Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η κάρτα να πιάνει τους 60 με απλές εργασίες μου φαίνεται περίεργο, αλλά πέρα από αυτό, δοκίμασε όπως είπαν πιο πάνω ένα custon fan curve, να ξεκινάει από τους 40 βαθμούς το fan και στους 75 να κοντεύει το 80%-100%.

Επεξ/σία από LambisElef
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/3/2018 στις 12:04 ΠΜ, mindtrapper είπε

Προφανώς. Και μάλλον δεν είναι καλά ρυθμισμένο το BIOS της και εκεί στο εύρος 59-61 βαθμούς ξεκινάει απότομα ο ανεμιστήρας. Στις Pascal BIOS editing δεν μπορούμε να κάνουμε για να ρυθμίσουμε θερμοκρασίες, οπότε έχεις δύο επιλογές, μια hardware και μια software.

Hardware: Βάζεις ανεμιστήρα να βαράει την gpu για να μην πιάνει τόσο εύκολα τους 60. Δεν μου αρέσει προσωπικά, ανάλογα με το κουτί σου μπορεί να είναι και αρκετά δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο.

Software: Πας στο MSI Afterburner που σου είπαν πριν και φτιάχνεις ένα custom fan curve που θα έχει τον ανεμιστήρα πάντα ανοιχτό σε χαμηλές στροφές. Μπορείς να το βάλεις πχ από 0-60 βαθμούς να δουλεύει στο 20% και μετά να ανεβαίνει ανάλογα με την θερμοκρασία. Ψάξε να δεις πως γίνεται, μην γράφω μια ώρα. Λογικά με ανεμιστήρες μέχρι και 30% η κάρτα θα είναι ήσυχη.

Αναφορά σε κείμενο

Η κάρτα να πιάνει τους 60 με απλές εργασίες μου φαίνεται περίεργο, αλλά πέρα από αυτό, δοκίμασε όπως είπαν πιο πάνω ένα custon fan curve, να ξεκινάει από τους 40 βαθμούς το fan και στους 75 να κοντεύει το 80%-100%.

Καλησπέρα! Τωρα είδα την απάντηση! Το παρατήρησα αρκετά και ναι! Είδα πως μόλις πιάνει τους 60 τότε ξεκινάει ο ανεμιστήρας! Ο θόρυβος δεν είναι αρκετός απλά ακούς ένα "τσακ" όταν παίρνει μπροστά! Παιχνίδια έχω καιρό να παίξω οπότε το κάνει στην καθημερινοτητα μου! Αυτό που μου κάνει εντύπωση και αν μπορεί κάποιος να μου το απαντήσει είναι γιατί ενώ την έχω από τον Νοέμβρη έχει αρχίσει να το κάνει τώρα αυτό ? Ίσως θέλει ένα καλό καθάρισμα ?  Η κάρτα είναι απίστευτα αθόρυβη και από τον Νοέμβρη έως τώρα δεν την έχω ακούσει ποτέ παρά μόνο όταν παίρνουν μπροστά οι ανεμιστήρες!  Επίσης μόλις παρατήρησα ότι κάποιες φόρες δουλεύει μόνο ο ένας ανεμιστήρας! Είναι λογικό ?

Κατέβασα το πρόγραμμα ενεργοποίησα το Auto στο Fan Speed μετά μπήκα στα Settings επέλεξα το Fan Tab και τικαρα το Enable! Απο εκεί και πέρα θέλω βοήθεια παιδιά!

EDIT: Το έκανα έτσι ύστερα από ένα βίντεο! Είναι οκ ?

Untitled.png

Επεξ/σία από ThanosR92
Δημοσ.

Δεν ξέρω, ίσως τώρα να έπιασε λίγο ζέστη παραπάνω και να φτάνει 60 βαθμούς η κάρτα και ανοίγουν οι ανεμιστήρες. Μπορείς να βάλεις MSI Afterburner σε όλες τις κάρτες αλλά έχει και η Gigabyte κάτι αντίστοιχο, OC Guru νομίζω λέγεται. Κανονικά αυτά τα θέματα πρέπει να τα φτιάχνουν στο BIOS οι εταιρίες και ίσως αξίζει να κοιτάξεις μήπως υπάρχει update για το μοντέλο σου που να αναφέρει αλλαγές στα fans. Hysteresis λέγεται αυτή η ρύθμιση, πρέπει να δηλωθούν κάποιοι βαθμοί κελσίου που θεωρούνται "μπόσικο" για να μην ανοιγοκλείνουν οι ανεμιστήρες από το 60 στο 59.5 μέχρι πάλι το 60 κτλ. Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις εσύ στο BIOS, αλλά μπορείς στο MSI Afterburner.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, mindtrapper είπε

Δεν ξέρω, ίσως τώρα να έπιασε λίγο ζέστη παραπάνω και να φτάνει 60 βαθμούς η κάρτα και ανοίγουν οι ανεμιστήρες. Μπορείς να βάλεις MSI Afterburner σε όλες τις κάρτες αλλά έχει και η Gigabyte κάτι αντίστοιχο, OC Guru νομίζω λέγεται. Κανονικά αυτά τα θέματα πρέπει να τα φτιάχνουν στο BIOS οι εταιρίες και ίσως αξίζει να κοιτάξεις μήπως υπάρχει update για το μοντέλο σου που να αναφέρει αλλαγές στα fans. Hysteresis λέγεται αυτή η ρύθμιση, πρέπει να δηλωθούν κάποιοι βαθμοί κελσίου που θεωρούνται "μπόσικο" για να μην ανοιγοκλείνουν οι ανεμιστήρες από το 60 στο 59.5 μέχρι πάλι το 60 κτλ. Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις εσύ στο BIOS, αλλά μπορείς στο MSI Afterburner.

Επίσης μόλις παρατήρησα ότι κάποιες φόρες δουλεύει μόνο ο ένας ανεμιστήρας! Είναι λογικό ?

Κατέβασα το πρόγραμμα ενεργοποίησα το Auto στο Fan Speed μετά μπήκα στα Settings επέλεξα το Fan Tab και τικαρα το Enable! Απο εκεί και πέρα θέλω βοήθεια παιδιά!

EDIT: Το έκανα έτσι ύστερα από ένα βίντεο! Είναι οκ ?

Untitled.png

Δημοσ.

Κοίτα, το καλύτερο για θόρυβο είναι να δουλεύουν πάντα οι ανεμιστήρες (παράδοξο, το ξέρω). Έτσι γλυτώνεις το σταμάτα-ξεκίνα. Οι αλλαγές στον θόρυβο είναι πολύ πιο ενοχλητικές σε σχέση με σταθερό rpm. Δες ποιο είναι το χαμηλότερο % που δουλεύουν ΟΚ οι ανεμιστήρες (μην βάλεις πολύ χαμηλό, πχ αν βάλεις 10% λογικά θα σταματάνε και θα ξεκινάνε συνέχεια), συνήθως είναι κάπου ανάμεσα σε 20-30%. Βάλε αυτό το ποσοστό συνεχόμενο μέχρι τους 40 βαθμούς (που δεν θα τους πιάσει στο idle γιατί τώρα θα έχει και airflow) και μετά πήγαινε το ανά 10 αλλά με καμπύλη, όχι σκαλοπατάκια. Πχ:

0-40C = 30%

50C = 40%

60C = 50%

70C = 60%

80C = 70%

85C και πάνω απευθείας γραμμή στο 100%

Γενικά αυτό το ρυθμίζεις ανάλογα με το αν προτιμάς ησυχία ή cooling. Δες πόσο θερμοκρασία πιάνει στα games και ρύθμισε μέχρι εκείνη την θερμοκρασία χαμηλά rpm και πάνω από αυτήν πιο επιθετικά. Κάπως έτσι.

Δημοσ.

Μήπως είναι θέμα driver; Μπορεί να μην περάστηκε καλά. Δοκίμασε μια καθαρή εγκατάσταση μήπως στρώσει. Δεν ξέρω μπορεί να λέω βλακείες αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, mindtrapper είπε

Κοίτα, το καλύτερο για θόρυβο είναι να δουλεύουν πάντα οι ανεμιστήρες (παράδοξο, το ξέρω). Έτσι γλυτώνεις το σταμάτα-ξεκίνα. Οι αλλαγές στον θόρυβο είναι πολύ πιο ενοχλητικές σε σχέση με σταθερό rpm. Δες ποιο είναι το χαμηλότερο % που δουλεύουν ΟΚ οι ανεμιστήρες (μην βάλεις πολύ χαμηλό, πχ αν βάλεις 10% λογικά θα σταματάνε και θα ξεκινάνε συνέχεια), συνήθως είναι κάπου ανάμεσα σε 20-30%. Βάλε αυτό το ποσοστό συνεχόμενο μέχρι τους 40 βαθμούς (που δεν θα τους πιάσει στο idle γιατί τώρα θα έχει και airflow) και μετά πήγαινε το ανά 10 αλλά με καμπύλη, όχι σκαλοπατάκια. Πχ:

0-40C = 30%

50C = 40%

60C = 50%

70C = 60%

80C = 70%

85C και πάνω απευθείας γραμμή στο 100%

Γενικά αυτό το ρυθμίζεις ανάλογα με το αν προτιμάς ησυχία ή cooling. Δες πόσο θερμοκρασία πιάνει στα games και ρύθμισε μέχρι εκείνη την θερμοκρασία χαμηλά rpm και πάνω από αυτήν πιο επιθετικά. Κάπως έτσι.

Μια χαζή ερώτηση. Το να δουλεύουν ολη την ώρα τα fans εννοώ από 30 και πάνω ας πούμε είναι κάτι κακο θεωρητικά αν εξαιρέσεις ότι το κάνουμε για τον θόρυβο; Θα δοκιμάσω να το κάνω όπως είπες εσυ και θα βάλω εικόνα να μου πεις.

12 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Μήπως είναι θέμα driver; Μπορεί να μην περάστηκε καλά. Δοκίμασε μια καθαρή εγκατάσταση μήπως στρώσει. Δεν ξέρω μπορεί να λέω βλακείες αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Θα το δοκιμάσω..Ποτε δεν ξέρεις όπως είπες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λίγο χρόνο ζωής από τα fans θα τον αφαιρέσει σίγουρα. Πάντως πιστεύω όταν χαλάσουν η κάρτα θα κάνει μόνο για να δείχνει το desktop και θα την έχεις αλλάξει προ πολλού. :) Από την άλλη το να είναι κλειστά μέχρι τους 60 ανεβάζει την θερμοκρασία σε όλη την κάρτα, gpu die, vrm, vram, γενικά διάφορα soldered components κτλ. Και αυτό επηρεάζει την ζωή της κάρτας και μάλιστα σε εξαρτήματα που δεν αλλάζουν τόσο εύκολα όσο τα fans. Διαλέγεις και παίρνεις.

Επεξ/σία από mindtrapper
Δημοσ.
15 ώρες πριν, mindtrapper είπε

Λίγο χρόνο ζωής από τα fans θα τον αφαιρέσει σίγουρα. Πάντως πιστεύω όταν χαλάσουν η κάρτα θα κάνει μόνο για να δείχνει το desktop και θα την έχεις αλλάξει προ πολλού. :) Από την άλλη το να είναι κλειστά μέχρι τους 60 ανεβάζει την θερμοκρασία σε όλη την κάρτα, gpu die, vrm, vram, γενικά διάφορα soldered components κτλ. Και αυτό επηρεάζει την ζωή της κάρτας και μάλιστα σε εξαρτήματα που δεν αλλάζουν τόσο εύκολα όσο τα fans. Διαλέγεις και παίρνεις.

Καλησπέρα! Το έχω βάλει έτσι από εχτές! Δεν το έχω ξανά ακούσει καθόλου και η θερμοκρασία δεν έχει ξεπεράσει τους 35 βαθμούς! Είμαι καλά ?

Untitled.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...