nipoa Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) διαμαντακι εκει εξω για τους λατρεις των RTS settlers style παιχνιδι http://northgard.net/ http://store.steampowered.com/app/466560/Northgard/ https://steemit.com/gaming/@stefanonsense/northgard-review-or-rts-city-builder-early-access-civilization-crossed-with-age-of-empires-20171016t201750264z Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2018 από nipoa 1
Tobajara Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Το έχω βάλει στο μάτι το παιχνιδάκι, φαίνεται πολύ όμορφο.
Gilmaru Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Παίζω που και που εδώ και καιρό. Διασκεδαστικό παιχνίδι με ευχάριστη μουσικούλα και γραφικά που συνδυάζει στοιχεία από city builder και κλασσικά rts, αλλά είναι αρκετά απλό και στους δύο τομείς (χωρίς αυτό να είναι κακό απαραίτητα). Έχει διάφορα άλλα objectives που έχουν να κάνουν με την πίστα και είναι με Vikings, οπότε <3. Προσωπικά παίζω όταν θέλω κάτι να χαλαρώσω και είναι ότι πρέπει. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2018 από Gilmaru
Voziniotis-3 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Με κάλυψαν οι από πάνω. Πολύ όμορφο παιχνίδι με ωραία μουσική που το παίζω όταν θέλω να χαλαρώσω. Είναι λίγο τεράστιο για achievements κτλ (θέλει 500 μάχες σε κάθε ένα από τα 10-12; περίπου clans). Προσωπικά και στις 54 ώρες είμαι στα 57/161 achievements. Αρκετά διασκεδαστικό πάντως που περνάει η ώρα και δεν το καταλαβαίνεις. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2020 από Voziniotis-3
Edel Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Είμαι λάτρης το Age of Mythology titans, παίζω ακόμα σα τρελός στο voobly. Αυτό εδώ θα με καλύψει? Θέλω να δοκιμάσω ένα άλλο rts κι αυτό έχει πέσει στην αντίληψή μου
Tobajara Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Ένα από τα άσχημα των θεμάτων τύπου "Τι παίζετε αυτό τον καιρό", "Τι τερματίσατε πρόσφατα", "Τι θα μαγειρέψετε αύριο" κλπ είναι πως στερούν ποιοτικά, συνοπτικά και μεγάλα posts από τα θέματα μικρομεσαίων σε δημοφιλία τίτλων που όμως έχουν το κοινό τους. Το γράφω γιατί θυμάμαι τουλάχιστον ένα πολύ εκτεταμένο και καλογραμμένο post για το Northgard που δεν είναι αυτό ενώ το παρόν θέμα είναι άδειο. Ας είναι. Έβαλα χτες τον τίτλο και οι εντυπώσεις μου μετά από 3 αποστολές πλήρως ολοκληρωμένες είναι αρκετά θετικές. Settlers type real time strategy όπου αποικίζεις ένα χάρτη, επεκτείνεσαι σταδιακά σε περιοχές, εμπορεύεσαι, προσέχεις την ποιότητα ζωής των φτωχοδιαβόλων σου και εξερευνάς αν έχεις όρεξη. Οι μηχανισμοί φαίνονται αρκετά προσεγμένοι και δουλεμένοι χωρίς κενά, ενώ και οι διαφορετικές φατρίες με τα δικά τους bonus έχουν λόγο ύπαρξης καθώς διαφοροποιούν επαρκώς το gameplay. Η ανάπτυξη της περιοχής του παίκτη δεν είναι μονοδιάστατη. Αφ'ενός δύο υλικά, η πέτρα και ο σίδηρος, είναι σπάνια και ο παίκτης πρέπει να προσέξει αρκετά τι θα αναβαθμίσει και πότε. Αφ'ετέρου, ο περιορισμός στον αριθμό και τύπο των κτιρίων σε κάθε περιοχή θέτει το δίλημμα οριζόντιας ή κάθετης επέκτασης: να καταληφθεί και άλλος χώρος, με αυξανόμενο κόστος σε φαγητό, ή να γίνουν ακριβές αναβαθμίσεις στα υπάρχοντα κτίρια? Το σύνολο είναι σφιχτοδεμένο και όχι ιδιαίτερα εύκολο στη διαχείριση. Το στρατιωτικό κομμάτι είναι λίγο περίεργο. Από τη μια ο αρχικός ήρωας που δίνεται είναι ένα γομάρι που με κατάληλλες αναβαθμίσεις (και δυο healers) μπορεί να καθαρίσει ό,τι βρεθεί στο διάβα του, από την άλλη μου δίνεται η εντύπωση των μικρών σε μέγεθος πλην διαρκώς ανανεούμενων στρατιών. Πιο μετά αυτό ίσως αλλάξει (δεν ασχολήθηκα επίσης με upgrades ακόμα) και περιμένω το παιχνίδι να μου δείξει μερικά χαρτιά ακόμα, αλλά προς το παρόν οι μάχες είναι καλές αλλά μέχρις εκεί. Ούτε περίμενα καθαρό RTS ούτε θα έπρεπε να είναι, αλλά υπάρχει η ελαφρώς χύμα προσέγγιση του είδους. Δεν υπάρχει κύκλος νύχτας - μέρας αλλά υπάρχουν εποχές, με το χειμώνα να είναι ιδιαίτερα σκληρός και να θέτει το ρυθμό στην επέκταση του παίκτη καθώς συνήθως θα καταναλώνει αποθηκευμένες προμήθειες. Ο αισθητικός τομέας είναι από τα ατού του είδους, με πολύ όμορφα γραφικά (cel-shaded? φέρνουν σε τέτοια? δεν καλοκατάλαβα) και ήχο. Μόνη απουσία τα voice overs στα cutscenes και στους in-game διαλόγους. Δε μπορώ να μιλήσω για τα τεχνικά γιατί το μπρίκι μου παραείναι, αλλά μάλλον αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη RAM γιατί ο ήχος σπάει κάθε 5 δευτερόλεπτα και το παιχνίδι κολλάει, ειδικά όταν αλλάζει από χιονισμένο σε κανονικό τοπίο. Στα υπόλοιπα, έχω αγοράσει και όλα τα DLC με τις φατρίες που λογικά θα αξιοποιήσω σε skirmish ή άλλα Settlers/ Civ type modes. Το Campaign είναι μόλις 11 πίστες, που εικάζω ότι χρησιμοποιείται σαν εισαγωγή και το κυρίως gameplay φαίνεται σε άλλους τύπους. Προς το παρόν πρότείνεται σε όλους τους φίλους της κατηγορίας, και ίσως προκύψει και διαμαντάκι. Είναι πολύ καλό παιχνίδι και με καλά production values καθώς και ολοκληρωμένους μηχανισμούς, που δικαιολογούν την κάπως υψηλότερη τιμή. 1
Tobajara Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Ένα χρόνο μετά, έχω πιάσει πάλι το παιχνίδι γιατί το παλιό μου φουκαριάρικο laptop τα έφτυνε. Το παιχνίδι ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙ. Must play για όσους ενδιαφέρονται έστω και λίγο για RTS. Ποικιλία στο gameplay ανάμεσα στις clans, σφιχτοδεμένοι μηχανισμοί, αξιοπρεπέστατο στήσιμο για online, ενδιαφέροντα builds για διάφορα στυλ. Το έχω ευχαριστηθεί πάρα πάρα πάρα πολύ και κάθε επιτυχία μου ανοίγει την όρεξη για περισσότερο. Παίζω στο hard, τερμάτισα το campaign που είναι ουσιαστικά ένα tutorial και ξεκίνησα να παίζω expeditions (single game) και conquest. Τα conquests είναι πολύ πιο δύσκολα ημι-τυχαία campaigns με διάφορα bonuses, penalties και modifiers που ανακατεύουν αρκετά την τράπουλα και αναγκάζουν τον παίκτη να εξερευνήσει κάθε πτυχή της clan για να ανταπεξέλθει. Κάποιοι στόχοι είναι σχετικοί με τα πλεονεκτήματά της, άλλοι με τα μειονεκτήματα, οπότε ψάχνεις διαρκώς για λύσεις. Η πρώτη που έπαιξα, η εμπορική και ελαφρώς ύπουλη late game Clan of the Raven, με δυσκόλεψε πολύ, με μια - δυο πίστες να με κάνουν να τραβάω τα μαλλιά μου. Ακόμα και έτσι όμως, μια από τις υποτιθέμενες δυνάμεις της (την αποστολή μισθοφόρων σε παράκτιες περιοχές) δεν τη χρησιμοποίησα παρά ελάχιστα. Ακόμα και τα achievements μου τραβάνε το ενδιαφέρον, που συνήθως τα αγνοώ. Έχει πλέον 16 (!) διαφορετικές οπότε προβλέπω να αφήνω τα κόκκαλά μου σε συνδυασμό με το εκάστοτε skirmish. Μόνο μελανό σημείο το αγρίως bugged σύστημα με τις ανταμοιβές και τα unlockables με silver bars που αποκτάς παίζοντας, αλλά δε βαριέσαι. 4
Tobajara Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, σε Steam και GOG, το DLC Cross of Vidar που προσθέτει ένα επιπλέον campaign συνεχίζοντας την ιστορία. Επιπλέον προσθέτει μια νέα φατρία, η οποία είναι περισσότερο πρώιμη μεσαιωνική (Καρλομάγνος) παρά βίκινγκ και φαίνεται να έχει αρκετό ενδιαφέρον. Η τιμή είναι περίου 15 ευρώ και μου φαίνεται αλμυρή, αλλά έχω διαβάσει αρκετά για bugs οπότε θα περιμένω μια καλή έκπτωση. Έτσι κι αλλιώς δε βιάζομαι, έχω ένα σωρό Conquests να τελειώσω. https://store.steampowered.com/app/2228200/Northgard__Cross_of_Vidar_Expansion_Pack/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα