Yperaspisths Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Σκέφτομαι να γραφτώ στο συγκεκριμένο κολέγιο. Στόχος μου είναι να εργαστώ ως ελευθερος επαγγελματίας. Η φοίτηση είναι 3 χρόνια. Γνωρίζει κανείς τίποτα για το συγκεκριμένο κολέγιο; Επίσης λογικα τα διδακτρα θα είναι πανω απο 5000ε τον χρόνο 1
isay Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Πήγαινε απο εκει για ενημερωση, να δεις τους χώρους, τις εγκαταστάσεις και την τιμολογιακή τους πολιτική. Επισης πιεσε πάρα πολύ να μάθεις υπο ποιες νομικες προϋποθέσεις γινεται η αναγνώριση, ωστε να ανοιξεις (αν θες βεβαια) δικο σου εργαστηριο, εκτος αν θες να πληρώνεις κάποιον με ντοπιο πτυχιο να υπογραφει για την άδεια σου. Μετα κάνε το ιδιο και στους ανταγωνιστές. Λιγο offtopic για τη φυσικοθεραπεια στην Ελλάδα. Υπάρχουν πάρα πολλές πηγες αποφοίτων οποτε πολύς ανταγωνισμος.
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Αν σου ισχυριστουν οτι, με τα 3 (αντι για 4) χρονια, θα εισαι "ενταξει-ολα καλα", μη το σκεφτεις: κανε μεταβολη και φυγε, ΜΑΚΡΙΑ -για να μην τα κλαις μετα..!
babble tribe Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 καλησπερα φιλος ειμαι αποφοιτος κολλεγιου οχι το IST και πλεον εχω κανει και μεταπτυχιακο (αγγλια) και θα κανω και διδακτορικο (αγγλια). Το επιπεδο στο δικο μου κολλεγιο AKMI ηταν παρα πολυ καλο και πρακτικα ειναι αυτο που φυσικα και με δικο μου κοπο με βοηθησε να εχω την εξελιξη που εχω τοσο επαγγελματκα οσο και ακαδημαικα. Το προβλημα ειναι η ελληνικη πραγματικοτητα γυρω απο τα κολλεγια και θελω να σου ειμαι ξεκαθαρος σε αυτο και να σου μεταφερω την πραγματικοτητα ως εχει χωρις να σε απογοητευσω. Ειτε κανεις 3 η 4 χρονια κολλεγιο σε αγγλοφωνο προγραμμα παντα στην συνεχεια να εχεις υποψην οτι στην ελλαδα για να δουλεψεις ακομα ειναι πρακτικα αδυνατο. Παμε να τα παρουμε βημα βημα. Τελειωνεις το προγραμμα σπουδων επομενη κινηση σου ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ θελεις δεν θελεις μπορεις δεν μπορεις εχεις τα λεφτα η οχι ειναι να κανεις εγγραφη στον HCPC ουσιαστικα παιρνεις επαγγλεματκα δικαιωματα στην ΑΓΓΛΙΑ. Ειναι μια διαδικασια που θα σου παρει αρκετο χρονο 4-6 ΜΗΝΕΣ και χρημα κοντα στα 2000 χιλ (με μεταφρασεις χαρτιων, fees etc) αφου καταφερεις να κανεις εγγραφη (προσοχη brexit ερχετε) τοτε κανεις τα χαρτια σου για τον ΣΑΕΠ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΟΥΡΔΑ ΕΠΑΓΓΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ) Οπου εκει ξεκινανε τα προβληματα παλι βαζεις το χερι σου στην τσεπη σου κοντα στα 200ε παραβολο, μεταφρασεις (πτυχια, βαθμολογιες, hcpc certification) αρα αλλα περοπου στο συνολο 500ε και περιπου 12-18 μηνες στο περιμενε δηλαδη συνολοικα στην καλυτερη θελεις 16-24 μηνες για να μπορεις να βγαλεις στην ελλαδα εστω ενα χαρτι που να σου επικυρωνει καποια επαγγλεματικα επαγγελματικα καθως με την διαδικασια αυτη εχεις μεταφερει (με μια οδηγια του 2005) τα επαγγλεματικα σου δικαιωματα απο UK σε ελλαδα. Αλλα μαντεψε ΠΑΛΙ δεν μπορεις να δουλεψεις καθως πρεπει να κανεις εγγραφη στον συλλογο φυσικοθεραπευτων οπου αυτος δεχετε μονο ΔΟΑΤΑΠ και οχι ΣΑΕΠ παρανομος φυσικα αλλα τα δικαστηρια ακομα δεν τελειωσαν οποτε ετσι εχει η πραγματικοτητα. Αρα ναι μεν εχεις ΣΑΕΠ και δικαιωματα αλλα ο συλλογος δεν σε κανει εγγραφη αλλα στην τοπικη νομαρχια δεν μπορεις να εκδοσης πλεον την αδεια ασκησεως επαγγελματος. Οποτε συνοπτικα θελεις σιγουρα κοντα 2 χρονια για HCPC και ΣΑΕΠ και ακομα φαντασου δεν ξερουμε τι θα γινει με τον συλλογο. Συνεπως οτι και να σου πουν απλα μην τους ακους και μην την πατας ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ που δεν εχει διδακτρα για ευρωπαιους να παρεις ενα φοιτητικο δανειο για να μπορεις να ζεις, να κανεις πρακτικη ασκηση στον NHS να δεις πως δουλεουν καποια καλυτερα συστηματα απο το δικο μας και μετα αν θελεις να ερθεις πισω να ερθεις ευκολα, χωρις προβληματα και να κανεις οτι θελεις. Ειμαι απολυτα ξεκαθαρος και ελπιζω να σε βοηθησα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Απ' όσο ξέρω το ist έχει κλείσει, και μάλλον το έχει αγοράσει κάποιο άλλο κολέγιο. Εγώ θα σε συμβούλευα να πας σε κάποιο άλλο, μιας και το ist δεν είναι κάτι το φοβερό, η ακόμα καλύτερα καν την για έξω Δεν θυμάμαι ποσά είναι το χρόνο,αλλά θυμάμαι πως τον μηνά ήταν περίπου 400-45. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2018 από Επισκέπτης
xgol Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Κατσε διαβασε και περνα στο αντιστοιχο τει, είναι πολυ καλο τμήμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα