μεσσημερι.

Ηθελα να ρωτησω ποσο πρεπει να κοιμηθω για να υπαρχει μια σωστη μελετη ειδα στο χαρτι που εβγαλα να λεει 7 ωρες, τοσο πολυ θελει με 2-3 ωρες υπνο μπορουμε να βγαλουμε καποιο συμπερασμα ?

Η Υπνικη απνοια ειναι πολυ σοβαρη παθηση.Σαφως 2-3 ωρες δεν φτανουν.Τι συμπτωματα εχεις και αποφασισες να πας?Μηπως εχει διαφραγμα?(μυτη).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dannie είπε

Η Υπνικη απνοια ειναι πολυ σοβαρη παθηση.Σαφως 2-3 ωρες δεν φτανουν.Τι συμπτωματα εχεις και αποφασισες να πας?Μηπως εχει διαφραγμα?(μυτη).

Αν δεν φτάνουν γιατί με έβαλε μεσημέρι ο γιατρός ? 

Εγώ άσθμα και επειδή έχω και πολλά παραπάνω κιλά είπα να ελέγξω αν έχω απνικη άπνοια.

Το διάφραγμα μου δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα αλλά δεν το λές και τελιο.

Συμπτώματα που έχω παρατηρήσει είναι το ροχαλητο, σάλια στο μαξιλάρι που σημαίνει ότι ανοίγω το στόμα στον ύπνο μου και μερικές φορές όλο το στόμα στεγνώνει κάι δεν έχω σάκχαρο οπότε μάλλον πάλι συμβαίνει γιατί έχω πολύ ώρα το στόμα ανοικτό.

Επεξ/σία από Anorymous
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Anorymous είπε

Αν δεν φτάνουν γιατί με έβαλε μεσημέρι ο γιατρός ? 

Εγώ άσθμα και επειδή έχω και πολλά παραπάνω κιλά είπα να ελέγξω αν έχω απνικη άπνοια.

Το διάφραγμα μου δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα αλλά δεν το λές και τελιο.

Συμπτώματα που έχω παρατηρήσει είναι το ροχαλητο, σάλια στο μαξιλάρι που σημαίνει ότι ανοίγω το στόμα στον ύπνο μου και μερικές φορές όλο το στόμα στεγνώνει κάι δεν έχω σάκχαρο οπότε μάλλον πάλι συμβαίνει γιατί έχω πολύ ώρα το στόμα ανοικτό.

Αν δεν αναπνεεις καλα απο την μυτη τι πιο φυσιολογικο να κοιμασαι με ανοιχτο το στομα να τρεχουν σαλια αλλα και να στεγνωνει(ξηροστομιες φερνει και η προδιαβητικη περιοδος δηλαδη να εχεις ζαχαρο κοντα στα ορια δηλαδη απο 105 εως 110 και αυτο μπορει να διαρκεσει χρονια αν δεν γινουν αλλαγες μπαινεις μετα στην διαβητικη κατασταση).Η Υπνικη απνοια εχει δυσκολο υπνο και να ξυπνας αρκετες φορες λογω του οτι δεν αναπνεεις καλα.(μερικοι νιωθουν οτι τους κοβεται η αναπνοη).Παντως κανε το αφου εκλεισες ραντεβου.Εχω ακουσει οτι ο ευαγγελισμος εχει πολυ καλο τμημα

Επεξ/σία από Dannie
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dannie είπε

Αν δεν αναπνεεις καλα απο την μυτη τι πιο φυσιολογικο να κοιμασαι με ανοιχτο το στομα να τρεχουν σαλια αλλα και να στεγνωνει(ξηροστομιες φερνει και η προδιαβητικη περιοδος δηλαδη να εχεις ζαχαρο κοντα στα ορια δηλαδη απο 105 εως 110 και αυτο μπορει να διαρκεσει χρονια αν δεν γινουν αλλαγες μπαινεις μετα στην διαβητικη κατασταση).Η Υπνικη απνοια εχει δυσκολο υπνο και να ξυπνας αρκετες φορες λογω του οτι δεν αναπνεεις καλα.(μερικοι νιωθουν οτι τους κοβεται η αναπνοη).

Όχι ζάχαρο δεν έχω η γλυκοζιομενη μου είναι φυσιολογική.

Μερικές φορές όταν είμαι πολύ κουρασμένος και παω να κοιμηθώ ξυπνάω γιατί "ξεχνάω" να αναπνεύσω.

Μερικές φορές αντί να κοιμάμαι σερί ξυπνάω κάθε μια-δυο ώρες.

Επίσης τίς πιο πολλές φορές δεν χορταινω ύπνο και δυσκολεύομαι να σηκωθώ από το κρεβάτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Anorymous είπε

Όχι ζάχαρο δεν έχω η γλυκοζιομενη μου είναι φυσιολογική.

Μερικές φορές όταν είμαι πολύ κουρασμένος και παω να κοιμηθώ ξυπνάω γιατί "ξεχνάω" να αναπνεύσω.

Μερικές φορές αντί να κοιμάμαι σερί ξυπνάω κάθε μια-δυο ώρες.

Επίσης τίς πιο πολλές φορές δεν χορταινω ύπνο και δυσκολεύομαι να σηκωθώ από το κρεβάτι.

Καλα κανεις και εκλεισες ραντεβου.Σε πιο νοσοκομειο?Ειχες δει καποιο γιατρο πριν?Μηπως ξεχνας κιολας?

Επεξ/σία από Dannie
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dannie είπε

Καλα κανεις και εκλεισες ραντεβου.Σε πιο νοσοκομειο?Ειχες δει καποιο γιατρο πριν?Μηπως ξεχνας κιολας?

Στον ευαγγελισμό έκλεισα, ναι πρώτα με είδε ένας πνευμονολογος με κοίταξε ανατομικά και μου έδωσε να συμπληρώσω και ενα ερωτηματολόγιο

Δημοσ.

Αυτό το πρόβλημα έχει και ο πατέρας μ και μερικές φορές καθώς κοιμάται του κόβεται η ανάσα. Έχει κάνει την μελέτη ύπνου στο ίδιο νοσοκομείο, αλλά τον είχαν στείλει βράδυ και νομίζω έπρεπε να κοιμηθεί 7 με 8 ώρες 

Δημοσ.
35 minutes ago, Anorymous said:

ΑΝ εννοείς την άπνοια, δεν ξυπνάς επειδή ξεχνάς να αναπνέεις, αλλά επειδή κλείνουν οι μύες του φάρρυγα και μπλοκάρει ο αεραγωγός σου. 

Γενικά ναι, χρειάζονται φυσιολογικές ώρες ύπνου, με 2-3 δεν γίνεται. Νομίζω μάλιστα από παλαιότερο άρθρο που είχα διαβάσει, σε βάζουν αρκετά νωρίς για ύπνο, 10-11 έως νωρίς το πρωί.

Ο Ευαγγελισμός πάντως όντως έχει το καλύτερο τμήμα μελέτης ύπνου, μαζί με το Αιγινήτειο. Σύντομα θα πάω κι εγώ για άλλο θέμα οπότε αν μπορείς περιέγραψε μας την εμπειρία σου.

Ελπίζω όλα να πάνε καλά!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, akpe είπε

ΑΝ εννοείς την άπνοια, δεν ξυπνάς επειδή ξεχνάς να αναπνέεις, αλλά επειδή κλείνουν οι μύες του φάρρυγα και μπλοκάρει ο αεραγωγός σου. 

Γενικά ναι, χρειάζονται φυσιολογικές ώρες ύπνου, με 2-3 δεν γίνεται. Νομίζω μάλιστα από παλαιότερο άρθρο που είχα διαβάσει, σε βάζουν αρκετά νωρίς για ύπνο, 10-11 έως νωρίς το πρωί.

Ο Ευαγγελισμός πάντως όντως έχει το καλύτερο τμήμα μελέτης ύπνου, μαζί με το Αιγινήτειο. Σύντομα θα πάω κι εγώ για άλλο θέμα οπότε αν μπορείς περιέγραψε μας την εμπειρία σου.

Ελπίζω όλα να πάνε καλά!

χανω το ρυθμο που πρεπι να αναπνεω μπορει να ειναι απο κουραση μπορει και απο αγχος.

εχω προβληματιστει, αλλα για να με βαζει ο γιατρος να κοιμηθω μεσημερι λογικα δεν θα ξερει τι γινετε ? Αντε να ξυπνησω νωρις το πρωι και να κοιμηθω 4 το πολυ 5 ωρες ποσο να κοιμηθεις για μεσημερι

ναι το ξερω για αυτο διαλεξα να παω εκει

Επεξ/σία από Anorymous
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, akpe είπε

Τώρα το πρόσεξα ότι σε έβαλε μεσημέρι :P 

Τελικά όντως για άπνοια μελετάνε και τον μεσημεριανό ύπνο. Ενδιαφέρον.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2024848

μου εφυγε λιγο η εννοια τωρα με το αθρο που εβαλες, τωρα σκεφτομαι να δω τι ωρα θα φαω λεω κατα τις 12 οποτε 3 που θα πεσω για υπνο να εχω χωνεψει

Δημοσ.

τελικα πηγα σημερα στις 2 με πηρε ο γιατρος στις 3 και τελικα επεσα για υπνο στις 3.30 στις 7.20 με σηκωσε η γιατρος γιατι κοιμηθηκα αρκετα, αυριο θα μου πουν ποτε θα βγουν τα αποτελεσματα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Anorymous είπε

τελικα πηγα σημερα στις 2 με πηρε ο γιατρος στις 3 και τελικα επεσα για υπνο στις 3.30 στις 7.20 με σηκωσε η γιατρος γιατι κοιμηθηκα αρκετα, αυριο θα μου πουν ποτε θα βγουν τα αποτελεσματα

Χορτασες υπνο ειναι που δεν κοιμασαι καλα...!

Καλα αποτελεσματα να εχεις σου ευχομαι!

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Dannie είπε

Χορτασες υπνο ειναι που δεν κοιμασαι καλα...!

Καλα αποτελεσματα να εχεις σου ευχομαι!

κοιτα εγω  δεν καταλαβα ποτε περασε η ωρα ειχα την εντυπωση οτι κοιμηθηκα πολυ λιγο αλλο αν περασαν 4 ωρες και δεν το καταλαβα, παντως δεν μετραει μονο το ποσο κοιμασε αλλα και η ποιοτητα του υπνου και εγω δεν εννιωθα και πολυ αναζωογονημένος.

Μακαρι να μην εχω τιποτα αλλα μιας και εχω ασθμα και ειμαι παχυσαρκος ειπα να την κανω προληπτικά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...