Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την Πέμπτη πήγα στον γιατρό και δεν μπορούσε να μου γράψει εξετάσεις γιατί ήμουν ανασφάλιστος.Μπήκα στην σελίδα του ΙΚΑ και βλέπω αυτό:

D4POtWI.jpg

Mπαίνω στο atlas.gov.gr και αναφέρει ανασφάλιστος μπλα μπλα και το νόμο σχετικά με τις παροχές στα Δημόσια νοσοκομεία.

Πάω χθες στο ΙΚΑ  να ασφαλιστώ και μου ζητάνε βεβαίωση διαγραφής από το ταμείο μου.Εξηγώ πως είμαι ανασφάλιστος(από τι έβλεπα στο IKA/ATLAS ) οπότε έχω ήδη διαγραφεί και μου ζητάνε έτσι και αλλιώς Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/1986 που αναφέρω πως δεν είμαι ασφαλισμένος κτλ.Μπαίνω σήμερα στην σελίδα του ΙΚΑ και έχει ακριβώς την ίδια εικόνα(παραπάνω).Στην σελίδα του ΆΤΛΑΣ όμως οι ημερομηνίες ανανεώθηκαν και αναφέρει πως είμαι ασφαλισμένος.

pAtoGrf.jpg

Τελικά τι είμαι ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος?Και αν γίνω ανασφάλιστος τι βεβαίωση διαγραφής θέλουν από το ταμείο μου εφόσον τα τελευταία χρόνια ήμουν άμεσα ασφαλισμένος στο ΙΚΑ.

Επεξ/σία από Muchacho
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Να πας στο μητρωο στο ικα να λυθει η απορια σου

Mα εκεί πήγα και μου λέει πως σε βλέπω ασφαλισμένο(ενώ πριν δεν φαινόταν ούτε ΙΚΑ ή ΑΤΛΑΣ) αλλά εφόσον πλέον είμαι άνεργος την τάδε ημερομηνία θα πρέπει να   να ασφαλιστω μέσω ΌΑΕΔ έαν είμαι ακόμα άνεργος.Το πιο κουφό είναι πως μου είπε πως θα χρειαστώ βεβαίωση διαγραφής από τον προηγούμενο ασφαλιστικό μου  φορέα...που ήταν το ΙΚΑ:blink:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έκανες ένσημα στο '17?  μήπως για αυτό πλέον σε δείχνει ασφαλισμένο.. ίσως για το '16 δεν είχες ένσημα οπότε σε έδειχνε ανασφάλιστο, αλλά με το που άλλαξε το διάστημα που ανανεώνονται οι ασφαλιστικές ικανότητες σε δείχνει ασφαλισμένο (αν είχες τα 50 ένσημα το '17)

αν σε δείχνει ασφαλισμένο πρέπει να ασχοληθείς (προς το παρόν τουλάχιστον, μέχρι τον 2ο του '19 τεσπα..) με τον οαεδ? 

γιατί στον οαεδ πας αν δε σε δείχνει ασφαλισμένο το ικα, όσο σε δείχνει από μόνο του γιατί να ασχοληθείς; 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, logistoulis είπε

έκανες ένσημα στο '17?  μήπως για αυτό πλέον σε δείχνει ασφαλισμένο.. ίσως για το '16 δεν είχες ένσημα οπότε σε έδειχνε ανασφάλιστο, αλλά με το που άλλαξε το διάστημα που ανανεώνονται οι ασφαλιστικές ικανότητες σε δείχνει ασφαλισμένο (αν είχες τα 50 ένσημα το '17)

αν σε δείχνει ασφαλισμένο πρέπει να ασχοληθείς (προς το παρόν τουλάχιστον, μέχρι τον 2ο του '19 τεσπα..) με τον οαεδ? 

To 17 δεν είχα 50 ένσημα,φαντάρος ήμουν.Το 16 είχα.

Κατά τα άλλα εφόσον είμαι άνεργος έως 29 ετών δικαιούμαι να ασφαλιστώ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέχρι να κλείσω τα 29.

http://www.oaed.gr/paroche-iatropharmakeutikes-perithalpses-se-anergous-elikias-mechri-29-eton

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

αυτό όμως πρέπει να το κάνεις μέσω οαεδ σωστά; ή γίνεται αυτόματα; 

Όχι πρέπει να πας στο ΙΚΑ με βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, logistoulis είπε

εσένα σου έγινε από μόνο του; αυτό δεν κατάλαβα.. 

Δεν έγινε,δεν ξέρω καν τι έχει γίνει και ο υπάλληλος με κούφανε με αυτά που έλεγε.Μόλις λήξει η ασφαλιστική μου ικανότητα θα πάω για αυτό του ΟΑΕΔ εφόσον δεν έχω βρει ακόμα δουλειά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τουλάχιστον εσύ μπορούσες να δεις εμένα απο χθες το άτλας μου βγάζει error...

Επεξ/σία από gatokoritso
  • Like 1
Δημοσ.

Είναι με τις μέρες του!

Εδώ πχ ίκα/άτλας με δείχνει ασφαλισμένο. Πάω στο γιατρό, μου λέει είσαι ανασφάλιστος (και μου το δείχνει κιόλας ο άνθρωπος στο σύστημα τους) Πάω ίκα να ανανεώσω το θέμα με βεβαίωση ανεργίας πλέον μου λέει αα δε γίνεται έχετε ασφάλεια ακόμα    ! 

Απ'την άλλη με άφησε να κλείσω ραντεβού το σύστημα μέσω ΗΔΙΚΑ. Τώρα αν πάω και μου πει πάλι ο γιατρός(του ίκα πια) μαμουσουτου...

Όλες αυτές τις πλατφόρμες τι τις πληρώσαμε αν είναι 1ον κανείς να μη τις χρησιμοποιεί, 2ον να μην επικοινωνούν μεταξύ τους, 3ον όταν θες να κάνεις μια δουλεία στα σίγουρα πάλι να πρέπει να περιμένεις με τις ώρες στις ουρές και να απασχολείς και προσωπικό?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...